Akıllı alışveriş tüyoları

Gulpare

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
9
Puanlar
621
Yer
Diğer
Sen de alışverişe çıktığında, birbirinden alakasız şeyler alıp, sonra da neyle giyeceğini düşünenlerden misin? O halde önerilerimize kulak ver!

Fazla para harcamadan, sadece temel birkaç parça kıyafetle bütün sezonu atlatabilirsin. İşte adım adım yapman gerekenler...

Gardırobunu boşalt: Baharlık kıyafetlerin gözünün önünde olmadan neye ihtiyacın olup olmadığını kestiremezsin. Bunun için, gerekirse bütün gardırobunu boşaltıp, kıyafetlerinin hepsini elden geçir. Çöpe atılacakları, birisine verilecekleri ve tamir gerektirenleri tek tek gruplandır.

İhtiyaçlarını belirle: Sezon ne olursa olsun, temel bazı kıyafetlerin gardırobunda bulunması şart. Siyah klasik kesim bir pantolon, kaliteli bir jean etek ve her yerde giyebileceğin mevsimlik bir elbise her zaman hayatını kurtarır. Tabii modaya fıransız kalmamak için bu kıyafetlerle kombine edebileceğin trendy birkaç parça kıyafete de ihtiyacın olacak.

Trendi takip et: Dergilerden, vitrinlerden, ve TV’deki moda programlarından sezonun trendini öğrenerek, çok sevdiğin, ancak modası geçtiği için artık giyemediğin parçaları nasıl değerlendirebileceğini öğren. Mesela uzun jean eteğini, sadece bir makas yardımıyla verev keserek asimetrik bir eteğe sahip olabilirsin. Aynı şekilde modası geçen jean ceketlerine, çeşitli biyelerle yeni bir görünüm kazandırabilirsin.

Ucuz yerleri keşfet: Yeni sezonda her şeyin çok pahalı olduğu bir gerçek. Eğer bütçeni zorlamadan modayı takip etmek istiyorsan, kıyıda köşede kalmış ama çok trendy parçalar satan mağazalardan yararlanabilirsin. Bunları kaliteli temel kıyafetlerinle kombinlediğinde çok havalı olacağından emin olabilirsin. Paraya kıyıp aldığın kaliteli jean pantolonunla, pazar işi tişörtün kimsenin dikkatini çekmeyecek.

Aksesuara yüklen: Eğer kıyafetlerinin çok sıradan olduğunu düşünüyorsan, tezgahlarda satılan değişik aksesuarlarla görünümünü zenginleştirebilirsin. Kıyafetine uygun bilezik, kolye ve son günlerin trendi büyük plastik küpelerden edin. Böylece öyle olmasa bile çok tarz görünebilirsin.

Teşekkürler Gulpare...ama bana tüyo falan fayda etmiyor...uslanmam ben asla!!! Ben tam bir teraziyim seni bilmem ama :)

büyük mağazalardan alışveriş yapmamak lazım.insan görünce alıyor mecbursırnaşık şey

Evet haklisiniz...

Bezgincik bir terazi olarak sana katiliyorum.:)

arkadaşlar sizi okuyunca anladımki bu terazilere özgü birşeymiş.yani bende terazi olunca maalesef birde çok kararsızlık huyum var.birde bu alışveriş ii tecrübe edinilen birşey sanırım. ne dersiniz

slm ne kadar büyük alışveriş yerine gidersek gidelim aç gözlü olup son kuruşa kadar harcıyoruz aslında bizim kesemize zarar

sezon sonlarında klasik temel parçaları-her zaman giyilebilecek tarzda bir etek- pantolon- bot- ayakkabı- ceket çok uygun fiyata alıp bir sonraki yıl, o yıl moda olan renkte-modelde bir body ya da aksesuar ile tamamlayarak hem modaya uymuş olabilir hem de daha pahalı olan temel parçaları yıllarca kullanabiliriz.

özellikle gardolabını boşlat kısmı çok doğru sağoalsın

guzel paylaşımdır sağol canım

şuan sezon sonu. ama şanslı da olmak lazım. çünkü kendi beden veya ayakkabı numaranda istediğimizi bulabilirsek çok ballı bi durum ortaya çıkıyor. hele de böyle iyi kalite bi parçaysa.
bence de bu sezon sonlarını iyi değerlendirmeli .temel renk ve klasik tarz parçaları stoklamak gerek. çünkü onlar her daim varolur.

Bu konuda yapılacak en güzel şey, bir haftalık kıyafet kombin seçeneklerini belirleyip gardroptakileri olduğunca kullanmak. Gardropta giyilmeyen parça kalmayana kadar böyle yaparsak alışverişte de çok giyilebilir şeyleri almaya başlarız. Bir zaman sonra kendi gardrobumuz yeteceğinden çoğu şeyi de gereksiz bulup almayız. Arada oturup kombin yapmak gerekiyor. Gardrobu kapatamaz haldeyken bir şeyler daha almak hiç mantıklı değil :18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…