• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Onkoloji - Kanser ve Türevleri Akciğer Kanseri

merhabalar..bir sene olmus en son yazilan yazi..kim bilir o zamandan bu zamana neler yasanildi..cok aci..biz hele neler yasadik..bu senenin 3 cü ayindan berli baba baba diye agladik ..babam cok agir bir amaliyat gecirdi..amaliyatin ardindan 2 gün sonra cigerleri su toplayip komada 7 hafta uyutuldu ..cigerleri iltahap kapti..savastik agladik derken zaman bu zaman oldu evine döndü...simdide cok bir tesadüfle babamin cierlerinde leke görmüs dr bir parca alip gönderdi sonuc ise kanser dedi..hala inanmiyorum yalan diyorum kendi kendime..5 kizkardesiz permeperisaniz..bir arkadasin dedigi gibi yaninda gülüp sölüyoruz ama o yokken agliyoruz ne aiymis babanin acisinin oldugunu duymak..su an agrisi acisi yok ama ama ama neler görecegizki biz yine...yüce yaradanima elhamdülillah demekten baska elimizden birsey gelmiyor...dualar okumaktan baska birsey yapamiyoruz..kiyamam babama ölürüm canbabama...gelecek günlerden haftalardan cok cok korkuyoruz kardes olarak ama hic birimiz birbirimize düsüncelerimizi söyleyemiyoruz hepimiz belkide ayni seyi düsünüyor su an ..babasizligi ..aman allahim onsuzluk cok zor olurr..babaaa dedikce anamm demesi dünyaalara bedel..can babam ..ölürüm sana babamm..aslan yüreklim benim..seni cok cok cok seviyorum babammmm..cok agliyorum su an bunlari yazarkenn..iyiki var bu sayfa artik hep yazarim konusamadiklarimi...iyiki sizlerde varsiniz..allahim yarabbbim yardim etsin derdini veren yaradan dermaninida versin :(((((((

merhabalar..bir sene olmus en son yazilan yazi..kim bilir o zamandan bu zamana neler yasanildi..cok aci..biz hele neler yasadik..bu senenin 3 cü ayindan berli baba baba diye agladik ..babam cok agir bir amaliyat gecirdi..amaliyatin ardindan 2 gün sonra cigerleri su toplayip komada 7 hafta uyutuldu ..cigerleri iltahap kapti..savastik agladik derken zaman bu zaman oldu evine döndü...simdide cok bir tesadüfle babamin cierlerinde leke görmüs dr bir parca alip gönderdi sonuc ise kanser dedi..hala inanmiyorum yalan diyorum kendi kendime..5 kizkardesiz permeperisaniz..bir arkadasin dedigi gibi yaninda gülüp sölüyoruz ama o yokken agliyoruz ne aiymis babanin acisinin oldugunu duymak..su an agrisi acisi yok ama ama ama neler görecegizki biz yine...yüce yaradanima elhamdülillah demekten baska elimizden birsey gelmiyor...dualar okumaktan baska birsey yapamiyoruz..kiyamam babama ölürüm canbabama...gelecek günlerden haftalardan cok cok korkuyoruz kardes olarak ama hic birimiz birbirimize düsüncelerimizi söyleyemiyoruz hepimiz belkide ayni seyi düsünüyor su an ..babasizligi ..aman allahim onsuzluk cok zor olurr..babaaa dedikce anamm demesi dünyaalara bedel..can babam ..ölürüm sana babamm..aslan yüreklim benim..seni cok cok cok seviyorum babammmm..cok agliyorum su an bunlari yazarkenn..iyiki var bu sayfa artik hep yazarim konusamadiklarimi...iyiki sizlerde varsiniz..allahim yarabbbim yardim etsin derdini veren yaradan dermaninida versin :(((((((

canım merhba;
benım babamda akcıger kanserı 4 y once ogrendık.4.evresın yanı son evresı.bogazındada var.Allahıma cok şukur kı beynınde ve dıger organlarında yok suan.burda yazılanları okudukca aglamaktan baska bısey yapamdım.babam suan 5.kemoterapısını gordu ve halsızlıkten kafasını kldırmıo.ALLAHIM BABAMA VE TUM HASTALARA TEZ ZAMANDA ŞİFA VERIR INŞALLAH.

kızlar Allah babalarınızı size bağışlasın....ben de biliyorum bu hastalıkla savaşmayı...çok zor bir süreç geçiriyor insanlar sırf hayatta kalabilmek için ne acılar çekiliyor...başka hastalıktan ölenlere eceli gelmiş diyorum..fakat kanserden vefat edenlere hiç tanımasam dahi resmen yas tutuyorum.....diyorum ne aşamalardan geçtiler vefat edene kadar...kanser olmıyanlarda hasta olmasalar dahi her yıl mamografi ve cekup yaptırsınlar bana gelmez diye birşey yok ...erken yakalandığında tedavisi var..

