Aileyle aynı şehir mi uzakta olmak mi daha avantajli

Trendlyyyy

Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2018
81
7
18
Meraba arkadaşlar biz iki ailelere aynı şehirde yaşıyoruz evimiz her iki tarafada beş dakika mesafede eşimin ailesi çok geçimsiz hiçbiriyle anlaşamıyoruz benim ailem her konuda destek üç çocuğumu da annem büyüttü yemeklerini yaptı sağolsun ailemden yana sıkıntımız yok ama eşimin ailesi bana çok sıkıntı verdiği için onları görmeye artik tahammülüm yok her hafta görüşüyoruz eşim istiyor ama artık benim psikolojim kaldırmıyor sanki sürekli aramızı bozacaklar huzursuz olacağız onlarla görüşürsek diye düşünüyorum bu yüzden başka bi şehire taşınmak istiyorum sizce ıyi olurmu ailesinden uzakta yaşayanlar ne gibi sıkıntılar yaşıyorlar yardımcı olabilirmisiniz
Kusura bakmayın biraz karışık oldu umarım açıklayıcı olmuştur vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim

ailesinden uzakta yaşayanlar ne gibi sıkıntılar yaşıyorlar yardımcı olabilirmisiniz
Ailemden uzaktayım ve hiçbir sıkıntı yaşamıyorum. Kocaman insanlarız ve 3 çocuğunuz var neden sıkıntı yaşayasınız? Ömür boyu anne babamızın desteğini alamayız. Bu pek sağlıklı bir ilişki değil.

Bulunduğum yerde fikrini aldığım insanlar genelde gurbetin zor olduğunu alışmakta zorluk çektiklerini anlatıyorlar onların söylediklerinden etkileniyorum önceden boyle bir tecrübem olmadığı için nasıl olacağını kestiremiyorum

Meraba arkadaşlar biz iki ailelere aynı şehirde yaşıyoruz evimiz her iki tarafada beş dakika mesafede eşimin ailesi çok geçimsiz hiçbiriyle anlaşamıyoruz benim ailem her konuda destek üç çocuğumu da annem büyüttü yemeklerini yaptı sağolsun ailemden yana sıkıntımız yok ama eşimin ailesi bana çok sıkıntı verdiği için onları görmeye artik tahammülüm yok her hafta görüşüyoruz eşim istiyor ama artık benim psikolojim kaldırmıyor sanki sürekli aramızı bozacaklar huzursuz olacağız onlarla görüşürsek diye düşünüyorum bu yüzden başka bi şehire taşınmak istiyorum sizce ıyi olurmu ailesinden uzakta yaşayanlar ne gibi sıkıntılar yaşıyorlar yardımcı olabilirmisiniz
Kusura bakmayın biraz karışık oldu umarım açıklayıcı olmuştur vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim
Merhaba, ben ailemden uzakta yaşıyorum ve onları çok özlüyorum evet 28 yaşında koca kadınım ama napayım 2 buçuk yıl olacak evleneli bir an önce tayinimiz çıksa da biraz daha yakına gidebilsek diye gün sayıyorum resmen. Eşinizin ailesi de aynı şehirdeymiş sizin ve artık psikolojinizi bozuyorlarmış bence sizin için iyi olur ayrı şehir ama tavsiyem acil durumlarda hemen gidebileceğiniz kadar yakın bir yer olsun aynı zamanda. Gidip 10-12 saatlik yerlere taşınmayın. Ben mesela bunaldığım zamanlarda çıkıp gidebilmeyi çok isterdim. Eşimle mutluyuz çok şükür ki ama ben aileme biraz fazla bağlıyım sanırım:/

20 yıldır kendi ailemden uzakta yaşıyorum,
Eşimin ailesi ile de yakında oturamazdım ki zaten benim ailemle aynı şehirdeler.Eşim benim olduğum yere geldi.
Kendi sorunlarımız dışında başka sorun yaşamıyoruz.
Olan sorunları da aileler bilmediği için büyümeden hallediyoruz.
Her an ellerinin altında olma fikri bile beni intihara teşvik ediyor, abartmıyorum aileden uzak büyüdüm,fazla tepki gösteriyorum biliyorum, tecrübelerim yüzünden.
Hiç kimseyi özlemiyorum
Annemle sık sık telefonda görüşüyoruz zaten, gerisi de hiç önemli değil, destek yerine köstek oluyorlar çünkü.

• Beğen
Reactions: eeh

Ailelere yakın oturmak demek haftada bikaç gün 2 saat gidip çay içip evine geri dönmek demek. Ama ailelere uzak oturmak demek evinize gelip kalmaları için bahane demek. Ay 2 saatlik yoldan geldiniz bu akşam burda kalın laflarını çoook duyarsınız o zaman. Yakında olun arada birkaç saat görmek tahammül edilir birley en azından. Benden söylemesi

Ailelere yakın oturmak demek haftada bikaç gün 2 saat gidip çay içip evine geri dönmek demek. Ama ailelere uzak oturmak demek evinize gelip kalmaları için bahane demek. Ay 2 saatlik yoldan geldiniz bu akşam burda kalın laflarını çoook duyarsınız o zaman. Yakında olun arada birkaç saat görmek tahammül edilir birley en azından. Benden söylemesi
Bir yere kadar doğru ama şu da var: kızım akşama gelin, o zaman yarın gelin, nolmuş dün geldiyseniz Bugün de gelin, yemeğin yoktur diye yemek getirdim iki tencere, o kadar reçelini yapıyorum girlinredlerin her sene bir sefer de yardıma gelmedi, kayınpederin camiye gitti girlinred benim dişçide randevum vardı beş dk götürsen, ctesi günüm var gelmek ister misin, Hatice yengen haftasonu davet etti seni özellikle istiyor, e haftaya al kızım....

