Bize yüksek Mevlalarda fiyatlar söylendi. Neden bilmiyorum ama 60 bin tl az değil. Ortada bir sahtekarlık mı dönüyor anlamadım ama bir şeyler var.
çeşir çeşit akıllı ilaç var, sizinkinin kanser türü ne kullannılması düşünülen ilaç ne?
sanki 1 tane "akıllı ilaç" var da onu kullanacakmışsınız gibi yazmışsınız...laboratuvara ne örneğini hangi analiz için göndereceklermiş?
misal sadece tümör örneğinde immünohistokimyaya göre karar verilen bir ilaçsa devlette de bakılabilir ama dizilemeyle karar verilecekse yüksek ihtimalle devlette ona bakacak kimse yoktur.
yüksek ihtimalle nedeni, genetik koduna bakılacak olması
akıllı ilaca uygun mu değil mi bunu anlamak için tümör örneğinde DNA (veya RNA, genelde RNA düzeyinde) dizilemesi yapılıp mutasyon analizi yapılıyor
belirli mutasyonların varlığı veya yokluğuna göre X bir ilaca uygundur değildir diye bir rapor çıkıyor --> akciğer kanserinde bu sık kullanılan bir yöntem.
o mutasyon analizini yapabilecek laboratuvar özelse o paraya yapıyordur - gittiğiniz hastanede ilgili laboratuvar olmayabilir, ya da hastalığın tipine göre panelleri olmayabilir. devlette bu analizi yapan neresi var bilmiyorum.
sahtekarlık olan bir kısım yok yani, devletimiz bu analizleri kendisi yapmıyor, ya da uygundur diye çıkan ilaçlar geri ödeme kapsamında olan ilaçlar değil çoğu durumda.
bu kişiye özel bir sağlık hizmeti. bu hizmeti veren kişiler de ağaçta yetişmiyor, ücretleri böyle.
bu analizi yaptırıp uygun değil raporu da alabilirsiniz