• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akıl almam lazım ev sahibi ile ne yapmam gerekiyor?

suddjjj

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2025
10
-1
1
19
Herkese merhaba,size başımdan geçen taze bir olayı anlatmak istiyorum.

Ben eski ev sahibim ile kira zammından dolayı anlaşamadım ve haber vererek evden ayrıldım. Ama anahtarı teslim etme sürem uzadı,evi ayıp olmasın diye ve ayrşyeten onlara masraf çıkmasın diye temizlemek için bir şirket ile anlaşacaktım ama sağlık sorunlarından dolayı paramı denkleştiremedim evi de o halde tek başıma temizleyemedim. Bunu belirttim ve anahtarı ayın 6snda teslim ettim. Benden 1 aylık kira istedi 18500. Bende 21 günlük geciktirdim ve sadece 21 günlük verebilirim dedim. Ayrıca depozito onlarda kalacak. Ben adama böyle söylediğimde beni tehdit etti. Senin iş yerine gelirim,rezil rüsva ederim seni falan yaptı. Normalde aramızda hiçbir sözleşme yok. Ve sözleşme olmadığı için böyle bir hak talep edemezmiş. Ben bunu belirtip o zaman icra davası aç dediğimde daha çok bağırıp bu gece saat 12.30 da o para benim hesabımda olacak yoksa olacaklardan ben sorumlu değilim dedi. İlk defa başıma böyle bir şey geliyor ki ben zaten 19 yaşındayım,benim cebimden 20.000 lira kolay kolay da çıkmaz. Ne yapmalıyım?

21 gün neredeyse zaten aylık kiranız, karşı tarafın mağduriyetini düşünmek zorundasın. Depoziton haksız yere verilmiyorsa, onu sayıp üzerine aylık kiranı tamamlamalısın bence.. hakkaniyetli olan bu gibi.

sozlesmen yoksa sen de onu sikayet et vergi odemeden kira verdin diye.
bu yazdan beri yasak, ibana yollamalisin vergi almalari tespit etmeleri icin.
direkt cimere sikayet et- kanit niteliğinde mesajlarini - dekontlarini da yolla.
vergi dairesine birkac yillik kira bedelini odesin, ebesini tersten görsün

*bos evin anahtarini 20 gun geciktirmen sacmalik. ama adam zaten depozityoyu vermemis. ustelik vergi kaçırıyor. serefsiz ve firsatci ev sahiplerine tahammul edemiyorum. lutfen sikayet et

depozitonuzu neden vermedi evınde bi zarar varmıydı ?
21 günü ödeyecek paranız varsa temızlıği nie yaptırıp vermedınız anahtarı
Karşı tarafı mağdur etmıssınız evı temızletcem die 21 gün oyalamışsınız anahtar vermeyıp üstelikte temızlettirmemişsiniz size kinlenmiş belli ki .

Tehtıt mesajlarını silmeyin
telefonunuza kades indirin madem tehtit ediliyorsunuz .

Eğer pisliğin biriyse;
21 günü veren kalan 9 gününde öder başınıza bela etmeyin verın tam kirayı kurtulun bu devirde polis bi halt yapmıyor böyle pisliklere işe gidip gelirken yolunuza çıkmasın.

Anahtarı bir sonraki kira dönemi gelmeden teslim etmeniz gerekirdi, karşı taraf bu konuda haklı. 21 gün de ayın 4’te 3’ü ediyor, ev çok mu kirliydi temizlemek istediniz? Depozitoyu neden vermiyor?

Herkese merhaba,size başımdan geçen taze bir olayı anlatmak istiyorum.

Ben eski ev sahibim ile kira zammından dolayı anlaşamadım ve haber vererek evden ayrıldım. Ama anahtarı teslim etme sürem uzadı,evi ayıp olmasın diye ve ayrşyeten onlara masraf çıkmasın diye temizlemek için bir şirket ile anlaşacaktım ama sağlık sorunlarından dolayı paramı denkleştiremedim evi de o halde tek başıma temizleyemedim. Bunu belirttim ve anahtarı ayın 6snda teslim ettim. Benden 1 aylık kira istedi 18500. Bende 21 günlük geciktirdim ve sadece 21 günlük verebilirim dedim. Ayrıca depozito onlarda kalacak. Ben adama böyle söylediğimde beni tehdit etti. Senin iş yerine gelirim,rezil rüsva ederim seni falan yaptı. Normalde aramızda hiçbir sözleşme yok. Ve sözleşme olmadığı için böyle bir hak talep edemezmiş. Ben bunu belirtip o zaman icra davası aç dediğimde daha çok bağırıp bu gece saat 12.30 da o para benim hesabımda olacak yoksa olacaklardan ben sorumlu değilim dedi. İlk defa başıma böyle bir şey geliyor ki ben zaten 19 yaşındayım,benim cebimden 20.000 lira kolay kolay da çıkmaz. Ne yapmalıyım?
İyi de 21 gün zaten 3 hafta. Neredeyse tüm ay kalmış ve kira ödememişsiniz. Üzerine evi de iyi durumda bırakmamışsınız. Ev sahibi talebinde haklı görünüyor.

Anahtarı bir sonraki kira dönemi gelmeden teslim etmeniz gerekirdi, karşı taraf bu konuda haklı. 21 gün de ayın 4’te 3’ü ediyor, ev çok mu kirliydi temizlemek istediniz? Depozitoyu neden vermiyor?
Ben 21 günlük ücreti vermeyi zaten teklif ettim,ayrıca ev böyle aşırı aşırı kirli değil. İçin rahat etmesi için sadece. Ve depozitoyu ben istemedim insanlık hali evde illa ki bir eksik vardır sizde kalsın dedim.

