• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akademisyenlerin hayatı çok mu zor?

Okyete

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2016
986
899
103
Kızlar merhaba.Sizlerden fikir almak istiyorum. Özel bir üniversiteye başvuru yapmıştım kabul oldu gibi şimdilik.Ozel olması kafamı karıştırıyor biraz.Yuksek lisansı tamamlamadim.Ales ve dil puan şartı var di üniversitenin. Ileride sorun olur mu ? Tabiki yüksek lisansı tamamlicam ama şu anda lisans mezunu olarak başlamış olacağım.
Çevremden ,en çok da ailemden hiç olumlu tepkiler almadım.Ilerde aile hayatı olunca zorlanirsin,şu anki mesleğin zaten guzel( öğretmenin) , çocuğun olunca en rahatı öğretmenlik. Akademisyen olursa ne çocuğuma ne eşinle ilgilenirsin vs.gibi.
Akademisyen arkadaşlar ya da tanıdığı eşi dostu akademisyen arkadaşlara danışmak istiyorum hayatları nasıl? Özel üniversite olması beraberinde ne gibi zorluklar getirir ,yüksek lisansı başladıktan sonra tamamlaesam ne gibi zoruluklarla karsilacagim?, Yardımcı olur misiniz kızlar . Iyi bayramlar herkese

Kızlar merhaba.Sizlerden fikir almak istiyorum. Özel bir üniversiteye başvuru yapmıştım kabul oldu gibi şimdilik.Ozel olması kafamı karıştırıyor biraz.Yuksek lisansı tamamlamadim.Ales ve dil puan şartı var di üniversitenin. Ileride sorun olur mu ? Tabiki yüksek lisansı tamamlicam ama şu anda lisans mezunu olarak başlamış olacağım.
Çevremden ,en çok da ailemden hiç olumlu tepkiler almadım.Ilerde aile hayatı olunca zorlanirsin,şu anki mesleğin zaten guzel( öğretmenin) , çocuğun olunca en rahatı öğretmenlik. Akademisyen olursa ne çocuğuma ne eşinle ilgilenirsin vs.gibi.
Akademisyen arkadaşlar ya da tanıdığı eşi dostu akademisyen arkadaşlara danışmak istiyorum hayatları nasıl? Özel üniversite olması beraberinde ne gibi zorluklar getirir ,yüksek lisansı başladıktan sonra tamamlaesam ne gibi zoruluklarla karsilacagim?, Yardımcı olur misiniz kızlar . Iyi bayramlar herkese
yani okul zamanı zor bence
ama tatillerin çok keyifli
bak şu an tatile girdik mesela ne arayan ne soran(tabi her okul aynı değil diyorlar ama genelde böyle)
3 ay kafamız rahat
aldığımız maaş da ileride iyi olacak başta orta derece olsa da...
bence değer
ayrıca dersten derse okula gideceksin hafta 2-3 gün desen geri kalan zamanda çocuğa da vakit kalır ama ev işi temizlik yemek bilemem bence genelde yardımcı tutuyor herkes kimse uğraşmıyor onlarla artık...
onun haricinde gerçekten öğrenen insanlarla çalışmak çok keyifli öğrenciler bambaşka bir dünya:)
ha ama bir zorluğu var ki herkes çekemez 40 yaşında bile makalesidr tezidir ders çalışmak hiç bitmez

bak şu an tatile girdik mesela ne arayan ne soran(tabi her okul aynı değil diyorlar ama genelde böyle)
3 ay kafamız rahat
bence değer
ayrıca dersten derse okula gideceksin hafta 2-3 gün desen geri kalan zamanda çocuğa da vakit kalır ama ev işi temizlik yemek bilemem bence genelde yardımcı tutuyor herkes kimse uğraşmıyor onlarla artık...
onun haricinde gerçekten öğrenen insanlarla çalışmak çok keyifli öğrenciler bambaşka bir dünya:)
ha ama bir zorluğu var ki herkes çekemez 40 yaşında bile makalesidr tezidir ders çalışmak hiç bitmez
Ben kitap okumyai ders çalışmayı çok ev en bir tipim zaten .Özel de olması zorluk yaratır mi sizce?

