Zeytinyağlı Enginar
Malzemeler:

Yapılışı:
1) Tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağını ve küp küp doğradığımız soğanları atıp kavuruyoruz.

2) Soğanlar kavrulunca bir su yıkadığımız enginarları (ister bütün ister bölerek) tencereye koyuyoruz.

3) Enginarların üzerine, sudan geçirdiğimiz konserve garnitürümüzü döküyoruz ve tuzunu atıyoruz, 2 dilimde limon ekliyoruz.

4) Enginarlarla eşit seviyede suyu döktükten sonra kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
5) İnce ince doğradığımız dereotu ve dilim dilim kestiğimiz limonlarla süsleyerek servis ediyoruz.

Akdeniz Yeşillikli, Somonlu ve Portakal Dilimli Salata
Malzemeler:

Yapılışı:
1) Salatalık malzemelerimiz güzelce yıkayıp ince ince kesiyoruz kabın içinde karıstıyoruz.

2) Çeyrek çay bardağı kadar zeytinyağı, yarım limon ve yarım çay kaşığı tuzu karıştırıyoruz.

3) Tavaya 1 çorba kasığı kadar zeytinyağı döküp kızdırıyoruz ve balığımızı tavaya yerleştirip arkalı önlü pişiriyoruz.

4) Balığımız pişerken zeytinyağı, limon ve tuzla hazırladığımız sosu kaptaki salataya döküp karıstırıyoruz.
(balzamik soslada yapabilirsiniz, bende kalmadığı için klasik sos kullandım.)

5) Salatamızı servis edeceğimiz tabağa alıyoruz, mor kıvırcıklarla süslüyoruz.

6) Balığımızı tavadan alıp salatanın üzerine yerleştiriyoruz.

7) Portakal kabuğu rendesi ve dilimleriyle süslüyoruz.

Portakal ne alaka demeyin kızlar, önce balıkla beraber salatayı yiyip, geri kalanları da portakalla yediğinizde müthiş fresh bi tat kalıyor ağzınızda.
Denerseniz pişman olmayacaksınız :)
Resimlemeyi unuttuğum yerler var ama suç pıtırcık kızımcığımın
Herkese bol şanslar kızlar
Malzemeler:

- 7 enginar
- 1 orta boy soğan
- 1 tat garnitür konservesi
(konserve evde hali hazırda vardı, kullanayım dedim. Biraz bezelyeyi, 1 patates ve 1 havucu küp küp doğrayıp bıraz haslayıp kullanabilirsiniz.) - 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 limon
- Süslemek için dereotu
Yapılışı:
1) Tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağını ve küp küp doğradığımız soğanları atıp kavuruyoruz.

2) Soğanlar kavrulunca bir su yıkadığımız enginarları (ister bütün ister bölerek) tencereye koyuyoruz.

3) Enginarların üzerine, sudan geçirdiğimiz konserve garnitürümüzü döküyoruz ve tuzunu atıyoruz, 2 dilimde limon ekliyoruz.

4) Enginarlarla eşit seviyede suyu döktükten sonra kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
5) İnce ince doğradığımız dereotu ve dilim dilim kestiğimiz limonlarla süsleyerek servis ediyoruz.

Akdeniz Yeşillikli, Somonlu ve Portakal Dilimli Salata
Malzemeler:

- Akdeniz yeşillikleri (Mor kıvırcık, Frenk maydonozu, Göbek salata, Roka, Radika)
- Limon
- Zeytinyağı
- Tuz
- Portakal
- İstediğiniz bir balık filetosu, ton balığı veya tavuk (ben somon kullandım)
Yapılışı:
1) Salatalık malzemelerimiz güzelce yıkayıp ince ince kesiyoruz kabın içinde karıstıyoruz.

2) Çeyrek çay bardağı kadar zeytinyağı, yarım limon ve yarım çay kaşığı tuzu karıştırıyoruz.

3) Tavaya 1 çorba kasığı kadar zeytinyağı döküp kızdırıyoruz ve balığımızı tavaya yerleştirip arkalı önlü pişiriyoruz.

4) Balığımız pişerken zeytinyağı, limon ve tuzla hazırladığımız sosu kaptaki salataya döküp karıstırıyoruz.
(balzamik soslada yapabilirsiniz, bende kalmadığı için klasik sos kullandım.)

5) Salatamızı servis edeceğimiz tabağa alıyoruz, mor kıvırcıklarla süslüyoruz.

6) Balığımızı tavadan alıp salatanın üzerine yerleştiriyoruz.

7) Portakal kabuğu rendesi ve dilimleriyle süslüyoruz.

Portakal ne alaka demeyin kızlar, önce balıkla beraber salatayı yiyip, geri kalanları da portakalla yediğinizde müthiş fresh bi tat kalıyor ağzınızda.
Denerseniz pişman olmayacaksınız :)
Resimlemeyi unuttuğum yerler var ama suç pıtırcık kızımcığımın

Herkese bol şanslar kızlar