Aklıma takılan bir soru

Lupetta

🍒🍒🍒
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2015
6.075
10.879
248
Merhaba hanımlar.

Bebeğim daha çok küçük. Kreşe daha çok var. Tuvalet eğitimini verdikten ve 2.5 yaşından sonra düşünüyorum. Neyse çevremde bildiğim 2 3 kreşi takibe aldım instagram dan.

Gelelim rahatsızlık duyduğum konuya. Bu kreş sayfalarında çocuklar sürekli yayınlanıyor herkese açık şekilde. Fotoğrafları ya da sürekli bi video yayınlanıyor. Sizce bu ne kadar doğru? Bunu yaparken siz velilere soruyorlar mi? Diyelim ben çocuğumu paylaşmayın dedim, sürekli grup olarak video çekildiği için nasıl olacak? Bunları merak ettim. Şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:
Ayni kaygilari kizimin gittigi okulla paylastim. Ozel okul oldugumiz icin piyasa rekabeti ve veli beklentileri bizi bunu yapmaya zorluyor dedi mudur. Ve evet grup olarak cekimler yapildigi icin bir cocugu fotograftan videodan cikarmak mumkun degil. Bizim okulun Instagram sayfasi sadece velilere acik, orda paylasiliyor gorseller. Ben yine de paylasilmasini istemezdim ama hem keseme hem beklentilerime uygun baska okul olmadigi icin mecburen kabul ettik.

Bu konu beni de acayip rahatsız ediyor. Benim bebeğim de daha çok küçük, kreşe çok var ama işin diğer tarafında da bulundum. Bence tek sorun gizlilik ihlali değil. Aynı zamanda öğretmenin işine de engel olunuyor. Fotoğraf, video çekeceğim derdinden doğru düzgün işini yapamıyor insan. Yani yönetim sana veli olarak şov yapacağım derken çocuğunun alacağı eğitimi baltalıyor ama vitrinmiş, yemişim öyle vitrini

Aynen öyle. Özellikle güya çocuklara yönelik eğitim veren yerlerde bunlara yer olmamalı. Çocuklar birilerinin sürekli onları kayıt altına almalarını normal görüyorlar. Bilmiyorum kötü ve rahatsız edici bi durum
Çocuklar oranın reklam malzemesi yapılmamalı

Bunlar kesinlikle ciddi sorunlar. Fakat okul icin de ciddi bir butce ayiramiyorsaniz cocugunuzu bundan korumaniz malesef imkansiz. Hic instagramda gordunuz mu bilmiyorum, fenomen ogretmenler var. Nasil fenomen olduklarini biliyor musunuz? Her gun ogrencileriyle kurgu videolar cekip ne kadar iyi ogretmen olduklarini gosteriyorlar. Bu ogretmenler ornek ogretmen gosteriliyor, meslektaslarina egitimler vermeleri saglaniyor. Ben bir tane hesabi cimere sikayet ettim cocuklarin ruh sagligini ve mahremiyet algilarini olumsuz etkiledikleri gerekcesiyle. Bana gelen cevapta, hesapta bir sorun olmadigi ama yine de ogretmene genel uyarilar yapildigi yaziyordu. Bu arada bunlar ilkokul ogretmeni, cocuklar 10 yasinda en fazla. Devlette bile bu teshircilik normalken ozelden ne beklenebilir ki?

Kreslerde de keske sadece videoyla kalsa sorun. Okulda yapilan her etkinlik gorseli guzel olmasi, videoda, fotografta şık durmasi icin yapiliyor ve o yuzden surekli ogretmen mudahale ediyor, cocuk ozgun bir seyler uretemiyor. Ozel gunler oluyor, o gunlerle iliskili ogretmenler kurgu videolar hazirliyor, tebrik kartlari vs hazirliyor ama ciddi emek verilmis seyler, sonra bunlari cocukla veliye ulastiriyorlar. Cocuk ne o gun nedir onu anliyor ne kartta ne yazdigini biliyor. Maksat sadece veliye sirin gorunmek. Arka plandaysa kagit israfi, zaman israfi, emek israfi. Ogretmenler bu bos seylere verecekleri enerjiyi cocuklara verse mukemmel bir egitim ortami olurdu. Yani bunlarin olmadigi bir egitim ortami gercekten yuksek bir suurla mumkun. Hem okul hem veli kitlesi suurlu olacak. Ona da para disinda ulasma sansi cok uzgunum yok. Biz bu senenin basindan beri hemen her gun bunlari konusuyoruz esimle ama isin icinden cikamiyoruz bir turlu.

İşte maddiyat bizim de çok fazla aşamayacağımız bir konu çok üzücü...

Her okul once veli onay formu doldurtmak zorunda, yayinlanmasini istemiyorum derseniz yayinlayamaz kimse, onay verirseniz resmi okul sayfalarında yayinlanir. Devlette de ozelde de bu şekilde isliyor olay.

Her okul once veli onay formu doldurtmak zorunda, yayinlanmasini istemiyorum derseniz yayinlayamaz kimse, onay verirseniz resmi okul sayfalarında yayinlanir. Devlette de ozelde de bu şekilde isliyor olay.
Ama orada da muhtemelen çocuğu kenara ayıracaklar çekim yaparken. Onun psikolojisi ne olacak?

Sadece eğitim veren instagram kullanmayan kreşler de mevcut, köklü kreşlerin zaten müşteriye ihtiyacı olmadığı için WhatsApptan bile paylaşım yapmıyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…