Pudra, Fondöten, Kapatıcılar akneli/sivilceli cilde uygun fondotenler

ebrum84

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2011
251
4
kızlar merhaba ,

sivilce/akne ile boğuşanlarımızın sorunlarından biride cildimize uygun fondoten bulamamamız.
çoğumuz fondotenin özellikle iyi kapatmasını, ama yinede doğal durmasını ve en önemlisi sivilcelerimizi çoğaltmamasını istiyoruz.

bu nedenle burada kullandığımız ve memnun kaldığımız fondotenleri herkes ile paylaşalım.

ben çok fazla fondoten çeşitlerini kullanmış biri olarak malesef hala cildime uygun düzgün bir fondoten bulamayanlardanım.

en son lorealin mineralli fondotenini denedim.
ancak bu üründende memnun kalmadım.

1. toz halinde olduğu için kullanması kolay değil, üstüm başım batıyor
2. kapatıcılığı fena değil ama malesef birkaç saat dayanıyor
3. parlama yapıyor
4. sürdükten bir saat sonra yüzüm kaşınmaya başlıyor

ancak sivilceleri çoğaltmıyor.

şimdi sıra sizde.:KK3:

aynı sorun bende de mevcut bende pek çok marka denedim ama en sonunda doğru ürünü buldum vichy nin fondoteninin üstüne tanımıyorum mükemmel kapatıyo doğalda duruyo ayrıca

aynı sorun bende de mevcut bende pek çok marka denedim ama en sonunda doğru ürünü buldum vichy nin fondoteninin üstüne tanımıyorum mükemmel kapatıyo doğalda duruyo ayrıca

ben vichy'nin normaderm serisini denemiştim sivilcelerim için. ancak memnun kalmamışdım. bu nedenle fondotenini almaya cesaret edemedim. beni cesaretlendirdin :)

bugün ben de make up factory nin fondötenini denedim ama çok pul pul durdu ve kapatıcılığı oldukça az.fondöten almayı çok istiyorum ama maalesef hepsini tek tek deneme gibi bir şansım da yok.sivilce izlerini nötrleyecek fondöten önerileri söyleyin kızlar:2:

bugün ben de make up factory nin fondötenini denedim ama çok pul pul durdu ve kapatıcılığı oldukça az.fondöten almayı çok istiyorum ama maalesef hepsini tek tek deneme gibi bir şansım da yok.sivilce izlerini nötrleyecek fondöten önerileri söyleyin kızlar:2:

hepimizin ortak sorunuda bu canım. sorunlu cildimiz olduğu için her fondoteni malesef kullanamıyoruz.
doğrusunu bulmamız gerekiyor.
ben senelerdir her türlü fondoteni denedim, ancak kendim için doğru olanı hala bulamadım.

vichy için hem çok iyi diyenler var hem kötü diyenler var.
artık trde satılmadığı içinde test etme gibi şansım kalmadı.
yurtdışından getirtmeyi düşünüyorum ama hangi renk tenime uygun olur onada malesef karar veremiyorum.

canlarim ben vichy kullaniyorum yurtdisindayim fransizca yaziyor ustunde malesef ama turkcesi sivilceli ciltler icin fondoten gibi birsey bana iyi geldi yaglandirmiyor cildimi butun gun yuzumde olmasina ragmen yine de sivilcelerim kapanmiyor yalniz ona da yapacak birsey yok. bu fondoteni eczaneden aldim ben canim eczacilara da danisabilirsin :)

bu arada kapanmamasinin sebebi fondotenin kotu olmasi degilde benim sivilcelerin masallahi var bundan dolayi diyebilirim fondotensiz cikamiyorum zaten ahh su universite sinavi bir bitsee:KK43:

Son düzenleme:
cildim yağlıya dönük sivilce sorunum vardı şu anda yok..
max factor lasting performance den çok memnunum..parlama kusma vs.yapmıyor, tabi üzerine pudra ile..

clinique'in anti blemish sivilceli ciltler için bi fondöteni var ondan alıcam ben.. sivilceli ciltler için uygun olması için öncelikle yağsız olması gerekiyor. sephora'nın yağsız parabensiz kompakt şeklinde bi fondöteni var arkadaşım kullanıyor ve memnun hem de cliniqueten ucuz ben de cliniqueten memnun kalmazsam ondan alcam

ben bu ürünlerden birini seçicem heralde: clinique anti blemish / estee lauder double wear / shiseido pureness
ancak henüz hiçbirini deneme şansim olmadı malesef. alman sitelerinde shiseido purenessi çok met ediyorlar.
denicem, bakalım hangisini beğenicem.

