Akciğer kanser tedavisinde doğal destek

  • Konu Sahibi Konu Sahibi suri
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

suri

peri
Kayıtlı Üye
AKCIGER KANSER TEDAVISINE DOGAL DESTEK


AKCIGER KANSERİ
*************

IYI AKSAMLAR,
AKCIGER KANSERI COK ARTTIGINDAN BU GUN BU KONUDA BILGI YAZMAYA IHTIYAC DUYDUM.

LABORATUAR VERILERINE GORE AKCIGER KANSERININ TEDAVISINE YARDIMCI OLABILECEK DOGADA TOPLAM 3 ADET MADDE BULUNMAKTA OLUP ISIMLERI ASAGIDADIR.

CHEMICALS 'ANTICANCER (LUNG)' ACTIVITIES.

1. ALPHA-CAROTENE
2. APIGENIN
3. BETA-SITOSTEROL

BU UC MADDENIN UCUNU BIRDEN ICEREN DOGADA TOPLAM 3 ADET BITKI BULUNMAKTADIR. BUNLAR;

1. HAVUC
2. AT KUYRUGU (KIRKKILIT)
3. GINKO BILOBA

HAVUC ICINDE (DAUCUS CAROTA) AKCIGER KANSERINE KARSI 3 ADET MADDE VARDIR. ALPHA-CAROTENE, APIGENIN VE BETA-SITOSTEROL

KECIBOYNUZUNUN (CERATONIA SILIQUA) ICINDE AKCIGER KANSERINE KARSI ETKILI 1 ADET MADDE VARDIR, BETA-SITOSTEROL.

ISIRGAN OTU (URTICA DIOICA) ICINDE AKCIGER KANSERINE KARSI ETKILI 1 ADET MADDE VARDIR, BETA-SITOSTEROL

HAVUC, KECIBOYNUZU VE ISIRGANOTUNUN AKCIGER KANSERINE KARSI KORUYUCU VE TEDAVI EDICI ETKILERI ILE KULLANIM SEKLI PROF.DR.IBRAHIM ADNAN SARACOGLU'NUN BITKISEL SAGLIK REHBERI ISIMLI KITABINDA ANLATILMAKTADIR.

UZUM ICINDE (VITIS VINIFERA ) AKCIGER KANSERINE KARSI 2 MADDE VARDIR. ALPHA-CAROTENE VE BETA-SITOSTEROL. UZUM SUYUNUN ETKILERI VE KULLANILIS SEKLI ONCEKI MESAJLARIMDA GONDERDIGIM SIYAH UZUM ORUCU ISIMLI DOSYADA YER ALMAKTADIR.

KANTARON BITKISININ ICINDE AKCIGER KANSERINE KARSI ETKILI 1, AKCIGER TUMORUNE KARSI ETKILI 5 ADET MADDE VARDIR. KULLANIM SEKLINI ONCEKI MESAJLARIMDA SIZLERE GONDERMISTIM.

CIVANPERCEMI (ACHILLEA MILLEFOLIUM) BITKISININ ICINDE AKCIGER KANSERINE KARSI ETKILI 2 ADET MADDE VARDIR. APIGENIN VE BETA-SITOSTEROL.

CIVANPERCEMI BITKISININ AKCIGERI KANSERININ TEDAVISINE DESTEGI DR. NIYAZI EROZTURK'UN BIR YUDUM SAGLIK ISIMLI KITABININ ICINDE ASAGIDAKI SEKILDE ANLATILMAKTADIR.

"…Duzenli olarak icilen bitki cayi ile migren tumuyle iyilesebilir. Eski bitki kitaplarinda civanpercemi, tum hastaliklarin ilaci olarak nitelendirilmektedir. Bedeni temizleyici etkisi sayesinde, yillar boyu yer etmis hastaliklari bedenimizden disari atabiliriz. Onemli olan, denemektir! Civanperceminin en iyi bicimde ve dogrudan kemik iligini etkiledigini ve orada kan uretimini duzene soktugunu ozellikle belirtmek gerekir. Bu gucu sayesinde bitki, kemik iligi hastaliklarinda,cay kurleri ,banyolar ve tentur kullanimi yolu ile yardimci olabilir. Civanpercemi, akciger kanamalarinin durdurulmasinda etkilidir ve
egir kcku ile birlikte kullanildiginda akciger kanserini iyilestirebilir. Egir koku gun boyunca cignenir ve civanpercemi cayi elden geldigince sicak olarak ve sIk sIk icilmelidir. Bitki cayini koroner yetmezliginde de hararetle onermek gerekir. Rahatsiz edici vajinal kasintilar, bitkinin kaynama suyu ile yapilan yikama ve oturma banyolari sayesinde yok olur. Civanpercemi ciceklerinden,merhem hazirlanabilir. (Referans1: M.Treben)"

