• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

akıl verin özellikle anneler nasıl doğum yapacağım

önemli olan bebegin saglıgı
bence son haftaya kadar bekleyin
belki normal olur
sezeryanda kötü bişey degilki

evet canım önemli olan bebeğin sağlığı..bekleyecekse bile hep dr kontrolünde..seren serengilin başına gelenleri biliyorsunuzdur..kordan bebeğin başına dolanmış..

Tabiikide bi risk varsa eger bende kisin dikis yerlerinin agrisini cekmege razi olurdum yeterki bebegim saglikli olsun, ama normal dogum gibiside yok hem bebek icinde daha iyi normal dogum, yine riske atmamak lazim...bende alelacele oldu maalesef bebegimi sol omuz kemigi catladi dogum esnasinda ama allaha sükür ciddi bisey degildi bikac aya kendiliginden kaynadi yine, yani doktor büyük bi risk görüyorsa dinlemek lazim onlara güvenmekten baska care yok...

bnce 36 haftadan sonra doğum yapılması da riskli 37 haftalık solunum sıkıntısı çeken bebekler var.
hayırlısını isteyin. normal doğum siz istediğinizde değil bebek istediğinde gerçekleşir. belki 4 kiloyu geçmez. bekleyin buna 38. haftadan sonra dr ile birlikte karar verin. ama lütfen hayırlısını isteyin. normal doğum yapıp afedersiniz poposuna kadar yırtılıp dikilen var. kendinizi şimdiden ürkütmeyin.
inş hayırlısı hangisi ise o olur. ama şu an için erken.
dogumu siz belirleyemezsiniz. bunun icin normal olmayan birsey kesinlikle yspmayin. brn iki tane normal dogum yaptim. biri 39+5 digeri 39+6 idi. kilolari dordun altiydi. ben 4,5 kilo normal dousum. bir arkadasim iki yil once catin dar,rahim agzi tets ve bebek dort kilonn ustu dedikleri halde normal dogurdu.. ama tum bunlar kismet. rabbim dilerse hersey olur. bol bol dus et ve ya fettah esmasini oku. mg kullaniyotsan birak. mg dogum kasilmalarini engelliyous. bol bol yuru vr Allaha teslim ol. onemli olan saglilli bir bebek dogurmak ve guzel bir dogum yasamak.

36. haftada doğuracağım diye şartlama kendini bebeğin kilosu iyi olabilir ama gelişimi kiloyla ölçülmüyor ilk hamileliğinse kesinlikle sonuna kadar bekle olacaksa sezaryen olsun önemli olan bebeğin sağlığı.

bebek kaç kilo olursa olsun vaktinde doğmalı, anne grubumuzda 37. haftasında 3.5 kiloluk doğup ciğerleri gelişmediği için kuvezde kalan bebek de olmuştu, 33. haftasında gayet sağlıklı dünyaya gelip kuveze girmeden hastaneden çıkan da. doğumu öne almak her zaman risklidir. şimdiden normal doğum telaşına düşmeyin bırakın bebeğiniz gelişimini tamamlasın.

ayrıca bana 2 ayrı doktor bebeğimin 4.5 kilo doğacağını söylediği halde 3.75 kg doğdu, hesaplamalarda yanılma payı da büyük oluyor. ben kendi isteğimle sezeryan oldum, normal doğum anomalilerini duyunca kesinlikle istememiştim, doktor yakınım da sezeryanı önermişti. hiçbir sorun da yaşamadım, doğumun ertesi günü kendi kendime duş aldım, 3 kat merdiven çıkıp eve geldim. normal doğum yapıp aylarca oturamayan arkadaşlarım da oldu, sezeryan yapıp ağrıdan kıvrandığını söyleyen de, bu biraz bünye biraz şans işi, en doğrusu akışına bırakmak ve doktoruna güvenmek.

