• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ak trollerden Akp'ye tepki

13 senelik bir iktidardan bahsediyorsak, demek ki karşısında, yenilgiyi zafere taşıyacak nitelikte bir muhalif gücün varlığından bahsedemeyiz :KK66: Yeni yapılanma şart, bu kadar yenilginin ardından koltuklarına sıkı sıkıya yapışmış "Bizim için bu da başarıdır" diye kendilerine züğürt tesellisi vermekten öte gidemeyen parti başkanlarının varlığında Akpnin iktidarda kalmasına şaşırmıyorum açıkçası.

ortada eşit ve adil bir yarış olsa dediğiniz haklı olabilir ancak böyle bir durum yok bir yanda devletin parasıyla yapılan tonla harcama diğer yanda sadece kendi aidatlarıyla çalışma yürütmeye çalışan partiler bir düşünün bu normal mi?

yeni yapılanma olsun olmasın mesele değil ama muhalefet yok demek cehalet örneğidir insan tbmm sitesinden verilen soru önergelerine kanun tekliflerine bakar halkın yararına onlarca mesele akp oylarıyla reddedildi sonra sorsan bilmez kimse hatta şu asgari ücretin artışı bile seçim zamanı muhalefetin başarısıdın akp'ye kalsa o bile verilmeyecekti. mecburen verdiler.

Ben karakter yapım gereği pragmatist düşünüyorum, o sebeple en azından şimdilik birbirimizi yemeyelim Türk halkı olarak diyorum. Bizim şu an kendi içimizde ikilik çıkarma lüksümüz yok. İster sağ görüşlü olsun ister sol olsun en azından bir süreliğine uzlaşmaya varmalı diyorum.
Çünkü Bir insan veya bir kurum aynı anda birçok şeyle mücadele ederse başarı şansı düşer. Çok uzağa gitmeye gerek yok, birinci dünya savaşı örneğine göz atan anlar. Önce kendi içimizde iletişim kurup anlaşmalıyız bence.
He ondan sonrasında kim yargılanır, kim aklanır ne olur bilemem. Ama önce aciliyeti olan mesele çözülmeli. Mahalle yanarken deli kız gibi saç taramaya kalkmayalım yok mahalle cidden yanacak, evsiz kalacağız.
Kesinlikle. Ben umutsuz değilim toparlanacağımız bir gün olacak,olmak zorunda. Şimdiki olaylara cinayetlere bakıp tepki verirken sağduyu kısmını es geçmemek gerek. Kurtaracak olan bu kısım çünkü. Korkuyorum deli gibi hemde. Ama sorumlu olarak yöneticiler dışında kimseyi suçlu görüp saldırmadım şükür. Birlik olmak derken bundan bahsedilmeli asıl.

ortada eşit ve adil bir yarış olsa dediğiniz haklı olabilir ancak böyle bir durum yok bir yanda devletin parasıyla yapılan tonla harcama diğer yanda sadece kendi aidatlarıyla çalışma yürütmeye çalışan partiler bir düşünün bu normal mi?

yeni yapılanma olsun olmasın mesele değil ama muhalefet yok demek cehalet örneğidir insan tbmm sitesinden verilen soru önergelerine kanun tekliflerine bakar halkın yararına onlarca mesele akp oylarıyla reddedildi sonra sorsan bilmez kimse hatta şu asgari ücretin artışı bile seçim zamanı muhalefetin başarısıdın akp'ye kalsa o bile verilmeyecekti. mecburen verdiler.

Yok ya en son turizm destek pakedinde N. Nefi Kara ya da Ç. Osman Budak'ın önergesi kullanıldı diye biliyorum ben de. Rusya Krizinin ardından. Gayet de anlaşıyorlar yeri geliyor. Mesela milletvekili maaşlarında sorunsuz onay alıyorlar filan :)
Ne derseniz deyin muhalefet yetersiz. Bu konuyu oylama bazında değerlendirin lütfen, sosyal medyaymış - sendikalarmış vs vs değil. Çünkü sorun çok basit bir noktadan görülüyor zaten: Akpye oy veren insanların sözcükleri hiç dikkatinizi çekmedi mi? "Daha iyi bi parti olsa ona veririm"

Bu yüzden muhalefet yetersiz. Yetersizlik de bu memlekette "yok" demenin diğer türlüsü.
Olay o.

Kesinlikle. Ben umutsuz değilim toparlanacağımız bir gün olacak,olmak zorunda. Şimdiki olaylara cinayetlere bakıp tepki verirken sağduyu kısmını es geçmemek gerek. Kurtaracak olan bu kısım çünkü. Korkuyorum deli gibi hemde. Ama sorumlu olarak yöneticiler dışında kimseyi suçlu görüp saldırmadım şükür. Birlik olmak derken bundan bahsedilmeli asıl.
Şimdi doğruya doğru, bunca acı olay yaşanıyorsa elbet bir ihmal vardır. Onu aklı olan herkes aklının bir köşesinde biliyordur.
Ben de bir şekilde umuyorum sizin gibi. Fakat insanlara da çok görmüyorum. Hepimiz gencecik insanlarız, çoğumuz belki Türkiye'nin 90 yılı öncesinde geçirdiği zor günleri bilmiyoruz ve ondan bile beter olan olaylar silsilesi karşısında şok olduk. Bir anda milletçe depresyona girdik. Bunun şokuyla da acı sözler ediliyor evet. İnsanlar tepki veriyorlar. Vermemeleri daha beter olurdu zannımca, orası da ayrı.
Neyse çok yazdım yine, ama şimdilik en azından birbirimize bilenmeyi kesip, sorun çözülene kadar işbirliği yapmalıyız. Çünkü 100 yıl önce de onca acı olaydan bu millet böyle kurtuldu.

