• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

akıllı kadınlardan evliliğim için öneri:)

4 aylık hamileyim ve bir oğlum olacak fikirlerinize çok ihtiyacım çok kötü ruhsal bunalım yaşıyorum. eşimle birbirimizi çok seviyorduk bebek olayında çok mutluyduk doğum günüm 3 marttaydı ve benim için öle süprizler hazırlamıştı ki şaşırırdınız. şimdi çok yanlızım eşim 1,5 aydır çok değişti. sürekli kavga etmeye başladk ama aşılamayacak sorunlar yaşamadık. ben kıskancım ve onu çok sıktığımı sölüyor aslında bunlar hiç sorun olmamıştı.önce tartıştık aldattım seni dedi günü birlikti dedi sineye çektim saha sonra bana karşı tavırları çok değişti. devam ediyomu dedim biraz da üstüne gittim var dedi ben o sinirle git evden topla eşyalarını boşanıcam senden dava açıcam nafakamı tazminatımı alıcam dedim gideceğini tahmin etmedim akşamına gitmiş annesi de akşamına yanlarına gittiğimde hemen eşylarını yerleştirmeye başlamış ben evde yanlız kalmaktan her zaman korkardım ama pzt ye kadar bekledim gelecek diye gelmedi sonra bende anneme gittim nitekim hamileyim va yanlız olmuyor ben kıskançlık yaptım ama hiçbirzaman eşime kondurmadım bunu. kayınvalidemlerin de eline fırsat geçti onlarda bana her lafı sölediler bilmiyorum konuşuyolarmı ama eşimle bu süre zarfında 3 kez konuştum gidelim evimize bir daha bişi demicem dedim ama sen beni çok kırdın gelmeyeceğim bi sür böle dursun diyor evi boşaltmaktan bahsetti. korkuyorum beni bırakırmı yuvamı yıkarmı yüzüme dahi bakmıyor iş arkadaşlarından da kıskandım ama haftanın 6 günü aynı iş yerindeler akşam msj laşmalar pazar günlerimizi birlikte onlarla geçirmeler rahatsız etti beni hep birde bu yüzden kıskandım kıyamazdı bana çok severdi beni şimdi gözü görmüyor kaç kere konuştum olmuyor. çözemedim. boşanma sonrasını bile düşünmüş çocuğa bakarım dersen ben destek olurum bakamam dersen ben bakarım dedi.çok kalbim kırık ama evime de dönmek istiyorum ne yapıcam bilmiyorum. çok büyük problemler olduğunu düşünmüyorum çözülebileceğine inanıyorum ama o kesinlikle 1-2 yada 3 ay ayrı kalmamız gerektiğini düşünüyor birde ben onu çok özlüyorum çok üzülüyorum ne yapabilirim sizce? konuşmakla olmadı başka tanıdıklarımızda var onlarda girdi devreye yine olmadı ne yapabilirim?

Eski konun, ne diyim ki

Adam aldatmış gitmiş sen eve dön diyosun daha üstüne o diyo kırgınım diye

Bence siz sağlıklı düşünemiyorsunuz. Nasıl insanlar var diyorum dünyada ya... Siz neden kapandınız Allah aşkına? Sırf kocanız aldatıyor diye intikam almak için açıldım diyorsunuz bir de akıl istiyorsunuz gülücüklerle.... Pes... Çocuğunuza acıdım.. Akıllı kadınlardan fikir istiyormuş bir de.. bence önce siz aklınızı başınıza toplayın. bitmiş evlilikten ve iki dindar takıldı diye güveninizi kazanmış (!) kocadan hayır gelmez. Sizden de ona bence... Toptan delirmişsiniz.

sizden beni aşağılayın diye yardım istemedim ayrıca delirmedim sağlıklı bir şekilde karar almak istiyorum. çocuğumun acınası hiçbirşeyi yok sadece onu düşündüğüm için bu durumdayım zaten sizde böyle aşağılayarak kimseye yardımcı olamazsınız zaten

Bence ikinize de hayatı zindan etmeyin, mutlu olmaktan kaçıyorsunuz resmen. Boşanıp mutlu olan çok insan var. Sırf diğer kadınlara fırsat vermemek adına boşanmıyorsunuz. Başkasıyla görüşecek adam evliykende görüşür.

