• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem Esimi seviyor,esimde onlara karsi soguk, arada kaldim...

Orkide82

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2009
444
85
318
Almanya
Arkadaslar cok huzursuzum 1 bucuk yildir evliyim ve ailemle esim arasinda hep kaliyorum..artik napicami biliyorum düsünmekten üzütüden kalbim agriyor..
Ailemler herzaman ic güvey bize uyan damat istediler esimde ic güveyligi bastan kabul etmedi ayri eve gectik ..ailem zamaninda 3 katli ev almislardi hepimiz bi arada oturururuz diye..
Esim kötü biri degil ama dengesiz birden parlayan ufak seyden sinirlenen biri 2 dak.sonra sönen biri ve kavgayi uzatmayan küs kalmayan taraf yani barisir ,ama tabiki ailem piskolojigi bozuk biri diye ve beni mutlu etmiyor kanatindalar..tamam kim umdunu 100% bulur, esimle aramizda anlasiyoruz problemimiz pek yok ama ailem bize gelip gidikten sonra hep kavga ediyoruz,cok karismak istiyorlar,esim evliligimiz boyunca 3 araba degistirdi cok isden cikti suan issiz evde, ailemde diyor bu parayi arabaya yer ömür boyu seni calistirir kendisi evde oturur kadini köle gibi kullaniyor..bende tabiki artik cevhe aliyorum esime karsi..esimde onlar beni asagliyorlar cocuk gibi azarliyorlar hor görüyorlar diyor kendine yediremiyor benim yanimda olmuyorsun diyor,simdiye kadar bi birikimi olmadi diye para yönde ve dügünde pek altin takamadi diye ailem bozuk...
Aslinda en büyük nokta ama esim 700km yerden benim yasadigim yere göctü ve kafasi attiginda ben dönmeyi düsünüyorum buralari beni acmadi diyor..ailem tabiki bunu istemiyor kizini yaninda istiyor SIKAR kizimizi alip götürmek diyorlar,acikcasi bende istiyorum tabiki onlara yakin olmak istiyorum bunun yasligi hastaligi var diye ve sonucta ailem onlara kiyamiyorum ama esimin eski yasagidi yere gitsek hayatimiz daha renkli olur onada eminim amasi var iste oda Ailemden uzak kalamayisim hergün görüsmüyoruz veya telefonlasmiyoruz ama bi adim yakinimda olmalari yetiyor bana..Ben 2 tarafida anliyorum..aileme aramizdaki olaylari anlatmiyorum ama onlar bankada nekadar param oldugumu soruyorlar saniyorlarki ayri hesabim var ama degil yalan söylüyorum artik sukadar falan var diye,cocuk yapma diyorlar,cocuk durumu zaten esimden dolayi sorunlu bunuda bilseler allah hemen ayril derler..hep yalanla dolanla onu sevimli kilmaya calisiyorum aileme.
Aileme bakinca hakli görüyorum,esime bakinca onuda cogu yerde hakli görüyorum ..ne yapicami sasirdim artik..esim bizim daha uzak olmamiz belki hepimiz acisindan iyi olacak diyor ama ben gidemem düsünüyorum cünkü ailemin hakkini yiyemem cok ama cok emegi var üstümde hele annem cok üzülür kahrolur..

uzun oldu ama özür dertlesecek kimsem yok..:43:

kayınvalidenler bu kadar müdahele etse kızardın ama dimi
bence biraz mesafe koy, ailendir canındır tabiki ama herkes herşeye karışsa olurmu

Bir arkadaşın dediği gibi kayınvalide bu kadar müdahale etseydi? Siz kaçıp gitmek isteseniz, SIKAR biraz oğlumu götürmek deyip aynı apartmanda oturmak isteselerdi? Otumadan o derece karışmalarına rağmen, ne düşünürdünüz siz? Sizin düşündüklerinizi eşinizin düşündüğünü farz edin, ailesini yaşlılık, hastalık gibi şeylerle yalnız bırakmak istemediğini, üstelik ailesinden rahatsız olduğunuzu, size çok müdahale ettiklerini düşünün, ne hissederdiniz? Ne yapmak isterdiniz?

