Haber hakkında yorum yapmak istemiyorum, atılan tweet'in ve bu tweet üzerine yapılan haberin kastını bilemiyorum çünkü.
Ama yazmak istediğim çok şey var.
Ben Alevi değilim, Sünni anne babanın evladı olarak Dünya'ya geldim, Alevi olmak nasıl birşeydir, Aleviler neler yaşadı bilmiyorum bu yüzden, Alevi arkadaşlarımın anlattığı kadarını bilebiliyorum sadece.
Çekilen acıları, kayıpları asla onlar kadar hissedemem bu aşikâr, acıyı yaşayan bilir zira, bense yalnızca ortak olabilirim.
Toplumca hassasiyetlerimiz ne kadar dar alanlara sıkıştırılmaya başlandı böyle, biz eskiden de böyle miydik diye zorluyorum geçmişteki hatıralarımı, ben mi çok izole büyüdüm, bizim evde hiç mezhepler, ırklar, siyasi görüşler konuşulmazdı çünkü, ben bilmezdim evcilik oynadığım çocuğun Kürt mü Alevi mi Göçmen mi olduğunu, annesi babası sağcı mıymış solcu muymuş bilmezdim, çocuktuk oynardık, annelerimiz toplaşır 2 sohbet ederdi, babalarımız çocukluk anılarını anlatırdı.
Bu belki iyi belki kötü, iyi çünkü ayrım diye birşeyi çocukluktan beri bilmiyor yüreğim, kötü çünkü ben bebeklerimle oynarken yurdumun başka bir köşesinde bir başka çocuk ne Acılar çekti kimbilir, belki babasını aldılar elinden, belki evini işaretlediler, belki ırkı, mezhebi yüzünden oynamadı kimse onunla.
Ama eskiden hatırımda kalan bir evde acı varsa biz evimizde televizyon bile açmazdık o Acıya saygı duyduğumuzdan, annem cenaze evinin önünde oynamamıza bile kızardı, gidin bizim kapının önünde sessizce oturun der evde birşeyler hazırlar acı yaşanan o eve koşardı hemen.
Üstünden isterse Yüzyıllar geçsin, içlerinde 12 Yaşında çocukların bile olduğu bir acı yaşanmışsa eğer, o Acıya saygı gereği, toplumsal hassasiyetlere azami Özen gösterilmeli.
Bugün o Acının adı Madımak olur, Dersim olur, Türkmen olur, Kürt olur, Göçmen olur, Türk olur, Alevi, Sünni, Şafii, Caferi olur.
Maalesef şunu görüyorum bizlerde, duyarsızlaşıyor, duyarsızlığımız karşısında bize duyarsızlaşanlara da kızıyoruz.
Acının dini, dili, ırkı, mezhebi, sağcısı, solcusu yoktur oysa...
Bugüne kadar yaşanmış tüm acılar için üzüntü duyuyor ve ölen insanlarımızı Rahmetle anıyorum.