Ailesi tarafından istemiyorum, lütfen yardım!!

bccsn

Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2015
331
195
23
30
Hanimlar iyi aksamlar.bu işin içinden nasil cikacagimi bilmiyorum. Lütfen bu durumu yasayan kisiler var ise bana bir akil verin yardimci olun.
Ben 18yasindayim suan üni hazirlaniyorum. Sevgilim 25yasinda uzman çavuş, suan urfada görev yapiyor 1 sene sonra tekrar yanima istanbula gelecek. Afyonlular ailesi bildim bileli sevgilimi evlendirmeye calisiyorlar. Akrabalar olsun kendi koylerinden olsun, bir cok kiz buluyorlar. Sevgilimde reddediyor tabiki. 2yillik bir iliskimiz var hersey cok guzel. Ailesine madem evlenmemi istiyorsunuz, benim iki yillik bir iliskim var seviyorum ve onunla evlenmek istiyorum diyor. Fotograflarimizi gosteriyor. Fakat annesi babasi halasi yengeleri dedesi anneannesine kadar kimse beni istemiyor. Ortada geçerli bir sebep yok. Ben istanbulda yaşıyorum, belki istanbuldan kizmi alinir diye dusunuyorlar bilmiyorum. Sevgilime arkadaş olarak takilin demisler. Bu benim çok agrima gidiyor. Filmlerde gorurdumde inanmazdim. Ben ne yapicam? Nasil bir yol izliycem nasil davranicam? Bu durumu yasayan varsa bana bir fikir verin lütfen çok zor durumdayim

sen ne yaparsan yap boş.sevgilinde biter iş.yaşlarınız daha çok küçük.onu da zorla evlendircek değiller.sabır.zaman ne gösterir bilinmez.herşeyin hayırlısı olsun.

Sana ne Afyondan Urfadan adamın ninesinden dedesinden?

Kır dizini dersine çalış bu yaşta ne evlenme merakı?

Ayrıca ilişkiniz başladığınızda 16-23 müydünüz? Sevgilin tuhaf bir çeşit, çocuksever midir nedir artık.

İzleyeceğin yol belli, bu zırvalara akıtacağın zamanı ve enerjiyi üniversiteye girmeye odakla.

O iş yaş gibi ya. Ailesi istemiyorsa istemesin sizede ben alacağım diyebilirdi ve sana da asla olumsuz bişey söylemez di. Ailesine düşman olma diye.

Arkadaş olarak mı takılın demişler bu nasıl bir mantık, haklı bir gerekçeleri dahi yok, bir insanla evlenirken ailesiyle de evleniyorsunuz malesef, sevgiliniz ne diyor peki bu duruma?

Üniversite sınavına iyi hazırlanıp kazanacaksın.seni istemeyen aileyi ve evladını da sen hiç istemeyeceksin.çözüm basit.

Benzer şeyi ben yaşadım. Önceden ''Gururumu asla ayaklar altına aldıramam ailesi istemiyosa olmaz!!!'' diyip duruyordum. Ki 5 yıllık bi geçmişe dayalı. Benim ailem de onu istemiyordu. Ben 21 o 26 yaşında. Sonuç olarak ne mi oldu? Şuan onu köylerinden biriyle evlendiriyorlar. Biraz zoraaki. Biz gururumuzun bedelini ödüyoruz. Artık istesek de kavuşamayız. Diyeceğim o ki, arada güzel bi sevgi bağınız varsa herşeyin üstesinden gelecek gücünüz de vardır. Evett, aileler çok önemli. Ama bir daha sevebileceğin bi insanı bulabilmek de çok zor. Vazgeçme, mücadele et.

bu yaşta neden evlilik düşünüyorsun. önce üniversiteni oku, çalışmaya başla, kendi ayakların üzerinde dur. evlilikte zamanı gelince olur. o zamana kadar sevgilinle ilişkiniz devam ederse de aileleri ikna edip evlenirsiniz. ailesine kendini tanıtırsın vs.

Ailesi yapı kültürden dolayi seni istemiyorlar . Onlar kendi arabalarını alıp köle givi eğitmek istiyorlar sen okuyosun sen istanbul kizisin seni egitemezler düşünceleri bu . Üzgünüm ama bu iş zor yakında annesi oğlun dan tercih yapmasini isteyecek . Başıma geldi

Yasin kucuk evlenme, oku.

Ailesi istemiyorsa evlensen bile burnundan fitil fitil getirirler bilesin.

Bende bi askerle evliyim. Ve bu zordur, bunu da bilesin.

Bence yoluna bak.

Gerci bu yazdiklarim sana masal gelecek ama gun gelecek goreceksin.