Ben ailenizin söylediklerinde haklılık payı olduğunu düşünmüyorum, siz kendi aileniz olduğu için bir şey diyemiyorsunuz sadece, bankada para durumunu sorup, çocuk durumuna karışmayı bırakın, çocuk konusunda olan problemleri duysa, hemen ayrılın diyecekler diyorsunuz? Bir ailenin yuvayı bu kadar kolay dağıtabilmesinin nesi normal ki?

Son düzenleme:
Arkadaslar cok huzursuzum 1 bucuk yildir evliyim ve ailemle esim arasinda hep kaliyorum..artik napicami biliyorum düsünmekten üzütüden kalbim agriyor..
Ailemler herzaman ic güvey bize uyan damat istediler esimde ic güveyligi bastan kabul etmedi ayri eve gectik ..ailem zamaninda 3 katli ev almislardi hepimiz bi arada oturururuz diye..
Esim kötü biri degil ama dengesiz birden parlayan ufak seyden sinirlenen biri 2 dak.sonra sönen biri ve kavgayi uzatmayan küs kalmayan taraf yani barisir ,ama tabiki ailem piskolojigi bozuk biri diye ve beni mutlu etmiyor kanatindalar..tamam kim umdunu 100% bulur, esimle aramizda anlasiyoruz problemimiz pek yok ama ailem bize gelip gidikten sonra hep kavga ediyoruz,cok karismak istiyorlar,esim evliligimiz boyunca 3 araba degistirdi cok isden cikti suan issiz evde, ailemde diyor bu parayi arabaya yer ömür boyu seni calistirir kendisi evde oturur kadini köle gibi kullaniyor..bende tabiki artik cevhe aliyorum esime karsi..esimde onlar beni asagliyorlar cocuk gibi azarliyorlar hor görüyorlar diyor kendine yediremiyor benim yanimda olmuyorsun diyor,simdiye kadar bi birikimi olmadi diye para yönde ve dügünde pek altin takamadi diye ailem bozuk...
Aslinda en büyük nokta ama esim 700km yerden benim yasadigim yere göctü ve kafasi attiginda ben dönmeyi düsünüyorum buralari beni acmadi diyor..ailem tabiki bunu istemiyor kizini yaninda istiyor SIKAR kizimizi alip götürmek diyorlar,acikcasi bende istiyorum tabiki onlara yakin olmak istiyorum bunun yasligi hastaligi var diye ve sonucta ailem onlara kiyamiyorum ama esimin eski yasagidi yere gitsek hayatimiz daha renkli olur onada eminim amasi var iste oda Ailemden uzak kalamayisim hergün görüsmüyoruz veya telefonlasmiyoruz ama bi adim yakinimda olmalari yetiyor bana..Ben 2 tarafida anliyorum..aileme aramizdaki olaylari anlatmiyorum ama onlar bankada nekadar param oldugumu soruyorlar saniyorlarki ayri hesabim var ama degil yalan söylüyorum artik sukadar falan var diye,cocuk yapma diyorlar,cocuk durumu zaten esimden dolayi sorunlu bunuda bilseler allah hemen ayril derler..hep yalanla dolanla onu sevimli kilmaya calisiyorum aileme.
Aileme bakinca hakli görüyorum,esime bakinca onuda cogu yerde hakli görüyorum ..ne yapicami sasirdim artik..esim bizim daha uzak olmamiz belki hepimiz acisindan iyi olacak diyor ama ben gidemem düsünüyorum cünkü ailemin hakkini yiyemem cok ama cok emegi var üstümde hele annem cok üzülür kahrolur..

