Aklınıza ihtiyacım var

LiDla

Ars Longa Vita Brevis 🎭
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2023
366
324
23
DE 🇩🇪
Merhaba bayanlar
Daha önce pekçok konuda yardımcı oldunuz bir konuda daha bana akıl verin lütfen
10 günlük bir bebeğim var ve 18 aylık bir kızım var. Eşim büyük kızım ve ben kızım doğduğundan beri aynı yatakta yatıyoruz şimdi yeni doğmuş bir bebeğim var ve gece her saat başı uyanıp ağlıyor acıktığı için. Biz hastaneden eve geldiğimizden beri bebek ve ben ayrı odada eşim ve büyük kızım yatak odasında yatıyor. Fakat eşimin babalık izni bitecek ve bir kaç güne ve benim tekrar yatak odasına geçmem lazım çünkü büyük kızımın gece uykuları çok çok kötü gece saat 1 gibi uyanır ve saatlerce ağlar sebebini bulamadık ve aylardır böyle. Eşimde çok gergin olduğu için bu durumda daha da sinirleniyor uykusu kaçıyor kızım eşimin gerginliğini hissedip daha beter ağlıyor falan yani geceleri bizim için tam bir kaos aylardır. E bebeği ayrı odada bıraksam her saat başı uyandığı için odaya geçip onu beslemem lazım bu sefer her besleme için kalktığımda büyük kızım da uyanacak.
Size sormak istediğim şu ben bebekle odaya geçecem mecbur ama nasıl bir yol izlemeliyim benim durumumda olan anne var mı iki bebekle aynı odada nasıl kalacak biri uyanınca diğeri uyanacak e zaten büyük kızın gece uykusu tam bir olay ne olur akıl verin bana işin içinden çıkamıyorum.

Büyük kızınızda küçük yataginda uyumuyorsa biri sağınızda biri solunuzda biri yatacak gibi görünüyor.

Büyük kızınızda küçük yataginda uyumuyorsa biri sağınızda biri solunuzda biri yatacak gibi görünüyor.
Gece bebek uyanıp ağladığında ne yapacam ben mama ısıtıp odaya gelene kadar bebek açlıktan ortalığı yıkıyor

Gece bebek uyanıp ağladığında ne yapacam ben mama ısıtıp odaya gelene kadar bebek açlıktan ortalığı yıkıyor
Tek başına yapılacak şeyler değil bunlar esinizinde elini taşın altına koyması gerekiyor. Bu çocukları baba evinden getirmediniz neticede.

Büyük kızınız uyku terörü yaşıyor olabilir. Destek almanız faydalı olacaktır. Benimde 3 yaşında bir oğlum ve 6 aylık bir kızım var. Doğduğundan beri beraber yatıyoruz oğlumda aynı yatakta bazı geceler o da çişi geldiğinde ya da gün içerisinde kötü şeyler yaşadıysa bağırıp uyanan ağlayan bir çocuk. Aynı şey bebek içinde geçerli biraz zorlayıcı olsada. Burada yapıları da önemli olmakla beraber genelde oğlum uyanıp ağladığında kızım %80 inde uyanmıyor. Uyansada kolaylıkla geri dönebiliyor uykuya

Bence aynı odada kalın benim çocuklarım sese alışık büyüdüler oda ayırmadım Bi kalabalık ortamda bile rahatça uyurlar aynı odada kalın bebeğiniz sese alışsın büyük kızınızı doktora gösterdiniz mi belki Bi rahatsızlığı var

4 ünüzde aynı odada yatın, ama babasi çocuguma sinirlenip kalbini kırıyorsa uzak tutarım. Eğer laftan ısrarla anlamıyorsa

Peki ilk kızımdan dilim çok kötü yandı bebeğin odasını en kısa zamanda ayırmak istiyorum daha 10 günlük ama sizce ne zaman ayırabilirim

Tek başına yapılacak şeyler değil bunlar esinizinde elini taşın altına koyması gerekiyor. Bu çocukları baba evinden getirmediniz neticede.
Eşim gece çalışıyor malesef gece tek başımayım oyuzden çare arıyorum

Peki ilk kızımdan dilim çok kötü yandı bebeğin odasını en kısa zamanda ayırmak istiyorum daha 10 günlük ama sizce ne zaman ayırabilirim
Tam adamına sordunuz bende ayırmakla ayırmamak arasında gidip geliyorum. 6 aylıktan önce ayırmazdım. Çünkü gece tükürüğünü yutar, kusar yutar vs diye. Gerekli güvenlik önlemlerini alıp 6 .ayın sonu gibi ayırabilirsiniz. Bu ayırmaya kolay geçiş olması için anne yanı beşikte yannızda ama ayrı yatakta yatırırsanız daha kolay olur

Yok büyük konuşmayım ama 6 ay beklemem sanırım büyük kızımdan dilim çok yandı çünkü 2-3 aylıkken en fazla eğer herşey yolunda giderse ayırmak istiyorum

Yok büyük konuşmayım ama 6 ay beklemem sanırım büyük kızımdan dilim çok yandı çünkü 2-3 aylıkken en fazla eğer herşey yolunda giderse ayırmak istiyorum
Yani evet ama tehlikeleri de göz önüne almalısınız. Bir de emiyorsa başka odaya taşınmak var bence en güzeli aynı oda ama başka yatakta olması 4 ay da bi atak dönemi oluyor biliyorsunuz uyku gerilemesi vs derken belki hemen sonrasında yapmak mantıklı olabilir

Konuyu tekrar hortlatıyorum bayanlar çünkü gece sabaha kadar kıyametler kopuyor
Nolur akıl verin bebeği yatırıyorum 1 saat sora büyük kızımla odaya geçiyorum bebek bizim sesimize uyanıyor bu sefer büyük kızımda bebek uyanınca heyecan yapıp uyumuyor 2 sini birden uyutmaya çalışıyorum bu sefer ama oda imkansız gibi bişey
Nolur deneyimli anneler bana bir yol sunun siz nasıl yaptınız 2 bebekle bir odada nasıl uyudunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…