• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aklım o kadar karışık ki yardıma ihtiyacım var :(

tansel34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2011
369
3
46
İstanbul
Merhaba, uzun süredir takip ettiğim bu foruma paylaşma cesareti kazanarak yeni üye oldum. Birbirinize destek oluşunuzu, fikir paylaşımlarınızı uzun zamandır beğenerek izliyorum. Fakat dediğim gibi ben yazmaya ancak bugün cesaret edebildim. Cidden paylaşmaya ihtiyacım var. Aklınızı karıştırmadan nasıl özetlesem diye düşünüyorum, o kadar uzun ki, sorunum ailevi...Yalnız başına ev geçindimeye çalışan yaşlı bir kızım ;) ...Annem babam 1 yaşındayken boşanmışlar, annem beni alıp baba evine dönmüş. Ve baba evine çocukla dönmenin bedelini ne yazık ki diğer kardeşlerin çılgınlılarını, sorumsuzluklarını, kendi hayatlarını yaşama adına çevrelerine verdikleri zararları sineye çekerek ödedi. Özünde iyi ama menfaat noktasında bencilleşen yapıları bana yaprak dökümünü hatırlatıyor. Anneciğim ben 11 yaşındayken beni yurtdışında okutabilmek için görücü usulü bir evlilik daha yaptı, dediğim gibi 11 yaşındaydım ve annemi paylaşma fikri bana ölüm gibi geldi, belki evlilik fikrine alıştırılsaydım böyle olmazdı ama o kadar ani oldu ki istemedim. Annem eş adayına açık açık ben evlenmeyi düşünmüyorum eğer evlenirsem bu sadece çocuğumu orada okutabilmek için olacak diye söyleyince adam annemin dürüstlüğünü beğenmişti zaten. Görücü usulü pat diye bir evlilik sonra yurt dışına gittik, bir süre sonra yabancı bir memleket tanımadığın biriyle aynı evde yaşamak bana o kadar ağır geldi ki annem hastalanacağımdan korkup beni türkiyeye getirdi. Adamcağız orada olduğu için de evlilikleri bir süre sonra bitti. Benim yüzümden yani :( ...bu bana ağır gelir mesela benim için yapılan bir evlilik ve benim için yıkılan yuva :( .. fedakarlık yapılması kişiyi eziyor :( ...bu arada anne tarafında cehalete ve egoya dayalı sorunlu bireylerin maceraları devam etti...yıllar geçti ve benim öz babama olan merakım giderek arttı, annem hep iyilerdi babamı aksiliklerinin kötü yanlarının olduğunu söylerken bile başka bir yanını öne sürerek tolore ederdi, içimde baba sevgisi vardı yani.. Ve karar verdik, onu arayıp buldum. Babamı ilk gördüğümde 19 yaşındaydım.. Ama şimdi ki aklım olsaydı inanın bulmaz öyle bırakırdım. Eğer çevrenizde annesini ya da babasını hiç görmemiş birileri varsa hiç arayıp bulmasın, çünkü babalık yapacak biri olsa zaten beni yıllardır aramadan durmazdı yı ben o kadar geç farkettim ki...Çocukluğunda menenjit geçirmiş, "bunu bahane ederek" ve "bu yüzden" tarif edilemeyecek ölçüde kırıcı. Bu konudaki tek tesellimse diğer evliliklerinden olan çocuklarını da terk etmiş olması. İnanın yaptıklarını başkalarına da yaptığını bilmesem intihar ederdim. Bu süreçte çok zorlandım, inançlı bir insan olduğum için dinen baban idare edeceksin anneye babaya of bile denmez mantığından dolayı susmaktan 27 yaşındayken bir sabah tansiyonum fırladı... sağlığımı kaybettim, sonra babamla görüşmeme kararı aldım. bu arad anne tarafımda yaşananlar, onların dededen kalma evin satılmasına sebep olmaları, anneannemin annemi düşünmeyip diğer kızını durdurmaması neticesinde şimdi biz babamın sahip olduğu dairelerden birine taşındık, taşınmaz olsaydık, babasız büyümüş bir insanın babasından gel burada otur lafını duyması o kadar büyük mutluluk ki. Ama biz bu eve taşınınca evin sahibi o olduğu için gelip annemi taciz etmeye, şiddet uygulamaya başladı... Anneme sorsanız kızım eskiden baban böyle değildi delirmiş adeta diyor, ama ben buna inanmıyorum, bence annem babamı tanımayı başaramadı. zaten babamla ilk başbaşa sohbetimizde annemin anlattıklarından çok farklı olduğunu anlamıştım :( ... ayrı oldukları için buraya taşınınca annem muatap olmak zorunda kaldı... size evladım deyip sahip çıkmayan birine muhtaç olmak o kadar acı veriyor ki. Kira vermeye gücüm yetmediği için hala bu evde oturmak zorundayım... 