• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi akıl verin lütfen...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

tunaybebek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2010
59
3
36
İzmir
merhaba anneler,
benim 3 ayını yeni doldurmuş bir oğlum var, 1 aydır falan gece uykusuna, saat 22:30-23:00 gibi odamıza geçip loş bir ortamda 1 saat civarı emerek 23:30-00:00 gibi ancak dalıyoruz.
bu zaman içerisinde uykumuz olduğu halde direniyoruz.
ben şimdi kendi kendine uykuya dalmasını istiyorum.
yani doyurayım,gazını çıkartayım, altını değiştireyim ve yatağına bırakayım kendi uyusun istiyorum. edindiğim bilgilere göre 5 gün içersinde bu düzene ağlasada alışabiliyormuş.
benim sorum şu:
bu düzene alıştırmak için zaman doğrumu yani 3 aylık oluşu yoksa daha beklemeliyim?
not: 22:30 odaya geçersek tam 23:30 da uyuyor; 23:00 de başlarsak 00:00 da uyuyor.
tecrübe ve önerilerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler....:nazar:

o daha çok küçük annesi bence biraz büyümesini beklemelisin.benim yumurcağım da bir zamanlar çok zorlardı beni uyurken aynı senin dediğin gibi uykusu olduğu halde uyymaz kendini paralardı ama şimdi 9 aylığız ve uyku düzenimiz oluştu 3 aydan beri.tabi ben hala ayakta sallayark uyutuyorum kendi kendine uyuması için benimkinin biraz daha büyümesi lazım çünkü çok yaramaz bir oğlum var kendi kendine uyuyacağına ihtimal vermyorum.Aslında sorun yapılmayacak şeyleri dert ediyoruz boş yere, bebişlerimizin bizler gibi her hareketlerinin yerli yerinde vaktinde olmasını istiyoruz fakat herşey sırayla canım..Gün gelecek miniklerimizin büyüdüklerini,yardım almadan uyuduklarını ,kendi istekleriyle yemek yediklerini göreceğiz inşallah ..sağlıkla büyüt bebişini..

sevilzgr arkadaşa katılıyorum.oğlum 13 aylık hala ayağımda sallayarak uyutuyorum.başka türlü mümkün değil uyumaz.daha çok erken kendi kendine uyuyabilmesi için.çektiğin zorluklardan dolayı böyle düşünmen doğal tabiki ama alışmaktan ve sabretmekten başka çaremiz yok maalesef:( allah hepimizin yardımcısı olsun.:44:

öncelikle ilginizden dolayı teşekkür ederim.
bazı yerlerde okuduğum kadarıyla bu aylarda bu uyku düzenine sokulması gerektiği yazıyordu, ayrıca almanya doğup büyüdüğüm içinde yanlış hatırlamıyorsam ordaki uzmanlarda bunu onaylıyorlardı...
hatta burdada(forumda) bazı annelerin bunu yaptıklarını okudum, bunun için belli bir zaman varmı?
ayrıca haksız değilsiniz elbette onların bizlere ihtiyaçları var, bizlerin başlıca görevi bu ihtiyaçlarını en iyi şekilde yerine getirmekle yükümlüyüz..
yanlış bişey yapmak istemiyor, bilakis bebeğimi en iyi ve doğru biçimde yetiştirmek istiyorum...

yaşadığım bir olayı anlatayım sana.doğumdan sonra hastane çıkışında çocuk doktoru bize asla mama vermeyin çocuğuna anne sütü yeter demişti ama o günler de bviirsiniz süt az gelir sezeryandn dolayı.yalnız o kaadar ısrarcı konuştu ki eşim ve ben bir bildiğ. vardır diyerek annelerimizi bile dinlemedik ve 1 hafta çocuğu aç bıraktık göz göre göre tabi bunu doyduktan sonra anlamış bulunduk.o günden sonra doktorların her dediğini yapmayacağım diye bir karar aldım .önce araştırdım çevremden sorguladım bana mantıklı olanını uygulamaya çalıştım.o yüzden her okuduğunu ,her söyleneni doğru diye uygulamaya çalışma derim senin mantığına yatıyorsa ve yapabileceğin birşeyse zaten kendiliğinden gelişiyor olaylar..

tunaybebek dogru duymussun,bebekler 4 aylik civari uyku duzenine alistirilirlar,daha dogrusu o donem nasil uyutulurlarsa ilerleyen aylarda da onu isterler.Benim bebegim kendi kendine uyuyor sayilir 3 ayliktan beri(3 aya kadar ayakta salladik).Yemegini yedirip,gazini cikartip,yatagina koyuyorum.Emzigini veriyorum ve eee eee diye sesleniyorum 2-3 dk.Yatagini da hafif salliyorum 3-5 defa o kadar.Uykuya dalmasi 4-5 dkyi gecmiyor gecerse de yataktan aliyorum oyaliyorum dakikalarca sallanmaya alismasini istemiyorum cunku.Senin dedigin yontemi duydum,aglasa da ellemeden bekleyerek alismasi saglaniyor bebegin.Ben cok bu yontemin taraftari degilim canim,bebegin tek silahi tek iletisim araci aglamak ve onun da ise yaramadigini gormek onda guvensizlik olusturur diye dusunuyorum,tabii bu benim fikrim.

