• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ailemin yanına gidemiyorum..

oylum27

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2010
206
19
98
İstanbul
ya arkadaşlar bi dertliyim ki sormayın..55 günlük bi bebeğim var..istanbulda oturuyorum bu arada ayrıntılı anlatayım ki açıklayıcı olsun...ailemden uzakta yaşıyorum..hamileliğim boynca memleketime gidemedim yani yaklaşık 1 senedir gitmemiş oluyorum..annem,babam kardeşlerim tek tek geldi yanıma ama bende artık çıkıp bi değişiklik yaşamak istiyorum ...yaşllı bi ananem var onu görmek istiyorum...kocambi yandan kaynanam bi yandan daha erken havalar soğuk bi çocuk toparlansın,çağır onlar gelsin gibi saçma sapan şeyler söyleyip sinirlerimi bozuyolar...bende zatn mart sonu gibi gideyim diyorum yazı bekle diyolar.çıldıracam anlayacağınız..kendini benim yerime koy diyorum kaynanama kızını görmesen naparsın diye,ağlıyorum sızlıyorum bana diyoki e git o zaman evini bırak git hele bakim mutlu olacan mı..böyle anlayışsızlar işte...kocam bi yandan beni bırakıp nasıl gidecen falan gibi muahbbetler..benim canım yokmuş gibi bencilce sözler...bana bi akıl verin...nasıl çelebilirim kocamın aklını?

canım eşinle birlikte gitseniz bir iki gün kalıp dönersiniz böylece sorun kalmaz annenler hangi ilde yaşıyorlar

aileni gormeye hakkin var canim..kusura bakma canim cok sacma dusunce bunlar...
sen evlendiginden bu yana hic gitmdedinmi aileni gormeye..
sen esini yola getirmeye bak canim.
önemli olan esin...

canım çok üzüldüm durumuna bende oyle bişe yaşamıştım hamileligimin ilk üç ayında yolculuk yasaktı.annemler istanbulda oturuyo ben bursada esım ve kaynanam gondermedıler benı bayramda.hayatımda yasadıgım en kotu bayramdı.tabı ben 3 ay gectıkten hemen sonra gıtdım.dayanılmaz bişe aile özlemi .inşallah eşini yola getırırsın gıdersın canım..

seni çok iyi anlıyorum cnm.bende senın gibi 1 sene hamılelğim boyunca gidememiştm.
bebegım 3 aylktı ilk gittiğimde.
çok zor gercekten.iş eişinde bitiyor çokta üstüne gitme inada bindirir sonra. havalar az ısınsın o zamn bısey demeye hakları olmaz...

memeleketim malatya arkadaşlar..eşim doktor çok yoğun nöbeti var o gelemiyor yani..bebekten önce sadece 1 kere yalnız gitttim..o da geçen sene kurban bayramıydı..düşünün bu sene bayramlarda bile gidemedim..çok sinir oluyorum..inada bindirdi resmen..of off ..Allahım merhamet koysun içlerine..zaten kaynanamı takmıyorum eşim ikna olursa onlar umrumda diil..

anlayışsızlar ya!!!
benim kayınvalidemde gidip kalmamdan hiç hoşnut olmuyor anlıyorum halinden tavrından..hele bebek olunca dahada kıskandılar.onlar daha çok görüyor biz göremiyoruz derdine düştüler herhalde.bende hiç yüz vermiyorum valla.ama iş eşte biter.bunu bilir bunu söylerim.sağolsun eşim ilk doğumumda yolladı 40 ım çıkana kadar durmuştum.annem aslında gelmişti yanıma ama dedem çok hastaydı ondan beraber gittik.

yine yazın gidin dedi çok sıcak buralar çocuk bunalmasın dedi.
2. hamileliğimin bulantı zamanı annemleri çağırdım eşim dedi çağır gelsinler harap oldun diye..en azından kıza bakarlar dedi..sonra beraber gittik yine memlekte 1 ay kaldım kendime geldim eşim almaya geldi.

kesinlikle eşin anlayışlı olmalı..değilse ailesi yüz bulup neler neler der tabi

benim eşimde git der ben gitmem diye inat ederim.biz giresundayız ailelerımız ankara'da. yazın 1 ay göreve gidiyor tek kalıyorum. ille ankara'ya git der tartışırız bu yüzden ben hiç bir yerde rahat etmıyorum evimden baska yere gidemiyorum.benim gibi cins yok heralde:)

kayın vaildenin karışması cok saçma ona ne? senin onun gittiğine geldiğine karışıyormusun, yookkk ama kaynana ya illa bir olaya dalıcak:) bu kısım cok sinir bozucu, insanın damarına basınca dedikleri doğru bile olsa insanın zıttını yapası gelir:)

ama senin kötülüğün için değil bu havalar gercekten cok soguk, cocugun hasta olursa sonrasında daha cok üzülürsün. bu kadar beklemişsin biraz daha bekle, nisam mayıs gibi havalar biraz ılıyınca gidersin. senin içinde daha rahat olur

tam 2 aylik 60 gunluk bebekle iki ucak degistirerek fransadan turkiyeye gittim
esimle gittik o iki hafta kaldi ben iki hafta daha kalip yalniz geldim
hemde aralikti hava buz gibiydi
gerekli onlemleri aldiktan sonra hic birsey olmuyor
cok bunalmistim turkiyede resmen tazelendim yenilendim geldim
bebegimi bile sevemiyordum turkiyeye gitmeden once cunku surekli agliyordu ilk 40 gun kolikti gazini cikartamiyoirdu
resmen depresyondaydim zaten psikolog demisti hava degisimi yapin sevdiginiz insanlarin yanina olun diye
tavsiyem kesinlikle dinleme git
banada ne suratlar asildi ne laflar soyleyenler oldu ama umrumda degil
esim sagolsun gitmen lazim dedi en buyuk destegim o
kayinvalidem o cocugu bi hasta et ben sana sorarim dedi
bu cocuk benim kimseye hesap vermek zorunda degilim dedim 2 ay kusmus lafima benmi ona kusmem lazim o lafina karsi omu bana onuda cozemedim ya ?

Back