Tüm sorumluluklar derken? Çocuklardan bahsediyorsunuz herhalde. Aman giderse kocam gitsin çocuklarımla huzurum olsun demelisiniz kanaatimce. Kaldı ki evliliğin neresinden tutarsan tut elinde kalıyor...

doğru sölüyorsunuz yapmam gereken bu ama gerçekten hayatın ve yaşamın ağırlığından korukuyorum

Konunun başında kaldıramadım ayrı kaldık diyince ben sandım ki ayrı kalmayi sen istedin, e adam bırakmış seni

sizden beni aşağılayın diye yardım istemedim ayrıca delirmedim sağlıklı bir şekilde karar almak istiyorum. çocuğumun acınası hiçbirşeyi yok sadece onu düşündüğüm için bu durumdayım zaten sizde böyle aşağılayarak kimseye yardımcı olamazsınız zaten

Çocuğunuzun nasıl acınacak tarafı yok. Babası kötü bir yolda annesi de ben de aynen senin gibi olacağım diyor. Bu durumda o çocuk nasıl bir anne-babaya sahip oluyor. Kötü yolda olan bir adama aynı senin gibi olacağım demek ve bu konuda tavsiye istemek nasıl sağlıklı bir düşünce olabilir?
İnsan bazen yaşadığı zorluklara nasıl tepki vereceğini şaşırır. Siz de şaşırmışsınız. Daha sakin kafayla bir daha düşünün derim.

Çocuğunuzun nasıl acınacak tarafı yok. Babası kötü bir yolda annesi de ben de aynen senin gibi olacağım diyor. Bu durumda o çocuk nasıl bir anne-babaya sahip oluyor. Kötü yolda olan bir adama aynı senin gibi olacağım demek ve bu konuda tavsiye istemek nasıl sağlıklı bir düşünce olabilir?
İnsan bazen yaşadığı zorluklara nasıl tepki vereceğini şaşırır. Siz de şaşırmışsınız. Daha sakin kafayla bir daha düşünün derim.

daha sakin bir kafayla düşünmek için zaten sizlere derdimi açtım burda çok sert yorum yaparak daha da üzmenize gerek yok diye düşünüyorum evet bi çok sıkıntımda açtım burda konu ama yapamıyorum boşanmak kendimi daha fazla zor bi hayata yönlendirmek gibi geliyor bana korkuyorum

adamdaki pişkinliğe bak..
aldatan adam evden kovulur mu kırmışsın adamı !

arkadaşım kocan zaten seni çözmüş.. seni aldattığını gözüne sokmasına rağmen gel demişsin adama bir daha birşey demiycem demişsin.. kocan da geri gelmiş senden okeyi almış .. ee o zaman sorun ne şimdi?

Kararın per ne olursa olsun "sen başkalarıyla geziyorsun artık ben de öyle olucam" deyip nispet yapmayın. Buna en uygun kelimeyi bulamamış olabilirim ama inan bana çok ezikçe bir hareket.

Yanlışa yanlışla mı karşılık vereceksiniz, bu sizi mutlu edecek mi?
Üstelik başınızı da açmışsınız, inat için mi, çok enteresan gerçekten şaşırdım, tuhaf geldi..
Neyse

Aldatma varsa af yok bana göre..

Ne zamana kadar ona inat olsun diye ters davranmaya devam edebilirsin? İliskiniz lackalasmis. Sen adamin ne halt yedigini biliyosun, adamin umru degil, esinin dikkatini cekmek icin söylediğin cümleler bile tuhaf.

tekrar yazıyorum hamilelik psikolojisi ile çok yanlış şeyler yapmış olabilirim. bu misillmede yapacak olduğum için değil ben bir anneyim yaşadığım şey çok ağır gelirken aynı şeyi yapma gibi bir durumum olamaz belki kendimi yanlış ifade ettim ama benim sizden yardım istememdeki konu nasıl fingirderim değil onu nasıl eşim bu hale geldi beni takmıyor düşüncesine sokmaktı takmıyor kelimesinde kastım bu beni niye iplemiyor. artık gerçekten karar aldı kendi adına diye düşünmesi boşanmak tabiki en doğru karar biliyorum ama korkuyorum ve bu korkumu nasıl yenerim sıkıntım bu

Aileniz arkanızda ise bence uzatmanın i anlamı yok. Koca zaten eve geç gelen biri yüzünü gördüğünüz yok böyle evlilik yürümez. Bence boşanın. Yada dua edin doğru yolu bulsun. Ama siz kendinize döndüreceğiniz yere siz ona uyup yoldan çıkıyorsunuz yaptığınız çok yanlış. Kendinize gelmenizi tavsiye ederm.

