- 16 Nisan 2011
- 7.819
- 1.534
- 248
evet canım önemli olan bebeğin sağlığı..bekleyecekse bile hep dr kontrolünde..seren serengilin başına gelenleri biliyorsunuzdur..kordan bebeğin başına dolanmış..
dogumu siz belirleyemezsiniz. bunun icin normal olmayan birsey kesinlikle yspmayin. brn iki tane normal dogum yaptim. biri 39+5 digeri 39+6 idi. kilolari dordun altiydi. ben 4,5 kilo normal dousum. bir arkadasim iki yil once catin dar,rahim agzi tets ve bebek dort kilonn ustu dedikleri halde normal dogurdu.. ama tum bunlar kismet. rabbim dilerse hersey olur. bol bol dus et ve ya fettah esmasini oku. mg kullaniyotsan birak. mg dogum kasilmalarini engelliyous. bol bol yuru vr Allaha teslim ol. onemli olan saglilli bir bebek dogurmak ve guzel bir dogum yasamak.bnce 36 haftadan sonra doğum yapılması da riskli 37 haftalık solunum sıkıntısı çeken bebekler var.
hayırlısını isteyin. normal doğum siz istediğinizde değil bebek istediğinde gerçekleşir. belki 4 kiloyu geçmez. bekleyin buna 38. haftadan sonra dr ile birlikte karar verin. ama lütfen hayırlısını isteyin. normal doğum yapıp afedersiniz poposuna kadar yırtılıp dikilen var. kendinizi şimdiden ürkütmeyin.
inş hayırlısı hangisi ise o olur. ama şu an için erken.
Tüyler ürpertici
Ben sizin yerinizde olsam sezeryanı tercih ederdim. Bebeğinizin kilosu iyi olabilir ama iç organlarının gelişimi devam ediyor şu anda. 37 haftadan önce alınmasa bence daha iyi olur.
ama toparlayamam kendimi diye çok korkuyorum dikişler fln ben bide hemencik hasta olurum
Bu arada maşallah, tombalak bir bebek geliyor yani, Allah analı babalı büyütsün...
Nasil o kadar kilolu oldu nasil beslendiniz bnm annemde abimi 5 kilo dogurmus catiyla mi ilgili acabamerhaba arkadaşlar konuya geçeyim
ben 35 haftalık hamileyim bebeğim gelişimi önde ve doktorum eğer 40 haftayı beklersen normal doğum yapamazsın 4 kiloyu coktan aşmış olur 4 kilo üstü normal doğum yasak dedi
sezaryan düşünmüyorum yaralarım çok geç iyileşiyor ve bulunduğum yer soğuk memleket üsütme hastalanma riskimde fazla
36 haftadan sonra doğum yapmak istiyorum rahim açılması için öneriniz varmı normal doğum olmak ama suni sancı almamak istiyorum
valla ben zaten iriyim eşimde iri bebekte iri olduNasil o kadar kilolu oldu nasil beslendiniz bnm annemde abimi 5 kilo dogurmus catiyla mi ilgili acaba
benimki doğum kanalında maalesef hastalandım ve öksürmekten bebek ıyıce aşağıya indiBekleyin ve görün insallah bebeğiniz kolayca ve kendi istediği zamanda gelsin .
Genellemek doğru olmaz tabii ki ama şimdi doğum yapacak tüm kadınlara aynı şey söyleniyor , bebek çok iri ters duruyor vs vs .. sonra bir bakıyorsun çocuk 2,5 kilo doğmuş ...
Daha yeni ilk doğumunu yapacak olan arkadaşımla konuştum , sezeryan günü aldığını söyledi, ben de hayırdır neden gününü beklemediniz dedim, bebek doğum yan duruyor üstelik kanalına girmemiş en az 4,5 kilo doğarmış dedi, halbuki 4-5 haftalık bi zaman dilimi vardı doğumunun olmasına. O zaman zarfında neler olup bitecekti kim bilir , doğum anında dahi dönebilir bebek neticede.... 4,5 dedikleri bebek de 3.200 doğdu
Allah hayırlısı ile sağlıkla kucaklamayı nasib eylesin yavrunuzu...
doktor 4 kiloyu geçerse yasak normal doğum dedi sezaryandan ne kadar sonra topladınız kendiniziönemli olan bebegin saglıgı
bence son haftaya kadar bekleyin
belki normal olur
sezeryanda kötü bişey degilki
işte bu sebepten bebek çok büyümeden doğum yapmak istiyorum yoksa iri bebekte doğum çok sıkıntılı olacakBenim anneannemde 5,5 kg' lik dayımı normal doğumla dünyaya getirmiş ama bir sürü yırtığı varmış.
Bu arada konu sahibini korkutmak istemem ama bir keresinde böyle büyük bir bebeğin normal doğum sırasında çatıdan geçemediği için başı kesilmişti ve anne bebeğin o sırada yaşıyor olduğunu söylemişti. Uzun süre haberlerde verilmişti.
Çok özür diliyorum ama söylemek zorundayım. Dünyanın bin bir türlü hali var.
tek bi doktorla görüşmedim bu konuyu acilde beni hiç tanımayan doktorda aynısını dedi kendi doktorum da kafam da karıştıVallah dogaya birakin derim, bi arkadasa dört kilo üstü olacak bebek riskli olur sezeryan önerdiler istemeye istemeye sezeryanla dogum yapti bebek üc kilo anca vardi....benim ikinci oglum 39.hafta dogdu sancilandim hastaneye gittim kilosuna bakamadilar okadar kivraniyordum acil doguma girdim ekstra ilac falan almadan dogum yaptim 4050 gr tosunum ve bende minyon tipliyimdir aaaYani diycegim dogar ama herhangi bi risk varsa o baska tabii ozaman sezeryan olun, bebekten kiymetlimi...
benim göbek erken indi aşağıya çünki hastalandım ve öksürmekten resmen doğum yapacak şekilde ndiErken doğum yapmak,son hafta yapılan sezeryandan daha kötü bence. 39-40.haftada hurma yiyin,göğüs uçlarınız için krem aldıysanız onu sürüp ovuşturun.Bu ikisi normal doğumu tetiklermiş ama doktorunuz 39-40.haftalarda çatı muayenesi yaptığında hala riskli diyorsa ozaman sezeryan olursunuz. Benim göbeğim yukardaydı,bebek aşağı inmemişti ve sancım olduğunda kalbi sıkışıyormuş,sancıyı bile hissetmiyordum.40.haftama yakın sezeryan oldum. Çok üzülmüştüm ama bir şekilde bebişler doğuyor.
amin çok teşekkürlerBen sizin yerinizde olsam sezeryanı tercih ederdim. Bebeğinizin kilosu iyi olabilir ama iç organlarının gelişimi devam ediyor şu anda. 37 haftadan önce alınmasa bence daha iyi olur.
Bu arada maşallah, tombalak bir bebek geliyor yani, Allah analı babalı büyütsün...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?