Yaklaşık 1 ay kadar önce bebeğimin kalp atışları olmadığı için kürtaj oldum ve aklımda soru işaretleri var
1- Daha 2-3 haftalık hamile iken Afyon termal otellere gittim orada ki havuzlara girdim o denli sıcaktı ki daha dışardan havuzdaki suyun fokurdadığını gördüm fakat hamile olduğumu daha öğrenmemiştim bilsem gider miydim
2- Bİleğimde ki incinmeden dolayı doktor hap ve antibiyotik vermişti o döneme denk geldi ki bunları da içtim
5 haftalık iken hamile olduğumu öğrendim 1 ağrı kesici bile içmedim ama bu döneme kadar içtiklerim yetmişti
Eşimde bu sebeplere bağlıyo bebeğimin gelişmemesini
Acaba olabilir mi_???
zannetmem canım kendini suçlayıp aklını bulandırma böyle şeylerle daha kese bile oluşmamış bunlar olduğunda ki adet geçmeden hamile olduğumuzu anlamakta neredeyse zor anca her ay adet gelmeden ya test yapacan yada kan testine baktırıcan. kese bile oluşmuyor neredeyse 5 haftalıkta bende düşük yaptım 8 haftalık olası gerekirken kesem 6+6 olarak gözüküyordu ultrasonda. bende adetim gelceği gün gelmeyince test yaparak öğrendim ki ondan önce ilaçta kullandım grip için. ama nereden bilecem 2 3 haftalık hamile olduğumu. yani demem o ki doktor ısrarla üstüne basa basa söylüyor. sağlıklı gebelik olsaydı ne olursa olsun gelişirdi. ve o kadar sigara içen ve başka şeyler yapan insanlarda bir şey olmuyor. benim bebeğim kan uyuşmazlığından gelişmedi biz bilmiyorduk o yüzden iğnesini oldum. ve artık ne olursa olsun ilaç kullanmamaya özen gösteriyorum. doğal yollarla geçirmeye çalışıyorum. benimde aklıma aynı senin gibi biton şey geldi ama malesef kan uyuşmazlığı çıktı. hiç üzme kendini stres en büyük hastalık. bundan sonra inşallah sıkı sıkı bize tutunan bebişlerimiz olur.
rica ederim canım ben ne gözyaşları döktüm bi rabbim bir ben bilirim. ama hepsi geçiyor azda olsa acısı hafifliyor. kan gruplarımız eşimin o rh pozitif benim kan grubum a rh negatif. aslında sorun olmuyormuş ilk çocukta ama buda bize denk geldi. rabbim bundan sonra acısını göstermesin. valla canım gidip öğrenmeni tavsiye ederim çok fazla insanda bu sorun yokken bazılarında çıkabiliyor. benim eşim biliyordu kan grubunu ben bilmiyordum sadece o yüzden doktor bakarız 2 li testte dedi ama olan oldu teste kadar. bir baktır sonuçta hiç bi zararı olmaz baktırmanın. inşallah ama inşallah sağlıklı bebişlerimiz olur bizimde. dualarım hep yavrularını kaybedenler için.
Selam Canim sebebi ne olursa olsun verende allah allanda ama benim bildigim kadar cook asiri su veya sauna gibi seyler ve antibiyotika kesinlikle iyi degil cocugun gelismesi icin hemde tam yeni geliscegi donemde cunku bende 1 ay once kurtaj oldum bende hamama gittim afyonda kendim afyonluyum bu arada gitmesem iyi olurdu ama belkide allah istemedi vermedi o an belki iyi olmiycakti cocugum ve benim icin. Onun icin bu sorulari bosver ve gelecegine bak insallah allahim yine hamile kalmamizi saglar buu kez daha dikkatli oluruz. Hatta iliskiden sonra felan hamile kalmak istiyorsan fazla sicak suyla banyo etme cunku o spermleri oldurebiliyor.
Hadi kolay gelsin canim optum