34 yaşındayım ve annemle yaşıyorum, evi ben geçindirmek zorundayım, işsizim ve işsizlik sürecinde epey borçlandım. Bu arada öfkem o kadar çoğaldı ki annemin kardeşlerinin yaptılarını artık idare edemez oldum. O evi satarken annemi göz göre göre eski kocasına muhtaç ettiler, ben üniversite öğrencisiydim, okulumu bitiremedim 3 sınıfta terk ettim ve 12 yıldır ev geçindirmek için uğraşıyorum, kendimi çok yorgun hissediyorum..ve kadere çoook inanıyorum, aklımızın ucundan geçmeyen şeyler yaşayarak bu noktaya gelişimizi keşke görseydiniz ne demek istediğimi daha iyi anlardınız. birileri bişey yapıyor ve sen iradenden alınmışçasına bazı şeyleri yaşıyorsun :( ... bunu anlatmakta zorlanıyorum ama yemin ederim başkaları senin hayatına şekil verebiliyor bazen :( ... tüm bunları yaşarken burada anlatamadığım detaylar içimi öyle çok acıttı ki... geçim derdi, kariyerimi nasıl oluşturacağım deyip çabalamalarla 12 yılım geçti... bekar bir kızın ev geçindirmesi çoook zor :( ...12 yıldır savaşıyorum bazı cepheleri kazanarak iyi bir cv oluşturmayı başardım allaha şükür ama şuan işsiz kaldım :( ...mücadele, mücadele, mücadele hayatım bundan ibaret oldu ... derken ... beni seven bir tanıdığım tarafından evlenmem için teşvik etme çabasına girdi... tüm bayram tatili boyunca beni tanıştırmak için ikna turları devam etti ama ben o kadar sıkıntıları olan bir insanım ki, görücüye çıkmak için sahip olduğum şartlar hiç uygun değil gibi geliyor bana, çevremdekilerse beni böyle olmadığına ikna etmeye çalışıyor. erkek tarafı sürekli beni soruyormuş, babası nereli ne iş yapıyor falan sorularını duyunca tuhaf bi eziklik hissettim, ne diyeceğim babamla 19 yaşına kadar görüşmemiştim, sonra görüştüm sonra böyle böyle oldu mu ? ... yoksa beni teyzem özel hayatında bir hata yapıp taşınmak için evi sattırdı şehir değiştirdi bu yüzden onunla dargınız mı ? off kafam o kadar karışık ki umarım sizin de aklınızı karıştırmamışımdır :( ... kol kırılır yen içinde kalır diye biriktirdiklerim kimseye anlatamadıklarım benim bunlar... Çünkü ben kızarım, öfkem içimde kasırgalar koparır ama, aile bireylerime laf söyletmem, ben söylerim ama kimseye söyletmem !...hata yaptılar ama bana ve anneme karşı, kimseye değil.. çevremdeki insanların dedikodu merakı ve gözlemlerim beni korkuttu...insanlar birbirinin açığını arıyor adeta... o yüzden ketumlaşa ketumlaşa, kızılcık şerbeti içtim diye diye, gerçekleri söylediğim zaman kırılıp incinmekten korkuyorum... zaten bazılarını ailevi sırlar olduğu için hayatım boyunca söylemeyeceğim o a ayrı... rica ediyorum bana akıl verin... 1. sorum : çalışıp annesine bakmakla yükümlü ve epey borcu olan bir kız evliliği düşünmek için borçlarının bitmesini mi beklemeli ? yani tanış dedikleri kişiyle tanışmaya bile çekiniyorum :( ... ev geçindirme derdinden özel hayatımı hiç yaşayamadım ki :( ...2. sorumda evleneceğim kişiye babam ve bazı akrabalarımla görüşmeme nedenlerimi nasıl anlatacağım, bilmiyorum :( ...34 yılı özetlemeye kalkınca karman çorman oldu galiba kusura bakmayın :( ...çok karışık olduysa açıklamaya çalışırım.