ben kızımı 3-4 aylıkken kanepeye yan yatırıp sırtını pışpışlaya pışpışlaya uyuturdum..sonraları biraz azdı bizim küçük hanım o zamanda ayakta salladık bi dönem.. sonra kucakta gezdirerek uyutmaya başladım.. 8 aylıkken odasını ayırdım ve o zamandan beri çok şükür beşiğinde çoğunlukla kendisi uyuyor..:nazar::nazar::nazar:

bebekler kendi yöntemleri bulup onu istiyorlar. oğlum doğduğundan beri geceleri kendi uyur. gündüzlerisallamzsamda hayatta uyumaz. her bebekl kendi tarzını buluyor bence. ağlayarak birşeye alıştımak hiç doğru gelmiyo bana.

Bence de alıştırma zamanı 3-4 ay.Ben çok pişmanım uygulamadığıma ama 3-4 aylıkken kendi kendine uyumayı öğretmezseniz sonradan çok sıkıntı çekiyorsunuz. Ben yapamadım malesef çünkü merek uyuyordu ben de yerine koyuyordum. Ama çok pişmanım.

Tracy Hogg'un kitabı harika bir kitap. Kesinlikle tavsiye ederim. Orda nasıl alıştıracağınız ayrıntılarıyla yazıyor. Kısaca özetleyeyim;

Birtanem sen tam Tracy Hogg'un kitapta bahsettiği yöntemi uygulamışsın. Pışş-pat yöntemi diyor o. Yani sırtına hafifçe pat pat vuracak ve pışşş pışş diyeceksin. Ağlarsa kucağına alıp sakinleştirip tekrar yerine koyacaksın. Kesinlikle ağlatmayı önermiyor. Çocukların güven duygusu sarsılırmış. Bu şekilde 3-4 gün içinde alışır bebekler diyor. Kendi kendine uyumayı öğrenen çocuğun kendine güveni de gelişir diyor. Yalnız istikrarlı olmak gerekiyor. Mesela diş ya da hastalık dönemlerinde çocuğun düzeni şaşabilir o zaman da yine 1-2 gün uğraştırabilir. Dediğim gibi bence tam zamanı, bence uygula...

yorumlar ve ilginize çook teşekkür ederim öncelikle,
elbette ağlamak doğru değil belki, belki güven duygusu zedelenecek ama dediğim gibi okuduğum yerlerde ise bu düzene alıştırmanın "iyi uyku alışkanlığı" edinmesi için gerekli olduğunu söylüyorlar... hatta bazı uzmanlar kitaplarında da buna değiniyorlar.
şimdi ise ülkeryıldızı nın yazdıklarını okuynca kendi yatağında pış pışlayarak uyutmakta mantıklı geldi ki,
benim oğlum kucağımda da olsa gece uykusuna geçmeden önce uyumamak için ağlıyor, yani ikisini bir arada yapıyor, hem uykusu geldiği için hemde uyumamak için ağlıyor... daha doğrusu ağlamakta değil bu da haylazlığından işte... ben ona zorla mememi vererek ve pışpışlayarak uyutuyorum... bir müddet sonra yorulduğu ve uykusuna yenik düştüğü için uyuyor ki bu sürede 1 saati buluyor, elbette 1 saat boyunca ağlamıyor ama ilk başta direniyor...
lütfen yorumlarınızın devamını getirin tecrübelerinizi benimle paylaşın ki bende en doğru yöntemi uygulayabileyim...
hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim...:3:

sevilzgr arkadaşa katılıyorum.oğlum 13 aylık hala ayağımda sallayarak uyutuyorum.başka türlü mümkün değil uyumaz.daha çok erken kendi kendine uyuyabilmesi için.çektiğin zorluklardan dolayı böyle düşünmen doğal tabiki ama alışmaktan ve sabretmekten başka çaremiz yok maalesef:( allah hepimizin yardımcısı olsun.:44:

aslına bakarsanız çektiğim zorluklardan dolayı istemiyorum kendi kendine uyumasını, sadecce bu aylarda bu düzene alışabildiklerini duymuştum, ilerleyen aylarda daha bilinçli olduklarını ve bu konuda daha zor başarı elde edildiğini biliyorum... o nedenle akıl istiyorum...

aslına bakarsanız çektiğim zorluklardan dolayı istemiyorum kendi kendine uyumasını, sadecce bu aylarda bu düzene alışabildiklerini duymuştum, ilerleyen aylarda daha bilinçli olduklarını ve bu konuda daha zor başarı elde edildiğini biliyorum... o nedenle akıl istiyorum...

uyuturkenki yaptığınız uğraşları anlattığınız ve bebeğinizin çok zor ve geç uyuduğunu dile getirdiğiniz için öyle bi yorumda bulundum.amacınızı anladım.umarım alıştırabilirsiniz,kolay gelsin.güle güle büyütün.....

Back