Ben kitap okumyai ders çalışmayı çok ev en bir tipim zaten .Özel de olması zorluk yaratır mi sizce?
özelde olması şöyle zor
sizi daha çok çalıştırabilir ve daha az maaş verebilirler en azından ilk başlangıçta
çünkü özelde araştırma görevlisi arkadaşım vardı 1500 maaş alıyordu ama yüksek lisansını orada yaptığı için onun parası da kesilmiş kabul ediliyor ondan sanırım
ancak başarılı olup araştırma görevliliğinden sonra iyi bir akademisyen olursanız gerçekten o zaman devletten daha çok veriliyor diye duydum

Bende akademisyenlik yolunda ilerliyorum. Ama bu mesleği sevebilmeniz için araştırmayı okumayı çok çok sevmeniz lazım hepsini herşeyi içten yapmanız lazım. O zaman hiç sıkılmazsınız. Şu an eğitim seviyeniz lisans düzeyde olduğu için biraz düşük alabilirsiniz eğitim seviyesi yükseldikçe, daha çok başarılı oldukça maaşınız artabilir.
Hiç telaş etmeyin bence. Devleti özeli vs size uygun bir meslek olacaksa zorluklarıda olsa akademisyenlik güzeldir.

özelde olması şöyle zor
sizi daha çok çalıştırabilir ve daha az maaş verebilirler en azından ilk başlangıçta
çünkü özelde araştırma görevlisi arkadaşım vardı 1500 maaş alıyordu ama yüksek lisansını orada yaptığı için onun parası da kesilmiş kabul ediliyor ondan sanırım
ancak başarılı olup araştırma görevliliğinden sonra iyi bir akademisyen olursanız gerçekten o zaman devletten daha çok veriliyor diye duydum
Teşekkür ederim .Evet bana da su an olursa maasim cok olmayacagi ama gittikce yukselecegi soylendi.Bakalım artık çıktık bir yola sonu iyi olsun :)

Bence yüksek lisans bitene kadar öğretmenliğe devam et. Sınıfçı degilsen derslerini 3gune toplarsin 2 günde de yüksek lisansini tamamlarsin. Baktın üniversitede kalmak istiyorsun devam edersin, yok bana göre degil diyorsan da öğretmenliğe devam edersin. Bu saatten sonra kadroya geçmek de zorlaştı. Gerci istifa edince bir kereye mahsus tekrar dönme hakkın var degil mi?

eğer bu işi istiyorsan yapabilirsin.
tabii çok kolay olmayacaktır, seminerler, sempozyumlar, kongreler, tez dönemleri...
ama hangi işi yaparsanız yapın hepsinin kendine göre zorluğu olacak; yeter ki severek yapıp işi yük olarak görmeyin.

Bence yüksek lisans bitene kadar öğretmenliğe devam et. Sınıfçı degilsen derslerini 3gune toplarsin 2 günde de yüksek lisansini tamamlarsin. Baktın üniversitede kalmak istiyorsun devam edersin, yok bana göre degil diyorsan da öğretmenliğe devam edersin. Bu saatten sonra kadroya geçmek de zorlaştı. Gerci istifa edince bir kereye mahsus tekrar dönme hakkın var degil mi?
Sınıfıyım.istifa olayını hiç bilmiyorum.

eğer bu işi istiyorsan yapabilirsin.
tabii çok kolay olmayacaktır, seminerler, sempozyumlar, kongreler, tez dönemleri...
ama hangi işi yaparsanız yapın hepsinin kendine göre zorluğu olacak; yeter ki severek yapıp işi yük olarak görmeyin.
Aynen öyle haklisiniz

Ozelde ar gor olmak icin devlette ogretmenlk birakilir mi yahu aklinjzj mi kacirdiniz?? Ozelde ar gor garantisi vs olmayan maasi asiri dusuk bir pozisyon. Bin ile 1500 arasi verir butun isleri size yuklerler.devlet olsa artisi eksisinj tartisalim ama ozelde olunca dusunmeye bile gerek yok. Mis gibi garanti isiniz var.

