Benim eski sevgilimin annesi saçma sapan bir kocaya bir sürü çocuk vermiş, çile çekmiş, çocuklarına hep 'sizin yüzünüzden katlaniyorum' mesajı verip onların da sırtına tonla duygusal yük bırakmış, klasik çilekeş bir anneydi.
Çocuğun ablaları ise girmişti,çocuk da öğrenci evinde kendini geçindirecek kadar bir gelir sahibiydi. Geride bir ortaokul çağında bir kardesleri daha vardi. Annesine defalarca 'birak şu adamı gel, burada yeni hayat kuralım. Zaten babam eve para vermiyor, biz sana bakarız, bu şehirde hayat kurarız' dedi. Ama b.k gibi bir evliliğe her sene çocuk doğuran, dayak yiyip yiyip 'sizi bırakmamak için çekiyorum' diyen kadın tabii ki kocasını bırakmadı, 'bu saatten sonra kimseye kendimi gulduremem' dedi, gelmedi.
Benim çevremdeki örneklerde hayırsız şerefsiz kavgaci baba ve çilekeş anne var genelde..ve çocuklar da o salak babayı sevmiyor genelde. Annelerine ısrar ediyorlar 'birak şu adami' diye .
O yüzden ben kötü biriyle evli olan herkesin boşanması taraftariyim. Karısına kötü olan çocuğuna da kötü olur . Çocukken hadi neyse ama ergenliginden sonra onu da kısıtlar,onu da boğar,ona da saldırgan olur. Yani ne gerek var ki?
Geçen haftalarda kuzenimdeydim, o da çocuklar için boşanmamayi dusunmus bir sure. Ama her şey iyice kötü hale gelince ayrılmış. Şimdi kızının da bayıldığı tatlı bir sevgilisi, sevgilisinin kızı ile bir sürü güzel anıya sahip olduğu,mutlu bir hayatı var. Aynı şekilde adam da dünyaya başka pencereden baktığı bir kadınla mutsuz bir evlilik yapmış, eski karisi onu bırakınca çok üzülmüş. Ama şimdi kuzenimle birbirlerini buldukları için çok mutlular ve resmen yüzleri ışıldıyor beraberken. İyi ki de boşanmislar. "Çocuklar babasını seviyor, babası iyi bir adam" diyordu. Adam iyi ama içi ölmüş bir adam. Ruh gibi, enerjisiz,bir şey yapmak istemez. 'cocuklari babasından uzak büyütmek istemem' diyordu, şimdi büyüdü çocuklar, çoğu haftasonu gitmek bile istemiyorlar,babaları evde sadece oturuyor,bir şey yapmıyor diye
muhtemelen sırf çocuklar için devam etseydi de çocuklar babayla sohbet etmeyen, aynı evde sadece salonda koltukta TV izleyen bir baba modeliyle yasayacaklardi - çok da 'babali ev' modunda olmayacaklardi. Değişen bir şey yok yani.
Bence evliliğiniz kötüyse çocuğunuz bu kötü şeyi rolmodel almasın..ayrılın ama çocukları babaya da Birakin,her hafta bir gün-duruma göre iki üç gün baba da alsın. Bir süre sonra alisirlar