• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akıllı alışveriş serüvenimizi birlikte yazalım

-Mavi

Güzel kalın..Birde trombosit bağışı yapın
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2015
5.789
11.603
248
37
Bilginin en büyük düşmanı bilgisizlik değil , bildiğini zannetmektir demiş sevgili Stephen Hawking

Ben baya har vurup harman savuranlardanım:kızgın:

Artık bu duruma bir dur demeye karar verdim:rapci:

Tüketmiyoruza dahil olamayacağımı biliyorum :KK53:

Bu yüzden bilinçli tüketici olma yolunda ilerlemek ilerisi içinde en mantıklısı

Burada giyim , kozmetik , bakım ürünleri , ev ihtiyaçları vs için bildiğimiz indirimleri
neyi nereden ne kadara aldığımızı
daha iyi verim aldığımız ürünleri
kullandıklarımız hakkındaki yorumlarımızı paylaşırız diye düşündüm :KK54:

Pazar haftalık yapılmalı ve mutlaka semt pazarlarından alınmalı:) Hem taze hem uygun hem bereketli hem çeşitli:) Püf nokta akşam vaktine doğru giderseniz fiyatlar biraz daha düşmüş olur:)
Teşekkür ederim -Mavi -Mavi gayet faydalı bir konu takibe aldım. Gelip yazacağım inşallah. Şu an kızımı uyutuyorum:)

Güzel bir konu olmuş, teşekkürler.
Ben de dünyaya kaç kere gelinecek sanki, alayım, mutlu olayım diye düşünenlerdenim :KK48:
Bunu değiştirmeye karar vermiştim ve ilk sınavımı bugün geçtim. :KK73:
Gratis'e gittim ve tek ihtiyacım olan ürünü alıp çıktım. Tabi çıkana kadar sepeti doldurmadım desem yalan olur :D Hepsini tek tek yerlerine yerleştirdim.

Mesela uzun süredir haftalık yemek listesi hazırlıyorum ve yapacağım yemeği bilip malzemesini alıyorum. Eskiden aylık alışverişe çıkardık, ama 15-20 gün sonra tekrar gitmek gerekirdi. Liste olunca fark ettim ki daha az harcıyoruz. Bir deneyin derim, hem ne pişirsem düşüncesi de olmuyor.

Aynı zamanda Karatay beslenmesi yapıyoruz artık, haliyle abur cubur almayı kestik ve ciddi anlamda hem yer tasarrufu oldu hem de para.

Giyim için görerek de alıyorum, internet sitelerinden de faydalanıyorum.

Ama hep dikkat etmekle geçmek hayat, arada kendimizi şımartmalıyız bence.

Pazar haftalık yapılmalı ve mutlaka semt pazarlarından alınmalı:) Hem taze hem uygun hem bereketli hem çeşitli:) Püf nokta akşam vaktine doğru giderseniz fiyatlar biraz daha düşmüş olur:)
Teşekkür ederim -Mavi -Mavi gayet faydalı bir konu takibe aldım. Gelip yazacağım inşallah. Şu an kızımı uyutuyorum:)
Blog blog gezmekten yoruluyorum bir ürün arşatırdığımda
Kk kadınları bu işi çözer dedim
Tümm tecrübelerinle beklerim minik güzelliğide öperimm

Güzel bir konu olmuş, teşekkürler.
Ben de dünyaya kaç kere gelinecek sanki, alayım, mutlu olayım diye düşünenlerdenim :KK48:
Bunu değiştirmeye karar vermiştim ve ilk sınavımı bugün geçtim. :KK73:
Gratis'e gittim ve tek ihtiyacım olan ürünü alıp çıktım. Tabi çıkana kadar sepeti doldurmadım desem yalan olur :KK70: Hepsini tek tek yerlerine yerleştirdim.