uzun oldu ama özür dertlesecek kimsem yok..:43:

her ana baba kızını yanında ister.... ayrıca her ananın çocuğunda emeği çoktur. kocanıda leylekler getirmedi onunda anası babası var dimi :) bence hatalı olan ailen .. gelipte kocana laf sölemeye azarlamaya hakları yok çocuk değil o evli barklı bir birey. seninde bu durumda aileni uyarman eşinin yanında olman lazım... adam sizin böyle tavırlarınızdan bıkmış ve salmış kendini... gitmek istiyor bunalmış... ve gitmelisinde anneleri bukadar sewiosan evlenmeseydin canım.. ilk basta eşin gelicek sonra ailen... senin evin barkın yuvan ayrı artık . maddi yönden ailen ona gıcık gidiyor çok saçma ! çocuk sorusunu bilseeler allah diosun buda çok saçma onlara ne ?

ama evde oturması konusunda gerçekten dikkat et. iş arayışındamı yoksa senin arkana mı sığınma çabalarında

Dedikleriniz cok dogru haklisiniz ..
ailem aklimi karistiriyor herseferinde yok sana deger vermiyor, calismiyor, durmadan araba degistiriyor, sen calisip herseyi ayagina getircen saatinda yemek olacak vs vs. seni kullaniyor hesabi
Bütün gün evde bilgisayar basina bir el süprügeyle süpürge cek lütfen desem ben isdeyken bakariz deyip hicbisey ellemiyor en basiti :/
Yani anlicaniz kendi tabiri caize türk erkegi evin horozu
Ilk baska esim bana "benim evlenmemin buyuk bi sebebi cocuk" demisti, cünkü ailede son erkek..simdi tabiki bu olumsuzluk cikti , allahin taktiri iste :/
Son isini mesai arkadasiyla tartisdigi icin cikarildi taseron firmadan girmisti..bi yerde 6 aydan fazla durmuyor ya isi begenmiyor yada maasini..onunda buraya benim yanima gelmenin en büyük noktasi benim sabit bi isim olmasi ve onun yasadigi yerde iflas durumu var diye dogru bi ise girmemis cünkü maasini kesiyorlar diye

Ailemin bukadar kontrollü olmasi tabiki yanlis buluyorum ama simdi bisey desem onlarin lafi hemen elin oglu kiymetli , ömür boyu bunumu cekicen böyle,safsin sen, insanligi yok onun, kadin kiymeti bilmiyor o sonra basini daha cok vurucaksin vs vs
Ölcüp biciyorum ama kim 4/4lük ki,kadin herzaman daha fedakar oldugunu zaten biliyoruz ..Baska arkadaslarimin eslerine imrenmiyorum degil.Mutlumuyum esimle desem 50% evet 50% hayir...zamaninda bekarkende ailemle cokta mutlu degildim annem cok dominant biri yani evin horozudur acikcasi akilli kadindir ama pek anlasamazdik, anneme karsi pasiv biriyim onunda farkindayim :/

Esimle aramizda anlasmasizligimiz pek yok ufak tefek tabiki olacak oda neden ben uyumlu hos görülü ye ayak uyduran biri oldugum icin oda..su dogruki esim pek sevgi sözcükleri kullanmaz, dogum günü özel günler bilmez,bencil ve egoist biri bunu zamaninda kayinvalidemde diyordu hala der..acikcasi hayattan bezmis piskolojisi bozuk ama insan olarak kötü biri degil..
Kayinvalidem aksine cok iyi biri hatta tüm aile akraba beni tutar ogullari aksi biri oldugunu bildikleri icin yani anlicaniz gibi zor biri ama ben anlasiyorum gel gelelim...artik bi yola girdim ayrilmayida istemiyorum elbette ama bazen ailemlen anlasmasizlarini gördükce cekip gidesim var ama aileme dönmekde acikcasi yemiyor gözüm :59

