akciğer enfeksiyonu ve yoğun bakım

muallaa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2024
80
41
3
31
Merhaba
Eşimin babası bypass ameliyatı oldu. Günlerdir yoğun bakımda tedavi görüyor. akciğerlerinde enfeksiyon cok yüksek. Normal insanlarda 0-5 arasındayken 500 değerinde. Değerler bir türlü düşmüyor. Böyle bir durum yaşayan var mı ? Bu şekilde olup iyileşen ?

Bilgim yok maalesef ama çok geçmiş olsun demeye geldim

Rabbim şafi ismi ile acil şifalar versin inşallah

Esim akciger enfeksiyonu sebebiyle covid donemi yogun bakimda yatti, 2 hafta yogun bakim sonra normal odada 2 hafta olmak uzere 1 ay.

Ancak sebebi baskaydi enfeksiyonun.

Bypass sonrasi enfeksiyon gelismesi muhtemelen hastane kaynakli olabilir, iyilesecektir emin olun. Yasi kac? Bypass basarili gecmis mi?

Bypass ameliyatı başarılı gecti aslında ama sonrasında akciğerlerinde enfeksiyon oluştu. Doktorların bize söylediği, hasta ameliyat esnasında solunum cihazına bağlı olduğu için akciğerleri soluyormuş. Ameliyat sonrası akciğerler tekrar açılırken, normal solunuma başladığında da balgam oluşuyormuş. Normal odaya çıktığında öksürtüyorduk sürekli ama biraz güçsüz düşmüş ameliyat sonrası tamamen temizlemedi vucudu balgamdan.Bu Balgam atılamayınca da enfeksiyon oluşmuş. İnşallah iyileşir dua ediyoruz.

60 yaşında. Şeker hastası aynı zamanda. Değerler bizi korkutuyor aslında antibiyotik tedavisi görüyor şuanda düşmesi gerekirken yükseliyor devamlı. 500 ile başladı 450 ye düştü sonra 350 derken tekrar 500 olmuş dün. Beklemek cok zor gerçekten.

çok geçmiş olsun enfeksiyonla mücadele etmek gerçekten çok yorucu bir süreç. Allah şifa versin

Ben geçirdim böyle bir şey. Doktor ameliyat ederken dalağımı yaralayıp kapatmış ve bunu dememiş bile. Sonra ben haziran ayında yorganla yatarken (ateşim varmış) doktor doktor çözüm ararken ve sonunda teşhis edilerek iç organlarımda özellikle akciğerde sıvı birikmişti. Hem enfeksiyon tedavisi gördüm, hem canlı canlı akciğerimden su çektiler. (Asistanı halime acıyıp itiraf etmişti)

Hem ilaçlı tedavi vardı hem de böyle üfleme aleti gibi bir şey verdiler. Zaten öksürüyordum sürekli. Dr. Öksürürken sırtına hızlı vur demişti eşime. Böyle pışpışlar gibi ama bildiğin dayak atar gibi. O şekilde yapınca ya kusarak, ya öksürerek atıyordum. Sırtım darp ediliyordu resmen. Yavaş vursun açıyor dedikçe Dr. Hayır bu şekilde olması lazım diyordu.

Cok geçmiş olsun. Bizimde aynı şekilde doktor sırtına vurun diyordu ama cok güçsüz olduğu için öksüremiyordu tam. Sizi tekrar aldılar mı yoğun bakıma enfeksiyonu tedavi etmek için ?

Benim eniştemde olmuştu baypasdan sonra baya yüksekdi enfeksiyonu ama maalesef... inşallah sağlığına kavuşur sevdiklerine bağışlasın

Teyzemde olmuştu, oda baya kaldı sonraki süreclerde nefes darliğı vs cekmeye basladi halada cekiyor ama onun dışında bir sorun yok

Benim babamla durumu aynı şuan benimde babamda 300 çıktı şuan hastanede bu konuda uzman bi doktor bulabildiniz mi babama da balgam biriktirdiği için dediler nerede yatıyor kayınpederiniz

Merhaba, dressler sendromu olabilir, bypass sonrası babamda çok zor teşhis edildi , antibiyotik işe yaramaz çünkü kortizon tedavisi alması gerekir

Benim babamla durumu aynı şuan benimde babamda 300 çıktı şuan hastanede bu konuda uzman bi doktor bulabildiniz mi babama da balgam biriktirdiği için dediler nerede yatıyor kayınpederiniz
Necmettin Erbakan tıp fakültesinde şuan. Ameliyatı Prof. Dr. Niyazi Görmüş yaptı ama yoğun bakımdaki doktorlar farklı tabi. Niyazi Beyle iletişim halindeler şuanda da. Bizim de aynı balgamdan dolayı enfeksiyon olmuş. 4 gündür değer düşmedi.

Merhaba, dressler sendromu olabilir, bypass sonrası babamda çok zor teşhis edildi , antibiyotik işe yaramaz çünkü kortizon tedavisi alması gerekir
Çok teşekkür ederim. Bir söyleyelim bakalım belki de farklı bir şey var. Tabi ki hekimler daha iyi bilirler ama antibiyotik tedavisinin 4 günde etki etmesi gerekirdi diye düşünüyoruz biz de.

Başka hastalığı varmı peki şuan Crp si kaçmış doktorlar ne diyolar

Cok geçmiş olsun. Bizimde aynı şekilde doktor sırtına vurun diyordu ama cok güçsüz olduğu için öksüremiyordu tam. Sizi tekrar aldılar mı yoğun bakıma enfeksiyonu tedavi etmek için ?
Çok teşekkürler size de çok geçmiş olsun 21 gün falan sürdü ama çok agır bir tedavi verildi. Bir de kan gazına bakmak için kan alırken ölüm gibiydi. (Sanırım atar damardan alınıyor çok acılı)

Valla o haldeyken Allah iki iyiliğin birini versin diyordum. Ya öleyim, ya iyileşeyim. Hem çok acılı bir süreç, hem de nefes alamıyorsunuz. Sürekli boğulma hissi vs.

O kadar hastalık evrem oldu bunun kadar kötüsü yoktu. Oksijen veriliyor ama resmen boğuluyorsunuz her saniye hastanızın Allah yardımcısı olsun doktor uygun görürse zaten alır yoğun bakıma ama bol sıvı verin sırta sürekli vurun.

Başka hastalığı varmı peki şuan Crp si kaçmış doktorlar ne diyolar
Şeker hastası zaten. Şuan Crp 500. Doktorlar cok iyi konuşmuyor. Kritik olduğunu söylüyorlar. Başka organlara yayılabilir diye. Vücudunun antibiyotige cevap vermesini bekliyorlar. Tansiyonu da yüksekmiş ilaç veriyorlar onun için de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…