şimdi sorunum şu arkadaşlar biz 5 yıllık evliyiz daha önceden aile sorunlarımla ilgili konular açıp desteklerinizi almıştım. severek evlendik. ama ben oğluma hamile iken aldatıldım ve bunu kaldıramadım çok büyük sorunlar yaşadık çok uzun süre ayrı kaldık doğumumu yanlız yaptım vs oda bu durumda hiçbirşey yapmadı takiii oğlum 2 aylık oldu ve biz dışarda karşılaşana kadar 20 kilo verip giyim tarzımı ve görünüşümü değiştirmiştim artık onuda istemiyordum. yalvar yakar affettirdi kendini boşanmanın eşiğinden döndük kısacası. zaten çok evde durmaz kendisi barıştığımız süre zarfında kendisini dindar bir kişiliğe döndü. tüm ibadetlerini eksiksiz yapmaya başladı sakal bıraktı. bu yönüylede güvenimi kazandı. haftada 2 gün dindar arkadaşlarıyla sohbet e haftada 2 gün halı saha genelde de gece 11 leere kadar çalışıyor. yani kopuğuz. genelde evde herşeyle ben ilgileniyorum hiçbir sorunla da ilginlenmez kendileri. yazın tatile gittiğimizde bi bayanla fotosunu gördüm bana serviste başka bir ark. göndermek için çekildiğini söyledi. uzatmadım mevzuyu . geçen cmt işe gidiyorum deyip iş yerindeki bayan bir ark. ile gezmeğe gidlmiş. tlf nu karıştırınca gördüm. hiçbir açıklama yok sadece bunda bişey yok abartıyosun diyo. neden ogün geç geldin ne işin vardı gibi sorulara zaten cvp yok. 1 haftadır aramız açık. bende kapalı bi bayandım. dedim ki insan eşini kendine örnek alır. ben bundan sonra açılıyorum dedim sen bilirsin dedi. ben hiçbiryere çıkmıyormuşum bi cafeye çay bahçesine gitmiyormuşum vs vs . bende gezicem takılıcam bundan sonra dedim. sn bilirsin dedi. gezdiğin bayanlar gibi olucam ve bunda hiçbirşey yoksa benimde erkek arkadaşlarım olucak dedim kaldırabilecekmisin dedim. kaldıramam dedi. benide kendin gibi bil dedim. ve açıldım hiçbirşey demedi. ben suçluyum tlf nu karıştırıp gördüğüm için ben huzur bozacak hareketler yapmışım. şimdi ben bunu artık kendime aşık edemem yada benimle çok mutlu bi evliliği olsun diyemem. boşanmayı düşünüp eline fırsat ta vermeyeceğim tüm sorumluluk üzerime kalacak. sadece o beni nasıl delirtiyosa aynı o gibi nasıl olabilirim. yani o nasıl delirir. uzun oldu ama zekice fikirler istiyorumm..:)

valla açılarak yada seksi olarak o adamı kendıne yonlendıremezsın..kii konusmasından da belli..

sen cabalamıssın evlılıgın ıcın ugrasmıssın helal olsun.o adam müsvettesındekı rahatlık onun her haltını gorup susmandan kaynaklı...

rezıl rusva etseydın yada o an boşanıp sonradan kendını senın tabırınle yenıleseydın ıste o zman muthıs bı pısmanlık olurdu..

yapacagın tek sey asla ama asla hayatınla ılgılı en ufacık gunluk yasantınla ılgılı en mınık de olsa detay vermemek.asla arama sorma..kısacası yok say..

ılk başlarda ohh be ne rahatım boyle dıcek..ama sen bu sure zarfında cıdden onu adam yerıne koyma..hıc bır olaya dahıl etme..utusunu de yapma bı zahmet..evın yemegın temız olsun ama onun hıc bıseyıne bulasma..cocugunla ılgılı hıc bıseyı paylaşma.dusun kı öldü yok... bır sure bu senı zorlıcak 15 gun sonra ınanılmaz bır rahatlık hıssedıceksın..
sonra ona dank edıcek !! sormaya baslıcak merak edıcek ve sasırıcak takıp bıle edebılır..asla trıp de atma...normal de hep boyleymıssın gıbı davran...

sen gor bak nasıl delıye donuyor..

%100 işe yarıyor

Çocuğunuz iki aylıkken barışmışsınız zaten. Eğer barışmasaydınız sorumluluk yine sizde olacaktı değişen bir şey olmayacaktı. Bence onun gibi olarak onun ilgisini çekemezsiniz. Adam sizi zaten gözden çıkarmış aldatarak. Böyle insanlar ne yaparsanız yapın değişmez. Olan çocuğa olur yazık.

Karı koca din anlayışınız çok enteresan. Birisi sakal bırakıp sohbete giderken karı kız muhabbetlerinden geri kalmaz, diğeri kocasına kızar başını açar. Çok ilginç gerçekten. Adama nispet olsun diye yoldan çıkmayın derim sadece. Gerisi sizin bileceğiniz iş.

Back