21 gün neredeyse zaten aylık kiranız, karşı tarafın mağduriyetini düşünmek zorundasın. Depoziton haksız yere verilmiyorsa, onu sayıp üzerine aylık kiranı tamamlamalısın bence.. hakkaniyetli olan bu gibi.
Depozitoyu ben teklif ettim vermeyin evin eksik bir yeri varsa onunla kapatırsınız diye. Ben zaten 21 günlük masrafı ödemeyi kabul ettim. Ama adam ters algılayıp tehditler savurdu. Ve çoğu kişi sözleşme olmadığı için aranızda vermek zorunda değilsin diyor ama için rahat etmez fakat ben bu 20.000 lirayı pat diye de veremem adamla anlaşamıyorum taksit taksit vermek için

Kira sözleşmesi illa yazılı olmasına gerek yok sözlüde olur sizin yaptığınız sözlü sözleşme oluyor madem taşındınız anahtarı gününde teslim etmeniz gerekti adam sizden o ayın kirasını istiyor sözleşmeniz dolmadıysa Yeni kiracı bulana kadar bütün kirayı isteyebilirdi.

İ
Depozitoyu ben teklif ettim vermeyin evin eksik bir yeri varsa onunla kapatırsınız diye. Ben zaten 21 günlük masrafı ödemeyi kabul ettim. Ama adam ters algılayıp tehditler savurdu. Ve çoğu kişi sözleşme olmadığı için aranızda vermek zorunda değilsin diyor ama için rahat etmez fakat ben bu 20.000 lirayı pat diye de veremem adamla anlaşamıyorum taksit taksit vermek için
İnşallah elden verdiğin kira yoktur ablacım. Yoksa uğraşırsın. Gerçekten üzülürüm.
Ayrıca tehdit ettiğinde korktuğunu hissederse daha çok üzerine gelir. Polise vereceğini söyle. Hatta gerekirse ver..

sozlesmen yoksa sen de onu sikayet et vergi odemeden kira verdin diye.
bu yazdan beri yasak, ibana yollamalisin vergi almalari tespit etmeleri icin.
direkt cimere sikayet et- kanit niteliğinde mesajlarini - dekontlarini da yolla.
vergi dairesine birkac yillik kira bedelini odesin, ebesini tersten görsün

*bos evin anahtarini 20 gun geciktirmen sacmalik. ama adam zaten depozityoyu vermemis. ustelik vergi kaçırıyor. serefsiz ve firsatci ev sahiplerine tahammul edemiyorum. lutfen sikayet et
Kira sözleşmesinin illa yazılı olmasına gerek yok sözlü sözleşmede olur konu sahibinin sözlü oluyor adam ibana istemiş demek ki banka yoluyla almış.

İ

İnşallah elden verdiğin kira yoktur ablacım. Yoksa uğraşırsın. Gerçekten üzülürüm.
Ayrıca tehdit ettiğinde korktuğunu hissederse daha çok üzerine gelir. Polise vereceğini söyle. Hatta gerekirse ver..
Yok abla ben hep ibandan attım, sosyal medya da bir sürü mağdur olan ev sahibi gördüm benim yüzümden mağdur olmasınlar diye kendi çapımdan bir şeyler ayarlamaya çalıştım ama yanlış yolda ilerleyip bu sefer zararlı olan ben oldum sanırım. Normalde anahtar teslim ederken tutanakta tutulması lazımmış ama adam bundan da hiç bahsetmedi. İlk eve taşınmamdı ne doğru ne yanlış tam bilmiyorum ama ben zaten depozito konusunda sorun yaratmadım. Böyle bir tepki beklemiyorduk ve açıkçası kırıldım onlara karşı. Tehditlerinden de tırstım.

Kira sözleşmesinin illa yazılı olmasına gerek yok sözlü sözleşmede olur konu sahibinin sözlü oluyor adam ibana istemiş demek ki banka yoluyla almış.
sonradan yazdigi mesajlarindan okudum ibandan attigini. sozlesme olmamasi sorun degil ama ibandan kira diye gondermemesi sorundu.
ama gönderiyormus.
Depozitoyu ben teklif ettim vermeyin evin eksik bir yeri varsa onunla kapatırsınız diye. Ben zaten 21 günlük masrafı ödemeyi kabul ettim.
e depozito kalsin dedin, 21 gunluk masrafi odemeyi kabul ettin.
9 gun icin bunca kavga niye öde kurtul madem bu kadar para verdin.

Evde eksik kırık dökük bir yer mi vardı peki depozitoyu bıraktınız .

Ben eve girdiğimde boyası 1 yıllıktı,duşakabin kırıktı. Kısmi eşyalıydı ve dolapların kapağı sökülüyordu. Ben evi biraz zorunluluktan tutmuştum. Yani ben depozitoyu tüm bunlara rağmen bıraktım belki benden kaynaklı bir eksik olur ilerleyen zamanlarda diye.

Evde eksik kırık dökük bir yer mi vardı peki depozitoyu bıraktınız .
Hayır yoktu,ama belki benim gözden kaçırdığım bir şey vardır sonradan ortaya çıkar,veya faturalarda bir sorun çıkar insanlık hali. Yani aslında ilerleyen zamanlarda çok yüz göz olmamak içinde istemedim. Elektrik faturası gelmiş ben çıktıktan sonra onu da gittim ödedim. Ama beni geren şey maddi değil artık,böyle tehditler savurması.

Back
X