ben vichy'nin normaderm serisini denemiştim sivilcelerim için. ancak memnun kalmamışdım. bu nedenle fondotenini almaya cesaret edemedim. beni cesaretlendirdin :)

normaderm serisini bende kullanmıştım aynı şekilde ben de memnun kalmamıştım :))
zaten bi markanın bi ürününü begenmediysem komple küserim o markaya bidaha hiçbişeyine bulaşmam öyle bi tikim var :)))
vichy fondoteni arkadas kullanıyomus ama yanlıs rengini almış tenine uymuyomus bana vermişti senin tenine uygun bi dene diye o zamandan beri değişmez fondotenim oldu kendileri :)

normaderm serisini bende kullanmıştım aynı şekilde ben de memnun kalmamıştım :))
zaten bi markanın bi ürününü begenmediysem komple küserim o markaya bidaha hiçbişeyine bulaşmam öyle bi tikim var :)))
vichy fondoteni arkadas kullanıyomus ama yanlıs rengini almış tenine uymuyomus bana vermişti senin tenine uygun bi dene diye o zamandan beri değişmez fondotenim oldu kendileri :)

ama malesef artık trde satılmıyormuş bu fondoten. renk uyumunu tahmin edemediğim için yurtdışındanda sipariş veremiyorum.
artık yurtdışına çıkınca deneyip alıcam.

ama malesef artık trde satılmıyormuş bu fondoten. renk uyumunu tahmin edemediğim için yurtdışındanda sipariş veremiyorum.
artık yurtdışına çıkınca deneyip alıcam.

izmir de yaşıyosan yurtdışından getiren bi eczane var yerini tarif edebilirim kemeraltında çarşı içinde kolay biyerde

kızlar dün shiseido pureness pudrayı denedim.
kapatıpılığı sıfır. gerçi tahmin ediyordum pek yoğun kapatıcılığının olmayacağını ama bukadarda sıfır olacağını beklemiyordum.
yüzünüze hiçbirşey sürmemişsiniz gibi.

yüzümün diğer tarafınada shiseidonun başka bir kapatıcısını uygulattım. bu ürünün kapatıcılığı daha yogundu. ama antibakteriel olmasına ragmen bende tek kullanımda sivilce yaptı. :))

her iki ürünüde almaktan vazgeçtim.

dün garnier bb creami aldım ve bugün kullandım. kapatıcılığı oldukca hafif (shiseido purenessden daha yoğun) ancak cilde çok hoş doğal bir renk veriyor. ayrıca cildide nemlendiriyor. onun üzerine, sivilceli/lekeli bölümlere pudra kullandım ve sonuç mükemmel oldu.
özel günler için hafif olabilir ancak günlük kullanım için harika. cildimde hiçbir ağırlık hissetmiyorum.

sivilce yapmayacak gibi duruyor (çünkü bende sivilce çıkacağı zaman cildimde kaşıntı oluyor).

bakalım ilerleyen günlerde ne olacak.

kızlar merhaba ,

sivilce/akne ile boğuşanlarımızın sorunlarından biride cildimize uygun fondoten bulamamamız.
çoğumuz fondotenin özellikle iyi kapatmasını, ama yinede doğal durmasını ve en önemlisi sivilcelerimizi çoğaltmamasını istiyoruz.

bu nedenle burada kullandığımız ve memnun kaldığımız fondotenleri herkes ile paylaşalım.

ben çok fazla fondoten çeşitlerini kullanmış biri olarak malesef hala cildime uygun düzgün bir fondoten bulamayanlardanım.

en son lorealin mineralli fondotenini denedim.
ancak bu üründende memnun kalmadım.

1. toz halinde olduğu için kullanması kolay değil, üstüm başım batıyor
2. kapatıcılığı fena değil ama malesef birkaç saat dayanıyor
3. parlama yapıyor
4. sürdükten bir saat sonra yüzüm kaşınmaya başlıyor

ancak sivilceleri çoğaltmıyor.

şimdi sıra sizde.:KK3:

lancome fondoten krem üzerine pastel pudra kullanıorum ben

X