3 ay kafamız rahat
bence değer

siz devlettesiniz o yüzden böyle rahat
O Okyete vakıf üniversitesinde bunların hepsini unutun
ayrıca coğu vakıf üniversitesi burslu yüksek lisans öğrencisi gibi gösteriyor arastırma görevlilerini başvurduğunuz üniveriste böyle mi iyi öğrenin orada çalışan varsa maaşların düzenli yatırılıp yatırılmadığını öğrenin
öğretmenlikteki çalışma gelir tablosu
vakıfa üniversitesinde tam tersi yani çok çalışırsınız ama az maaş alırsınız
öğrencilere karşı sabrınız taş gibi olmalı çünkü onlar parayla okuyor ve genellikle saygılı davranmazlar
bence bu işe hiç girmeyin sizin konularınızı okuduğum kadarı ile kaldıramazsınız

Ben sizin yerinizde olsam kadrolu öğretmen isem mesleğimi özel universitede çalışmak üzere bırakmazdım. Bana mantıksız geliyor. Zira vakıf üniversiteleri akademisyenlere cokta yüksek maaşlar vermiyor. Öte yandan mebde küçük çocuklarla uğraşmak zor ancak bir sure sonra iyice deneyimli oluyorsunuz akademisyenlikte ise sürekli öğrenmek kendinizi gelistirmek sürekli bir şeyler yazıp çizip üretmek durumundasınız.

Bu kafadaysanız olmayın zaten

İdeal yok, çalışma ilerleme hırsı yok tek dert elalem ne der + olmayan kocişime ya yeterince hizmet edemezsem. Bu kafayla siz üniversitede ders vermeyin öğrencilere yazık. Bilim teknoloji üretecek, fikirleri, çalışma azmi olan insanlar akademide yer bulsun. Gerisi salla başını al maaşını zaten

Akademi para için yapılan normal bir iş değil, akademisyenler çok az maaş alıyorlar. Çok hevesli değilseniz girmeyin

Kadın erkek eşitliğini gençken savunuyordum artık savunmuyorum. Erkekler adam gibi alınteri akıtırken kadınların derdi kocakarıların lafı ya da ya kocişim eve erken gelmediğim için aldatırsa.....daha fazla yazmicam kadınlar başlarına gelen her şeye müstehak. Kendine saygı duymayana, evde oturup çocuk bakan insan olarak gören bireye toplum nasıl saygı duysun???

Son düzenleme:

Cok koklu bir universite degilse cok cok az maas veriyorlar bunlari konustunuz mu? Asgari ucret genelde. Veya yuksek lisansa para odememek kaydiyla bedava calisiyorsunuz. Insallah basvurdugunuz bu okullardan biri degildir.
Cunku arastirma icin kitap e abonelikler vs baya bir kulfet oluyor. Kuzenimden biliyorum hep babasi karsiliyor. Maasi ring ve yemek ucretini tam karsiliyor. Ozelden hangi okul oldugunu yazarim isterseniz.

Manevi yonden bence yapilacak en guzel is. Ama yillar da verseniz maddi olarak zorlayici...
Ben cok istememe ragmen maddi yonu beni vazgecirdi.
Saat acisindan cok esnekler... kimi zaman cok lehinize kimi zaman cok aleyhinize. Bunu tercih eden de var. Siz bilirsiniz

Bu kafadaysanız olmayın zaten

İdeal yok, çalışma ilerleme hırsı yok tek dert elalem ne der + olmayan kocişime ya yeterince hizmet edemezsem. Bu kafayla siz üniversitede ders vermeyin öğrencilere yazık. Bilim teknoloji üretecek, fikirleri, çalışma azmi olan insanlar akademide yer bulsun. Gerisi salla başını al maaşını zaten

Akademi para için yapılan normal bir iş değil, akademisyenler çok az maaş alıyorlar. Çok hevesli değilseniz girmeyin

Kadın erkek eşitliğini gençken savunuyordum artık savunmuyorum. Erkekler adam gibi alınteri akıtırken kadınların derdi kocakarıların lafı ya da ya kocişim eve erken gelmediğim için aldatırsa.....daha fazla yazmicam kadınlar başlarına gelen her şeye müstehak. Kendine saygı duymayana, evde oturup çocuk bakan insan olarak gören bireye toplum nasıl saygı duysun???
Konuyu nasıl nereye çeksem diye yorum yapmışsınız. Bir işe baskıdansam evet her yönden düşünmem lazım.Evlenitsem nasıl olur çocuğum olurda nasıl olur? Idealim ya da çalışma hirsim olmasa universit3yi 2. Olarak bitirip ilk yılında atanıp hem de aynı zamanda yüksek lisansa başlamazdım.Calisma hırsı olmayan insan nasıl yds den 80 üzeri alsın alesten 85 üzeri alsın.Lutfen sadece eleştirmek için yorum yapmayın burası çoğu insana yüz yüze soyleyemedigimiz ama burada tanımladığımız için çok daha rahat konsutigmuz bir forum sitesi.Tabi ki her şeyi sorucam

Back
X