Canım benım okuyunca ınan ıcım burkuldu cok uzucu seyler yazdıkların ama uzulme bu gune kadar yasadıkların yeterı kadar uzmus senı yeter artık de ve sende hayatını yasamaya basla bence:65:

Ilk once ilk soruna cevap vermek ısterım bence herkesın dedıgı gıbı gıt bı tanıs bakalım belkı adamın yasadıgı daha kotu seyler vardır ve senınkılerı umursamaz bıle:69:

Belkı de adamı hıc begenmeyeceksın hıc bı sey acıklamak zorunda kalmayacaksın bence gıt bı tanıs derım :79:

canım benim artık kendi hayatını kurmalısın demek haykırmak istiyorum ama annenin sen gittikten sonra ona şiddet gösteren eski kocasının evinde kalacak olması beni düşündürdü.borçlar ödenir gider onca şeyin üstesinden gelmişsin borçları da halledersin. sebeplerin mantıklı zaten çocuğa anlatırsın bir kısmını işine gelmezse gider boşver.dene şansını..

Ilk once ilk soruna cevap vermek ısterım bence herkesın dedıgı gıbı gıt bı tanıs bakalım belkı adamın yasadıgı daha kotu seyler vardır ve senınkılerı umursamaz bıle:69:

haklısınız... farkediyorum aslında, kendime odaklanmış haldeyim, içinde bulunduğum şartlardan dolayı hep kendimi ifade etme zorluğuna takıldım :(

Dıyelımkı tanıstın adamda hem yakısıklı hem anlayıslı bak bakalım maddı durumu ıyımı senın arayacagın krıterlerden bırı bu cunku maddı durumu ıyıyse adam senı begenırse bak ben sımdı evlenemem borclarım var dersın oda hemen evlenelım borclarını ben oderım der haaa sımdı anlayıslı olma krıterıne gelelım anlayıslıysa annenıde yanında goturup evlenecegını soylersın

cok zor bi hayat ben okurken üzüldüm sen yasarken neler cekmissindir kimbilir..:59:

tanistirmak istedikleri insanla bi görüsün derim mutlaka, belki de o size bi cikis kapisidir. ayrica bi kadin yalniz basina ne kadar yasayabilir ki? bugün anneniz var, Allah korurun yarin öbür gün annenize birsey olsa, tek basiniza kalicaksiniz.

ayrica ailenin yani babanin teyzenin vs. yaptiklarindan senin utanmani gerektiricek hicbisey yok, ben olsam evlenmeyi planladigim insana herseyi acikca anlatirdim en bastan. tanisin, eger olur gibi hissedersen anlat herseyi, senin sucun yok ki hicbirinde, sen kaderini yasamissin. ayrica baban dedigin gibi anneni taciz ediyorsa bi an önce evlenip o evden cikmaniz daha hayirli olur belkide. (belki annene de yardim edebilirsin, tanistigin insan destek olur falan ne biliyim :59:) cok zor bi durum, Allah yardimciniz olsun.

