Akciğerde nodül?

Cicekkz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2019
665
186
Herkese merhaba akciğer tomografimde 9mm nodül çktı ve büyümüş lenf nodları yazıyordu.Dün pet çektiler ama sonucun acklanmasına çok var. Ayrca alerjilerim var ama nedenini bulamadılar birçok kez alerji testi yapıldı. Lenf kanseri belirtileri: alerji, akciğerde lenf büyümesi gibi belirtileri var sizce olabilir mi? Lenf kanseri olan varmı ?
Lenf kanseri başka belirtilerde var ama bendekiler sadece bunlar birde karnmda şişlik var ama o kilodan sanrm kendimi bildim bileli göbüşüm var😬 ama bazen sert gibi yani üst ksm biraz sert. Ayrca kan tahlillerim normal
Güncelleme:pet ailemde kanserden vefat edenler olduğu icin cekilmistim bisey ckmadı sadece takip dendi.

Son düzenleme:
Lenf nodülerinin birden fazla sebebi olabilir bende de birden fazla nodül vardı en büyüğü 15 mm çapında bana akciğer sarkoidoz tanısı koyuldu. Yaşınız kaç genelde 20 ile 40 yaş arası bayanlarda ortaya çıkan bir bağışıklık sistemi hastalığı.

Bende de buzlu cam nodülü var 1cm hem de. İlk gittiğim doktor beni çok korkutmuştu fakat çok iyi bir göğüs cerrahına göründüğümde birçok kişide olduğunu, bu durumun farkında bile olmadıklarını söyledi. Sigara içmemem konusunda uyardı. 6 ayda bir kontrole gittim bir süre artık takibe bile gerek yok. O dönem internetten sürekli araştırıp yazılanları görünce kahrolmuştum. Benim yaptığımı yapmayın, sadece doktorunuzun söylediklerine kulak asın

Yakın arkadaşım lenf kanseri (lenfoma ) o da bu tarz akcigerinde nodül çıktı o sebepten pet çektiler boğazdan biyopsi yaptılar o şekilde teşhis kondu..ama lenfoma ise bile korkmayın tedaviye %90 cevap veriyor :KK66:

Lenf nodülerinin birden fazla sebebi olabilir bende de birden fazla nodül vardı en büyüğü 15 mm çapında bana akciğer sarkoidoz tanısı koyuldu. Yaşınız kaç genelde 20 ile 40 yaş arası bayanlarda ortaya çıkan bir bağışıklık sistemi hastalığı.
Merhaba geçmiş olsun sarkodioz nasl bi hastalık peki

Yakın arkadaşım lenf kanseri (lenfoma ) o da bu tarz akcigerinde nodül çıktı o sebepten pet çektiler boğazdan biyopsi yaptılar o şekilde teşhis kondu..ama lenfoma ise bile korkmayın tedaviye %90 cevap veriyor :KK66:
Peki biyopsiden önce boğazda şişlik var mydı? Birde nasl bir tedavi kemoterapi mi

Bende de buzlu cam nodülü var 1cm hem de. İlk gittiğim doktor beni çok korkutmuştu fakat çok iyi bir göğüs cerrahına göründüğümde birçok kişide olduğunu, bu durumun farkında bile olmadıklarını söyledi. Sigara içmemem konusunda uyardı. 6 ayda bir kontrole gittim bir süre artık takibe bile gerek yok. O dönem internetten sürekli araştırıp yazılanları görünce kahrolmuştum. Benim yaptığımı yapmayın, sadece doktorunuzun söylediklerine kulak asıay
Evet bende çok korkuyorum sürekli bakıyorum biseylere

+ benim birde raporumda mediasten lapları heterojen yazıyor internetten okuduma göre metastaz yapan bir durum olduğu anlamına geliyor yani yayılan bir durum var

İnternetten hastalık araştırma canım, baş ağrısı yaz araştır sonucu beyinde ur var,öleceksin e kadar çıkar:KK66: bişey yoktur moralini bozma sadece Dr ni dinle

