Ak Trollden skandal Sivas tweeti

Amannnn bi cikayim daglarina dedim turkunun devami gittim geldim toz duman olmus etraffff...:63:
Kim neye uzulur uzulmez kimene babane sizene bence baskanlikla alakali yazilmis bisey yorumunuzu yazin kizlar kisisel munasebete niye giriyoysunuz kim neyse odur bi insanin fikri neyse zikride odur degistirmeyede mahal yok
Zaten karsi goruslu iki insanin birlestigigi bir konu var kadina cocuga siddet tecavuz diger konularda zıt kutuplar amannn hadi tadi kacmis buraninn
Son armaganim olsun En Büyük KK

Çok acı bir olay Madımak. Biz de sivaslıyız ve Sivas'ta yaşayan akrabalarımız Madımak otelinin karşısındaki Kaldırım taşlarının 1 gün önceden sökülmeye başladığını anlatmıştı.

Her şey Planlıydı ve provakatörler amacına ulaştı. Provake eden ve oteli yakanların Çoğu aynı kişilerdi zaten.

Yine de bir Sivaslı olarak alnımızda kara bir lekedir bu. Keşke yaşanmasaydı.

kim insanın ölümünü isteyecek kadar hayvandan aşağı olur demişssin... kısa bişey söylicem bu katliamı yapanlar bulunamadı zaman aşımına uğratı ve RtE 'hayırlı olsun' dedi.. diri diri yakılan insanların hesabı sorulmadığı gibi zaman aşımına uğranması bi de üstüne hayırlı olsun denilmesi.. gerisi senin vicdanın..
yakanlar,silahla vuranlar bunlar bizden olmayan insanlardı.

hiç alakası olmayan insanlar yakalandı,yargılandı.

hem aleviler,hem sünniler zarara uğratıldı.

ve bu hepimize oynanan bir oyundu.

insanları yakan kişiler için hayırlı olsun denmedi.

kim oldukları bile bilinmiyor.

toplumun hassasiyetleri kaşınarak iki gruptan insanlar karşı karşıya getirilmeye çalışıldı.

öyle derin bir nefret sivasda görmedim.ne sünniler,ne aleviler için.

hepimiz kardeşlik içinde yaşadık yıllardır.

ayrıca meclis başkanının seçilmesine sevinme olarak anlamak yerine sivas olaylarından diye buluttan nem kapmak da enteresan.

gündemdeki meselenin ağır basması gayet normal.

Hala Madımak icin uzulmeyen ici yanmayanlari gordukce dunyanin sonu gelmeli artik diye düşünüyorum :KK43:
5 vakit namaz kılan, bütün dini vecibelerini yerine getiren bir arkadaşım şerefli Sivas halkı çok iyi yaptı Demişti. İğrendim yemin ederim.

Düşünce yapısına bak. O günden sonra merhaba dışında muhabbetim kalmadı.

Alnını secdeden kaldırmasan ne olur içinde merhamet ve insan sevgisi olmadıktan sonra.

yakanlar,silahla vuranlar bunlar bizden olmayan insanlardı.

hiç alakası olmayan insanlar yakalandı,yargılandı.

hem aleviler,hem sünniler zarara uğratıldı.

ve bu hepimize oynanan bir oyundu.

insanları yakan kişiler için hayırlı olsun denmedi.

kim oldukları bile bilinmiyor.

toplumun hassasiyetleri kaşınarak iki gruptan insanlar karşı karşıya getirilmeye çalışıldı.

öyle derin bir nefret sivasda görmedim.ne sünniler,ne aleviler için.

hepimiz kardeşlik içinde yaşadık yıllardır.

nasıl hayırlı olsun denilmedi ya bunu hangi vicdanla söylüyorsunuz.. zaman aşıma uğratılamaz bulunması gerek demek yerine hayırlı olsun denildi kime neyi anlatmaya çalışıyorsunuz zaten böyle tepkiler alınınca yok efendim öyle denilmedi de şöyle oldu herşeyde bu kadar ılımlı olunsa keşke.. bırakın bu kardeşiz demeleri daha düne kadar aleviler öldürürldü diye cami önlerinde lokum dağıtan zihniyeti bana aklayamazsınız yeter.... yorum dahi yapma mümkünse.. alıntı da yapmasın kmse vicdansz insanlarla uğraşacak beş dk bile yok yeterrr.......

ayrıca meclis başkanının seçilmesine sevinme olarak anlamak yerine sivas olaylarından diye buluttan nem kapmak da enteresan.

