Doğuma Hazırlık Akil verin lütfen..38 haftalık sezeryan

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

ebrunak

Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2016
126
31
18
evet arkadaşlar lütfen bana akil verin.38 haftalık gebeyım bugun doktorum Çatı muayenesi yaptı ve canım cok yandı bağrındım falan fılan doktor da bana düşün taşın Pazartesi tekrar gel sezeryan istersen salı gunu alırız dedi..bende 1 hafta düşünüp gelıcem diye çıktım.ama ne yapıcam kafam karıştı aslında okdr netti kararım normal istiyorum diye ama o çatı muayenesi canımı cok Yaktı resmen kendime olan güvenimi yoketti.zaten 1 hafta bekleyince 39 olcam 1 hafta daha beklerim en azından 40 i görürüm belki bebegım kendi gelmek ister ozaman sezeryan olurum ama önemli olan bebegın kendi gelmek istemesi değil mı?? Bıde bana doktor bebegın cok aşağıya inerse seEryanda Zor olur bence cok bekleme dedi.doğru mu?

evet arkadaşlar lütfen bana akil verin.38 haftalık gebeyım bugun doktorum Çatı muayenesi yaptı ve canım cok yandı bağrındım falan fılan doktor da bana düşün taşın Pazartesi tekrar gel sezeryan istersen salı gunu alırız dedi..bende 1 hafta düşünüp gelıcem diye çıktım.ama ne yapıcam kafam karıştı aslında okdr netti kararım normal istiyorum diye ama o çatı muayenesi canımı cok Yaktı resmen kendime olan güvenimi yoketti.zaten 1 hafta bekleyince 39 olcam 1 hafta daha beklerim en azından 40 i görürüm belki bebegım kendi gelmek ister ozaman sezeryan olurum ama önemli olan bebegın kendi gelmek istemesi değil mı?? Bıde bana doktor bebegın cok aşağıya inerse seEryanda Zor olur bence cok bekleme dedi.doğru mu?
Doktorun yapalım diyorsa bi bildiği vardır.2 doğumumu da 37 haftalık yaptım .sıkıntı yok merak etme 38 haftalık herşeyi tamamdır zaten

Nasıl bir doktor bu anlayamadım. Sezaryen yapmak için bir zorunluluk var mi ? Bebek ve sizin için bir tehlike söz konusu değilse sezaryen onerilmiyor benim bildiğim.

canım bence sen o vakti bekle 38 i gör herşeyi tam oluyormus o haftada suni sancı iste bence baktın olmuyor falan sezeryana döndürürsün.
ya benimde ona benzer bi sıkıntım var.. 31 haftalık gebeyim ultrasona göre 32 yi biraz geçiyormuş bi kaç gün.. ben iriyim diye bebek de iriymiş genetik dedi çünkü şeker normal çıktı.. ben bu bebegi çok bekletemem dedi.. son dönem kilo alır doğumu zorlaştırır dedi kakasını yiyebilir dedi adet tarihine göre doğumu beklersek dedi.. 38. haftaya göre konustu tam net konusamadık acaba sezeryan mı düşünüyor bana bilmiyorum..
bende o haftaya kadar normal düşünüyorum eğer bebeği 38 de alalım çok iri olmaya başlamadan derse suni sancı isticem ama kafam çok karışık kızlar benimde :(

canım bence sen o vakti bekle 38 i gör herşeyi tam oluyormus o haftada suni sancı iste bence baktın olmuyor falan sezeryana döndürürsün.
ya benimde ona benzer bi sıkıntım var.. 31 haftalık gebeyim ultrasona göre 32 yi biraz geçiyormuş bi kaç gün.. ben iriyim diye bebek de iriymiş genetik dedi çünkü şeker normal çıktı.. ben bu bebegi çok bekletemem dedi.. son dönem kilo alır doğumu zorlaştırır dedi kakasını yiyebilir dedi adet tarihine göre doğumu beklersek dedi.. 38. haftaya göre konustu tam net konusamadık acaba sezeryan mı düşünüyor bana bilmiyorum..
bende o haftaya kadar normal düşünüyorum eğer bebeği 38 de alalım çok iri olmaya başlamadan derse suni sancı isticem ama kafam çok karışık kızlar benimde :KK43:
canım yaptın mı doğumunu?

Cnm ben erken doğum yaptım gebelik zehirlenmesi nedeniyle 33. Haftada acil sezeryana alındım 1 hafta bebeğim Küvezde kaldı sonra çıkardık çok şükür simdi evde doğalı tam 1 ay oldu..
sağlıcakla büyüt canım. analı bablı sağlıkla inşaAllah. benim de bebiş ters duruyo en son 29unda almamız lazım dedi baklam artık sağsalim inşaAlah...

Benim oğlum 38. haftada dünyaya geldi bi kere dönmedi hep tepelerdeydi bende risk almak istemedim ve sezaryen ile 2 hafta erken doğdu zaten iri bir bebekti 2 hafta erken gelmesine rağmen 3725 kg doğdu doktorum 40 haftalık olsaydı 4 kiloyu çok rahat geçerdi ve normal doğum yapamazdın çünkü sağlık bakanlığı 4 kilonun üzerinde ki bebeklerin normal doğumla doğmasında sakınca görüyor demişti.
Şimdi ikinci bebeğime hamileyim ve yine sezaryen ile dünyaya gelecek çünkü bu da iri olacağa benziyor ultrason muayeneleri o yönde risk alıp sezaryen sonrası normal doğum asla düşünmüyorum yine büyük ihtimal 38'de doğar:)

Back
X