akademi ve annelik sorumluluğu-tavsiye

Dross

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2016
392
428
53
selamlar

ben yuksek lisansimi bitirdim ve doktoraya başlamak üzereyim. iki yıllık evliyim.
doktoraya yurt dışında gideceğim ve turkiyeye uzak bir ülke, Singapur. eşimin benim doktora yapacağım o ülkede iş durumu belli değil. iş bulamama ihtimali de var.

benim bursum iki kişilik aileyi gecindirmeye yeter ama çocuklu masraflar nasıl olur bilmiyorum.

akademik çalışmalarım çocukla nasıl etkilenir ondan çekiniyorum. gün boyu ciddi şekilde vakit ayırmam gerekiyor derslerime. doktora başlayınca haftada bir gün de derse gitmem gerekecek.
(burda bir not düşmek istiyorum. doktoraya kabul aldığım üniversitede bi profesörle konuştum. müslüman kadın. kendisi de doktora sırasında çocuk sahibi olduğunu kesinlikle korkmayıp Allah'a tevekkül etmemi söylemişti. açıkçası bana çok güven verdi ama yine de bilemiyorum..)

doktoraya başlamama da henüz 10 ay vakit var.
ha deyince de çocuk olmuyor.

yaşım 29 eşimin yaşı 33.

maddi olarak düşünceden ziyade yerleşik düzenimiz yok. eşim orda is bulabilir mi belirsiz bunları düşünüyorum.
bu durumda nasıl düşünmeliyim? daha da ertelemeli miyim?

bazen hayat hep düzensiz dünya düzen yeri değil diyorum. hem erteleyip sonra dogurganlik ile ilgili sorun yaşarsam pişman olurum diye korkuyorum.

bazen de gözüm korkuyor çocuk büyük bir sorumluluk. hem akademi hem çocuk. yurt dışında. annem kayinvalidem gelse bile en çok bir ay kalabilir. kimseye güvenmiyorum Allahtan başka.

nasıl fikirler verirsiniz
sevgiler

Ben işler rayına oturmadan yapmazdım. Önce bir oraya gidin düzen kurun. Sonra bakarsiniz. Çocuk zor. İnanın en kolay kısmı hamilelik. Kim bakacak ne olacak stresi insanı çok kötü ediyor. Benimki büyüdü 25 aylık işe başlamam lazım ne yapacağım diye kara kara düşünüyorum. Hakkınızda hayırlısı olsun.

türkiye de yüksek lisans yapıyorum, sonrada hemen doktora geçemeyi planlıyorum.

oraya gidip düzeninizi kurup sonra çocuk için karar vermeniz daha mantıklı, kaç yıl sürecek doktora?

hamilelikte bazen enerji tükenmesi yaşayabiliyoruz, onun dışında rahat geçer. cocuğa da eşin bakar mademki senin maaşın iki kişi için yeterli, herkes bir şekilde geçinir, zengin takılmazsınız sadece.

yaşın 31 32 gibi planlayabilirsin çocuğu,

doktora git, yumruta rezvlerine baktır. kist durumlarına baktır, rahim filmi çektir. (sıkıntı var mı yok mu onu tespit et)
eşinde aynı şekilde sperm örneği versin,

sonrada sağlık durumuna göre plan yapabilirsin, en kötü tüp bebek yönetmi ile oraya gitmeden embriyo dondurursun. 29. yaşındaki gibi embiyoların olur, farazi planlar değil bunlar bence

Bende doktora yapıyorum. Yükseklisans bitince istedim fakat belli bir zaman cocuk olmadı. Olmuyor diye kafayı yiyecek yerde doktoraya başla dedi eşim. Neyse başladım pat hamile olduğumu öğrendim. Ders donemim hamilelikle beraber bitti. Diğer kısımlar zaten çocukla biraz zor ama hayatta ne kolay ki. Çocuk olsun bosverin doktoranizi da yaparsınız. Biz Kadınlar güçlü olarak doğmuşuz. Hem anne hemde doktora yapabilirsiniz. Kolay değil ama zor da değil.. hakkınızda hayırlısı olsun

çok teşekkür ederim cevabınız için

hamilelik sürecini ve ilk bir kaç ayı burda aileme yakın geçirme şansı var bir de.
yoksa yabancı doktorlar ve eşimle baş başa olacağız.. :/
buna ne dersiniz

Bir şey olmaz. En kolayı ilk zamanları. Tabi her hamilelik kendi dinamiğini oluşturur. Ben 25 yaşındaydım hamile kaldığımda atandım düzenimi kurdum öyle çocuk düşündüm. Hamileligim süresince eşimle basbasaydim yaz tatilinde iki hafta memleketlerdeydik. Son aylar karnın büyümesiyle beraber zorlaşıyor. Ama Allah'a tevekkül edin. Ben bu süreçte her işimi kendim gördüm. Allah yardım etti. Çalıştım da bu süreçte 37. Haftaya kadar.

çok teşekkür ederim cevabınız için

hamilelik sürecini ve ilk bir kaç ayı burda aileme yakın geçirme şansı var bir de.
yoksa yabancı doktorlar ve eşimle baş başa olacağız.. :/
buna ne dersiniz

bence gidin ve bebek işine orada karar verin. belki her şey muhteşem olacak belki uygun değil yapmayalım diyeceksiniz hatta belki de siz orada yapamayıp dönmek durumunda kalacaksınız. olumsuz olması için söylemiyorum çocuk işine burada karar vermeyin, çok belirsiz bir durumdasınız onun için söylüyorum.

