Siz evlenip işi bırakın, çalıştığı yerde adamın kurulu düzenine yerleşip oranın bir parçası olun, ondan sonra akademisyenlerle ilgili böyle alakasız bir başlık atın.
Değil akademisyen amele olsa işi gücü bırakıp adamın düzenine entegre olan bir kadının karşısında aslan kesilir böyle, o yokmuş gibi davranır, arkadaşlarıyla aynı şekilde takılmaya devam eder çünkü erkeklerdeki ilkel hükmetme duygusunun tatmini için bu, bulunmaz bir fırsattır.
Öteden beri ev hanımı olanlar neyse ama işi gücü olan kadın sırf böyle bir konu açmak zorunda kalmamak için bile çalışsın, aksi halde adamın bekar hayatındaki rahatlığını düzenli yemek ve seksle güzelleştirmekten öte bir etkileri olamıyor evliliklerinde.
Bu durum evlenip zaruri ya da keyfi nedenlerle işi bırakan her kadının başına da gelmez yalnız, ben konunuzda, attığınız başlık ve ifade tarzınızdan, eşinin mevkisinden etkilenmiş, bundan hareketle kendi hayatını ve kariyerini ötelemiş ama bunun bedelini yok sayılarak ödemiş bir kadın görüyorum ki aynı kadın belki bu gerçeği kabul de etmeyecek.
Yani sizin durumunuzda konu başlığı şu olmalıydı, "aklınız varsa adamın mevkisine kanmayın, ben yandım siz yanmayın."