AKP, Türkmenleri bu kez görecek mi?

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.718
698
AKP, Türkmenleri bu kez görecek mi?

Irak Türkmenleri Türkiye'nin kapısını tekrar çaldı. Türkmen liderler dün Türkiye'nin Erbil Konsolosluğu'na başvurdu. Talepleri, Türkiye-Irak sınırında kendileri için barınma kampı kurulması. Türkiye sınırı içinde kamp talepleri sürekli geri çevirilen Türkmenler, çaresizlik içinde. IŞİD saldırıları yüzünden Sincar bölgesine kaçan Telafer Türkmenleri, hâlâ sığınacak bölge arıyor. Aydınlık'ı arayan Türkmen liderler, dün Türkiye'nin Erbil Konsolosluğu'nu başvurduklarını açıkladı.
Bebek ve yaşlı ölümleri arttı
Türkmenler Ankara'ya, AKP hükümetine iletilmesi için şu talepte bulundular:
"IŞİD gece yine saldırdı. Can güvenliğimiz yok. Sınırın Türkiye ya da Irak tarafı farketmez. Türk bayrağı altında bize güvenli bir kamp kurun. Konsolosluk yetkilileri talebi hemen Ankara'ya bildireceklerini söylediler. Acil cevap bekliyoruz."
300 bin nüfuslu Telafer'de büyük çoğunluk Türkmen. IŞİD kenti işgal edince Türkmenlerin 100 bin kadarı Ezidi Kürtlerin yaşadığı Sincar bölgesine sığındı. Fakat IŞİD saldırıları burada da sürdü. Ayrıca barınacak yer bulamadılar. Kötü şartlar yüzünden bebek ve yaşlı ölümleri arttı.
Türkmenler, Türkiye sınırında kendilerine kamp kurulmasını istedi. Fakat AKP hükümeti kabul etmedi. Bu yüzden, onbinlerce Türkmen, Erbil ve Kerkük üzerinden Irak'ın Şii bölgesi Necef'e sığınmaya başladı. Sincar bölgesinde binlerce Türkmen hâlâ sefalet çekiyor.
SÜNNİ TÜRKMEN DE TEHDİT ALTINDA
Bağdat'tan Aydınlık'a konuşan eski Türkmen milletvekili Hasan Özmen de yeni bilgiler verdi:
"IŞİD hem Şii Türkmenleri hem de Sünni Türkmenleri tehdit ediyor. Şimdi durum şöyle: 350 bin Türkmen yerinden yurdundan edildi. Nereye gideceklerini bilmiyorlar. Türkiye'den sınırdaki Ovaköy'de kamp kurması istendi. Nedense olmadı. Acele edilmesi lazım."

http://www.aydinlikgazete.com/guendem/46278-akp-turkmenleri-bu-kez-gorecek-mi.html

İşte yine aynı şey...Suriyeliler elini kolunu sallayarak ülkemize girerken Türkmenlere neden kapılarımız kapalı?

Onlar Türk! Türk oldukları için görmüyor hükümet!
Arap hayranı olanlar da bu soydaşlarımızı görmezden geliyor. Türkmenler ayrı, suriye, gazze ayrı diyenler var
Öfkem kelimeleri aşıyor...

Ne olacak böyle aksam tv de de izledim . Hastalıktan açlıktan sürekli cocuklar ölüyor . Ne kadar zor durumdalar , memleketlerine dönemiyorlar işid denen ölüm makinasi var , kapımıza dayandılar almıyoruz , siğınabilecekleri yer yok . Hastalık, açlık , yoklukla kaldılar orta da .

ne olacağı belli hepsi ölecek..çocuklar zaten açlığa,sıcak havaya dayanamayarak ölmeye başlamış..nasıl bir milletiz diye düşünüyorum bazen kendi insanımıza sahip çıkmazken başka milletler için yanıp tutuşuyoruz,kapılarımızı sonuna kadar açıyoruz..ben demiyorum ki onlara yardım etmeyelim sessiz kalalım ama....

bu başlık bile bomboş..hepi topu 4-5 yorum var..çok acı..

Artık gözlerimizden yaş, kalplerimizden sızı hiç eksilmez oldu gittikçe. Neye üzüleceğimizi bilemez olduk resmen...

Yorumunuz ağlattı beni. : ( Yüreğinize sağlık.

Hele ki şu -kapımıza dayandılar almıyoruz, kaldılar ortada - bölümünde koptum ...

Çok ağır geliyor gerçekten...

Dünya kaynıyor. Her geçen gün, şiddet, terör, barut, yangın artıyor...

Artık ülkemiz için de tüm dünya için de çok korkuyorum ...

Tüm çocuklar ve tüm diğer canlılar için çok korkuyorum gerçekten...

Merhaba

Evet, her konuda; öncelikle insan olarak görüp, insan olarak yaklaşmak esastır hiç şüphesiz.