Ben sizin yerinizde olsam sezeryanı tercih ederdim. Bebeğinizin kilosu iyi olabilir ama iç organlarının gelişimi devam ediyor şu anda. 37 haftadan önce alınmasa bence daha iyi olur.
ama toparlayamam kendimi diye çok korkuyorum dikişler fln ben bide hemencik hasta olurum
Bu arada maşallah, tombalak bir bebek geliyor yani:KK46:, Allah analı babalı büyütsün...

merhaba arkadaşlar konuya geçeyim
ben 35 haftalık hamileyim bebeğim gelişimi önde ve doktorum eğer 40 haftayı beklersen normal doğum yapamazsın 4 kiloyu coktan aşmış olur 4 kilo üstü normal doğum yasak dedi
sezaryan düşünmüyorum yaralarım çok geç iyileşiyor ve bulunduğum yer soğuk memleket üsütme hastalanma riskimde fazla
36 haftadan sonra doğum yapmak istiyorum rahim açılması için öneriniz varmı normal doğum olmak ama suni sancı almamak istiyorum
Nasil o kadar kilolu oldu nasil beslendiniz bnm annemde abimi 5 kilo dogurmus catiyla mi ilgili acaba

Bekleyin ve görün insallah bebeğiniz kolayca ve kendi istediği zamanda gelsin .
Genellemek doğru olmaz tabii ki ama şimdi doğum yapacak tüm kadınlara aynı şey söyleniyor , bebek çok iri ters duruyor vs vs .. sonra bir bakıyorsun çocuk 2,5 kilo doğmuş ...
Daha yeni ilk doğumunu yapacak olan arkadaşımla konuştum , sezeryan günü aldığını söyledi, ben de hayırdır neden gününü beklemediniz dedim, bebek doğum yan duruyor üstelik kanalına girmemiş en az 4,5 kilo doğarmış dedi, halbuki 4-5 haftalık bi zaman dilimi vardı doğumunun olmasına. O zaman zarfında neler olup bitecekti kim bilir , doğum anında dahi dönebilir bebek neticede.... 4,5 dedikleri bebek de 3.200 doğdu :P
Allah hayırlısı ile sağlıkla kucaklamayı nasib eylesin yavrunuzu...

Bekleyin ve görün insallah bebeğiniz kolayca ve kendi istediği zamanda gelsin .
Genellemek doğru olmaz tabii ki ama şimdi doğum yapacak tüm kadınlara aynı şey söyleniyor , bebek çok iri ters duruyor vs vs .. sonra bir bakıyorsun çocuk 2,5 kilo doğmuş ...
Daha yeni ilk doğumunu yapacak olan arkadaşımla konuştum , sezeryan günü aldığını söyledi, ben de hayırdır neden gününü beklemediniz dedim, bebek doğum yan duruyor üstelik kanalına girmemiş en az 4,5 kilo doğarmış dedi, halbuki 4-5 haftalık bi zaman dilimi vardı doğumunun olmasına. O zaman zarfında neler olup bitecekti kim bilir , doğum anında dahi dönebilir bebek neticede.... 4,5 dedikleri bebek de 3.200 doğdu :p
Allah hayırlısı ile sağlıkla kucaklamayı nasib eylesin yavrunuzu...
benimki doğum kanalında maalesef hastalandım ve öksürmekten bebek ıyıce aşağıya indi
bacaklarımı kapatamıyorum bileo_O

Benim anneannemde 5,5 kg' lik dayımı normal doğumla dünyaya getirmiş ama bir sürü yırtığı varmış.

Bu arada konu sahibini korkutmak istemem ama bir keresinde böyle büyük bir bebeğin normal doğum sırasında çatıdan geçemediği için başı kesilmişti ve anne bebeğin o sırada yaşıyor olduğunu söylemişti. Uzun süre haberlerde verilmişti.

Çok özür diliyorum ama söylemek zorundayım. Dünyanın bin bir türlü hali var.
işte bu sebepten bebek çok büyümeden doğum yapmak istiyorum yoksa iri bebekte doğum çok sıkıntılı olacako_O

Vallah dogaya birakin derim, bi arkadasa dört kilo üstü olacak bebek riskli olur sezeryan önerdiler istemeye istemeye sezeryanla dogum yapti bebek üc kilo anca vardi....benim ikinci oglum 39.hafta dogdu sancilandim hastaneye gittim kilosuna bakamadilar okadar kivraniyordum acil doguma girdim ekstra ilac falan almadan dogum yaptim 4050 gr tosunum ve bende minyon tipliyimdir aaa:D Yani diycegim dogar ama herhangi bi risk varsa o baska tabii ozaman sezeryan olun, bebekten kiymetlimi...:KK14:
tek bi doktorla görüşmedim bu konuyu acilde beni hiç tanımayan doktorda aynısını dedi kendi doktorum da kafam da karıştı
sezeryan sıkıntım var yaralarım dikişlerim çok geç iyileşiyor
siz kaç günde topladınız kendınızı :KK49:

Erken doğum yapmak,son hafta yapılan sezeryandan daha kötü bence. 39-40.haftada hurma yiyin,göğüs uçlarınız için krem aldıysanız onu sürüp ovuşturun.Bu ikisi normal doğumu tetiklermiş ama doktorunuz 39-40.haftalarda çatı muayenesi yaptığında hala riskli diyorsa ozaman sezeryan olursunuz. Benim göbeğim yukardaydı,bebek aşağı inmemişti ve sancım olduğunda kalbi sıkışıyormuş,sancıyı bile hissetmiyordum.40.haftama yakın sezeryan oldum. Çok üzülmüştüm ama bir şekilde bebişler doğuyor.
benim göbek erken indi aşağıya çünki hastalandım ve öksürmekten resmen doğum yapacak şekilde ndi

Ben sizin yerinizde olsam sezeryanı tercih ederdim. Bebeğinizin kilosu iyi olabilir ama iç organlarının gelişimi devam ediyor şu anda. 37 haftadan önce alınmasa bence daha iyi olur.

Bu arada maşallah, tombalak bir bebek geliyor yani:KK46:, Allah analı babalı büyütsün...
amin çok teşekkürler

haziranda dogum yaptım mecburi sezeryan oldu çünkü oğlum başından beri iriydi,ilk zamanlar doktorumla normal dogum için hem fikirdik ama bebeğimin kilosu kadar kafa çapıda önemliydi ve ben 37. hafta muayenesinde bebeğimin kafa çapının normal dogum için sınırda oldugunu öğrendim doktorum eğer normal dersen sunni sancı verip normal dogum yapabilirsin dedi ama 37. hafta erken geldi bana göre ki o zamanlar bebeğim 3.400 gramdi.Sezeryan istedim cunku anne karnında her bir günün önemi büyük ve 39+5 te sezeryan ile dogum yaptım sağlıklı bir sekılde dünyaya geldı cok şükür 4200 gram dogdu oğlum ve kafası gercekten büyüktü şimdi normale döndü demem o ki sezeryan o kadarda kötü değil bebeğin için anne karnında gün bile cok önemli

Öncelikle Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
39.haftada sezeryan ile doğum yaptım. Suyum geldi sancım yoktu, açılmamda yoktu,nst'de sancı var dendi bana ama ben hissetmedim , bebek nefes alamaz dediler ve acil sezeryan oldum. Hala içimde şüphedir benim acaba normal doğum olabilirmiydi diye.
Son kontrolümde 3kg denmişti kilosu için 1 hafta sonra doğum yaptığımda 2.830kg doğdu kızım. Yani illaki 4kg olacak diye birşey yok sanırım, yanılma payı var.
1 sene önce arkadaşım 4.5kg saglıklı bebek dünyaya getirdi, normal doğumla.
Doktorunuza güveniyorsanız uyum sağlayın duruma ama güvenmiyorsanız başka bir doktordanda öneri alabilirsiniz.
Birde bazı doktorlar tatile çıkacakları dönem sezeryan ile erken doğum yaptırıyorlar hastalarına. Benim doğum yaptığım özel hastanede buna birebir şahit oldum maalesef. 2.doktor sürekli doğumdaydı, hemşirelerin konuşmasına şahit oldum haftaya tatile çıkacak doğum yaptırıyor vs tarzında ki benim doktorumda onaylamıştı bu bilginin doğruluğunu maalesef.
Uzun oldu ama son olarak özel hastanelerde sezeryan ve normal doğum arasında fiyat farkı olduğu için genelde sezeryan yaptırılıyor.
Kolaylıklar dilerim.

Hamile arkadaşlar lütfen böyle doğum komplikasyonları ile ilgili haberleri okuyup kendinizi doğumdan korkutmayın...

Doktorunuzun yapacağı çatı muayenesinden sonra beraber kendiniz ve bebeğiniz için hangi yöntem daha iyiyse ona karar verirsiniz.

Back