Kız İsteme Aileme Nasıl Açıklamalıyımmm :S

er_sev

Baladamın Gelini
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2009
7.068
1.034
198
35
Kızlar merhaba , Ben kendim işin içinden çıkamadığım için sizlere danışmak istedim . Belkide ben çok büyüttüm gözümde
Neyse şimdi size durumumdan bahsedeyim daha önce bu yoldan geçenler fikirleri olanlar bana yol gösterirse sevinirim Fena halde kafaya takmış durumdayım

İlk başta şunları söyliyim kızlar Ben evin en küçük kızıyım ve annemi 5 sene önce kaybettik.Bir ablam var fakat o evli evde abim ve babamla yaşıyorum.Küçüklükten beri evde yoğun ilgi hep benim üzerimdeydi.Annemi kaybettikten sonra bu ilgi iyice fazlalaştı ve resmen evin gözbebeği durumundayım 23 yaşındayım ama hala onların gözlerinde küçüçük bir kızçocuguyum.

1 senedir ciddi bi ilişkim var ve bu yazın istemeye gelicekler.Söz nişan yapmak istiyoruz 1 sene sonrada düğün Allah nasip ederse.Şu an ben Alanya da yaşıyorum erkek arkadaşım Antalya da yaşıyor.Evlenince Antalya ya gelin gidicem.Alanya Antalya arası 1.5 2 saat sürüyor.Benim kendime dert ettiğim bu durumu abim ve babam nasıl karşılıcak benmi çok büyütorum arada fazla bi mesafe yok ama sonuçta ayrı bi şehir.İlk abime mi söylemeliyim nasıl bi yol izlemeliyim ben yaa

canım allah mesut etsin inş.çok mutlu olursun ama sen büyütmüşsün biraz mesafe çok değil sana şimdi öyle geliyor bende ist.den ankaraya gelin geldm zor oluyor ama ne yapalım evlendik bi kere :) sen canını sıkma abin yada baban farketmez hangisi sana daha yakın geliyorsa ona anlat :)

bencede dert edilecek şey değil
sende kendi hayatını kuracaksın anlayısla karıslıycaklardır
yakın otursan bile sürekli gidip gelemezsin hayat şartları

Canım, öncelikle başın sağolsun... Anneni kaybetmiş olman çok zor bir durum ve tabii baba ve abinin de senin üzerine bu kadar çok düşmeleri çok normal...
Öte yandan hayırlı olur inşallah...
Bence aranda samimi açıdan sorunlarını ve sıkıntılarını hangisi ile daha çok paylaşıyorsan onunla konuşmayı dene.
Düşüncelerini ve durumunu, geleceğe dair hayallerini anlatarak, karşındaki insanı (sözleneceğin) tanıtarak konuyu açabilirsin. Sonra gelecek için planlarınızı dile getirerek tepkilerini ölçebilirsin...

Aradaki mesafe çok değil, gözünde o kadar büyütme.
İstanbul'da yaşıyorum, İstanbul içinde bir yerden diğer bir yere gitmek bazen 2 hatta 3-4 saati alabiliyor.
Ama bizim derdimiz trafik kaldı ki niceleri var, yurtdışına gelin gidiyorlar, bırak şehirler arasını...

Sağolun kızlar haklısınn biraz ben fazla dert ettim sanırımm oda aileme çok değer verdiğimden kaynaklanıyor olması lazım.Rahatlattınız beni umarım hayırlısı olur herşey sorunsuz bi şekilde çözülür.Benim mutlu olmamı isterler sanırım :)

(Öncelikle başın sağolsun) Keşke benim de senin ki gibi 1.5 -2 saat olsa :) Arada 12 saat var.. Bence bunu kendine dert etme.. Düşünsene 2 saat nedir ki.. canın sıkıldı atla gel Antalya'ya.. Canım daha büyük sorunlar olmasın.. Mesafe halledilir.. Söyleme konusuna gelince bence önce abine söyle.. Oda babanla konuşsun.. İnşallah hayırlısı olur.. Mutluluklar..

Başın sağolsun öncelikle :) Bence çok sorumn yapma ki uzaklık bile denilmez 2 saat için ,istanbulda bi yerden bi yere 2 saatde gidiliyor zaten ,bnce en ykın hangisi görüyorsan ona konuyu açabilirsin.

teşekkürlerr kızlar desteklerinizz için stresini attım üzerimden biraz herşey istediğimiz gibi olur umarım

sevgili efuli az önce benim aklımdan geçenlerdi bu yazdıkların. benimde 3 senelik bir ilişkim var çocukluk arkadaşımdı hemde, ama amerikada yaşıyor. ben de bu yaz aileme açıklamayı düşünüyorum. ben istanbulda o chicagoda 3 sene sürdürdük yaş oldu 27 ama daha şimdiden stresi heyecanı sardı beni nasıl derim nasıl ederim diye. allah yardımcımız olsun sağlık versin gönlümüzdekini hakkımızda hayırlı etsin.
bak benim gibileri de var sakın 2 saatlik uzaklığı dert etme allah yardımcın olsun mutluluklar.

dert etme söyle gitsin.. önce abine de eger sinirli değilse .. zamanla alışırlar .. hem yakın zaten alışırlar.. hergün o kadar yolu işe gidip gelenler var

Teşekkürr ederim kızlarr içimi çok rahatlattınız Ağustos gibi gelicekler nasip olursa umarım herşey yolunda gider ve ben bu karamsarlğımı üzerimden tamamiyle atarımm

ay buda meselemi be 2saatçik nedirki ben napim istanbul antalya bakalım bizimkiler nasıl karşılicak.sıkıntı yapma hallolmicak mesele değil.sonuçta ailelerde bunun bilincinde nekadar düşselerde üstümüze olumsuz karşılicak bi durum sözkonusu olmaz diye düşünüyorum

yani sonuçta bir gün evleneceğin ortada.bir an önce uygun bir anını yakalayıp açılmalısın bol şans!:)

Dediğin gibi sen biraz büyütüyorsun gözünde.... Elbette babasına evleneceğini açıklamak kolay değil ben 27 yaşındayım ve babam hala küçüğüm diye sever beni - ki ben evim büyük kızıyım...
babanın mutlu bir anında al karşına onunla konuş bence abinle aran nasıl bilemem ama sırlarını paylaştığın biri ise işte o zaman önce abine anlat sonra da o sana babanla konuşurken destek çıkar
ayrıca alanaya antalya mesafe yokki cnm ya... ne var işte ne güzel onlar size gelir siz onlara
elbet birgün evden ayrılacaksın ban benim annemler yurtdışında biz ne diyelim ama gönüller bir olsun yeter... bir an önce açıkla babana fazla büyütme gözünde mutluluklar dilerim şimdiden !!

Kızlarr size tekrardan çok teşkkür ederim geçen pazar günü ablama anlattım herşeyi en kısa zamanda tanışıyorlar çok sıcak ve içten karşıladııı çok mutlu oldum yahuu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…