Bizim şuan evlenme gibi bir lüksümüz yok okulum var. Sevgilimle aramizda evlenelim kacalim edelim gibi muhabbetler asla gecmiyor, cunku benim universitem var o hala gorevde. Evlenme konusunu surekli ortaya atan ailesi. Asker adam her animiz korkuyla geciyor ama ailesi birsey yokmus gibi ariyor oglum bak bu kiz varmis bi tanisin belki hayirlisi olur diyormus. Beni tanimaden etmeden bu ön yargiya anlam veremiyorum. Ayrilmak zorunda kalmak istemiyorum.

Kusura bakmayin da sevgiliniz bunlari neden size yansitiyor? Onlarin sizi istememesi sevgilinizin sorunu, sizin degil. Karsilarina cikip "ben bccsn ole evlenecegim itiraz eden olursa kendi bilecegi is" demiyor da kostura kostura size anlatiyor. Ailesinin triplerini simdiden cekmek zorunda misiniz daha kocaniz bile degil. Kendinize zorunuz ne Allah askiniza okulunuzu bir bitirin.

Kalbini kırmak asla istemem ama sana gerçekleri söylemek zorunda hissediyorum kendimi. Aranızdaki yaş farkı büyük. Öyle olmasa dahi şuan üniversite sınavına hazırlanıyorsun. Sevgilin illa evlendirecekseniz beni kız arkadaşımla evlendirin dediği zaman senin ona benim bi hayatım var geleceğim var aileme karşı sorumluluklarım var önce şu sınavı kazanmam gerekiyor demen gerekirdi. Üniversiteye geçmen ve bitirmen bu seneyi saymazsak hazırlıkla birlikte 5 sene. Bunu iyi düşün. Ailesi evlen diye baskı yapan adam seni 5 sene daha beklemez. Eğer kararını evlilikten yana kullanırsan da hayatın boyunca pişman olursun. Ekonomik özgürlüğün olmadan asla evlenmemelisin. Bunu aklının ucundan bile geçirme. Seninle ilgili tek dileğim umarım bu sınavın senin için ne kadar önemli oldugunu erken anlarsın ve iyi bi ünversiteyi kazanacak kadar aklını derslere verirsin.Sen şuan sevgiline ailesinin buldugu gelin adaylarını düşünürken rakiplerin harıl harıl ders çalışıyorlar. lütfen kendine bu kötülüğü yapma. Umarım herşey gönlünce olur

onlara uymayacağını düşünüyorlar

yaşın da küçük

olur deseler evlenecek misin yani

Bu satırları 25+ birisi yazmış olsa iyice tartın eğer eminseniz arkasında durun derdim. Ama yaşınız çok küçük. Bırakın birisini buluyorsa bulsunlar. Evlensin. Siz okulunuzu tamamlayın. Emin olun üniversitede fikirleriniz çooook değişecek.

Lütfen gençlik hatası yapmayın. Sadece derslerinize odaklanın

Yaşın daha çok küçük. Belki çevrenden bu sözü çok duymuşsundur ama gerçek olduğu için bir kere daha söyleme gereği duyuyorum. Üniversiteyi kazan bak karşına daha kimler çıkıcak. Elinde mesleği olan bir kızı istememezlik edemez kimse. Sen daha 18 yaşında dünyadan birhabersin. Bu yaşta yaptığın evlilik de henüz kendin olgunlaşmamış olduğun için fazla yürümez, çok pişman olursun. Bir de çocuk oldu mu yandın demektir. Bu bölümdeki konuları az bi okusan zaten bu düşüncelerden vazgeçersin. Erken evlilik yapan her bayan ya eşinin ailesi ya da eşi tarafından eziliyor. Ben neden okumadım bu yaştan sonra neler yapabilirim diye kafasını taşlara vuruyor. Evlilik her zaman olur ama hayatının en güzel yılları bir daha gelmez. Benden sana abla tavsiyesi. Bu sene üniv mezun olmama rağmen evliliğe hala hazır olduğuma inanmıyorum. Ki senin yaşlarında beraber olduğum kişileri şimdi düşününce çok çocukça ve saçma geliyor. Bu sözleri yabana atma, çalış,okulunu kazan,toplumda saygı duyulan bir birey ol. Daha sonra evlilik çoluk çocuk zaten her türlü olur.

18 yaşındasın ki hemen evlenmeyi mi düşünüyorsun?
Sevgilin niye bunu sana anlatıyor.
Daha küçüksün.
Oku oku oku.

Bir de hep mis li konusuluyor. Belki ailenin konu sahibinden haberi bile yok. 26 yasinda adam cocuk degil ki he he deyip yine bildiklerini okusunlar. Benim babam 23-24 yasindan önce evlenicem diye sakin gelmeyin karsima derdi. Bu yasta ne evlenmesi ne aile istememesi yahu.

Bence sizin yaşınız küçük ve daha öğrenci olduğunuz için sizi kaale almıyorlar
Normalde 7 yaş bana gore cok degil
Ama sizin yaş grubunuzda sorun var
Mesela siz uni kazansaniz 4 sene adam olacak 30 siz daha 22 23
ailesi de bunu düşünüyor olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…