gündemdeki meselenin ağır basması gayet normal.
bu buluttan nem kapmak değil. Sivas katliamının anma gününde Sivas'ın yolları mı dağları mı her neyse, türküyü de tam bilmiyorum, diye tvit paylaşırsan olacak olan bu.
sonra da yok Meclis başkanı işte Sivaslı da ondan bundan demek bildiğiniz kıvırmaktır. bunun buraya çekileceği gün gibi aşikarken, Allah Allah bu insanlar neden ayaklandı demek biraz komik açıkçası.

nasıl hayırlı olsun denilmedi ya bunu hangi vicdanla söylüyorsunuz.. zaman aşıma uğratılamaz bulunması gerek demek yerine hayırlı olsun denildi kime neyi anlatmaya çalışıyorsunuz zaten böyle tepkiler alınınca yok efendim öyle denilmedi de şöyle oldu herşeyde bu kadar ılımlı olunsa keşke.. bırakın bu kardeşiz demeleri daha düne kadar aleviler öldürürldü diye cami önlerinde lokum dağıtan zihniyeti bana aklayamazsınız yeter.... yorum dahi yapma mümkünse.. alıntı da yapmasın kmse vicdansz insanlarla uğraşacak beş dk bile yok yeterrr.......

He bide duyan sanki Erdogan'i son derecede ilimli, Alevilerde seven biri oldugunu sanacak...:KK14:

Adam Aleviler icin "Alisiz Aleviler" ve "alevilik sadece hz Muhammed'i sevmekse, bende aleviyim" gibi laflar atti. Hatta Kilicdaroglu icin "biliyorsunuz o Alevi" felan lafi yapti ve Kilicdarogluna "korkma, Alevi oldugunu anlatabilirsin" gibi bir ton alayci ve asaglayici laf etmisti kendisi.

Ha bu arada madimak provakatör olayi degildir. O meydan tüm dolluydu, ordaki insanlar alevilerin ölmesini istedi. Ki birak ordaki insanlari, polis ve itfaiye HIC BIRSEY yapmadi. Sadece seyirci kaldilar. Hatta itfaiye Aziz Nesin'i o toplumunda icinde atmis.

Yani insanlarin sasirmasini anlayamiyorum. Elbette alevilerin yakilmasini, ölmesini isteyen insanlar var. Maras'ta 40 yillik komsularini öldürenler vardi. Halen bügün cami'nin önünde aleviler öldürüldü diye lokum dagitanlar var, alevilerin evi isaretleniyor,...

Yani halen Alevi nefreti var. Hatta ülkeyi yöneten insanlar bu nefreti duyuyorlar.

bilmiyorum buradaki kaç kişinin yaşı yetiyor ama benim yetiyor yaşım. 6- 7 yaşlarındaydım. o yaşta bir çocuk sıradan bir gün olabilir ama ben o günü hatırlıyorum çünkü tv açıktı o esnada. annem beni unutmuş olayın vehametiyle televizyon seyrediyor ve ben de.
kameralar canlı yayındaydı sanırım o kısmı çok hatırlamıyorum ya da akşam haberleri falan olabilir ve ben o otelin önünü saran o sarıklı cübbeli insanları hatırlıyorum.
benim çocukluk travmamdır bu olay. annem tabii bir süre sonra beni odadan çıkardı ama ben o günü hala ürpermeden hatırlıyorum.
Sivas söz konusu olduğunda hep bir provakasyon iması var.
yukarı video paylaşılmış.
diyelim ki insanları bir provakatör topladı, diyelim ki o kibriti bir provakatör çaktı.
peki Aziz Nesin'i linç etmeye çalışanlar? peki Cehennem'in Ateşi bu diyenler? tekbir getirenler?
Yahudiler toplama kampında nasıl yakıldıysa bu insanlar da o otelde öyle yakıldı
çok düşünmeye gerek yok yani.
bu suçun, insanlık suçunun üzerini kapatan suç ortakları utansın.

Ya madimak katliamina uzulmeyin. Kimse sizden uzulup mirin kirin etmenizi beklemiyor. Kimse bizim acimizi paylasmasin inanin ihtiyacimiz yok bazilarinin yuzeysel sairaneliklerine. Ama en azindan insaniyet namina -bakin saygi demiyorum, INSANLIK- insanlarin acilarina karsi kiskirtma politikasi uygulamayin. Gelmis evlaefe adli sahis sivasin yollarina turkusu falan paylasiyor. Bu provokatif bir harekettir. Birbirinizi galeyana getirip icimizde madimakta olen yakini olabilecegini unutuyosunuz. Eger hala kalbinizde vicdan kirintisi kalmissa boyle bir gunde boyle ironik ve dusuncesiz bir paylasim yapan bir insana sahip cikmak bir yana tahrikkar davranmazsiniz. Cok aci var. Gormeye yuregim dayanmiyor su yazilari.