Kızlar herkese geçmiş olsun allah şifa verir inşallah yakınlarımıza.benim babam da akciğer kanseri merak ettiğim bişey var bu hastalıkta genel durum iyiyken bile ani ölüm görülebiliyo mu bilen var mı ? :(

Kızlar herkese geçmiş olsun allah şifa verir inşallah yakınlarımıza.benim babam da akciğer kanseri merak ettiğim bişey var bu hastalıkta genel durum iyiyken bile ani ölüm görülebiliyo mu bilen var mı ? :(

Sizi üzmek ıstemem ama ben babamı geçen hafta kaybettım akcığer kanserınden 2 hafta falan ıyı gıbıydı saçları sıyah çıkmaya başladı sonra beyınde olduğundan krız geçiriyodu bı gun krızler ust uste geldi toparlayamadı kendını 10 sonra öldü saçları sıyah çıktığından ilşiyo dıye sevınıyodu canım babam bende ileşcek dıye sevındım ama 3 nısanda kaybettım

Tam 1 yıl oldu ben buralara uğrayamadım.Şimdi bir esaret açtım son sayfaları.Kendi yazdıklarımı okuya
cak cesareti bulamadım.Spn yazan arkadaşlarım sizlere sesleniyorum.Şu an ağlıyorum.Bu haberi alışımız,yaşadıklarımız ve yaşayacaklarımız öyle ortak ki.Kader arkadaşı olduk bilmeden yüzlere kişiyle :( istemeden....

Aniden ölen olmuyor korkma kendy :( Anneciğimede 3 ay yaşar dediler.Ama moral çok önemli benim annem neredeyse 1,5 yıl yaşadı
moralini yüksek tutun hastalarınızın.Hastalıklarını gizlemeyin.İnanın gücünü gözlerimle gördüm bu hastalarda.Kemoterapi sahiden işe yarıyor.benim annem yaşlıydı hap ile çok az oranda kemo verdiler o bile işe yaradı.Kemo süreci hasta için çok yıpratıcı ama
işe yarıyor.Netteki otculardan çöpçüşlerden medet ummayın.Ben çok araştırdım çoğuyla görüştüm.İşe yaramıyor.Bağışıklıklarını kuvvetlendirii şeyler yapın.

Benmde babamda akciğer kanseri neler yaşıyoruz bir biz bir Allah bilir. İnsanın eşi dostu bile bu acı dönemde yanında olmuyor. Bir anne ve 3 kız kardeş yaşıyoruz herşeyi. Allah kimseye muhtaç ettirmesin kendinden başka.
Dediğin gibi sadece dua ancak ve ancak Rabbim isterse herşey olur. Allah büyük acil şifalar versin inş.

Son düzenleme:
2009 yılında konuşdu ilk teşhis. Ozaman yıkılmıştır.

Tedaviye başlandı ama ne tedavi çeken yaşayan bilir.
Kemoterapi ismi bir ürpertici gelir artık bana :14:

Yassı hücreli olandı türü ve yavaş ilerleyendi.
Bunada şükürler olsun ve yine şükürler olsun ki sadece ciğerde vardı.

Tedavi sonuç verdi 4 kür aldı babam. Ciğerdeki o yer (demek istemiyorum adını) artık yoktu ama ameliyat olamadığı için risk devam ediyordu.
Doktorlar şok olmuştu nasıl iyi olduğuna şaşırıyorlardı ama Allah büyükdü çok şükür.

Ama tabi sigara olayına devam ettiği için babam 2 yıl sonra yine nüksetti.
2 yıl sonra bile nüksetmesi doktorlar için mucizeydi.

Şimdi yine kemoterapiye devam ediyoruz ama artık damar kabul etmiyor ilacı kaldıramıyor hap olarak alıyoruz.
Çok zor oldu bu sefer aylarca hastanelerde yattık. Kan düşük trombosit düşük koştur kan ara trombosit ara :(

Allah'ım kimseyi çaresiz burakmasın ve kimseyi genç yaşda anasız babasız bırakmasın...

