Cok gecmis olsun. Kizim 1e başladı, o yüzden konu tam benlik ben de araştıracağım bu saati. Ama son cümleniz beni biraz düşündürdü. Empati yaparsak, cocugun sürekli izlendiğini bilmesinin,özgüven acısından zararı olur sanki.8 yaşında bir çocuk yani oyun oynama falan diyemem zaten. Yada ders saatinde izlemem ki sonucta ogretmeni var sınıfta.
Birde daha önce düştü ve beyinde damar tıkanıklığı yuzunden 1 yıl tedavi gördü. Kabul ediyorum bu beni daha evhamlı yaptı.
Birde okul bahcesinde park var. Dün okulda lk günü olduğu için gozlemledigim. Oyuna dalıp ders zilini duymuyor. Yada kosa kosa merdivenlere çıkıyor. Daha önce de böyle düştü en azından arada merdivenlerden koşarak cikmamasini söylerim. Yada onu izledigimi dusunup sakin çıkar
Dün ilk kez servis kullandi kızım ve araçla takip ettik bir kaç veli.Cunku hem okul kalabalık curcuna hem de hostesin alıp bıraktığı yerleri,dikkatini,tavrini ve güzergahı merak etmiştim. Bugün de takip edecektim ama kızım direk 'Anne takip etme evde bekle lütfen.Biz geliyoruz iste' dedi. Biz yine de -gerekliyse-elimizden geldiğince müdahale etmeden uzaktan uzağa kollayalım ama onlara çok karışıp hissettirmeyelim en güzeli. Misal zili duymadiginda uyarirsaniz sorumluluk geliştiremez,sürekli sizin komutunuza alisir.Saatinde derse girmediğinde sonuçlarını yaşayarak görsün derim