• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

akıl verin özellikle anneler nasıl doğum yapacağım

vega4

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2014
1.908
1.523
133
merhaba arkadaşlar konuya geçeyim
ben 35 haftalık hamileyim bebeğim gelişimi önde ve doktorum eğer 40 haftayı beklersen normal doğum yapamazsın 4 kiloyu coktan aşmış olur 4 kilo üstü normal doğum yasak dedi
sezaryan düşünmüyorum yaralarım çok geç iyileşiyor ve bulunduğum yer soğuk memleket üsütme hastalanma riskimde fazla
36 haftadan sonra doğum yapmak istiyorum rahim açılması için öneriniz varmı normal doğum olmak ama suni sancı almamak istiyorum

bnce 36 haftadan sonra doğum yapılması da riskli 37 haftalık solunum sıkıntısı çeken bebekler var.
hayırlısını isteyin. normal doğum siz istediğinizde değil bebek istediğinde gerçekleşir. belki 4 kiloyu geçmez. bekleyin buna 38. haftadan sonra dr ile birlikte karar verin. ama lütfen hayırlısını isteyin. normal doğum yapıp afedersiniz poposuna kadar yırtılıp dikilen var. kendinizi şimdiden ürkütmeyin.
inş hayırlısı hangisi ise o olur. ama şu an için erken.

bnce 36 haftadan sonra doğum yapılması da riskli 37 haftalık solunum sıkıntısı çeken bebekler var.
hayırlısını isteyin. normal doğum siz istediğinizde değil bebek istediğinde gerçekleşir. belki 4 kiloyu geçmez. bekleyin buna 38. haftadan sonra dr ile birlikte karar verin. ama lütfen hayırlısını isteyin. normal doğum yapıp afedersiniz poposuna kadar yırtılıp dikilen var. kendinizi şimdiden ürkütmeyin.
inş hayırlısı hangisi ise o olur. ama şu an için erken.
drnın hesabına göre 37 haftadan sonra 4u aşmış oluyor tabiki önce hayırlısı ahh ahh ne zormuş doğum düşüncesi bile korkutuyor ama daraldım da

Hakkınızda hayırlısı olsun.Sabredip bekleyin bakalım durum neyi gösterecek, Allah verir bir kolayını.Ben de dört buçuk kilo doğmuşum, annem normal doğum yapmış.Olabiliyor yani.Bol bol hurma yiyin açılma kolay olur.

hayırlısı olsun..
sezeryan çok rahat gerçekten...
ben 38. haftamda sezeryanla doğum yaptım..
epidural düşünsen..

4 kg üstü normal doğum yasak değil diye biliyorum çünkü çevremde yapanlar var ama iri bir bebek sizin için sıkıntı yaratabilir çatı muayenesi yapılacaktır zaten kemik yapınız normal doğum için uygunmu mu muayene ederler.iri bebek yırtıklara sebep olabilir doğum tamamlanmayıp bebek sıkıntıya girerse son anda sezeryanada alınabilirsiniz.bende normal doğumu çok istedim ama olmad hiç açıklığım yoktu bebeğin başı bile yerleşmemişti yerleşsin açıklık olsun diye yapmadığım şey kalmadı ama işe yaramadı..40+2 de sezeryan olmak zorunda kaldım.normal düşünüyorsanız düzenli yürüyüş yapın.

Erken doğum yapmak,son hafta yapılan sezeryandan daha kötü bence. 39-40.haftada hurma yiyin,göğüs uçlarınız için krem aldıysanız onu sürüp ovuşturun.Bu ikisi normal doğumu tetiklermiş ama doktorunuz 39-40.haftalarda çatı muayenesi yaptığında hala riskli diyorsa ozaman sezeryan olursunuz. Benim göbeğim yukardaydı,bebek aşağı inmemişti ve sancım olduğunda kalbi sıkışıyormuş,sancıyı bile hissetmiyordum.40.haftama yakın sezeryan oldum. Çok üzülmüştüm ama bir şekilde bebişler doğuyor.

ben 35 haftalık hamileyim bebeğim gelişimi önde ve doktorum eğer 40 haftayı beklersen normal doğum yapamazsın 4 kiloyu coktan aşmış olur 4 kilo üstü normal doğum yasak dedi
sezaryan düşünmüyorum yaralarım çok geç iyileşiyor ve bulunduğum yer soğuk memleket üsütme hastalanma riskimde fazla
36 haftadan sonra doğum yapmak istiyorum rahim açılması için öneriniz varmı normal doğum olmak ama suni sancı almamak istiyorum
Bundan 22 yıl önce annem beni tam 5,5 kg olarak normal doğumla doğurmuş.
Kardeşimde aynı şekilde 4,5 kgmış.
Yani o zamanın hastane şartları ile şimdiki bir değil bence şimdi daha çok gelişmiş olması gerekirdi.
Yinede doktorunuz daha iyi bilir..