Kızlar Allah hepinize sabır , hastalarınıza şifa, kaybettiklerinize ise rahmet versin. Maalesef benim babam da 7 aydır akciğer kanseriyle savaşıyor. Her gün dua ediyorum babamı bize bağışlaması için. Doktorlar son evrede olduğu için umutsuz bakıyor, aylar içinde kaybedebiliriz dediler ama babam bilmiyor tabi. Onu iyileşeceğine inandırıyoruz. Biz de öyle inanmak istiyoruz.
Benim söylemek istediğim başkalarından duyduğunuz bitkisel ürünleri sakın kendi başınıza hastanıza uygulamayın. Mantar, ısırgan çeşitli bal ? vs. asla bunlara dünya paralar vermeyin. Umut tacirlerine ne paranızı kaptırın ne umudunuzu. Sadece Allaha dua edin yeneceğinize inanın, doktor tavsiyelerine uyun. Sonuçta bunun alternatif tıpta kesin bir çözümü olsa , dünyada bulunurdu değil mi .. Bizim hemşiremizin bahsettiği, kemoterapiyle iyileşme gördüğü ama doktora danışmadan ısırgan kullanan bir hastada 3 ay geriye götürmüş tedaviyi. Normal bir insan ne yiyorsa nasıl besleniyorsa öyle beslenmeli. Ne sürekli et, ne sürekli sebze. Hepsinden normal miktarlarda. Ve bildiğim greyfurt'un yenmemesi gerektiği.
Tüm hastalara bol şifalar yakınlara ise sabır ve metanet diliyorum.

Allah acil şifalar versin
Bilirim bu illetin ne demek olduğunu bende sevgili babacığımı 2 ay önce akciğer kanserinden kaybettim.8 ay içinde babamı eritti bitirdi, her yerini sardı.öğrendiğimizde 4.evresindeydi.onca bakım onca uğraş kurtarmaya yetmedi babamı maalesef neler yaşandı neler her an göz yaşlarını içine akıtarak yaşamayı öğretir bu illet geride kalanlara...Şimdiden yakınlarına sabır diliyorum.

İlk defa bugün bu başlığa bakmak cesaretini buldum kendimde...İçimdeki kocaman çığlıkla,boğazım düğümlenerek okudum yazılanları.Benim babacığımda küçük hücreli akciğer kanseri.Aralık ayında öğrendik,sadece öksürüyordu; bronşit olduğunu düşünerek götürdüğüm hastaneden kanser olduğunu öğrenerek çıktım.Ben hayatımda böyle bir acı, böyle bir imkansızlık,böyle bir çıldırma eşiği yaşamadım.Nasıl kabullenebilirdim ki, dağ gibi adamın benim koca göbekli tosbağımın bu illet hastalığa yakalandığını.Ablamla birlikte aldığımız kararla kendisine söylemedik,anneme de.Çünkü biliyorum ki söylersem tedaviyi asla kabul etmeyecek,inzivaya çekilip sonu bekleyecekti.Akciğerde leke olduğunu eğer tedavi edilmezse kansere çevirebileceğini anlattım, çok hoşnut olmasa da kemoterapiyi kabul etti.6 kür tedavi gördü,kemo aldığı dönemlerde en çok saçlarının dökülmesine üzüldü babacığım çünkü 69 yaşında olmasına karşın kıvır kıvır saçları ve 50 senedir kesmediği bıyığı döküldü.Ama diğer hastalara göre kemonun yan etkileri çok olmadı bizde.İştahsızlığı olsa bile direndi hep,zorladı kendini yedi.Halsiz kaldığında kendi kendine ''su içeyim,bir an önce atayım şu ilacı vücudumdan'' dedi.Hayatımda gördüğüm en dayanıklı insandır o.Çok şükür ki kontrol PET CT çekiminde ciğerde ki hücrenin temizlendiği,metastaz yaptığı yerden kaybolduğu anlaşıldı.Çok sevindik tabiki.Hastalığını bilmediği için tamamen geçtiğini düşünüyor ama lanet hastalık hızla yayılıyormuş.Eylülde kontrolü var, o zamana kadar birşey olmasından o kadar çok korkuyorum ki.Gözünün içine baktım İstanbul'da olduğu sürece.Şimdi Ayvalıktalar annemle.Arkadaşlarının yanında,deniz kenarında temiz havada daha iyi olduğunu biliyorum.Ama aklım hep onda,hergün konuşuyorum sesinden anlamaya çalışıyorum iyi mi diye.Çünkü o öyle bir BABA'dır ki asla çocuklarını üzmek istemez.Ağrıdan ölse gıkı çıkmaz.Çok sevdiği saçları ve bıyığı çıkmaya başlamış,ağrım sızımda yok diyor. Seside keyifli geliyor ama işte insan görmeyince rahat edemiyor.Canım bitanecik babacığım.O kadar çok korkuyorum ki onu kaybedeceğim için.Evet ölüm Allahın emri ama insan kabul edemiyor.Dua ediyorum sürekli Allahım çok çektirme,uzun yıllar yaşasın bizimle diye.Elim kolum bağlı,sadece Rabbime yalvarıyorum.Şu mübarek gün ve saatte Rabbim bütün hastalara şifalar, yakınlarına da sabırlar versin.
Biraz uzun yazdım ama inanın hiç kimseyle konuşamıyorum bunu kulağına gider diye,iyi geldi sizinle paylaşmak.