"…1.85 m boyunda ve 50 yasin epey ustunde olan adam, yil sonuna dogru, hastaliginin nedenini ogrenemeden, hizla zayiflamaya baslamis. 48 kiloya kadar dustugunde, hemsirenin yardimiyla doktorun odasina girerken, onun bir baska doktorla su telefon konusmasini yaptigini duymus : " Simdi size umutsuz bir hastami gonderiyorum.
Akciger kanseri!
" Boylece, hastaligin adini tesadufen ogrenmis. Bunu duyan bir tanidigi, ayni zamanda sigara aliskanligindan da kurtulabilmesi icin surekli egir koku cignemesini ve sabah aksam civanpercemi cayi icmesini tavsiye etmis. Bu tedaviyi uygulamaya basladiktan 6 ay kadar sonra, doktoruna yine gorunmek istemis. Coktan topragin altina girmis oldugunu sandigi kisiyi karsisinda goren doktor, saskinlikla ayaga firlayip, ellerini masaya dayayarak ona bakmaya baslamis. Aralarinda soyle bir konusma gecmis : "Ne yaptiniz ?" "Egir koku cignedim ve civanpercemi cayi ictim." "civanpercemi mi? Nerede bulunuyor bu ?" "Onu aramaya gerek yok doktor, Sifali bitki saticilarindan alabilirsiniz." O sirada adam, eskiden oldugu gibi, yine normal agirligi olan 86 kiloya ulasmisti ve 6 ay kadar sonra da agir sirt cantasini yuklenerek, kendisine rastlamis oldugum dag yuruyusune cikmisti."

DOGAYI INCELEME MERAKIM 27 YASINDA AKCIGER KANSERINDEN AMELIYAT OLMAK UZERE IKEN BITKILERLE KURTULMAM ILE BASLAMISTIR. O TARIHTE BANA ONERILEN YONTEM; OGUTULMUS ISIRGAN OTU TOHUMU ILE CICEK BALINI 1 E 10 ORANINDA (50 GR OGUTULMUS ISIRGAN TOHUMU-500 GR CAM BALI) KARISTIRIP SABAHLARI AC KARNINA 1 YEMEK KASIGI YUTMAK VE GUN ICINDE BOL SARIMSAK TUKETMEKTI. AKSAMLARI YEMEK YEMIYOR ONUN YERINE 1 KG YOGURDA 1 BAS SARIMSAK KARISTIRIP YIYORDUM. (CANIM ZATEN SUREKLI SARIMSAK YEMEK ISTIYORDU.) O TARIHLERDE ISIRGANOTUNUN VEYA SARIMSAGIN YARARLARINI YAZAN BIR KITAP YOKTU. BANA YAPILAN ONERILER TECRUBELERE DAYANIYORDU. BU GUNLERDE ISIRGANOTUNUN VE SARIMSAGIN YARARLARI BIR COK KITAPTA YER ALMAKTA OLUP, BU KITAPLARI YAZANLARIN BIR KISMI PROF.DR. BIR KISMI DOKTORDUR.

Alıntı
 
gerçekten süper çok çok teşekkürler facebook umda paylaştım.. herkes okusun diye çok sağolun....
 
Kanser riskini azaltmanın en önemli ve kolay yollarından biri beslenmeye dikkat etmektir. Beslenme pozitif veya negatif olarak hem hastalık oluşumuna hem de oluştuktan sonra tedavisine etki ediyor.

1. Alınan yağ oranı toplam gıdanın %25’inden az olmalıdır. Zeytinyağı gibi doğal olanı tercih edilmeli. Kızartma yerine buğulama, haşlama gibi pişirme yöntemleri tercih edilmeli. Böylece alınan yağ miktarı azalır ve yanmış yağın kanserojen etkilerinden korunursunuz.

2. Günlük beslenme miktarımızın %15’ini proteinler oluşturmalıdır. Aşırı protein alımı; meme, rahim, bağırsak, pankreas ve böbrek tümörlerinin gelişimini kolaylaştırır. Bu nedenle sürekli kırmızı et yiyen kişilerin kanser olma riski ayda bir kez kırmızı et yiyenlere göre 2,5 kat fazladır. Ancak protein yetersizliği de T-lenfositlerinin faaliyetlerini yavaşlatarak bağışıklık sistemini bozduğu için kanserlerin daha çabuk ilerlemesine sebep olur. Kırmızı et yerine balık, tavuk, hindi tercih edilmelidir.