Ben o zaman 12 yaşında falandım tvde izlediğimi hatırlıyorum sarıklı cübbeli kişilerin tekbir tekbir diye bağırmalarını itfayeci ve polislerin bişey yapmadığını aziz nesinin yangın merdiveninden aşağı doğru hızlıca çekilip düşürüldüğünü çok iyi hatırlıyorum maalesef :KK43: ak trole yazıcak lafım yok adam mı ki ciddiye alıp birşey yazayım :KK14:

Haber hakkında yorum yapmak istemiyorum, atılan tweet'in ve bu tweet üzerine yapılan haberin kastını bilemiyorum çünkü.

Ama yazmak istediğim çok şey var.
Ben Alevi değilim, Sünni anne babanın evladı olarak Dünya'ya geldim, Alevi olmak nasıl birşeydir, Aleviler neler yaşadı bilmiyorum bu yüzden, Alevi arkadaşlarımın anlattığı kadarını bilebiliyorum sadece.

Çekilen acıları, kayıpları asla onlar kadar hissedemem bu aşikâr, acıyı yaşayan bilir zira, bense yalnızca ortak olabilirim.

Toplumca hassasiyetlerimiz ne kadar dar alanlara sıkıştırılmaya başlandı böyle, biz eskiden de böyle miydik diye zorluyorum geçmişteki hatıralarımı, ben mi çok izole büyüdüm, bizim evde hiç mezhepler, ırklar, siyasi görüşler konuşulmazdı çünkü, ben bilmezdim evcilik oynadığım çocuğun Kürt mü Alevi mi Göçmen mi olduğunu, annesi babası sağcı mıymış solcu muymuş bilmezdim, çocuktuk oynardık, annelerimiz toplaşır 2 sohbet ederdi, babalarımız çocukluk anılarını anlatırdı.

Bu belki iyi belki kötü, iyi çünkü ayrım diye birşeyi çocukluktan beri bilmiyor yüreğim, kötü çünkü ben bebeklerimle oynarken yurdumun başka bir köşesinde bir başka çocuk ne Acılar çekti kimbilir, belki babasını aldılar elinden, belki evini işaretlediler, belki ırkı, mezhebi yüzünden oynamadı kimse onunla.

Ama eskiden hatırımda kalan bir evde acı varsa biz evimizde televizyon bile açmazdık o Acıya saygı duyduğumuzdan, annem cenaze evinin önünde oynamamıza bile kızardı, gidin bizim kapının önünde sessizce oturun der evde birşeyler hazırlar acı yaşanan o eve koşardı hemen.

Üstünden isterse Yüzyıllar geçsin, içlerinde 12 Yaşında çocukların bile olduğu bir acı yaşanmışsa eğer, o Acıya saygı gereği, toplumsal hassasiyetlere azami Özen gösterilmeli.
Bugün o Acının adı Madımak olur, Dersim olur, Türkmen olur, Kürt olur, Göçmen olur, Türk olur, Alevi, Sünni, Şafii, Caferi olur.

Maalesef şunu görüyorum bizlerde, duyarsızlaşıyor, duyarsızlığımız karşısında bize duyarsızlaşanlara da kızıyoruz.

Acının dini, dili, ırkı, mezhebi, sağcısı, solcusu yoktur oysa...

Bugüne kadar yaşanmış tüm acılar için üzüntü duyuyor ve ölen insanlarımızı Rahmetle anıyorum.

bu buluttan nem kapmak değil. Sivas katliamının anma gününde Sivas'ın yolları mı dağları mı her neyse, türküyü de tam bilmiyorum, diye tvit paylaşırsan olacak olan bu.
sonra da yok Meclis başkanı işte Sivaslı da ondan bundan demek bildiğiniz kıvırmaktır. bunun buraya çekileceği gün gibi aşikarken, Allah Allah bu insanlar neden ayaklandı demek biraz komik açıkçası.
herkes öyle anlamadığına göre demek ki farklılık var.
siz öyle anlıyor olabilirsiniz,biz de ismet sezgin olarak anlıyoruz.

kimsenin kıvırmaya,sizleri ikna etmeye ihtiyacı yok.

sürekli bir ajitasyon,sürekli her sözden,konuşmadan başka manalar çıkarmalar.

siz çocukmuşsunuz.
ben 20 yaşındaydım ve orda yaşıyordum.

neler oldu neler bitti hepsini biliyoruz.

içinizdeki nefret karşınızdakinde yok emin olun.

suriyede de şiiler her türlü zulmü yaptı.
madımaktan hemen sonra başbağlarda 30 küsür insan çoluk çocuk denmeden katledildi.

içimizde nefret büyütmüyoruz sizin kadar emin olun.

burda herkes seini istediğin gibi yorum yapacak değil.