Şimdi doğruya doğru, bunca acı olay yaşanıyorsa elbet bir ihmal vardır. Onu aklı olan herkes aklının bir köşesinde biliyordur.
Ben de bir şekilde umuyorum sizin gibi. Fakat insanlara da çok görmüyorum. Hepimiz gencecik insanlarız, çoğumuz belki Türkiye'nin 90 yılı öncesinde geçirdiği zor günleri bilmiyoruz ve ondan bile beter olan olaylar silsilesi karşısında şok olduk. Bir anda milletçe depresyona girdik. Bunun şokuyla da acı sözler ediliyor evet. İnsanlar tepki veriyorlar. Vermemeleri daha beter olurdu zannımca, orası da ayrı.
Neyse çok yazdım yine, ama şimdilik en azından birbirimize bilenmeyi kesip, sorun çözülene kadar işbirliği yapmalıyız. Çünkü 100 yıl önce de onca acı olaydan bu millet böyle kurtuldu.
Evet. Çok acı sözler ediliyor. Vebal günah o bu şu. Neyse ki ülke burdan batmayacak veya yükselmeyecek. Bende çok yazdım ve kendimi bu konuda rahat hissetmeyorum. İyi akşamlar.

Terörün çözümü anlaşma değildir bunu tarih örneklerle pek çok defa yaşadı.
Şu an kan sevici diye ilan ettikleri bizlere karşı suskun olmalarının sebebi verecek cevabın olmayışı.
verecek cevaplari yok ama hala futursuzca savunuyorlar ben bunu anlamiyorum.

Tamam isbirligi yapalim da nasil bir daha guvenelim. Nasil tekrardan birileri tarafindan kandirilmayacaklarindan emin olalim ?

Tamam isbirligi yapalim da nasil bir daha guvenelim. Nasil tekrardan birileri tarafindan kandirilmayacaklarindan emin olalim ?
Tatlım inan o kadar siyasi bilgim yok. Ben sadece sağduyulu düşünmeye çalışıp biraz fikir yürüttüm o kadar.
Nasılını yöntemini bulacak olan kişiler siyasal bilimlerde birikimi, yeteneği olan kişilerdir.

Biz konuşmaya, biz anlatmaya, biz gerçekleri savunmaya devam edelim sevgili Pelin.
Onlardan yanlışları savunanlar da gün gelecek azalacak ve bir gün bitecekler.
İnanıyorum...
Sonuna kadar her daim vicdanimin sesini dinleyecegim her zaman her durumda. Dogru olan tek sey insanlarin kalplerinden gecenlerdir.

Yok ya en son turizm destek pakedinde N. Nefi Kara ya da Ç. Osman Budak'ın önergesi kullanıldı diye biliyorum ben de. Rusya Krizinin ardından. Gayet de anlaşıyorlar yeri geliyor. Mesela milletvekili maaşlarında sorunsuz onay alıyorlar filan :)
Ne derseniz deyin muhalefet yetersiz. Bu konuyu oylama bazında değerlendirin lütfen, sosyal medyaymış - sendikalarmış vs vs değil. Çünkü sorun çok basit bir noktadan görülüyor zaten: Akpye oy veren insanların sözcükleri hiç dikkatinizi çekmedi mi? "Daha iyi bi parti olsa ona veririm"

Bu yüzden muhalefet yetersiz. Yetersizlik de bu memlekette "yok" demenin diğer türlüsü.
Olay o.
daha iyi bir parti peki digerlerine hic sans vermeden nadil anliyorlar daha iyi bir parti olmadigini?

daha iyi bir parti peki digerlerine hic sans vermeden nadil anliyorlar daha iyi bir parti olmadigini?
İçlerindeki doğuyor içlerine.
Kimse teröristlere bu kadar iyi destek veremezdi diyorlar.
Kimse bu kadar iyi göz yumamazdı diyorlar.
Eh haksız da sayılmazlar hani :)

Siyasi sicillere bakıyor insanlar (Son senelerde oy kullanmaya hak kazanmışlardan bahsetmiyorum).
Orada da şekillenme ortaya çıkıyor. Mesela örnek vereyim; Bahçeli 3lü koalisyon hükumetinde bulunanlardan.
Burada da Apo'nun idam kararına ilişkin önemli bir karar alındı. Bu karar da örgüt başının ipten alınması yönünde oldu maalesef.

Şimdi iki türlü bilgi mevcut bu noktada; kimisi diyor ki Bahçeli Hükumeti bozmaya gitmedi, o da imza attı. İstifayı göze alamadılar. Kimisi de diyor, Bahçeli itiraz etti, ama zaten her şey belirlenmişti AHİM karşısında. Hükumeti onların eline hepten bırakmak istemedi. Vb.

Bu en bilindik en sıradan örnek. Burada Bahçeliyi haksız bulanlar, ona ikinci hakkı tanımadı.
Gerçi olayın altı biraz karışık, çünkü o dönemde milletvekilliği yapan ve Apo'yu idamdan alan bazı isimler de, ilk kurulacağı sıra, hep adaylıklarını koydular akpden :) (Bu da diğer söylentilerden)
Herkes kendi doğrularına göre memleketi koruma çabasında. O yüzden akpyi destekleyenlere kızmıyorum ben. Bir açıdan anlıyorum.

Back