Onkoloji - Kanser ve Türevleri Akciğer Kanseri

canım kanser hücrelerinnide tipleri var mesela küçük hücrelı akciper ca ise kurtulma şansı çok az ama diğeri ise bıır umut dicem.inş iyi olur dileğimiz bu bitkisel ilaç denedınız mı?

bi tane mantar varmış japonlar da bulunmuş sanırım ilk reishi mi neydi yanlış olmasın o mantar işte,onu alalım diyorumsenağlama

alın canım artık bu safhadan sonra insan herseye başvuruyor biz ist.de yasıyoruz ankaradan bitkisel ilaç istedik ama son safhadayken bir faydası olmuyor yapacak birsey yok...

bi tane mantar varmış japonlar da bulunmuş sanırım ilk reishi mi neydi yanlış olmasın o mantar işte,onu alalım diyorumsenağlama

Arkadasim bu bitkisel ilaci esimde kemoterapi sureci icmisti. icindeki buyuyen kanser hucresini az da olsa buyumesini engelliyo cnm. Umarim fayda eder

merhaba şu mantar hakkında bilgi alabilirmiyim iyi geliyor muymuş benim babam da akciğer kanseri bilgi verirseniz çok sevineceğim

canım internetten okudğum kadarıyla japonlar bulmuş,
hiç kemoterapiye girmeyen bi kişi bile bu mantar sayesinde iyileşmiş japonyada,
internnette daha açıklı bilgi var kırmızı mantar deniyor sanırım:çok üzgünüm:

arkadasim keske oyle olsa ama malesef degil aci ama gercek. kemoterapi ile iyilesse bile cok iyi bunun ardindan isin tedaviside almali.

çok geçmiş olsun canım.biz dedemi 2 sene önce 88 yaşında akciğer kanserinden kaybettik canım. bildiğim kadarıyla akciğerr kanseri sağkalımın en az olduğu kanser türü. bu arada benim kayınvalidem şu an akciğer kanseri tedavisi görüyor. aslında başlangıç yeri bulunamadı ama vücudunun çok fazla yerine yaıldığı halde en büyük kitle akciğerde olduğu için akciğer olabileceği düşünülüp tedaviye başlandın. annemde radyoterapiyi kemoterapiden önce başladılar. ameliyat olamıyor malesef .radyoterapiye erken başlamalarının nedeni kanserin kemiklere sıçramış olması ve kırılmaya neden olmasının engellenmek istenmesi. allah hepimizin özelliklikle hastalarımızın yardımcısı olsun. allahtan umut kesilmez umarım sağlıklarına kavuşurlar.

Son düzenleme:
çok geçmiş olsun.. bu hastalıkta tedavi genel olarak kanserli akciğer lobunun alınmasıyla devam ediyor.. çalıştığım yerde karşılaştıklarım bu şekildeydi..

benim babamda akciğer kanserinden vefat etti
karşınızda eriyip gidiyorr ve siz hiç bierşey yapamıyorsunuz
ne yedirseniz ne içirseniz nereye götürseniz yok yok yok...
ama yaşıda bayağı varmış...
allah genç olanların ve dedenizin yardımcısı olsun...

oncelıkle cok gecmıs olsun ben onkolojı servısınde calısıorum.80 yasında oldugunu solemıssın bu yasta ve eger karacıger metastazı varsa zaten 3, yada 4, evreye gelmıstır artık amelıyat yapılmaz sadece duzenlı aralıklarla kemoterapı uygulanır

kemoterapıde söyle söyliyim eger hastaneye yatıs yaptırmazda evde bakımına devam edersenız mutlaka her ay kan sayımı yaptırın kemoterapıde kullanılan bazı ılaclar kemık ılıgıne zarar verıp kan degerlerının dusmesıne neden olabılıor bu yuzden hastalarımıza bazen kan veya kan urunlerı takabılıyoruz
sıddetlı bulantısı olacagından onun ıcın mutlaka bı ılac kullanmanızı onerır doktorunuz
Bazı kemoterapi ilaçları sindirim sistemini etkileyerek ishal ve kabızlığa neden olabilir.İshal kemoterapiyi takiben birkaç gün takip edebilir.Bağırsaklarındaki bu tip değişiklikleri doktoruna bildirin,bazı ilaçlarla kabızlık veya ishal sorununuza yardımcı olacaktır.

ve ıstahsızlıkla bırlıkte ılerkı zamanlarda yemek yıyememe baslıo bu gıbı durumlarda pıyasada kullanılan hazır mamalar doktorlar tarafıından onerılıyo eger onuda kullanamıyorsanız damar yolundan besleme tercıh edılıyor

bagısıklık sıstemınıde baskıladıgı ıcın enfeksıyonlara acık hale gelır hıjyene cok dıkkat edıceksınız kesınlıkle hastalıklı bırını hıc bı sekılde aynı ortama sokmıcaksınız sızın hafıf gecırdıgınız bı grip onda cok daha buyuk sorunlara nedan olabılır gerekırse maske ve eldıven kullanın enfeksıyon kapmasını onlemek ıcın havlu kasık bardak bu tur seylerı hastayla ortak kullanmayın atesının yukseldıgını hıssettıgınızde dereceyle atesıne bakın ve eger yuksekse hemen doktora gıdın
agrısı olur bunun ıcınde agrı kesıcı bant hap ve sekerler doktorunuz tarafından onerılır
Bazı kemoterapi ilaçları ağzını tahriş edebilir ve bazen küçük ağız yaraları oluşabilir buna uygunda bı tedavı onerılır sıze

