• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Aklımda deli sorular doğum yapanlar beni aydınlatsın lütfen

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Gelincikkkk19

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2022
50
8
6
26
Merhabalar 39+4 günlük hamileyim hem özelde hem devlette muayene oluyorum en son 4 gün önce özeldeki doktorum bebeğin kafa ölçülerini normal doğum için büyük buldu ertesi gün için sezeryan dedi ama ücreti çok olduğu için biz karar veremedik ertesi gün devlette sıra bulabildiğim Bi doktora muayene oldum durumu anlattım ölçüler sınırda dedi ve bebeğin kilosunu da 500 gram eksik ölçtü sezeryan için sancımın gelmesini bekleyeceklerini çatı muayenesi yapacaklarını ona göre karar vereceklerini söylediler ama ben çok daraldım artık 5 aydır burnum tıkalı enfeksiyon dan dolayı çok ağrım var yürüyemez hale geldim ve korkuyorum hep böyle kalmaktan devlet hastanesinde nasıl Bi yol izleniyor ve bu daralmalarım burun tıkanıklığım doğumdan sonra geçer mi beni aydınlatırsanız çok sevinirim

Merhabalar 39+4 günlük hamileyim hem özelde 2hem devlette muayene oluyorum en son 4 gün önce özeldeki doktorum bebeğin kafa ölçülerini normal doğum için büyük buldu ertesi gün için sezeryan dedi ama ücreti çok olduğu için biz karar veremedik ertesi gün devlette sıra bulabildiğim Bi doktora muayene oldum durumu anlattım ölçüler sınırda dedi ve bebeğin kilosunu da 500 gram eksik ölçtü sezeryan için sancımın gelmesini bekleyeceklerini çatı muayenesi yapacaklarını ona göre karar vereceklerini söylediler ama ben çok daraldım artık 5 aydır burnum tıkalı enfeksiyon dan dolayı çok ağrım var yürüyemez hale geldim ve korkuyorum hep böyle kalmaktan devlet hastanesinde nasıl Bi yol izleniyor ve bu daralmalarım burun tıkanıklığım doğumdan sonra geçer mi beni aydınlatırsanız çok sevinirim
2 dogum yaptım devlette 2 sinde de çatı muayenesi vs olmadı dogum sancısı ile gidince açıklık bakılıyor sonra da süreç başlıyor ölçüm farkına gelince makineler arası farktan böyle ufak ölçü farkları oluyor hangisi dogru olan ölçüler bilemezsiniz tabi tıkanıklık vs için de dogum sonrası geçebilir genelde böyle hamilelikte olan şeyler dogumdan sonra geçiyor

İmkanınız var mı yok mı bilmiyorum ama iki normal doğum yapmış biri olarak şunu söylemek istiyorum, hem normal doğum sancısı çekip hem de sezeryan olma ihtimali bana çok mantıklı gelmedi, size yazık değil mi bebek içinde risk varsa neden bu ıstar

Merhabalar 39+4 günlük hamileyim hem özelde hem devlette muayene oluyorum en son 4 gün önce özeldeki doktorum bebeğin kafa ölçülerini normal doğum için büyük buldu ertesi gün için sezeryan dedi ama ücreti çok olduğu için biz karar veremedik ertesi gün devlette sıra bulabildiğim Bi doktora muayene oldum durumu anlattım ölçüler sınırda dedi ve bebeğin kilosunu da 500 gram eksik ölçtü sezeryan için sancımın gelmesini bekleyeceklerini çatı muayenesi yapacaklarını ona göre karar vereceklerini söylediler ama ben çok daraldım artık 5 aydır burnum tıkalı enfeksiyon dan dolayı çok ağrım var yürüyemez hale geldim ve korkuyorum hep böyle kalmaktan devlet hastanesinde nasıl Bi yol izleniyor ve bu daralmalarım burun tıkanıklığım doğumdan sonra geçer mi beni aydınlatırsanız çok sevinirim
Demir eksikliginiz yoksa geçer çünkü oksijeni demir tasir5ve şuanda vücudunuzu iki kişiye oksijen ulaştırıyor o yüzden yetersiz hissediyorsunuz aldığınız oksijeni. Doğumdan sonra eğer demir eksikliginiz yoksa rahat nefes alırsınız

Hm valla bişeyim yoktu hiç yaşamadım şu zamana kadar burun tıkanıklığı ama 5. Ayımda faranjite bi tıkantı daha tıkalı etleri şişiyo

Burun tıkanıklığını gebeliğim boyunca yaşadım ne yazık ki.Dogumdan sonra geçti.Eger doktorunuz sezeryani uygun gördüyse doktorunuzu dinleyin.14 saat normal sancı çekip sezeryana alındım.Normal doguramicagimi bilseydim hiç cekmezdim o aciyi.Sezeryan abartildigi gibi bişey değil bence.Bi kaç gün sonra ayaktaydim.İlk.gun zorluyo sizi hareket etme güçlüğü ama sonra hızla iyilesiosunuz.Saglikli doğumlar dilerim.

O
Burun tıkanıklığını gebeliğim boyunca yaşadım ne yazık ki.Dogumdan sonra geçti.Eger doktorunuz sezeryani uygun gördüyse doktorunuzu dinleyin.14 saat normal sancı çekip sezeryana alındım.Normal doguramicagimi bilseydim hiç cekmezdim o aciyi.Sezeryan abartildigi gibi bişey değil bence.Bi kaç gün sonra ayaktaydim.İlk.gun zorluyo sizi hareket etme güçlüğü ama sonra hızla iyilesiosunuz.Saglikli doğumlar dilerim.