Mesela uzun süredir haftalık yemek listesi hazırlıyorum ve yapacağım yemeği bilip malzemesini alıyorum. Eskiden aylık alışverişe çıkardık, ama 15-20 gün sonra tekrar gitmek gerekirdi. Liste olunca fark ettim ki daha az harcıyoruz. Bir deneyin derim, hem ne pişirsem düşüncesi de olmuyor.

Aynı zamanda Karatay beslenmesi yapıyoruz artık, haliyle abur cubur almayı kestik ve ciddi anlamda hem yer tasarrufu oldu hem de para.

Giyim için görerek de alıyorum, internet sitelerinden de faydalanıyorum.

Ama hep dikkat etmekle geçmek hayat, arada kendimizi şımartmalıyız bence.
Bugünkü deneyim için tebrikler darısı bana :KK31:
Ne zaman gratise falan gitsem eşim ben seni kaybediyorum orada buraya kız arkadaşlarınla gel diyor :-)
Haftalık yemek listesini bir aydır deniyorum bende
İşimi çok kolaylaştırdı

Şahane olur hep gel buraya :halay:
Kullandıkların hakkında bilgiler verirsen şahane olur
Bir rimel alacağımda bile bin tane oluşundan kafam karışıyor:confused:

Tabiki gelirim :KK200:
Bir faydam dokunursa ne mutlu bana, olumlu olumsuz tüm kullandıklarımı paylaşırım. Yeni alınanları da incelemesini yaptıktan sonra değerlendirip yazarım arkadaşlara da fikir olur :KK19:

Son zamanlarda çözdüğüm bir sorunum ; Şampuan
Uzun zamandır farklı farklı şampuanlar deniyorum sonunda istediğimi buldum

Saçlarım işlem gördüğü için oldukça nemsiz
Uzun kıvırcık ve kalın telli
Hask macadamia oıl şampuan ve bakım kremini kullanmaya başladım
İstediğim sonuca ulaştım
Saçlarımı nemlendiriyor güzel temizliyor
Sönük hale gelmediği gibi kabarmasınada neden olmadı
Kepeklenme vs gibi olumsuz bir etkisinide görmedim
İndirimde ikisini 18 tl ye aldım
Şampuan arayışında olan varsa tavsiye ederim

Tabiki gelirim :KK200:
Bir faydam dokunursa ne mutlu bana, olumlu olumsuz tüm kullandıklarımı paylaşırım. Yeni alınanları da incelemesini yaptıktan sonra değerlendirip yazarım arkadaşlara da fikir olur :KK19:
Çok güzel olur senin mini blogun olur bizde takipçilerin :KK72:

Çok güzel olur senin mini blogun olur bizde takipçilerin :KK72:

Ben ayriyeten bir topik açmayı düşünüyordum bunun için ama kısmet burasıymış. Her zaman yardımcı olurum elimden geldiğince, bilgim dahilinde.

Açarsan onada damlarım ben ama burayıda unutma :KK50:

Benim açmak istediğim daha çok makyaj stili, örnekleri üzerine bir topikti. Burda daha çok bilgilendirme amaçlı olacak, ürün yorumu gibi. Olsun bakalım hayırlısı :KK19:

Bu arada aklınızda olsun, soğuk sıkım hindistan cevizi yağı çok kullanışlı, saçlara maske yapmaktan cilt nemlendirmeye kadar o kadar çok işlevi var ki... Ben bir de kokusuna bayılıyorum, krem-sabun-şampuan her şeyde olabilir benim açımdan sakıncası yok.

Kullanım şekillerinden bazıları;
eritip saçlara sürmek, banyo öncesi bekletmek.
kurumuş cilde sürmek (abartmadan yoksa yağlı kalır)
kaşları gürleştirmek (bu kullanımda içine başka yağlar da eklenirse daha verimli olur)
nemli saça çok az sürüp nemi saça hapsetmek
yemeklerde, kurabiyelerde yağ yerine (vücutta depolanmıyor yağ olduğu halde)
yağlanmaya müsait göz çevreniz yoksa makyaj temizliğinde
yine yağlanmıyorsa göz çevreniz kirpik diplerine (asla yakmıyor gözü)

Bunlar bir çırpıda aklıma gelenler.