canım benim artık kendi hayatını kurmalısın demek haykırmak istiyorum ama annenin sen gittikten sonra ona şiddet gösteren eski kocasının evinde kalacak olması beni düşündürdü.borçlar ödenir gider onca şeyin üstesinden gelmişsin borçları da halledersin. sebeplerin mantıklı zaten çocuğa anlatırsın bir kısmını işine gelmezse gider boşver.dene şansını..

hah işte anlmasını sağlamak için ne kadarlık kımını anlatmam lazım onu bilemiyorum :( ...kafamda bu meseleri halletmem lazım... şuan beni tanıştırmaya çalıştıkları kişi için değil, çünkü belki ben onu beğenmeyeceğim belki o beni beğenmeyecek ama bu komleksleri yenmezsem ileride önüme çıkacak adaylarda da aynı sorulara cevap arayacağım nasılsa :(

Kabul ederse eder etmesse bak yıne maddıyata gelıyor konu annene bı ev tutarsın senın yakınlarında kırasını pazarını marketını sen yaparsın esın kbul ederse dedıgım gıbı anlayıs ,,maddıyat ,,,allah korkusu ,,bunlar varsa herseyını bastan anlat ve senı kbul eden bole etsın etmeyen bu gunekadar yanındamıydı sankı gıtsın :59::58:

ben sizden yaşca küçüğüm akıl vermek haddime değil fakat oldukça uzun cümlelerinizin arasına birşey sıkıştırmışsınız.

- ben kadere inanırım.. demişsiniz. tabii kii müslümansak kadere inanmamız şarttır. inançlı oldugunuzuda belirtmişsiniz.

öyleyse size hayrın ve şerrin Allah tan olduğunu söylemek isterim.

sonrasında da bu kadar karamsar olmamanızı tavsiye edebilirim.

bence sizinde artık kendi hayatınızı kurmanız gerekir. bunca zaman annenize bakmışsınız ileride sizinde ''sizin gibi'' hayırlı evlatları neden olmasın.??

tanışacağınız ya da tanıştığınız kişi her kimse babanızdan ayrıntılarıyla bahsetmenize gerek yok bana kalırsa. neticede anneniz ve babanız siz çok küçükken ayrılmışlar. her ikisiylede görüştüğünüzü ama geçmişin izlerinin içinizi burktuğunu konuşmaktan hoşlanmadığınızı söyleyebilirsiniz. annenizde büyüdüğünüzü söylerseniz babanızla aranızda bi soğukluk oldugunu söylemenize gerek yok zaten . hiç girmeyin detaya. aynı şekilde diğer aile bireylerinizle olan ilişkilerinizden de ayrıntılı bahsetmeyin sadece sık görüşmüyoruz demeniz yeterli zaten maalesef günümüzde akrabalar arası problem olmasa bile ilişkiler son derece yapay hale geldi.

Son düzenleme:
cok zor bi hayat ben okurken üzüldüm sen yasarken neler cekmissindir kimbilir..:59:

tanistirmak istedikleri insanla bi görüsün derim mutlaka, belki de o size bi cikis kapisidir. ayrica bi kadin yalniz basina ne kadar yasayabilir ki? bugün anneniz var, Allah korurun yarin öbür gün annenize birsey olsa, tek basiniza kalicaksiniz.

ayrica ailenin yani babanin teyzenin vs. yaptiklarindan senin utanmani gerektiricek hicbisey yok, ben olsam evlenmeyi planladigim insana herseyi acikca anlatirdim en bastan. tanisin, eger olur gibi hissedersen anlat herseyi, senin sucun yok ki hicbirinde, sen kaderini yasamissin. ayrica baban dedigin gibi anneni taciz ediyorsa bi an önce evlenip o evden cikmaniz daha hayirli olur belkide. (belki annene de yardim edebilirsin, tanistigin insan destek olur falan ne biliyim :59:) cok zor bi durum, Allah yardimciniz olsun.