Karma karisik bi hayat kendim cikazdayim sanirim :26:

bu konu tam tersi olmuş olsaydı o adamı taşlıyor olurduk şimdi :ssz: eşinizle aranız iyise ailenize sizinde ayrı bir aile olduğunuzu söyleyin sorunlarınızı kendiniz çözün kimse karışmasın :51:

Bir arkadasimin bir lafi vardi Ah su ücüncü kisiler olmasa evlilkler ne güzel yürürüdü derdi yüzde yüz katiliyorum eger esler iyi kötü birbirini idare edebiliyorsa sorunlarin yüzde doksani aileler yüzünden cikiyor maalesef böyle burada bir secim yapmak zorundasiniz maalesef bu secimi kendiniz yapamazsaniz öyle zannediyorum size yaptiracaklar bari sizin seciminiz olsun
bu arada nokta kalavyem bozuk odugu icin noktalama isaretlerini kozamaiyorumcok özür dilerim

Bütün gün evde bilgisayar basina bir el süprügeyle süpürge cek lütfen desem ben isdeyken bakariz deyip hicbisey ellemiyor en basiti :/
Yani anlicaniz kendi tabiri caize türk erkegi evin horozu
Ilk baska esim bana "benim evlenmemin buyuk bi sebebi cocuk" demisti, cünkü ailede son erkek..simdi tabiki bu olumsuzluk cikti , allahin taktiri iste :/
Son isini mesai arkadasiyla tartisdigi icin cikarildi taseron firmadan girmisti..bi yerde 6 aydan fazla durmuyor ya isi begenmiyor yada maasini..onunda buraya benim yanima gelmenin en büyük noktasi benim sabit bi isim olmasi ve onun yasadigi yerde iflas durumu var diye dogru bi ise girmemis cünkü maasini kesiyorlar diye

Ailenizin çok karışmasını haklı bulmuyorum ama sizin anlattığınız kadarını bilir onlar, onların yanında eşinizden dert yandıysanız sizi manipüle etmeye çalışmaları anlaşılır. Eşiniz hakkındaki gerçek fikriniz nedir? Sizce elinden geleni yapıyor ama olmuyor mu, yoksa sorumsuz bir adam mı? Ben okuduğum zaman kendini size baktırmak isteyen bir adam gördüm ama bunun en doğrusunu siz görürsünüz. Kalbiniz ne diyor?

Son düzenleme:
Hayir aileme bisey demiyordum aksine hep yok oyle degil siz yanlis anlamissiniz diye yorum yapiyordum onu sevimli gostermye calisiyordum anlicaniz ama gorunen koy klavuz istemez derlerya ...kendisi herseyi konusmayla berbat ediyor zaten nihayetinde yok ben soyle adamim yok boyleyim bana karismicak kimse benim dedim dedik kadin erkegine uyar dik kafali laflar yani soyle yumisak altda alma lafi yok bunuda kim olursa alinir gucenir...
Evet su bi gercek esim insan kullanmasini sevior zamaninda kiz kardesine hep isleri yaptirirmis cunki kafasi almiyor ama beni yari yolda biraktigi icin yani sorumluluk bakindan kirginim...bazen ben keyfim icin calismiyorum sana destek olmak icin diyorum ozaman cik isden sana calis diyenmi var ama canin sikilirki senin diyor ne akilli ben ikimizi dusunerek 1elin nesi var 2elin sesi var hesabi..benimde hayallarim elbette farkliydi..eskiden sukadar para kazansam yeter diyordu simdi o yok manyakmiyim ben bosunami meslek yaptim diyor eh bende oyle desem ozaman 2mizde evde oturcaz anlicaniz is yerimi acsam yoksa calissami diye ikilemdeymis ama bizim 1kurus birikikiz yok...gel 1-2sene beraber calisalim biriikimiz olur coluk cocuk olana kadar diyorum haklisin diyor az para oldumu araba degistircem diyor beni acmior istedim araba degil diyip isin icinden cikiyor...dirayetli degil hemen biseyden bikiyor usaniyor sinirleniyor...dedim gibi kotu biri degil ama dedim dedik biri kimseyle gecinemiyor..suan issiz olduu icin bide bunalimda..evde oturmak hosuna gidior gibi yani gururna dokunmuyor..
Bi laf varya bendeki bu sevda olasa guzelligin bes para etmez o duruma cikiyor kapi bende...