Lakin, söz konusu olan kendi insanlarımız olduğunda, tercihlerimizi veya desteklerimizi -öncelikli olarak onlar yönünde kullanmamız- en olması gereken şey diye düşünüyorum ve size katılıyorum.

Ben de çok ama çok üzülüyorum, bize ne kadar da çok benzeyen bu insanlara, bakamıyorum bile...

Çünkü hakikaten, onların melun melun yardım bekledikleri yegane yer Türkiye.

Hem de bizlerin arasına kabul edilmeyi isteyemeyecek kadar da ince düşünceli olabiliyorlar. Sadece güvenli ve belirlenmiş bir bölgede yerleşik olmayı diliyorlar. İçim parçalanıyor gerçekten ...

tam 20 çocuk açlıktan ve sıcaktan öldü..20 çocuk..bu çocukların suçu neydi? neden bir suriyeli kadar değerli olamadılar türkiye için?

yazacak çok şeyim var ama susmak istiyorum bazen.

Turkmenlere nasil sahip cikmiyoruz anlamiyorum. Ben elimden geldigince yardim kampanyalarina destek verdim ama cok yetersiz. Hem Suriyeliler gibi gelip yayilma dertleri de yok. Sinirda siginma talep ediyorlar. Kontrollu bi sekilde alinsa olume terk edilmese bu insanlar. Cok mu zor ?

Insanlik sadece cikara gore kiminde. Kiminde de din kardesligine gore. Isid sadece siileri olduruyo diyen bile duydum. Sunni degilse canlari cehenneme diyorlar sanirim.

Dünya nereye gidiyor anlamıyorum gerçekten. Anne olduktan sonra olaylara daha derinden bakar oldum. Kendimi bu kadınların ve çocukların yerine koydum. Kuzumu düşündüm.
Midem bulanıyor artık bu güç gösterisinden, vurdum duymazlıktan.
Acilen bu insanlara yardım edilmesi lazım!

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Çok fazla şey yazmak istemiyorum, bende söz kalmadı, yüreğimse sızım sızım sızlıyor
Allah yeryüzünde zulme uğrayan tüm insanları kurtarsın, Allah'ın merhameti, şefkati üzerlerine olsun inşaallah

Bu nasıl bir acımasızlıktır, bu nasıl olur?

Ayrıca niye bazıları dini şov yapamayacağı topiklerde çocuklara üzülmez acaba?

farkındasınız değilmi,bu topiğe hiç rağbet yok. o yazanları hiç burada göremedik nedense

Son düzenleme:
Benim anlamadığım Türkmenistanda yaşamış biri olarak söylüyorum, bu Türkmenistan neden Iraktaki Türkmen vatandaşlara sahip çıkmıyor? Neden hükümet arapları seviyorda Türkmenleri korumuyor? Türkiye ve Türkmenistan neden bavul ticaretinden öte ilişkisi yok? Türkmenistanda bol bol Türk inşaat şirketi var, Türkmenlere göre Türkler para babası., Türkmenlerde bol bol doğal gaz var, Ruslara peşkeş halinde, kendilerine hayırları yok, dünyadan haberleri yok ve sen bişiler anlatmaya çalış saf saf yüzüne bakıyorlar.. Neden Türkmenistan bunu yapıyor, nasıl kendini bu kadar para esiri yapmış hayretler içinde bakakalıyordum..

Soruya cevap verelim:

AKP Türkmenleri görmeyecek.

Ben bugüne kadar AKPyi çıkarının olmadığı hiç bir yerde göremedim.

İnşallah hükümet bu kez görür Irak Türkmenlerini, asimile olmuş bir Türkmenistan ve asimilasyona açık bir Türkiye.. Oradaki insanların vebali sadece Türkiyenin değil, Türkmenistanında ayrıca.. Türkmenler bize hitap ederken siz Türkler diyordu.. Sanki kendileri alman.. Ama bu raddede maalesef Akp hüküümeti üstüne düşeni yapmıyor.. Siyasi çıkar ve insan hayatı tercihini siyasi çıkardan yana kullanıyor.. Yazık..

Son düzenleyen: Moderatör:
farkındasınız değilmi,bu topiğe hiç rağbet yok. o yazanları hiç burada göremedik nedense

Zaten azinlik olan bir gruba (ve bu grup sünni müslüman degilse) hiç bir zaman ragbet olmaz tabiki.

Gazze için aglarlar, esma için aglarlar fakat kendi ülkelernde olan seyleri hiç umursamazlar. Insan vicdani nasil olaydan olaya fark ediyor anlam veremiyorum

Evet maalesef onları bekleyen son çok açık , ne yazık ve ne acı ki göz göre göre yine olan masum insanlara oluyor .

Dunya da politik çıkarlar işliyor , olan yine cocuklara , herseyden bihaber sıradan halka oluyor .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…