Bunlar kesinlikle ciddi sorunlar. Fakat okul icin de ciddi bir butce ayiramiyorsaniz cocugunuzu bundan korumaniz malesef imkansiz. Hic instagramda gordunuz mu bilmiyorum, fenomen ogretmenler var. Nasil fenomen olduklarini biliyor musunuz? Her gun ogrencileriyle kurgu videolar cekip ne kadar iyi ogretmen olduklarini gosteriyorlar. Bu ogretmenler ornek ogretmen gosteriliyor, meslektaslarina egitimler vermeleri saglaniyor. Ben bir tane hesabi cimere sikayet ettim cocuklarin ruh sagligini ve mahremiyet algilarini olumsuz etkiledikleri gerekcesiyle. Bana gelen cevapta, hesapta bir sorun olmadigi ama yine de ogretmene genel uyarilar yapildigi yaziyordu. Bu arada bunlar ilkokul ogretmeni, cocuklar 10 yasinda en fazla. Devlette bile bu teshircilik normalken ozelden ne beklenebilir ki?
Kreslerde de keske sadece videoyla kalsa sorun. Okulda yapilan her etkinlik gorseli guzel olmasi, videoda, fotografta şık durmasi icin yapiliyor ve o yuzden surekli ogretmen mudahale ediyor, cocuk ozgun bir seyler uretemiyor. Ozel gunler oluyor, o gunlerle iliskili ogretmenler kurgu videolar hazirliyor, tebrik kartlari vs hazirliyor ama ciddi emek verilmis seyler, sonra bunlari cocukla veliye ulastiriyorlar. Cocuk ne o gun nedir onu anliyor ne kartta ne yazdigini biliyor. Maksat sadece veliye sirin gorunmek. Arka plandaysa kagit israfi, zaman israfi, emek israfi. Ogretmenler bu bos seylere verecekleri enerjiyi cocuklara verse mukemmel bir egitim ortami olurdu. Yani bunlarin olmadigi bir egitim ortami gercekten yuksek bir suurla mumkun. Hem okul hem veli kitlesi suurlu olacak. Ona da para disinda ulasma sansi cok uzgunum yok. Biz bu senenin basindan beri hemen her gun bunlari konusuyoruz esimle ama isin icinden cikamiyoruz bir turlu.