Ben sizin yerinizde olsam sezeryanı tercih ederdim. Bebeğinizin kilosu iyi olabilir ama iç organlarının gelişimi devam ediyor şu anda. 37 haftadan önce alınmasa bence daha iyi olur.

Bu arada maşallah, tombalak bir bebek geliyor yani:KK46:, Allah analı babalı büyütsün...

Bundan 22 yıl önce annem beni tam 5,5 kg olarak normal doğumla doğurmuş.
Kardeşimde aynı şekilde 4,5 kgmış.
Yani o zamanın hastane şartları ile şimdiki bir değil bence şimdi daha çok gelişmiş olması gerekirdi.
Yinede doktorunuz daha iyi bilir..

Benim anneannemde 5,5 kg' lik dayımı normal doğumla dünyaya getirmiş ama bir sürü yırtığı varmış.

Bu arada konu sahibini korkutmak istemem ama bir keresinde böyle büyük bir bebeğin normal doğum sırasında çatıdan geçemediği için başı kesilmişti ve anne bebeğin o sırada yaşıyor olduğunu söylemişti. Uzun süre haberlerde verilmişti.

Çok özür diliyorum ama söylemek zorundayım. Dünyanın bin bir türlü hali var.

Benim anneannemde 5,5 kg' lik dayımı normal doğumla dünyaya getirmiş ama bir sürü yırtığı varmış.

Bu arada konu sahibini korkutmak istemem ama bir keresinde böyle büyük bir bebeğin normal doğum sırasında çatıdan geçemediği için başı kesilmişti ve anne bebeğin o sırada yaşıyor olduğunu söylemişti. Uzun süre haberlerde verilmişti.

Çok özür diliyorum ama söylemek zorundayım. Dünyanın bin bir türlü hali var.

Ay allah korusun ne korkunç :(
Boşverelim sezaryanla olsun ya :(

bence de sezeryan düşünebilirsiniz bebek doğarken sakatlanma riski fazla olabilir ama hakkınızda hayırlısı

Vallah dogaya birakin derim, bi arkadasa dört kilo üstü olacak bebek riskli olur sezeryan önerdiler istemeye istemeye sezeryanla dogum yapti bebek üc kilo anca vardi....benim ikinci oglum 39.hafta dogdu sancilandim hastaneye gittim kilosuna bakamadilar okadar kivraniyordum acil doguma girdim ekstra ilac falan almadan dogum yaptim 4050 gr tosunum ve bende minyon tipliyimdir aaa:D Yani diycegim dogar ama herhangi bi risk varsa o baska tabii ozaman sezeryan olun, bebekten kiymetlimi...:KK14:

Annem beni 4.5 kilo dogurmus onunda doktoru tam aksine normal olur normal olur diye bekletmis kadin gunlerce doguramamis, bide 40 tane dikisi olmus orda resmen diri diri kestiler dedi. Bence doktor ne uygun goruyorsa oyle devam et canim 36. haftada gelisim tamamlanmiyor anca 37-38den sonra.

Bir bebek 40 hafta boyuna anne karnında gelişimini sürdürür. Ozellikle son haftalarda beyin ve akciğer gelişimi icin cok önemlidir. Sırf sezeryan olmak istemiyorsunuz diye bebegi erken doğurduğunuzda bebekte ki oluşabilecek bi sıkıntıya karsi vicdanınız rahat olacak mı. Size bu aklı veren doktora şaşıyorum

canım burada söylenenleri yaparsan bebeğine bi zarar gelebilir allah korusun hiçbirimiz dr değiliz doğum nasıl hızlandırılır bilemeyiz....seni çok iyi anlıyorum benimki de bayrama denk gelecekti ya sezeryan yada devlet hast. gidecektim allahtan 2 gün kala nişan geldi......umarım hiçbirşeye gerek kalmaz.....

Vallah dogaya birakin derim, bi arkadasa dört kilo üstü olacak bebek riskli olur sezeryan önerdiler istemeye istemeye sezeryanla dogum yapti bebek üc kilo anca vardi....benim ikinci oglum 39.hafta dogdu sancilandim hastaneye gittim kilosuna bakamadilar okadar kivraniyordum acil doguma girdim ekstra ilac falan almadan dogum yaptim 4050 gr tosunum ve bende minyon tipliyimdir aaa:D Yani diycegim dogar ama herhangi bi risk varsa o baska tabii ozaman sezeryan olun, bebekten kiymetlimi...:KK14:
evet canım önemli olan bebeğin sağlığı..bekleyecekse bile hep dr kontrolünde..seren serengilin başına gelenleri biliyorsunuzdur..kordan bebeğin başına dolanmış..

Back