• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aklımda bir fikir var ama sanki cesaretim yok gibi

YeniBahar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
103
1
116
44
İstanbul
3 yıl öncesine kadar çok istikrarlı olmasa da ( iş konusunda şanssızımdır ben) bir iş hayatım vardı. En uzun 3 yıl bir yerde çalıştım. aslında hep iyi bir işim olsun, uzun vadeli çalışayım derdim. ama olmadı denk gelmedi,gelenlerde de ayağım kaydırıldı. her neyse . aslında akıllı becerikli zeki kavrama yeteneği iyi biriyimdir. ama benim tek sorunum eğitim meselesi biliyordum hep. sonra hamile kaldım yani üç yıl evvel. geçen kış 4-5 aylık bir çalışma dönemim oldu. inanılmaz kendime geldim o 4-5 ayda bile anlatamamgerçekten de çalışmayı üretmeyi işe yaramayı seven biriyim. hep beni zorlıyacak işler olsun isterdim eskiden. artık öyle değil tabiiki oğlum herşeyden önce amaaa birde hayat şartları var. işte bu hayat şartlarında çalışmak istiyorum ve kendi işimi yapmak istiyorum. böylece oğlumuda ihmal etmemiş olrum. kaldıki oğluma bakacak kimsede yok zaten ya.

uzun lafın kısası kendi işimi yapmak istiyorum. buda el becerim yüksek olduğundan daha önce ağda işleri yaptığımdan ağda kaş bıyık işi yapayım diyorum. birde manikür pedikürü öğrendimmi tamam. Tamam da nasıl olacak diye kafayı yiyorum. yiyorum çünkü nereden başlıyacağmı bilmiyorum. sermayesi aslında çok değil ama maddi olanaklarım şu anda sıfır denilebilir. peki ya müşteri müşteri nasıl olacak. dükkan açamam ki zamanla edineyim diyeyim. evlere gideyim diyorum. peki o nasıl olacak. 3-5 kişi ile başlasam devamı gelir bende bir dükkan açabilirim sonra diye düşünüyorum. düşünüyorum düşünüyorum düşünüyorum kafamçokkarıştı . oh be içimi döktüm sayılır.

hadi kızlar bana birşeyler söyleyin anlatın. başarı hikayeleri olabilir, destek cümleleri olabilir. aklınıza ne gelirse. olumsuz eleştiri bile olabilir. zaten kendimi çok yanlız hissediyorum. sizler benimle konuşun sevgiler okuyan herkeze. hihoyyyt

canım benim ne mutlu sana ve azmine...
herşey istemekle başlar,gerçekten istiyorsan,
başarağım bunu,üstesinden gelebirim diyorsan,
neden olmasın..
istemek bile başarmanın yarısıdır...

Istemek bile bir baslangicdir, ve basarinin yarisidir, bu gercekden istiyorsan yap derim, amma öyle amma böyle,
tabii kendini tanitmak falan zor ama her isini baslangici zor,
en güzli kendi evinde bu islere ayria bilecegin bir odan varsa en güzel öyle olur diye düsünüyorum.
En azindan cocugunun yaninda olmus olursun, onu uyku saatinden falan etmemis olursun vs.

Ayrica herkes evi pislensin istemez yani agda olayi falan, o yüzden salona gidip yaptiriyorlar zaaten.

Basla arkadasim, hersey gönlünce olsun, kolay gelsin

sağolun arkadaşlar desteğinize.
ayrıca neden başka arkadaşlar yamıyor anlamıyorum. konu çok ilginizi çekmedi sanırım ama benim için çok önemli aslında. üzüldüm doğrusu. burda o kadar güzel bir dayanışma vardı diye yazdım ama iki kişi bana destek oldu. hayal kırıklığı yaşadım valla :(

sen şimdiden burda yazılan iki mesaja sitem edip hayal kırıklığına uğradığını söylersen iş kurup ideallerini gerçekleştiremeyince napacaksın?

