Airfryer tarifleri

Huzurkovalayankus

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2024
10
35
26
Selamlar. Airfeyerda klişe yapılan yemekler vardır; patates, köfte, tavuk, lavaş pizzası. Bunları hepimiz internette görüp yapabiliyoruz zaten. Acaba sizin deneyip memnun kaldığınız güzel airfryerda yapabileceğim ev yemeği, tatlı tarifleri var mı?

Bende yeni aldım mısır denedim ortadan ikiye kesip sarımsaklı yağ toz kırmızı biber sos hazırladım sürdüm 20 dakikada çıtır bir mısır elde ettim eşim bayıldı.

bence harika bir topik olmus, insallah bol bol öneriler gelir.
ben sık sık balik yapıyorum, alt kisma biraz halka sogan, biraz halka limondan altlik yapiyoruz - fisfis zeytinyagi sıkıp uste baligi (levrek filota genelde) koyup ustune sogan limon koyuyorum bir fisfis zeytinyag da sıkıp 180 derecede ara sira kontrol ederek aliyorum.
dileyen levregi istedigi baharat limon ve yağ ile de marine edebilir, oyle de lezzetli oluyor

bir de hazir hamurdan pizza denedim o da guzel oldu. her firinsa satilan hamurdan aldim ikiye bölüp biraz unla mincirdim dinlenmeye birakdim. sonra airfrier boyutunda acip icine koydum (oncesinde bir iki fis zeytinyag siktim kolay ciksin diye)
ustune de rendenmis domates ve soganli sos ve kasar peyniri, bu kadar:) dilerseniz zeytin sucuk biber falan da atabilirsiniz. bir de almadan önce biraz kaşar rendesi.
yine 180 derecede ortalama 15 dakikada falan oldu. ara ata hamuruna bakmak lazim

bir diger tarif de karisik kizartma:)
2 kisi icin;
1 patlicani tuzlu suda bekletin aciligi gitsin. sonra minik kupler halinde kesicez
1 kabak, 1 patates, 2 yer elmasi, 1 sogan, 2 biber (daha varsa benzer meyve) hepsini küp küp doğrayıp bir kapta biraz zeytinyag tuz ve istediginiz baharatla karistiriyorsunuz, airfriyerin patates kızartması kabina alip 180 derecede ortalama 15 dakika falan kizartiyorsunuz. arasira acip hoplatip alttakileri uste getirmekte yarar var. iyice kizaracak. sonra ustune cirpilmis sarimsakli yogurt ve kizdirilmis tereyag+nane+kirmizi biber atiyoruz. yag sarimsak ve domates ezmesini de kizdirabilirsiniz.
hem lezzetli hem sağlıklı hem de çarçabuk olan bir şey

X