Baslikta esim ailemi seviyor yazmissiniz fakat ben sevgi belirtileri goremedim yazdiklarinizda, esim soguk yazmissiniz çok hakli
Nasil biz evli bayanlar erkegin ailesi çok karisiyor diye sikayet ediyoruz mutsuz oluyoruz, esiniz de bunlari yasiyor
Hesabinizdaki paraya kadar soruyorlar, çocuk yapmayin diyorlar ! aileniz sizin artik bir aile oldugunuzu ve kendi kararlarinizi alabileceginizi anlarsa iyi olur
Sizi oyle yetistirmisler ama yasiniz itibariyle evlenince bu tarz seylerin yanlis oldugunu akil etmeniz ve en basindan ailenizin bu kadar mudahale etmesine izin vermemeliydiniz
Bu saatten sonra ailenizin degisecegini zannetmiyorum o yuzden huzurlu ve mutlu olmak için tek çareniz uzaklasmak
Ailenizden kopamiyorsaniz evlenmeyecektiniz esiniz bunlara katlanmak zorunda degil

Son düzenleme:
Ailemin bukadar kontrollü olmasi tabiki yanlis buluyorum ama simdi bisey desem onlarin lafi hemen elin oglu kiymetli , ömür boyu bunumu cekicen böyle,safsin sen, insanligi yok onun, kadin kiymeti bilmiyor o sonra basini daha cok vurucaksin vs vs
Ölcüp biciyorum ama kim 4/4lük ki,kadin herzaman daha fedakar oldugunu zaten biliyoruz ..Baska arkadaslarimin eslerine imrenmiyorum degil.Mutlumuyum esimle desem 50% evet 50% hayir...zamaninda bekarkende ailemle cokta mutlu degildim annem cok dominant biri yani evin horozudur acikcasi akilli kadindir ama pek anlasamazdik, anneme karsi pasiv biriyim onunda farkindayim

Esiniz annenize boyun eymedigi için anneniz resmen yuvanizi yikmaya çalisiyor ! Burda bazi bayanlar kvleri hakkinda yazar acaba abartiyorlar mi? nasil bir anne çocugunun yuvasini yikmak ister diyordum.. Varmis demekki oyle anneler.
Elin oglu, bunumu, insanligi yok gibi laflar ediyor ve siz sesinizi çikarmiyorsunuz ?! Babaniz annenize gore elin oglu mu?
Ben 4 yildir evliyim ve 4 kere araba degistirdik, annem neden bu kadar sIk araba degistiriyorsunuz geleceginizi hiç mi dusunmuyorsunuz dediginde ben anneme esimin kumar tarzi kotu huylari yok ama araba tutkusu var, spor arabaya bu yasta binmezsek yaslaninca zaten binemeyiz, içinde mi kalsin? derim, abimin de araba tutkusu var, annem de gençler boyle demekki diyor geçiyor..
Ben esimin ailesinden sikayetçi oldugum için esimle aram bozuldu annem kulaklarimi çekti hemen esine yuklenme, ailesine iyi davran, yuvana sahip çik, bilmem ne.. Hos ben yine kendi bildigimi okurum ama demek istedigim bir anne olarak bu tarz seylerin soylenmesi gerekir, bir buyuge de bu yakisir. Zaten bu yuzden esim annemi çok sever..
Ki benim annem de dominant ama kendi evinde benim degil.
Arkadaslarinizin eslerine de imrenmeyin, insanlar genelde çok mutsuz olsa da disardan mutlu gibi gorunmeye çalisirlar.