Herkese merhaba akciğer tomografimde 9mm nodül çktı ve büyümüş lenf nodları yazıyordu.Dün pet çektiler ama sonucun acklanmasına çok var. Ayrca alerjilerim var ama nedenini bulamadılar birçok kez alerji testi yapıldı. Lenf kanseri belirtileri: alerji, akciğerde lenf büyümesi gibi belirtileri var sizce olabilir mi? Lenf kanseri olan varmı ?
Lenf kanseri başka belirtilerde var ama bendekiler sadece bunlar birde karnmda şişlik var ama o kilodan sanrm kendimi bildim bileli göbüşüm var😬 ama bazen sert gibi yani üst ksm biraz sert. Ayrca kan tahlillerim normal
benim akciger degil ama lenf bezlerimde şişme hep var benden de şüphelenmislerdi ama bir şey çikmadi.
tam.kan ve preferik yayma testi yapildimi

Hiç gerilme bu süreçte ve lütfen internetten bir şeylere bakma. Pet sonucuna göre zaten her şey netleşecektir. Sana bu konuda tecrübelerimden bahsedemem çünkü yok. Ancak babam akciğer kanseri idi ve bu pet BT süreçlerinin çok zor geçtiğini biliyorum. Sadece biraz sabır henüz yaşın genç. Hangi şikayetle doktora gitmiştin?

Bu arada alerji konusu bende de var tahmin dahi edemeyecegin kadar çok şeye çok fazla alerjim var. Bunun maalesef neden kaynaklandığı ve nasıl tedavi edilecegi bilinmiyor. O sebeple alerjileri bu tarz hastalıklara yorma lutfen. Birde kendini sürekli dinleyip hissettigin şeyleri internette araştırma çünkü internette sağlıklı bir sonuca asla ulasamazsin.

Umuyorum güzel haberlerle gelirsin :)

Merhaba geçmiş olsun sarkodioz nasl bi hastalık peki
Sarkoidoz tanısı için bronşlarımdan girip ameliyatla lenf nodullerinden parça alınarak tanı koyuldu. İmmün sistem hastalığı nefes darlığı, gözde ağrı, eklem ağrısı ve ciğerde tutulum yapar yada sadece ciğerde tutulumu olur. Tedavisi yok sadece hayatının sonuna kadar takip edilmesi gerekir. Internetteki bilgilere kulak asmayın zamanında aynı hatayı yapmak psikolojimi bozmuştu.

İnternetten hastalık araştırma canım, baş ağrısı yaz araştır sonucu beyinde ur var,öleceksin e kadar çıkar:KK66: bişey yoktur moralini bozma sadece Dr ni dinle
Evet canım aynen öyle oluyor🤦😊 ama elimde değil çok stres oldum dayanamayp bakıyorum

benim akciger degil ama lenf bezlerimde şişme hep var benden de şüphelenmislerdi ama bir şey çikmadi.
tam.kan ve preferik yayma testi yapildimi
Yapıldı cnm ama kanda çkmıyor lenf kanseri bence sende başka bir doktora görün ne olur ne olmaz.. baksana bana kanlar normal olmasına rağmen pet çektiler zatn lenf çok yavaş ilerleyen bi hastalkmş

Hiç gerilme bu süreçte ve lütfen internetten bir şeylere bakma. Pet sonucuna göre zaten her şey netleşecektir. Sana bu konuda tecrübelerimden bahsedemem çünkü yok. Ancak babam akciğer kanseri idi ve bu pet BT süreçlerinin çok zor geçtiğini biliyorum. Sadece biraz sabır henüz yaşın genç. Hangi şikayetle doktora gitmiştin?

Bu arada alerji konusu bende de var tahmin dahi edemeyecegin kadar çok şeye çok fazla alerjim var. Bunun maalesef neden kaynaklandığı ve nasıl tedavi edilecegi bilinmiyor. O sebeple alerjileri bu tarz hastalıklara yorma lutfen. Birde kendini sürekli dinleyip hissettigin şeyleri internette araştırma çünkü internette sağlıklı bir sonuca asla ulasamazsin.

Umuyorum güzel haberlerle gelirsin :)
Sağol canm güzel yorumun için. Ama benim alerjiler bildiğin gibi değil çok fena.. 3yldr var ve birsürü alerji testi denendi bir türlü bulamıyorlar akciğerde de lenf büyümesi var ikiside uyuyor lenfoma tanısna korkuyorum açıkçası

X