Akciğerde nodül?

Sarkoidoz tanısı için bronşlarımdan girip ameliyatla lenf nodullerinden parça alınarak tanı koyuldu. İmmün sistem hastalığı nefes darlığı, gözde ağrı, eklem ağrısı ve ciğerde tutulum yapar yada sadece ciğerde tutulumu olur. Tedavisi yok sadece hayatının sonuna kadar takip edilmesi gerekir. Internetteki bilgilere kulak asmayın zamanında aynı hatayı yapmak psikolojimi bozmuştu.
Ay çok geçmis olsun bronoskopi mi oldunuz peki teşhis için en çok korktuğum şey şu hortum atmaları olayı

Yapıldı cnm ama kanda çkmıyor lenf kanseri bence sende başka bir doktora görün ne olur ne olmaz.. baksana bana kanlar normal olmasına rağmen pet çektiler zatn lenf çok yavaş ilerleyen bi hastalkmş
ben 6 ayda bir takipli hastaydim zaten ama pandemiden dolayi gidemedim gece aşırı terleme ve sebepsiz kilo kaybi olursa gel dediler

hala dönem donem sisiyor kan ultrason falan temiz cikinca hasimatoya baglandi benimki zaten
Ama bak canm benim bir yaknm kanser ve dediği şu kan tahlili v.s bu şekilde belli olmuyor ciddiye alnp araştrlması gerekir diyor onda hicbir belirti yoktu sadece şisliği vardı boyun bölgesinde ameliyat ettiler 45sonra akciger tomografisinde anladlar düşün ameliyat zamnnda bile anlaşlmamş korkutmak istemem ama doğru düzgün ilgilenecek bir doktor bul.hatta arkadasmn suan ne yazkki kolu kesildi.. akciger tomografisi çektirt bence zaten bi kanser varsa ilk oradan belli oluyor

Ama bak canm benim bir yaknm kanser ve dediği şu kan tahlili v.s bu şekilde belli olmuyor ciddiye alnp araştrlması gerekir diyor onda hicbir belirti yoktu sadece şisliği vardı boyun bölgesinde ameliyat ettiler 45sonra akciger tomografisinde anladlar düşün ameliyat zamnnda bile anlaşlmamş korkutmak istemem ama doğru düzgün ilgilenecek bir doktor bul.hatta arkadasmn suan ne yazkki kolu kesildi.. akciger tomografisi çektirt bence zaten bi kanser varsa ilk oradan belli oluyor
benim her türlü testim yapildi 1 sene boyunca gidip geldim, zaten akcigerde degil boyun lenflerim şiş benim.defalsrca boyun usg cekildim, taramalar yapildi biopsi yapildi bir şey çikmadi.
ben yarim anlatinca siz baştan salindim sandiniz sanirim.
hacattepe unv.hastanesinde didik didik arastirildi bu konu yani.
sonuclarimi ayrica bir prof daha gördü kbb ci bir uzman ayrica gördü.
o yüzden boyle rahat konusuyorum ben ☺️
zaten lenfler sis lenfoma olabilir dedikten sonra bir insan pandemi falan dinlemez gerekli kontroller icin ama benim tum takiplerim yapildi, 6 ayda bir tam kan preferik yayma ve boyun usg sine giriyorum, takipli hastayim yani

birde ben astim hastasi oldugum icin her sene ilac raporu yenilemek icin akciger tomogrofim de duzenli cekiliyor.
dayim atlatti bu hastaligi yakin zamanda aslinda her turlu sinyali veriyor bu hastalik ama biz insanlar ustunde durmuyoruz belirtilerin, umursamiyoruz

benim her türlü testim yapildi 1 sene boyunca gidip geldim, zaten akcigerde degil boyun lenflerim şiş benim.defalsrca boyun usg cekildim, taramalar yapildi biopsi yapildi bir şey çikmadi.
ben yarim anlatinca siz baştan salindim sandiniz sanirim.
hacattepe unv.hastanesinde didik didik arastirildi bu konu yani.
sonuclarimi ayrica bir prof daha gördü kbb ci bir uzman ayrica gördü.
o yüzden boyle rahat konusuyorum ben ☺️
zaten lenfler sis lenfoma olabilir dedikten sonra bir insan pandemi falan dinlemez gerekli kontroller icin ama benim tum takiplerim yapildi, 6 ayda bir tam kan preferik yayma ve boyun usg sine giriyorum, takipli hastayim yani
Hmm anladım canım iyi o zaman sevindim😊

birde ben astim hastasi oldugum icin her sene ilac raporu yenilemek icin akciger tomogrofim de duzenli cekiliyor.
dayim atlatti bu hastaligi yakin zamanda aslinda her turlu sinyali veriyor bu hastalik ama biz insanlar ustunde durmuyoruz belirtilerin, umursamiyoruz
Lenfoma mı atlattı dayın? Belirtiler nasldı benimki gibi mi?

Lenfoma mı atlattı dayın? Belirtiler nasldı benimki gibi mi?
dayimda once unutkanlik basladi, sonra gece terlemeleri sebepsiz kilo kaybi tabi dayim insulinde kullandigi icin ona bagladi zayiflamayi, sonra boynunda bir yumruk kadar şişlik oldu dısardan görulen, oyle lenfoma teshisi koyuldu.

dayimda once unutkanlik basladi, sonra gece terlemeleri sebepsiz kilo kaybi tabi dayim insulinde kullandigi icin ona bagladi zayiflamayi, sonra boynunda bir yumruk kadar şişlik oldu dısardan görulen, oyle lenfoma teshisi koyuldu.
Bende de unutkanlık fazla yok gerci ben herseyi not ediyorum ama aynen ne kadar kilo verirsem veriyim karnmda hep sislik var sahiden

Bende de unutkanlık fazla yok gerci ben herseyi not ediyorum ama aynen ne kadar kilo verirsem veriyim karnmda hep sislik var sahiden
unutkanlik derken mesela cisini yapiyordu sifona basmiyordu, yengem niye basmadin diyince yav ben dahs cise falan girmedim iftira atma diyordu

unutkanlik derken mesela cisini yapiyordu sifona basmiyordu, yengem niye basmadin diyince yav ben dahs cise falan girmedim iftira atma diyordu
Ya bende de bir defa şöyle birsey oldu otobüse bindim nereye gittiğimi niye bindiğimi unuttum ama bir defa oldu

Ya bende de bir defa şöyle birsey oldu otobüse bindim nereye gittiğimi niye bindiğimi unuttum ama bir defa oldu
o bazen banada oluyor,
hatta bir seferin de 24 sene oturdugum yerden baska bir yere tasindik.
tasindiktan 3 sene sonra cok dalgin canimin sıkkın oldugu bir gun eski oturdugumuz evin dolmusuna binmistim 😁
arada bir herkese oluyordur,
dayimda gozler gorulur oranda cogalmisti

o bazen banada oluyor,
hatta bir seferin de 24 sene oturdugum yerden baska bir yere tasindik.
tasindiktan 3 sene sonra cok dalgin canimin sıkkın oldugu bir gun eski oturdugumuz evin dolmusuna binmistim 😁
arada bir herkese oluyordur,
dayimda gozler gorulur oranda cogalmisti
Hmm anladım canm peki kaçncı evredeymiş dayın?

X