İlk defa bugün bu başlığa bakmak cesaretini buldum kendimde...İçimdeki kocaman çığlıkla,boğazım düğümlenerek okudum yazılanları.Benim babacığımda küçük hücreli akciğer kanseri.Aralık ayında öğrendik,sadece öksürüyordu; bronşit olduğunu düşünerek götürdüğüm hastaneden kanser olduğunu öğrenerek çıktım.Ben hayatımda böyle bir acı, böyle bir imkansızlık,böyle bir çıldırma eşiği yaşamadım.Nasıl kabullenebilirdim ki, dağ gibi adamın benim koca göbekli tosbağımın bu illet hastalığa yakalandığını.Ablamla birlikte aldığımız kararla kendisine söylemedik,anneme de.Çünkü biliyorum ki söylersem tedaviyi asla kabul etmeyecek,inzivaya çekilip sonu bekleyecekti.Akciğerde leke olduğunu eğer tedavi edilmezse kansere çevirebileceğini anlattım, çok hoşnut olmasa da kemoterapiyi kabul etti.6 kür tedavi gördü,kemo aldığı dönemlerde en çok saçlarının dökülmesine üzüldü babacığım çünkü 69 yaşında olmasına karşın kıvır kıvır saçları ve 50 senedir kesmediği bıyığı döküldü.Ama diğer hastalara göre kemonun yan etkileri çok olmadı bizde.İştahsızlığı olsa bile direndi hep,zorladı kendini yedi.Halsiz kaldığında kendi kendine ''su içeyim,bir an önce atayım şu ilacı vücudumdan'' dedi.Hayatımda gördüğüm en dayanıklı insandır o.Çok şükür ki kontrol PET CT çekiminde ciğerde ki hücrenin temizlendiği,metastaz yaptığı yerden kaybolduğu anlaşıldı.Çok sevindik tabiki.Hastalığını bilmediği için tamamen geçtiğini düşünüyor ama lanet hastalık hızla yayılıyormuş.Eylülde kontrolü var, o zamana kadar birşey olmasından o kadar çok korkuyorum ki.Gözünün içine baktım İstanbul'da olduğu sürece.Şimdi Ayvalıktalar annemle.Arkadaşlarının yanında,deniz kenarında temiz havada daha iyi olduğunu biliyorum.Ama aklım hep onda,hergün konuşuyorum sesinden anlamaya çalışıyorum iyi mi diye.Çünkü o öyle bir BABA'dır ki asla çocuklarını üzmek istemez.Ağrıdan ölse gıkı çıkmaz.Çok sevdiği saçları ve bıyığı çıkmaya başlamış,ağrım sızımda yok diyor. Seside keyifli geliyor ama işte insan görmeyince rahat edemiyor.Canım bitanecik babacığım.O kadar çok korkuyorum ki onu kaybedeceğim için.Evet ölüm Allahın emri ama insan kabul edemiyor.Dua ediyorum sürekli Allahım çok çektirme,uzun yıllar yaşasın bizimle diye.Elim kolum bağlı,sadece Rabbime yalvarıyorum.Şu mübarek gün ve saatte Rabbim bütün hastalara şifalar, yakınlarına da sabırlar versin.
Biraz uzun yazdım ama inanın hiç kimseyle konuşamıyorum bunu kulağına gider diye,iyi geldi sizinle paylaşmak.