3. Nitrat nitrite ve daha sonra da kanserojen bir madde olan nitrozamin’e dönüşür. Et ve türevi şarküteride bozulmayı önlemek için kullanılmaktadır. Bundan dolayı sucuk, sosis, salam gibi ürünlerden kaçınılmalıdır.

4. Bol miktarda çok iyi yıkanmış taze sebze ve meyve türetilmeli, günde en az beş porsiyon... Satın alırken hormonsuz olanlara dikkat edilmeli. Asıl önemlisi, antioksidan olarak bilinen Beta karoten (A vitamini), C ve E vitamini, selenyum, çinko, manganez ve lifli besinler tüketilmeli.

5. Bilinen bu anti-oksidanların yanı sıra bilim adamları birçok güçlü anti-oksidan keşfetti.
Domatesin özellikle pişirilerek bol bol tüketilmesi çok faydalı, bazı tümörlerin oluşum riskini %50 azaltıyor. Zeytinyağı, sarımsak, kırmızı üzüm, yeşil çay, soya fasulyesi (soya tümör önleyici, büyümesini geciktirici, kemoterapi ve radyasyonun yan etkilerini azaltıcı ve hatta bazı tümörleri normale çevirici etkiye sahip), yağlı balığın içinde bulunan omega-3 yağ asitlerinin antioksidan özellikleri nedeniyle tüketilmesi gereken gıdalardır.

6. Fazla tuzlu ve şekerli yiyeceklerden mümkün olduğunca kaçınılmalı, özellikle tütsülenerek, tuzlanarak, turşu halinde saklanan gıdalardan uzak durmalıdır. Yapılan araştırmalar dondurarak saklama yönteminin tercih edildiği ülkelerde mide kanseri görülme sıklığının %64 azaldığını göstermiştir.

7. Baklagiller bolca tüketilmeli.

8. Her türlü konserve, ketçap, mayonez, hardal gibi veya kolalı içecekler gibi içinde zararlı olabilmesi muhtemel katkı maddeleri olan yiyeceklerden sakınmalı.

9. İnek sütünün kanseri engelleyici etkisi son bilimsel çalışmalarda ortaya konmaktadır. Ayrıca az yağlı süt ürünleri tüketimi ile bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi sağlanmaktadır.

10. Cox-2 inhibitörleri denilen bazı maddeler tümörü besleyen kan damarlarını engelleme yoluyla tümör savaşına girişirler. Bu maddelerin bulunduğu gıdalar; soya, biberiye (rosemary) üzüm ve havuç.
Genetik nedenlerle olan kanseri önlemek zor olsa da diğer sebeplere bağlı olarak oluşabilecek tümörleri bilinçli beslenme yoluyla önlemek kanser riskini %90 azaltıyor.

Akciğer kanseri için Şifalı Bitkiler

Brokoli
Kansere karşı bizi koruyan ve ömrümüzü uzatan müthiş bir sebze. Çok miktarda kalsiyum içerdiği için kemik erimesine birebir. Mineral ve demir eksikliğini gideren brokoli, vitamin deposudur. Brokoli tutkunlarında ender olarak bağırsak ve akciğer kanseri görülür, kalp dolaşım hastalıklarına da pek fazla rastlanmaz. Kadınlarda göğüs kanserini önler. Göğüs kanserine ve spinabifida hastalığına karşı etkili. Brokoli bol miktarda, göğüs kanseri riskini azaltan 'indole' adlı bir madde içeriyor. İndole, göğüs kanserine neden olan östrojen bozukluklarını engelliyor. Ayrıca brokolinin diğer bir özelliği de, spinabifida hastalığını (doğuştan belkemiğinde son omurun kapanmamış olması) önlemesi.

Havuç
Haftada beş kere yendiği takdirde Harvard'ın araştırmalarına göre kadınlarda kalp enfarktüsünü, felç tehlikesini yüzde 68 oranında azaltıyor. Günde iki havucun erkeklerde kandaki kolesterolü yüzde 10 oranında azalttığı görülmüştür. Her gün yenen bir havuç da akciğer kanseri tehlikesini yarıya indiriyor. Havuçtaki Beta-Karotin de gözleri yaşlılığın getirdiği görme zayıflığından koruyor ve bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor. Mide ve bağırsak kanamalarını önler, kansızlığı giderir, anne sütünü arttırır, yüz ve boyun kırışıklıklarını giderir, idrar ve bağırsak gazlarını söktürür, ülserdeki şikayetleri giderir. Kansere karşı etkili olduğu gibi cildin kurumasını da engelliyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Beta karotin (kansere neden olan serbest radikallari durduruyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor) içeren havucun en büyük özelliklerinden biri içerdiği bu maddenin cildin kurumasını engelleyen A vitaminine dönüşebilmesi.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…