allah razı olsun, duaya gerçekten çook ihtiyacım var. dediğiniz gibi insanlar var mıdır bir emin olsam. öyle insanlar tanıdım ki birinin en ufak açığını çok büyük bişeymiş gibi diline dolayan :( ... anlattığıma pişman olmaktan korkuyorum. aile bireylerim hata yaptılar hem öfkeliyim hem de biri bir laf etse gene benim içim yanacak. Bazıları da "anlatma sakın sakın" diyo :(

Sımdı bu fırsatı lehıne cevır gıt bı tanıs belkı unıversıteyı okumanada destek olur umut bu fakırın ekmegı guzel seylerı umut et gecmıse bı sunger cek bebegım uzulme artık gelecege umutla bakarsan ve bende mutlu olacagım de kendınınde de annınde yuzu gulecek hersey guzel olacak, ıyı olacak dıye dusun gıt tanıs bakrsın anlayıslı ıyı bı ısan cıkar bu dedıklerımın hepsını yapar cesaretını topla kendın ıcın degılse bıle annen ıcın bunu yap babanın zulmunden kurtar.!!!!!!!!!!!!!!!!!yerlerde cok surundun ayaga kalk sakarya !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Diyorya saır mutlu olmak ıcın bı sans yakalamaya calıs tatlım cesaretını topla ayaga kalk arkana bıle bakmadan yuru mutluluga inşalllaaaaaaaaaaaaah:64::64::36::36::34::34:

Benim düşüncem bir yerden başlamalısınız artık.... Elbet sizi de bir yerlerde bekleyen bir insan vardır kendinizi kapatmayın borcunuz olabilir ama zamanla eminimki herşey yoluna girer rayına oturur bu şekilde devam ederseniz daha çok karışıklığa sebep edebilirsiniz kendinizi... Umarım herşey gönlünüzce olur.

bence anlatmamak olmaz. yani ilk görür görmez anlatmayin tabii, olucak gibiyse biseyler anlatin, bi de az cok nasil biri oldugunu anlarsiniz belki gördügünüzde, cig süt emmis birine benzemiyorsa anlatin yani. ama eger olurda evlenirseniz, evlendikten sonra öyle yada böyle ögrenir, o zaman daha kötü olmaz mi... sizin saklayacak biseyiniz yok ki, siz ictenlikle tüm hayatinizi anlatin. ben buyum deyin, gerisi onun insanligina kalmis. sizi böyle kabul ediyorsa gelsin, yoksa daha iyileriyle karsilastirsin Allah sizi ins.

ben sizden yaşca küçüğüm akıl vermek haddime değil fakat oldukça uzun cümlelerinizin arasına birşey sıkıştırmışsınız.

- ben kadere inanırım.. demişsiniz. tabii kii müslümansak kadere inanmamız şarttır. inançlı oldugunuzuda belirtmişsiniz.

öyleyse size hayrın ve şerrin Allah tan olduğunu söylemek isterim.

sonrasında da bu kadar karamsar olmamanızı tavsiye edebilirim.

bence sizinde artık kendi hayatınızı kurmanız gerekir. bunca zaman annenize bakmışsınız ileride sizinde ''sizin gibi'' hayırlı evlatları neden olmasın.??

tanışacağınız ya da tanıştığınız kişi her kimse babanızdan ayrıntılarıyla bahsetmenize gerek yok bana kalırsa. neticede anneniz ve babanız siz çok küçükken ayrılmışlar. her ikisiylede görüştüğünüzü ama geçmişin izlerinin içinizi burktuğunu konuşmaktan hoşlanmadığınızı söyleyebilirsiniz. annenizde büyüdüğünüzü söylerseniz babanızla aranızda bi soğukluk oldugunu söylemenize gerek yok zaten . hiç girmeyin detaya. aynı şekilde diğer aile bireylerinizle olan ilişkilerinizden de ayrıntılı bahsetmeyin sadece sık görüşmüyoruz demeniz yeterli zaten maalesef günümüzde akrabalar arası problem olmasa bile ilişkiler son derece yapay hale geldi.