Merhaba, Singapur'u gorunce merak ettim Turkiye' deki araci kurum (T.V) araciligiyla mi gideceksiniz direkt SINGA'ya mi basvurdunuz? Cok yakin bir arkadasim araci kurum araciligi ile basvurdu ve hala sonucu aciklanmadi simdi yanimda o da merak etti.

Bu arada ben de ABD'ye doktoraya gidiyorum ama uzun vadeli evlilik ve cocuk planim yok o yuzden yorum yapamiyorum. Masterda cocuklu arkadaslarim vardi cok zorlandilar cocuklar kampuste buyudu :)

Yasin henuz cok genc ki yani acele etmene neden olacak bir saglik sikintin yoksa eger doktoradan sonra erteleyebilirsin?egitim surecin ne kadar surecek ki?Aslinda bence bunu suan dusunme once Singapur a git duzenini kur egitimine basla baktin hersey rayinda ilerliyor yine gundeme getirirsin.Ama kolay olmayacak bebekle bunu bil,yazilan yorumlari okudum doktorasini yapip zorlanmayanlar varmis sen yurtdisindasin ama sabahlara kadar aglayan saat basi memeye uyanan bir bebegin olursa ne yapacaksin?yardim edecek kimsen de olmayacak...her ihtimali dusun kendini olc tart bic iki sorumlulugun altindan kalkabilir misin?ama dedigim gibi suan once Singapur a git duzen kir bunlari son asamada dusun derim hakkinda hayirlisi olsun...

Doktora yapıyorum, çocuğum yok, ama doktora sırasında çocuk sahibi olanlar var, eşleri genel olarak kendi görevlerine yerine getirdiklerinden bütün iş anneye bakmıyor. Benim tanıdığım Malezyalı bir profesör aile vardı karı koca doktoralarını İngilterede yapmışlar ve 2 çocuk sahibi olmuşlar doktora sırasında, şimdi 9 tane :) tabi bu durumda koca, hoca ve alanın önemli, laboratuvar da çalışmıyorsan işin bir nebze daha kolay :) güzel memleket :) Uzakdoğuyu heryerini gezersin :))

Çocuğu doktora sonrasına bırakın . Aile/bakıcı desteği olmadan çocuk büyütmek çok zor . Yasiniz küçük zaten .

Arkadaşların dediği gibi önce bir Singapur’a gidin sonrasında oradaki şartlara bakarak bebek düşünün. Eşinizin iş bulamama ihtimali varmış belki evinin erkeği olur ve bebeğe o bakar

Herkesten uzakta hamilelik ve doğum süreci geçireceğim diye korkmayın. Ailesinden uzak yerde çocuk sahibi olan çiftler birbirine çok destek oluyor. Eşlerin arasındaki bağ güçleniyor gibi geliyor bana.

Bebeğiniz olduktan sonra haftada bir olan dersinize gitmek için bakıcı ayarlamanız gerekir. Belki bakıcıyı haftada birkaç gün çağırır o bebekle ilgilenirken siz derslerinize bakarsınız.

Amaaa ben olsam bebek yapmam valla

Singapur a git duzenini kur egitimine basla baktin hersey rayinda ilerliyor yine gundeme getirirsin

daha önce 6 ay kadar Singapurda kaldım. o yüzden ordaki yaşam hakkında bilgim var ancak yeni olacak durumla ilgili tecrübem yok tabi..

Malezyalı bir profesör aile vardı karı koca doktoralarını İngilterede yapmışlar ve 2 çocuk sahibi olmuşlar doktora sırasında, şimdi 9 tane :)

bu gibi örnekler bana çok moral veriyo.
ordaki insanlar gerçekten zorluk olarak görmüyorlar çocukları maşallah :)
ben yapabilir miyim onu düşünüyorum...

Arkadaşların dediği gibi önce bir Singapur’a gidin sonrasında oradaki şartlara bakarak bebek düşünün

daha önce 6 ay kadar Singapurda kaldım. o yüzden ordaki yaşam hakkında bilgim var ancak yeni olacak durumla ilgili tecrübem yok tabi..

oraya gidip düzeninizi kurup sonra çocuk için karar vermeniz daha mantıklı, kaç yıl sürecek doktora?

daha önce de bi süre yasadim.
ordaki yaşam koşulları ile ilgili çekincem yok. haftada birden başka da bir dersim olmaz diye umuyorum.

doktora süresi 3 yıl. onu çok esnetme hakkım yok o yüzden de biraz endişe ediyorum.

başka bi kurumdan burs alıyorum aynı değil.
bana hep çok sempatik gelmiştir kampüste bebek ama onun sahne arkası nasıldır hiç bi fikrim yok...

kimsenin şartları aynı değil ama bana moral verdiniz

Acaba anne kayınvalide bakıcı gibi 3. bi desteğiniz var mıydı?

sınav dönemleri ya da ödev teslim zamanı özellikle ne yapıyorsunuz mesela?

günde kaç saat ders çalışabiliyorsunuz?

Bu yil askiya alsan en azindan düzenini kur yeni ulke ortam degisecek derslerini gor adapte ol nasi ustesinden gelecegini bi ayarla hamilelik donemi 9 ay sonrasindaki donem yipratici cocuk 2 yasina gelene kadar elin ustunde tabi sonrasinda da oyle ama hem ders hem cocuk gece uykusuzlugu hepsi bi arada zor geldi bana .
Ins hayirlisi olur bir yandan hayat akip gidiyor maalesef bi gercekte bu .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…