umarım isteklerin gerçekleşir, istediğin işin yaparsın...

herşey senin elinde istedikten sonra neden yapamayasın?

biraz çevre birazda kendini geliştirirsen arkası gelir bence...

eğer ufacık bir ümidiniz bile varsa denemeye değer bence arkadaşım..önce evlere gitmekle başlamak en mantıklısı daha sonra kısmetiniz varda o işten ekmek yiyecekseniz zaten arkası gelir.kendinize güvenin başarılar şimdiden..

walla çalışan kadına saygım büyüktür her zaman..
tabi ki ew hanımı olmak da çok zor,
ama malesef hem ew kadını,hem iş kadını olabilmeyi de başarabilmeli kadınlar..
çalışan kadın daha özgüwenlidir,
daha dimdiktir.
herkes kendine göre birşeyler yapmalı bence..mümkün olduğunca..
bence ewlere giderek başlayabilirsiniz.
zaten yaptığınız işten memnun kaldıklarında müşterileriniz,
her biri bir başkasını getirecektir..
böylelikle artacaktır müşteri çewreniz.
belki günün birinde işlere yetişemeyeceksiniz bir işyeriniz,
hatta şubeleriniz olacak..
hayallerinizi ertelemeyin we asla küçük düşünmeyin.
ayakları yere basan,idealleri olan bir kadın,biraz da şansı warsa
neler neler başarabilir..
sadece bir detaya takıldım ben;
2 kişi cewap yazdı diye hayal kırıklığı yaşadım demişsiniz.
bu kadar çabuk kırılmasın hayalleriniz..iş hayatı bazen çok acımasız olacak,herşeye hazırlıklı olun..kolay gelsin şimdiden..
hatta hangi semttesiniz?
belki ben de yönlendirebilirim.bu arada kart bastırabilirsiniz.adınız telefonunuz olsa bile yeter üzerinde.her müşterinize 3 er 5 er bırakırsınız.yakınlarına werirler.
serbest piyasa risktir biraz ama kendi işin gibisi de yoktur..

arkadaşım ben önce eksiklerini tamamla derim. hani pedikürü felan öğreneyim diyorsun ya. yanlış bilmiyorsam halk eğitimlerin yada ismek'in ücretsiz kursları oluyor. hem kendini geliştirirken hemde buna meraklı bir çevre edinirsin. sonra dediğin gibi evlere gidip gelmeye başlarsın. gerçi böyle durumlarda eş-dost kuaföre para verir ama sana gelince "aman parasız yapsın ne olacakki" der. ama sen yılma kadın toplantılarında felan hep reklamını yap. sonra bu müşterilerine güzellik malzemesi felanda satarsın. ama şimdilik dükkan açmayı düşünme bence. durumlar malum çünkü.

böyle azimli birine olumsuz eleştiri yapılabilir mi hiç :) ha en fazla şu olabilir, dükkan açmak için bitraz erken.. hem ülkenin durumu malum biraz çalkantılı hem de sizin de henüz bu kadarını karşılayabilecek gücünüz yok söylediğiniz üzre..

part time işlerde çalışabilirsiniz, hem de size biraz zaman kalmış olur.. tabii geliri de ona göre oluyor part time'ın.. gerçi ben bayanlara sekreterliği çok yakıştırıyorum ama bilmiyorum tyabi ne düşünürsünüz... siz bi yerden başlayın da gerisi eminim gelecektir.. bol şans..

Bana kalırsa ilk iş olarak eksik oldugun konularda egitim al.Sonra arkadaşlarına ,eşine dostuna haber ver.Mesela kendi evinde de uygunsa eger isteyenlere yaptırabilirsin.Bi de şu var tesettürlü hanımlar seni tercih edebilirler kına söz vs özel günleri için.bu onların aradıgı harika bi fırsat olur bence.Şahsen ben böyle bir şeyi tercih ederdim.

Hee bu arada Allah yolunu açık etsin hayırlı fırsatar çıkarsın karşına inş.demeyi unutmayayım.

Back