Bende doktora yapıyorum. Yükseklisans bitince istedim fakat belli bir zaman cocuk olmadı. Olmuyor diye kafayı yiyecek yerde doktoraya başla dedi eşim. Neyse başladım pat hamile olduğumu öğrendim. Ders donemim hamilelikle beraber bitti. Diğer kısımlar zaten çocukla biraz zor ama hayatta ne kolay ki. Çocuk olsun bosverin doktoranizi da yaparsınız. Biz Kadınlar güçlü olarak doğmuşuz. Hem anne hemde doktora yapabilirsiniz. Kolay değil ama zor da değil.. hakkınızda hayırlısı olsunselamlar
ben yuksek lisansimi bitirdim ve doktoraya başlamak üzereyim. iki yıllık evliyim.
doktoraya yurt dışında gideceğim ve turkiyeye uzak bir ülke, Singapur. eşimin benim doktora yapacağım o ülkede iş durumu belli değil. iş bulamama ihtimali de var.
benim bursum iki kişilik aileyi gecindirmeye yeter ama çocuklu masraflar nasıl olur bilmiyorum.
akademik çalışmalarım çocukla nasıl etkilenir ondan çekiniyorum. gün boyu ciddi şekilde vakit ayırmam gerekiyor derslerime. doktora başlayınca haftada bir gün de derse gitmem gerekecek.
(burda bir not düşmek istiyorum. doktoraya kabul aldığım üniversitede bi profesörle konuştum. müslüman kadın. kendisi de doktora sırasında çocuk sahibi olduğunu kesinlikle korkmayıp Allah'a tevekkül etmemi söylemişti. açıkçası bana çok güven verdi ama yine de bilemiyorum..)
doktoraya başlamama da henüz 10 ay vakit var.
ha deyince de çocuk olmuyor.
yaşım 29 eşimin yaşı 33.
maddi olarak düşünceden ziyade yerleşik düzenimiz yok. eşim orda is bulabilir mi belirsiz bunları düşünüyorum.
bu durumda nasıl düşünmeliyim? daha da ertelemeli miyim?
bazen hayat hep düzensiz dünya düzen yeri değil diyorum. hem erteleyip sonra dogurganlik ile ilgili sorun yaşarsam pişman olurum diye korkuyorum.
bazen de gözüm korkuyor çocuk büyük bir sorumluluk. hem akademi hem çocuk. yurt dışında. annem kayinvalidem gelse bile en çok bir ay kalabilir. kimseye güvenmiyorum Allahtan başka.
nasıl fikirler verirsiniz
sevgiler
Ben işler rayına oturmadan yapmazdım. Önce bir oraya gidin düzen kurun. Sonra bakarsiniz. Çocuk zor. İnanın en kolay kısmı hamilelik. Kim bakacak ne olacak stresi insanı çok kötü ediyor. Benimki büyüdü 25 aylık işe başlamam lazım ne yapacağım diye kara kara düşünüyorum. Hakkınızda hayırlısı olsun.
çok teşekkür ederim cevabınız için
hamilelik sürecini ve ilk bir kaç ayı burda aileme yakın geçirme şansı var bir de.
yoksa yabancı doktorlar ve eşimle baş başa olacağız.. :/
buna ne dersiniz
Singapur a git duzenini kur egitimine basla baktin hersey rayinda ilerliyor yine gundeme getirirsin
Malezyalı bir profesör aile vardı karı koca doktoralarını İngilterede yapmışlar ve 2 çocuk sahibi olmuşlar doktora sırasında, şimdi 9 tane :)
Arkadaşların dediği gibi önce bir Singapur’a gidin sonrasında oradaki şartlara bakarak bebek düşünün
oraya gidip düzeninizi kurup sonra çocuk için karar vermeniz daha mantıklı, kaç yıl sürecek doktora?
Doktora yapıyorum bebişim var hiç de zorlanmadım
Merhaba, Singapur'u gorunce merak ettim Turkiye' deki araci kurum (T.V) araciligiyla mi gideceksiniz direkt SINGA'ya mi basvurdunuz? Cok yakin bir arkadasim araci kurum araciligi ile basvurdu ve hala sonucu aciklanmadi simdi yanimda o da merak etti.
Bu arada ben de ABD'ye doktoraya gidiyorum ama uzun vadeli evlilik ve cocuk planim yok o yuzden yorum yapamiyorum. Masterda cocuklu arkadaslarim vardi cok zorlandilar cocuklar kampuste buyudu :)
Bende doktora yapıyorum. Yükseklisans bitince istedim fakat belli bir zaman cocuk olmadı. Olmuyor diye kafayı yiyecek yerde doktoraya başla dedi eşim. Neyse başladım pat hamile olduğumu öğrendim. Ders donemim hamilelikle beraber bitti. Diğer kısımlar zaten çocukla biraz zor ama hayatta ne kolay ki. Çocuk olsun bosverin doktoranizi da yaparsınız. Biz Kadınlar güçlü olarak doğmuşuz. Hem anne hemde doktora yapabilirsiniz. Kolay değil ama zor da değil.. hakkınızda hayırlısı olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?