Aklım almıyor napacağım?

Sessizlik0034

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2013
111
49
98
Eşimin annesi ile ilgili birtakım akıl almayan durumlar yaşadım.Listeler halinde anlatmak isterdim ama klasik durumları yaşadığımı söylemeliyim.İlki düğün gecesinin sabahı mesaj atıp arayıp görüşme isteğiyle başladı hemen sonrasında kişi sayısı 20 üzeri insan sayılarıyla misafirliğe gidip gelme baskılarıyla devam etti. Konuştum çekirdek bir aileden geldiğimi ve eşimle tüm bunları konuşarak evlendiğimi bu çok kalabalık ortamlara alışık olmadığımı söyledim anladığını umdum sonra gece özellikle 11-12yi geçen saatlerde dışarı çağırmaya başladı hayır dememize rağmen devam ettirdi sonra durmak zorunda kaldı.
Yalnız akrabalarının bir görüşme talebi oldu fakat 3-5 gün evvelinde ağır bir covit-19 geçirmiştik eşim yine kalabalık olacağını bildiği için dışarıda cafede görüşelim demişti. Kararımızı aldık karı koca olarak ve dışarıda görüşüldü. Eşimin annesi eşime; o görüştüğümüz insanlar tarafından dedikodu olmuş geleni gideni kişi sayısına bakmayın eve alın demiş eşim bana söyledi. Bende dışarıda görüştüğümüz kişilerden biriyle telefondaki ufak bir sohbetim esnasında böyle bir dedikodu olmadığını öğrendim yemin etti çocukları üzerine. Sonra eşim ben ve o kişilerden 2 tanesi ile yüzleştik asla böyle bişey olmadığını eşimin annesiyle asla böyle bir durum hakkında dahi sohbet etmediklerini söylediler. Öğrendim ki;eşimin annesi dedikodu oluyor bakın bakın diye eşime düşündürterek Aslı astarı varmış gibi başka insanların dedikodu çıkardığı yalanını söylemiş. Bana da iftira atarak istemiyor vs diye eşimin aklını karıştırmaya çalışmış. Annesini düzgünce arayıp konuşmak istedim yine suçlar tarzda çağırmadın diye bir uslupla konuşup suçladı haliyle sesimin tonuna hakim olamadım bu artık kaçıncı diyerek.Eşim farkında ama bir yerde annesi var bir yerde ben.
Kandilde aradım açmadı da geri aramadı da sizce ne yapmam lazım……

Sesinizi yükseltmeniz hoş olmamış kendinizi haklıyken haksız duruma düşürmüşsünüz. Eşinizle konuşun, misafirlik konusunda orta yolu bulmaya çalışın. Evlendigmiz de ne yazık ki eşinizin kültürünü kabul etmiş oluyoruz. Bu yüzden orta yolu bulmaya çalışın lütfen. Misafir bereket getirir eve. Bu tür mevzular için kalp kırmayın, siz de kırılmayın.

Eve gelinmemesini eşim istemişti kendisi de covit olmuştu kalabalığa küçücük evde girmeyi doğru bulmadı.
Bir de ben ve kendi ailemin bayanları açık olmalıza rağmen ölçülü giyinen imanlı insanlarız, eşimin ailesi kapalı ama çok fazla dedikodumuzu yapıyorlar bir tek güzel laf duymayınca sunduğun tabağa dahi üzülüyorum hayal kırıklığı yaşıyorum evime geldiklerinde bu tarz şeyler duyunca çok üzülüyoruz…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…