Son düzenleme:
arkadaşım... eşinle anlaştığnı düşünüyorsun.. ama bence idare ediyorsun. ailen evliliğinizin bsşından beri eşine saldırdığı için onlara karşı oluşturduğun koruma kalkanı eşini sana karşı da koruyor. sorunlarınız ailenden kaynaklanıyormuş gibi geliyor ama siz bşbaşa kalsanız bu sefer biribirinize düşeceksiniz. yani ailen aslında aranızda bir tampon. eşinde hoşlanmadığın ve hayatını zor duruma sokacak özellikler yok değil. ve seni de alıp götürecek bir birikime sahip değil... bence eşini ailene karşı savunma olarak kullandığın pembe sözcükler dışında bir daha ölç tart ki bunu yapmışsın zaten; ailenden ayrı olmak sana müthiş bir çözüm getirecek mi bir bak.. bir de maddi gelirin nasıl ve ailen sana yardım ediyor mu bunu merak etiim...kendi yağınızda şehir neresi olursa olsun kavruluyorsanız ne ala...

Hayir hic bi maddi yardim almiyorum ailemden evlendik evleneli almadim cunku calisiyorum ve bugunku normal gelirli birikadar maasim var...esim ilk evlendigimiz zaman 6ay issizdi ve iyi idare ettik tek maasla parasiz kaldimiz gunler oldu ama aileme hic bahsetmedim...
Ailem konusu gecmedigi zaman veya müdahale olmadimi sorunumuz yok kavgalarimizda ufak tefek buda normal,o konu bile degil benim icin ...
Baska sehire gidip tutuna bilirmiyiz ben tutunurum esim ayni burdaki tavri ordada gostericeginden pek guvenmiorum iste ondanda kalkip gitmek istemiyorum...
Araba sevdasi tamam anliyorum erkekler sevdigi araba olsun ister ama esimde hasta oldugu arabayada kavussa huzur yok paramiz hep arabanin ya tamirine gider yada guzellestirilmesine..buda artik tersime gitmeye basladi..paralarimizi ayirsakmi daha iyi olur diye dusunuyorum kendi istemiyor hatta kiziyor ozaman aramiza sogukluk girer kopar gideriz diyor alakasi neyse artik para erkekde olur hesabi yani yapiyor..ama obur turlude hicbiyere varamiyoruzki..
Ailemden ornek verim bi yere misafirlige giderler gel hadi senide goturelim diyorlar esim gelmesede gel sen hadi diyorlar bende yok hayir falan dedimde bozuluyorlar aman sen sakin ayrilma yanliz birakma kocani diye soyleniyor..
Aslinda cok seyler ver ama hangisini soylesem benim tek sizden yardim istemem acaba yanlisligi benmi yapiyorum diyorum cunku artik neyin dogru neyin yanlis oldugunu algilamakta zorlaniyorum..
Basligida yanlis yazdim...ailem esimi sevmiyor ama yinede normal caktirmamaya bakiyorlar esimde bunu hissetiginden beri oda onlara cephe aldi..asil bas konu biz aile rizasiyla evlenmedik kacarak oldu aile vermek istemedi bundan once bi nisanlilik gecirdim onuda ailem zorla vermisti 2 sene zorlama kakirmayla nikahda olmustuk dugune az kala caydira bildim ailemi.. beni kendi eliyle ittiler buna...simdi bile gecen annem bana bi cocuk var gerci bekar ama cook iyi
ellerde neler var diyor kizim bekar olsa sana verirdim falan konusma gecmis aralarinda yasida benim kadarmis... yani bosansam hazir biri var veya bos kalmazsin sen demek istiyor bundan bin kat iyidir hesabi :'(