Sivas o yillarda benim 1 saat otemdeydi benim madimaga falan lafim yokmben baskana hayirli olsun diye turkunun devamini yaziyorum yasim o yillarda 9 falandi ama hatirlamiyrm hatirlamak zorundada degilim buda yapilan insanlik ayinini onayladigim anlamina gelmez ama buradada aleviler katledildi cok mu umurlarinda yazilmasi cok cok manidar biz dunyada katledilen zulmedilene uzuluyrz kendi halkimizin insanina mi uzulmeyecegiz
Ben tokatliyim ve sivas burnumun dibiydi oralarda aleviside sunniside icice yasar bizi sahura kaldiran komsumuz vardi en yakin arkasadasim aleviydi ama anadoluda kimse alevi sunni diye ayristirmaz Ayristirmayi yapan siz kendini ayristirmis ve ustun gormus olan kulturlu kesinsiniz.

Sivas o yillarda benim 1 saat otemdeydi benim madimaga falan lafim yokmben baskana hayirli olsun diye turkunun devamini yaziyorum yasim o yillarda 9 falandi ama hatirlamiyrm hatirlamak zorundada degilim buda yapilan insanlik ayinini onayladigim anlamina gelmez ama buradada aleviler katledildi cok mu umurlarinda yazilmasi cok cok manidar biz dunyada katledilen zulmedilene uzuluyrz kendi halkimizin insanina mi uzulmeyecegiz
Ben tokatliyim ve sivas burnumun dibiydi oralarda aleviside sunniside icice yasar bizi sahura kaldiran komsumuz vardi en yakin arkasadasim aleviydi ama anadoluda kimse alevi sunni diye ayristirmaz Ayristirmayi yapan siz kendini ayristirmis ve ustun gormus olan kulturlu kesinsiniz.

Sivas katliaminin oldugu gun kalkip komikli smileylerle sivasiinn yollarinaaa turkusunu cigirman gercekten cok buyuk bir hassasiyet.Gipta ile bakiyorum.

Birileri hassasiyet mi demisti ??

suriyede de şiiler her türlü zulmü yaptı.
madımaktan hemen sonra başbağlarda 30 küsür insan çoluk çocuk denmeden katledildi.

içimizde nefret büyütmüyoruz sizin kadar emin olun.

burda herkes seini istediğin gibi yorum yapacak değil.
5-6 sene önce, fakültemin karşısındaki camiden çıkıp, tekbir getirerek satırlarla bizim bahçeye daldılar; öğrencilere saldırdılar. Birkaç öğrenci bıçaklandı, bahçedeki ve giriş katındaki arkadaşlarım kantine kaçıp kapıyı kilitlemek zorunda kaldılar.

Birisi nefret mi dedi?

Hicbi sey bilmiyosun. Bunu kendimi ayristiran, ustun ve kulturlu goren bir dille yazmiyorum bak. Bilmek zorunda da degilsin. Ama bilmiyosun ve bilmedigin konular hakkinda fikir sahibisin ne yazik ki. Kotu olan da bu zaten. Diri diri yanan 35 canin ustunlugu mu kalmis allasen. Alevi sunni ayrimi yok da bu neydi peki? Bugune kadar anadolu alevileri her daim aci cekmistir. Osmanli zamaninda da, sonrasinda da, bugunde de... Elinizin altinda internet var acin bi bakin katliamlara zulumlere. Sunni katliami olsaydi eger su an bu umursamazlikla konusur muydunuz? Corumda sunnilerin cami yakip yikip sucu alevilere attigini goren bir sunninin kendi agzindan dinlemisken kim diyebilir ayristirma yok diye? Sen beni ayristiramazsin zaten alevi bu diye. Bunun toplumda ornegi yoktur. Ama bu tur seyler bir iki sayfa oncesine toplasip galeyana geldiginizdeki gibi oluyor iste.

X