- 25 Nisan 2014
- 4.058
- 7.537
- 168
İstanbul'da yollardaki jeepleri görseniz şaşırırsanız İşte hep aynı noktaya geliyor fakir daha fakir ve zengin daha da zenginleşiyor,
Amerika'da sağlık hizmetlerinin ve ilaçların da paralı satıldığını biliyordum, Hala böyle midir? Bu da sosyal devlet olduğunu iddia eden bir devlet için önemli bir göstergedir,,,
Evet öyle,gerçi bu sigortanın durumuna göre de değişiyor ama özellikle sigortasızsan ya da birçok şeyi karşılamayan bir sigortan varsa yandın.Grip bile olma,kanseri falan düşünemiyorum bile.Ben göz kontrolü için Türkiye'ye gelmeyi bekliyorum mesela.Mesela burada doğum izni çoğunlukla 6 hafta civarı.İngiltere misal 6 ay ücretli,3 ay kadar da ücretsiz izin var.Kanada'da bu 9-12 aya kadar çıkıyor.Ya da mesela garsonlar vs bahşiş sistemiyle çalışıyor.Maaşlarının büyük kısmını bunlar oluşturuyor,geri kalan kısmı işverenler legal sınırlar içinde verebileceklerinin minimuna çekiyor.Bu da çok rahatsızlık verici,ben utanıyorum karşımda annem yaşında kadın sırf yüksek bahşiş bırakayım diye karşımda eğilip bükülünce,yemek nasıl,memnun musunuz,koltuklar rahat mı diye gelip gelip sorunca.Ama tabi bizden daha çok hakka sahipler,yaşam standartları da daha yüksek,o bir gerçek.Mesela mali suçlar konusunda çok sertler,keşke bizde de böyle olsa ama biz de mali suçu işleyen bizzat hükümet olunca
şu zarf vermişlerde para dağıtmışlar olayı, bu kadar saçma bişey duymadım .. insanlar karalamak için yaratıcı olmaya mı çalışıyorlar nedir ama yaratıcılıktan ziyade saçma olmuş... kim riske alır ki... işin ucunda para verme varsa, hiç kimse... çünkü sana verilen evet mühürlü pusulayı başka bi partinin altına da evet basarak geçersiz yapma ihtimalin de var yada yırtıp imha etme ve daha çok şey.... bu ihtimali düşünürler herhalde bu olayı yapanlar değil mi ? hani herkesin kafası çalışıyordur o kadar , bu yüzden kimse böyle saçma bir işe kalkışmaz... hangi parti olduğu hiç önemli değil , chp,mhp,genç parti hangisi için söylenirse söylensin hepsine cevabım aynı olur -mantıksız- ... ayrıca sağdan soldan duyduğumuz sözlere itibar edecek olsaydık ohooo neler neler olurdu..
Mantıklı.......bilip de bilmezlikten gelmeye gerek yok
Evet mühürlü oy pusulasını dağıtıyorla ve seçim günü senden boş oy pusulasını istiyorlar........istersen verme isin ucunda açlıktan ölmek var
Bu maden ocağî taşeronlaşmadan önce yani insanlar açlıkla terbiye edilmeden ve tarım bitirilmeden önce belediyeler chp liymiş.........küçük bir arastırmayla istediğin bilgiye ulaşabilirsin
şu zarf vermişlerde para dağıtmışlar olayı, bu kadar saçma bişey duymadım .. insanlar karalamak için yaratıcı olmaya mı çalışıyorlar nedir ama yaratıcılıktan ziyade saçma olmuş... kim riske alır ki... işin ucunda para verme varsa, hiç kimse... çünkü sana verilen evet mühürlü pusulayı başka bi partinin altına da evet basarak geçersiz yapma ihtimalin de var yada yırtıp imha etme ve daha çok şey.... bu ihtimali düşünürler herhalde bu olayı yapanlar değil mi ? hani herkesin kafası çalışıyordur o kadar , bu yüzden kimse böyle saçma bir işe kalkışmaz... hangi parti olduğu hiç önemli değil , chp,mhp,genç parti hangisi için söylenirse söylensin hepsine cevabım aynı olur -mantıksız- ... ayrıca sağdan soldan duyduğumuz sözlere itibar edecek olsaydık ohooo neler neler olurdu..
hadi mantıksız diyelim pusula değişt tokuş olayına da sandıklar açıldıktan sonra çıkan sonuç belli olduktan sonra ne olacak? Nüfus belli,işçilerin ailesinin çocuklarının sayısı belli, pusuladan kaç oy çıktığı belli, değil mi?
evet çok mantıksız ...
anlamadım ... soma da fazla oymu çıkmış nedir olay ?
akp türkiyeyi almış bunları sahile zaptetmiş küçücük somadaki oyları konuşuyorlar. bunların tatavası bitmez
akp türkiyeyi almış bunları sahile zaptetmiş küçücük somadaki oyları konuşuyorlar. bunların tatavası bitmez
evet çok mantıksız ...
anlamadım ... soma da fazla oymu çıkmış nedir olay ?
Zaptetmek,tatava filan...Ne güzel düşmandan bahseder gibi konuşuyorsunuz...akp türkiyeyi almış bunları sahile zaptetmiş küçücük somadaki oyları konuşuyorlar. bunların tatavası bitmez
Zaptetmek,tatava filan...Ne güzel düşmandan bahseder gibi konuşuyorsunuz...
ben savunmadım.düşmanca mı dedi biri. özdilin akp li olduğu için müstehak lafını savunanlara bakın. sence hangisi düşmanca
ben savunmadım.
Sosyal medyada yazılıyorsa siz de tepkinizi sosyal medyadakilere gösterin.Buradaki hiç kimse AKP'lilerin çocuğu ya da kendisi ölsün istemez.sen veya başkası bizlere koyun cahil cüheda ölmeleri iyi , bunlar akp karşıtı herkesin ağzından çıkıyor . sosyal medyaya bak neler yazmışlar . yok akplilerin çocukları ölsün bilmem ne. benim tatava lafıma düşmanca demen abest olmuş
Sosyal medyada yazılıyorsa siz de tepkinizi sosyal medyadakilere gösterin.Buradaki hiç kimse AKP'lilerin çocuğu ya da kendisi ölsün istemez.
bende zaten diyorum ki mühürlü pusulaya da birden fazla evet basarak geçersiz yaparım... bu ihtimali herkes düşünür değil mi ?
boş pusulayı getirmen önemli mi oy kullanırken ne yaptığın önemli ...
ya zaten kim der bunu.. en yakın arkadaşım zamanında akpye oy vermiş biri. istermiyim ölmesini. olacak şeymi bu.Sosyal medyada yazılıyorsa siz de tepkinizi sosyal medyadakilere gösterin.Buradaki hiç kimse AKP'lilerin çocuğu ya da kendisi ölsün istemez.
ya zaten kim der bunu.. en yakın arkadaşım zamanında akpye oy vermiş biri. istermiyim ölmesini. olacak şeymi bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?