ve son bısı benım bu hastalıktan kurtulan hıc hastam olmadı ama uzun suredır tedavı goren senelerdır yaklasık 40 senedır bu hastalıkla basedebılmıs hastalarım var
umarım sızde cok sorunlu bı donem yasamazsınız herseyden cok kendı moralınızı ve hastanın moralını yuksek tutmalısınız tıbben bıle bunun acıklaması yapılmıs moral cok onemlı bır cok yan etkının ortadan kalkmasını sagladıgıda bır gercek.kotu bır hastalık allah sabır versın ve tekrar cok buyuk gecmıs olsun...

Günaydın. Sabah sabah beni bu konuya iten ne oldu bilmiyorum. Öncelikle çok geçmiş olsun. İnşallah dedeniz sizi yanıltır her şey başlangıçtır umarım. Ben babamı karaciğerle akciğer arasına sıkışmış bi virüs sebebiyle kaybettim. Ses kısıklığı şikayetiyle Ankaraya giti önce. Arabayı kendi kullanarak yola çıktı taa Kars'tan. Son güne kadar her şey çok iyiydi çok dinçti. hastalıgı öğrenmemizden 3 gün sonra kaybettik. bütün bunlarsa 10 gün içinde yayılmıştı doktorun söylediğine göre.Keşke biraz daha bizimle kalabilseydi. Evden çıkarken veda bile edemedik nasıl olsa geri dönecek diye. Meğer son görüşümüzmüş. ölümün şöylesi böylesi olmaz ama keşke o da bi tedaviden geçseydi biz de bi şeyler yapabilseydik onun için. içimizde "belki" umudunu yaşatsaydık. Belki bi şeyler olurdu.
Bu arada mesajınızdan sonra süre baya ilerlemiş mesajınızı göremedim dedeniz umarım iyidir.Acil şifalar diliyorum dualarım dedeniz için. ve tüm bu illete yakalananlar için

Son düzenleme:
çok geçmiş olsun
senağlama senağlama senağlama
yaklaşık 4 ay önce babamı bu illet hastalık yüzünden kaybettim. 7 ay boyunca babam çok acı çekti gözümüzün önünde günden güne eridi kemoterapi, radyoterapi gördü ama bir fayda etmedi.üzülüyorsunuz anlıyorum benim bir yanım eksik kaldı babam gittikten sora. senağlama Sabırlı olun ve üzmemeye çalışın moralini yüksek tutun.Allah yardımcınız olsun :çok üzgünüm:

merhaba. siteye yeni üye oldum.1 hafta önce babamın akciğer kanseri olduğunu ve oldukça ilerlediğini öğrendik.şu an için elimizden birşey gelmiyor.doktorlar yapılacak kemotrepinin sadece hastaya acı vereceğini söylediler.babam gözümün önünde eriyecek ve elimizden birşey gelmiycek.annemin ve kendisinin haberi yok.sadece küçük bir leke ve ilaç ve biraz da ışın tedavisyle gecebileceğini söyledik.böyle söylemeseydik ikiside kendini perişan etmişti.ilk testler yapılırken bile harap oldular ve kendilerini bıraktılar.bizde kardeşimle söylememeye, en azından düşük düzeyde de olsa kendini bir süre iyi hissettirecek tedaviye yanaşması için böyle söylemeye karar verdik. iyimi yaptık kötümü bilmiyorum ama karşılarına geçip, 1 seneden az ömrün kaldı diyemezdik.doktorlar bu tür hastaların en azından hafif bir tedaviye çok çabuk cevap verdiklerini ve kendilerini iyi hissederek, yapmak istediklerini yapabilecekleirni söylediler. şimdi internette babamın bu süre içerisinde istediği herseyi yapabilmesi için, güçlü olması için alternatif tedaviler arıyorum.köpekbalığı kıkırdağı, kırmızı reishi mantarı bulabildiklerim. bunların bir işe yarayıp yaramadığını bilmiyorum ama umut işte. araştırdığımda bazı doktorlar kullansın bazı doktorlar kesinlike kullanmasın diyorlar. ben de en iyisi benim gibi bunları yaşamış insanlara sormak olduğunu düşündüm. allah kimsenin başına vermesin ama bu konuda bana yardımcı olabilcek, bu süreçleri yakınlarında yaşamış olan birileri var mı acaba?

canım geçmiş olsun sanırım dedenin baya yaşı var ameliyat olamayabilir kemoterapi olabilir bende amcam oldu 60 yaşında ciğerinin 3/1 ini aldılar geçen sene kasım ayında şimdi gayet sağlıklı tedavi olmadı ama sonradan tabi biras fazla yürüyünce felan nefes darlığı oluyor korkma canım iğleşir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…