Çok teşekkür ederim lanet bişey nefes alamamak içimi rahatlattınız böyle kalcam sanıyorum bende😐normal istedim ama bebeğim için nasıl iyiyse güvenliyse o olsun tabi kide... Ama devlettekiler bana bile bile normal olmayacağını o sancıyı çektirmekte kararlı

Çok teşekkür ederim lanet bişey nefes alamamak içimi rahatlattınız böyle kalcam sanıyorum bende😐normal istedim ama bebeğim için nasıl iyiyse güvenliyse o olsun tabi kide... Ama devlettekiler bana bile bile normal olmayacağını o sancıyı çektirmekte kararlı
Gucunusun yettigi bir hastane bulsaniz ya da devlet doktoruna ucret teklif etseniz?

Malesef çorumda iki özel Hastane var ikiside çok pahalı nereden baksan 6000 TL istiyorlar devlettekilere böyle bişey teklif edemem ki ben çekinirim

İmkanınız var mı yok mı bilmiyorum ama iki normal doğum yapmış biri olarak şunu söylemek istiyorum, hem normal doğum sancısı çekip hem de sezeryan olma ihtimali bana çok mantıklı gelmedi, size yazık değil mi bebek içinde risk varsa neden bu ıstar

Konudan bağımsız olarak yazıyorum; aslında sağlıklı olan bu 😊
Sezaryen ihtimalim var ve özellikle doğumun kendiliğinden başlamasını, sürecin normal doğum gibi ilerlemesini ve son ana kadar beklenmesini istiyorum. Bu süreç bebeğini doğuma hazırlarken annenin salgıladığı hormonlar sütün erken inmesine, vücudun daha çabuk toparlamasına ve daha pek çok şeye sebep oluyor

Konudan bağımsız olarak yazıyorum; aslında sağlıklı olan bu 😊
Sezaryen ihtimalim var ve özellikle doğumun kendiliğinden başlamasını, sürecin normal doğum gibi ilerlemesini ve son ana kadar beklenmesini istiyorum. Bu süreç bebeğini doğuma hazırlarken annenin salgıladığı hormonlar sütün erken inmesine, vücudun daha çabuk toparlamasına ve daha pek çok şeye sebep oluyor
bunu bende çok düşünüyorum acaba o sancıyla gidip normal olmayacaksa bile onu yaşamak daha mı iyi bebeğin doğacağı zamana karışmamak falan. ama işte bir de düşünüyorum o kadar sancıyı çekmek mantıklı mı? işten 37. haftada izne çıksam 40 ı falan beklemek nasıl olur kafamda deli sorular

Devletten ziyade özelden başla bir doktordan fikir alabilirsiniz bence. Devlet her koşulda önce normali deniyor. Tabiki normal doğum olması gereken ama bazı kişilerin vücudu müsait olmuyor,bebek iri oluyor vs. Böyle durumlarda saatlerce sancı çekip doğumun sezaryen olması can sıkıcı. Şimdiden sağlıklı doğumlar diliyorum

bunu bende çok düşünüyorum acaba o sancıyla gidip normal olmayacaksa bile onu yaşamak daha mı iyi bebeğin doğacağı zamana karışmamak falan. ama işte bir de düşünüyorum o kadar sancıyı çekmek mantıklı mı? işten 37. haftada izne çıksam 40 ı falan beklemek nasıl olur kafamda deli sorular

Elbette doğum şekli kişinin kendi tercihi. Kimse planlı sezaryen tercih etti diye kötü anne falan olmuyor.
Ancak dediğim gibi bu konuda çok fazla araştırma var. Vücutta oksitosin ve endorfin gibi hormonların en yüksek salgılandığı süreçlerden biri.
Örneğin oksitosin, vajinal doğumda plesantanın ayrılmasını kolaylaştırıyor ancak her iki doğum şeklinde de iyileşme sürecini hızlandırdığı görülmüş. Endorfin ağrı kesicidir; emzirme sürecini kolaylaştırdığı hatta lohusa depresyonu ihtimalini düşürdüğü düşünülüyor.
Bu gibi sebeplerle süreci mümkün olduğunca sonuna kadar yaşamak ve son noktada sezeryan için hazırlanmak istiyorum.
Dediğim gibi kişinin kendi tercihi. Yani o sancılar gözünüzü korkutuyosa, normal doğumda bile prenses doğum ihtimali varken elbette sancıları çekmek istemeyebilirsiniz.

Merhaba kızlar dün bu konuyu açtıktan sonra sabah 8 de suyunun geldiğini hissettim hastaneye koştum 5 saat süren uzun yatış ve sancı dan sonra doktor muayenesinde bebeğimin iri olması nedeniyle sezeryana alındım şu an hastaneden yazıyorum yanıbaşımda oğlum ve 9 ay boyunca çektiğim her şey gözümün önünden geçiyor bebeğimi izlemekten uyuyamıyorum çok güzel bir duygu tabi acıdan tam anlamıyla yaşayamasamda bazı şeyleri yinede çok güzel... Tek sıkıntım burnum etleri daha az şişede hala Bi garip içi o da geçer mi acaba fikri olan var mı birde sütüm yok sayılır ne yapmam gerek

Konu doğumla başlayıp birden şerit değiştirdi çok şaşırdım
Burnunuzla ilgili mi konuscaz doğumla ilgili mi?

Back