Haklısınız yanlış ifade ettim... ben de fazla ayrıntıya girmem diye düşünüyorum ve ne demek istediğinizi çok iyi anlıyorum. ama didik didik eden "neden, neden" diye soran, akla hayale gelmeyecek detayları sırf meraklarını gidermek için soran insanlardan hazzetmediğim için, görücüye çıkarsam cevaplamak zorunda kalacakmışım gibi geliyor, hayır oraya gidip .çooook soru sorana sana ne de diyemem... ahhh sorun belli aslında ben özgüvenimi kaybettim :(

canım bnce tanış ve annenide yanına alacağınıda açıkça belirt kabul ederse süper olur etmezsede defolup gider.bugüne kadar omu vardı sanki.düzelir canım benim herşey zaman herşeyin ilacı.belkide ilaç bu tanışacağın kişi olabilir.bide herşeyi anlat bugüne kadar başından gecen.

Kabul ederse eder etmesse bak yıne maddıyata gelıyor konu annene bı ev tutarsın senın yakınlarında kırasını pazarını marketını sen yaparsın esın kbul ederse dedıgım gıbı anlayıs ,,maddıyat ,,,allah korkusu ,,bunlar varsa herseyını bastan anlat ve senı kbul eden bole etsın etmeyen bu gunekadar yanındamıydı sankı gıtsın :59::58:

evet kesinlikle madiyata dayanıyor. insan eti ağırdır diye bir laf vardır... hayırlısıyla yeniden çalışmaya başlasam bir an önce.
bazen başından anlatayım diyorum ben de sizin gibi, çünkü evlilik bu 2 -3 günlük bir iş değil ki önünde sonunda gerçekler çıkar ortaya... anlatmazsam duyduğunda kalkıp abuk sabuk bir laf ederse diye düşüneceğine, başından anlatayım diyorum :44:

akrabalarımla evlenecek hali yok hoş beni olduğum gibi kabul etmeli elbette ama dediğim gibi çevremde gördüklerim kafamı karıştırıyor, ya insanlar birbirini ooo kadar yoruyor ki gereksiz yere, o kadar çiğ olabiliyorlar ki, allah herkesi aklı başında kullarıyla karşılaştırsın :(

Ozguvenını hıc kaybetme tatlım senın ne sucun var annenın ne sucu var su yasadıgın olaylarda. Gıt oraya o kadar cok soru soranada acıklamak ıstemıyorum bı sakıncasımı var daha ılk gunden ne olacagımız bellı dııl sız bana neler soruyorsunuz de kestır at ben ce .....eger oyle tersleyemem dıorsan gecıstırmeye bak kısa cumleler kur evet, hayır, bılmıyorum, tabı, haklısınız vs cok detaya inip sıkıstırırlarsa sende o konuya cavap verme soruya soruyla karsılık ver. Cevap vermek ıstemedıgın bı konu oldumu hemen ona konuyla alakasız onunla ılgılı bı soru sor kurtul tamam tatlım:57:

Tatlım ben uyumaya gıdıyorum allah yardımcın olsun sende bı ıstıhare namazı kıl ıstersen rbbım hayırlısı neyse sana ruyanda gosterır ona gore hareket edersın allh karsına oyle ıyı oyle anlayıslı senı seven el ustunde tutan bırılerını cıkarsınkı gecmısın ızı bıle kalmasın cok cok cok mutlu olman dılegımle rabbım hepımızın hakkında hayırlısını versın :54::54::54::54::54::54::69::69::69::58::58::58: Kocaman opulldun

Back