çok geçmiş olsun inşallah babanız iyileşir gözlerim doldu bunu okurken gerçekten tanımadığım insanlar için de en iyisini istiyorum. eylüle kadar kontrolü yok mu acaba? daha sık kontrol ettirseniz? akciğer kanseri çok hızlı yayılıyor diye biliyorum 3 ay uzun bir süre gibi geldi

çok geçmiş olsun inşallah babanız iyileşir gözlerim doldu bunu okurken gerçekten tanımadığım insanlar için de en iyisini istiyorum. eylüle kadar kontrolü yok mu acaba? daha sık kontrol ettirseniz? akciğer kanseri çok hızlı yayılıyor diye biliyorum 3 ay uzun bir süre gibi geldi

Teşekkür ederim öncelikle.Ama doktoru 3 ay dedi, çünkü olası bir metastazda yine kemoterapi görecek.Sanırsam bünyeyi yormak istemiyorlar.Şu an dışa vuran bir şikayeti yok, dualarım hep onunla.Allah bütün hastalara şifalar versin.

Rabbim bütün hastalara şifa versin inşallah.
bir tanıdığımız da bugün alacak sonuçları,sormaya aramaya korkuyorum.
biyopside çıkmış aslında ama bugün belli olacakmış.
bir tane de evladı var.düşündükçe içim parçalanıyor.gözlerim doluyor,yutkunamıyorum.
kaç gündür internetten hikayeleri okuyorum,araştırıyorum yok mu sağlığına kavuşan diye:(
Rabbim bütün hastalarımıza şifa versin,kimseyi annesiz,babasız,evlatsız vs.. bırakmasın inşallah.

tanıdığımızda da akciğer zarı kanseri çıktı.doktor herşeye hazırlıklı olun demiş.
ameliyet şansı da yokmuş.10 yaşlarında bir evladı var.Rabbim kimseye yaşatmasın bu acıyı.
ölümü bekleyerek yaşamak,içim gidiyor,Rabbim tüm hastalara şifa versin inşallah amin. :43:

tanıdığımızda da akciğer zarı kanseri çıktı.doktor herşeye hazırlıklı olun demiş.
ameliyet şansı da yokmuş.10 yaşlarında bir evladı var.Rabbim kimseye yaşatmasın bu acıyı.
ölümü bekleyerek yaşamak,içim gidiyor,Rabbim tüm hastalara şifa versin inşallah amin. :43:

Çok ama çok geçmiş olsun...İnanın içim sızladı okuyunca.Benim babamda akciğer kanseri,küçük hücreli denen türünden.Bizdede ameliyat şansı yok,doktor 3 ay içinde kaybedebiliriz demişti.Ama öğrendiğimizden bu yana 11. aydayız.6 kür kemo gördü,kanserli hücre yok oldu 3 ay sonra kontrol yapıldı aynı yerde yeniden çıkmış.Doktor yine kemoterapi dedi bu nasıl bir süreç sadece yaşayan bilir.Allah şu mübarek günde evladına eşine bağışlasın bütün hastaları.
Doktorlara gelincede fazla inanmayın,moral çok önemli...Hastaya normal davranın ki iyice salmasın kendini
Çok geçmiş olsun birkez daha...

Çok ama çok geçmiş olsun...İnanın içim sızladı okuyunca.Benim babamda akciğer kanseri,küçük hücreli denen türünden.Bizdede ameliyat şansı yok,doktor 3 ay içinde kaybedebiliriz demişti.Ama öğrendiğimizden bu yana 11. aydayız.6 kür kemo gördü,kanserli hücre yok oldu 3 ay sonra kontrol yapıldı aynı yerde yeniden çıkmış.Doktor yine kemoterapi dedi bu nasıl bir süreç sadece yaşayan bilir.Allah şu mübarek günde evladına eşine bağışlasın bütün hastaları.
Doktorlara gelincede fazla inanmayın,moral çok önemli...Hastaya normal davranın ki iyice salmasın kendini
Çok geçmiş olsun birkez daha...

bende mesajınızı görünce çok duygulandım.Rabbim babanıza şifa verir inşallah.
kaç gündür hasta yakınlarının yazdıklarını okuyorum,iyiye gidiyor derken bir süre sonraki çöküş...
Rabbim düşmanımın kimsenin başına vermesin.
benimde tanıdıklarım var aslında,babaannem mesela pankreas başlangıçtı.
sarılık belirtisiyle gidildi.erken teşhis,maşallah 10 yıl oldu.bir tanıdığımız yine akciğer kanseriydi ameliyat oldu.ameliyattan sonra kötü
bir örnek ama arada sigara da içti.yaşı 60 civarı.2 sene sonunda damağa sıçramış.tekrar ameliyat oldu.çok şükür oda iyi.
moral da çok önemli.tekrar geçmiş olsun.inşallah tamamen sağlıklarına kavuşur tüm hastalar.

Back