Konu çok güzel olmuş burdan bir suru fikirler edinebiliriz :)
Saçlari uzamayan , sağlıksız duranlar için kesinlikle dax öneririm. Whatsons tan almıştım fiyatı 30 tl civarıydı. Saçlarım kırık olmasına rağmen bir ayda baya uzadı . Duştan iki saat once diplere biraz sürüp bekletiyorum yumuşacık yapıyor.

Hannaz Hannaz N nscckts @Kahve-Kokulu-Kadin Nevreste Nevreste deynepnaz deynepnaz S shot @Meg Shanna Shanna Mune Mune Ausencia Ausencia Munzevi Zencefil Munzevi Zencefil kavun kokusu kavun kokusu mugehatun mugehatun HanimKelesimiGetir HanimKelesimiGetir neden etiketlediki bu şimdi diyenler olacaktır aranızdan nedendir bilinmez aklıma ilk gelenler sizler oldunuz :KK49:
Bilgi paylaşımı güzeldir :KK50:
Canımm harıka bı konu buu

Buzdolabımda yapıskanlı kagıdım var biteni yazıyorum
Her hafta pazar gunu alısverıse cıkarız
Pazarlar ilk duragım bayılırım semt pazarına aktardanda erzak alırım 5 - 10 kg cam kavanozlara koyarım

Kullanmadıgımız gıymedıgımız bıseyı hıc almayız ya lazım olursa dıye hıc alısverıs yapmam lazımsa alırım
Meyve sebzeyı kılo kılo almam ornek verıyorum gunde 1 elma yıyorsam 8 tane elma alırım haftada bir
Misafır gelcek dıyede cok cok almam en fazla 3 cesıt meyvem vardır

2 somon balıgı alır 4 e bolerım buzluga atarım yanında salata pılav ve corbayla zengınlestırırım bu sayede haftada 2 mutlaka balık vardır sofrada mesela balıklı pilav balıklı salata gıbı

Ev esyasını semt pazarından ve english home dan alırım kıyafetde ındırımı takıp ederım mesela bu sene pardesu alnak ıcın taa gecen yaz sonundan basladım takıbe sonunda en ıyı markalardan bırınde ınanılmaz uygun fıyatla sahıp oldum yanı sureklı arastırır takıp ederım

English home netden sıtesınden sıparıs edıyorum magazasından daha uygun
Birde uzun vadeli uygunluktan yanayım mesela buyuk şise su veya sebille ugrasmaktansa gıdıp arıtıcı alıp işi kökten çözmek gıbı

Bakım dusunum baska neler yapıyormusum yazım

Deterjanda ve hıjyende sirke delısıyım nerdeyse tum ev halkına içirip calkalıcam

Camasırda bulasıkta temızlıkte yemekte sac bakımında sirke
Hem uygun hem dezenfekte edici

Sampuanda organix isimli sampuanı onerebılırım sülfatsız guzel gratisde satılıyordu

Hındıstan cevızı yagı manyak bırsey cıldıne nemlendırıcı sacına maske pastaya da cok yakısıyor

Şahane olur hep gel buraya :halay:
Kullandıkların hakkında bilgiler verirsen şahane olur
Bir rimel alacağımda bile bin tane oluşundan kafam karışıyor:confused:
Rimel ve goz kalemım dısında makyaj urunu kullanmam rimelde tek dıkkat ettıgım suda akmaması ve fırcasının en tombıs en kalın ve yuvarlak olması
En uygun olanını alırım

En sevdiğim şey, online alışverişlerde sepeti doldurup doldurup, tutarı görünce boşaltmak.
Sonrasında içlerinden ihtiyacım olanı gidip, mağazasından almak.
Çünkü ne ödeyeceğimi az çok biliyorum ve ihtiyacım olmayan şeylere gereksiz para vermekten böyle kurtuluyorum.

Back
X