Akademisyenlik

little_angel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2009
114
2
96
Ankara
Ben mümkünse akademisyenlik ile ilgili bilgi almak istiyorum,akademisyen olabilmek için ne gerekir neler yapılmalı,tavsiye eder misiniz acaba? biligisi olan kişiler biraz aydınlatabilirse çok mutlu olurum.Biraz ben de bilgi edindim ama yine de bir bilene danışmak lazım

yuksek lisans ve doktora yapmak gerek.her okulun ve her bolumun kosullari ve imkanlari farklidir.bolumunde kolayca is bulunabiliyorsa akademisyen olman cok daha kolay olacaktir.hangi okul,bolumdesin?

yuksek lisans ve doktora yapmak gerek.her okulun ve her bolumun kosullari ve imkanlari farklidir.bolumunde kolayca is bulunabiliyorsa akademisyen olman cok daha kolay olacaktir.hangi okul,bolumdesin?

eskişehir osmangazi ünv. matematik ve bilgisayar bilimleri bölümündeyim.Okul biter bitmez hemen araştırma görevlisi olup başlayan hocalar var o yüzden sordum aslında.

her bölümün kıstasları farklıdır ama genel olarak özetliyim ben sana:

belli bir derece ile mezun olucaksın
ales ve üds veya kpds belgelerin gerekli sınırlrın üzeründe olacak

en önemlisi de YÖK ün kadro açması... eğer ki kadro açarsa bu belgelerinle başvuruyorsun..
başvuranlar arasında listelendikten sonra bir genel bilgi sınavına giriyorsun, her üni.nin her bölümün de sınav şekli farklıdır haberin olsun..
bu sınavla beraber diğer belgelerin değerlendirildikten sonra yeniden sıralanıyorsun.
listenin en üstündeysen o kadroya girmeye hak kazanıyorsun.

Bunlar formalite işlemleri... Gelelim işin psikolojik kısmına, asistanlık tam bir psikolojik savaş. kendinle diğer asistanlarla ve üslerinle.. sürekli dengeyi bulmak zorundasın..
biraz farklı dengeler işleyebiliyor bir çok bölümde..
senin iyi olmanı istemeyen büssürü insan oluyor farzı misal..
deneysel çalışıyorsan yaptığın deneyi bozan, bilgisayarda çalışıyorsan virüslü dosyalar gönderenler oluyor..
O yüzden tetikte olman lazım sürekli. Ama bir süre sonra alışıyorsun..
Akademisyenlik günün 8 saatini ayırıp halledip bitirebileceğin birşey değil..
Evde dışarda sürekli incelemen düşünmen gereken konular meseleler oluyor.. Dolayısıyla tüm hayatın haline gelmeye başlıyor.

Düşünürken 2 kez düşünmenizi tavsiye ederim..

Her mesleğin kendine göre zorlukları var tabii doğru,teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.Seneye mezun olacağım haliyle mezun olunca ne yapacağım telaşı sardı,o yüzden araştırma yapmaya başladım.Biraz stres yapmaya başlıyo insan :18:

gel sen canım benim yanıma gir bakıyım kolumakaçalım şimdiiibende akademisyen olmak istiyorum gönlümde yatan aslan o yani bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…