Bir yere kadar doğru ama şu da var: kızım akşama gelin, o zaman yarın gelin, nolmuş dün geldiyseniz Bugün de gelin, yemeğin yoktur diye yemek getirdim iki tencere, o kadar reçelini yapıyorum girlinredlerin her sene bir sefer de yardıma gelmedi, kayınpederin camiye gitti girlinred benim dişçide randevum vardı beş dk götürsen, ctesi günüm var gelmek ister misin, Hatice yengen haftasonu davet etti seni özellikle istiyor, e haftaya al kızım....

Kayınvalidenizin görüşme sıklığını bilemiyorum tabiki. Ama ben kayınvalidemlere haftada 3 kez akşama doğru gidip yemeğimi çayımı içer gelirim. Yarın yine gelin diye ısrar da etmiyor. Her insan farklı tabikii. Ama sizi bu kadar sık görmek isteyen bi kadınsa siz başka şehire gittiğinizde ay oğluma gidip 1 hafta hasret gidereyim derse ne olacak. O daha beter

Kayınvalidenizin görüşme sıklığını bilemiyorum tabiki. Ama ben kayınvalidemlere haftada 3 kez akşama doğru gidip yemeğimi çayımı içer gelirim. Yarın yine gelin diye ısrar da etmiyor. Her insan farklı tabikii. Ama sizi bu kadar sık görmek isteyen bi kadınsa siz başka şehire gittiğinizde ay oğluma gidip 1 hafta hasret gidereyim derse ne olacak. O daha beter
Her hafta üç gün görünmektense üç ayda bir bir hafta sanki daha makul

ailemden uzak yaşıyorum bence bir zorluğu yok

ama 3 tane çocuğum varken sırf kv huzurumu bozuyor diye çocuklarımın düzenini bozmam

neden maceraya atılayım ki

koyarım mesafemi olur biter

her hafta da gitmem

3 çocuğu olan birinin evinde işi gücü de bitmez çocuklarının gezmesi vs de her hafta kv ye gitmeye zaman nerede ki

kv ile aynı şehirde oturuyorum

13 yıldan fazla oldu hiç her hafta gitmedim hatta hiç iki hafta üst üste de gitmedim

Biz yakın oturuyoruz eşimin ailesine ,beş dakikalık yürüme mesafesi var aramızda, çalıştığım için kızıma baktılar,ev büyük kayınpederin evi,müstakil bahçeli vs bunlar artıları ama kv biraz meraklı herşeyi öğrenmeye çalışıyor bu arada gerginiz hanımefendiyle,bi de gün geliyor ışıklarımızı bile takip ediyorlar,klasik anadolu kvsi. Yani şöyle bi genel değerlendirme yapınca eşimden dolayı iyki yakınız diyebiliyorum çünkü çocuğa bakmaları benim için çok önemliydi ki kayınvalideye kılım bu aralar,onun dışında ev hanımı olsam yakın oturmazdım heralde hem evde olup çok görüşmek isteyebilecekleri için hem de çocuğa bakma gibi bi durum olmadığından muhtaç hissetmeyeceğim için,velhasıl dinamik çok fazla,siz bilirsiniz ancak. Eşim istersem taşınabileceğimi bildiği için müsamahakar davranıyor bana biraz da bu şartları kabul ettiğim için minnet duygusu var,mecbur kılsa tepkim daha farklı olurdu. Kendi ailemden iki saat uzağım ama ben çok düşkün değilim aileme.

Bence önce aynı şehirde biraz uzak bi yere taşınınnnnn.

ailemden uzak yaşıyorum bence bir zorluğu yok

ama 3 tane çocuğum varken sırf kv huzurumu bozuyor diye çocuklarımın düzenini bozmam

neden maceraya atılayım ki

koyarım mesafemi olur biter

her hafta da gitmem

3 çocuğu olan birinin evinde işi gücü de bitmez çocuklarının gezmesi vs de her hafta kv ye gitmeye zaman nerede ki

kv ile aynı şehirde oturuyorum

13 yıldan fazla oldu hiç her hafta gitmedim hatta hiç iki hafta üst üste de gitmedim

Aferin size bunlara böyle geerekiyor sonra astarını istiyorlarr.

Sırf kv var diye ailemden uzaga gitmezdim kv ile mesafemi artirirdim. Su siralar Allah korusun ailemin yasadigi sehirden kvmin yasadigi sehire tasinma ihtimalimiz var, o bile benim kafayi yememe yetiyor...

Kayınvalide den uzak olucam diye başka şehre gidersen iki ayda bir sende 10 gün kaldıklarında bileklerini kesersin söyleyeyim .Mesafe koyabilen es zaten aynı şehirde de koyar.Seni uzdurmeyen/ ezdirmeyen eş aynı şehirde de bunu yapabilir.Sen boşuna kendi ailenden uzaklaştığınla kalırsın kayınvalide haber bile vermeden çıkar gelir sana bavuluyla

Back
X