Hayir hic bi maddi yardim almiyorum ailemden evlendik evleneli almadim cunku calisiyorum ve bugunku normal gelirli birikadar maasim var...esim ilk evlendigimiz zaman 6ay issizdi ve iyi idare ettik tek maasla parasiz kaldimiz gunler oldu ama aileme hic bahsetmedim...
Ailem konusu gecmedigi zaman veya müdahale olmadimi sorunumuz yok kavgalarimizda ufak tefek buda normal,o konu bile degil benim icin ...
Baska sehire gidip tutuna bilirmiyiz ben tutunurum esim ayni burdaki tavri ordada gostericeginden pek guvenmiorum iste ondanda kalkip gitmek istemiyorum...
Araba sevdasi tamam anliyorum erkekler sevdigi araba olsun ister ama esimde hasta oldugu arabayada kavussa huzur yok paramiz hep arabanin ya tamirine gider yada guzellestirilmesine..buda artik tersime gitmeye basladi..paralarimizi ayirsakmi daha iyi olur diye dusunuyorum kendi istemiyor hatta kiziyor ozaman aramiza sogukluk girer kopar gideriz diyor alakasi neyse artik para erkekde olur hesabi yani yapiyor..ama obur turlude hicbiyere varamiyoruzki..
Ailemden ornek verim bi yere misafirlige giderler gel hadi senide goturelim diyorlar esim gelmesede gel sen hadi diyorlar bende yok hayir falan dedimde bozuluyorlar aman sen sakin ayrilma yanliz birakma kocani diye soyleniyor..
Aslinda cok seyler ver ama hangisini soylesem benim tek sizden yardim istemem acaba yanlisligi benmi yapiyorum diyorum cunku artik neyin dogru neyin yanlis oldugunu algilamakta zorlaniyorum..
Basligida yanlis yazdim...ailem esimi sevmiyor ama yinede normal caktirmamaya bakiyorlar esimde bunu hissetiginden beri oda onlara cephe aldi..asil bas konu biz aile rizasiyla evlenmedik kacarak oldu aile vermek istemedi bundan once bi nisanlilik gecirdim onuda ailem zorla vermisti 2 sene zorlama kakirmayla nikahda olmustuk dugune az kala caydira bildim ailemi.. beni kendi eliyle ittiler buna...simdi bile gecen annem bana bi cocuk var gerci bekar ama cook iyi
ellerde neler var diyor kizim bekar olsa sana verirdim falan konusma gecmis aralarinda yasida benim kadarmis... yani bosansam hazir biri var veya bos kalmazsin sen demek istiyor bundan bin kat iyidir hesabi :'(

yaa cnm çok karmaşık bi konu ama sen daha ne istedigini bilmiyosun ki ben sana fikrimi söyleyim :( Sen eşini sevdiginden bile emin degilsin bence

yani cepte yeni adaylar varmış hemde bekar falan,, bunları konuşmak bile eşlerin arasına yavaş yavaş, küçük küçük sogukluk sokar

Nasıl yaa!!Anneniz size kısmetmi buluyor..bence siz taşının gidin..uzaklaşın annenizden..yada annenizi sert bir dille uyarın..edepsizliğin önde gideni...

yaa cnm çok karmaşık bi konu ama sen daha ne istedigini bilmiyosun ki ben sana fikrimi söyleyim :( Sen eşini sevdiginden bile emin degilsin bence
Esimi tabiki seviyorum sevmesem hicbirine katlanirmiydim ne zorluklarin sonunda evlenebildik..ama onun farkli karakter yapisi ve dusunceleri benim guvenimi sarsiyor okadar ve ailemle onu arasinda kalmam daraltiyor beni..dunyaya gelsem yine senlen evlenirdim diyor esim cunku gercekten kimse gecinemez onunla kolay kolay bunuda akraba tanidi hepsi biliyor..benim asil sorunum ailemin tutumu onlarmi yanlis yapior yoksa benmi haklilarmi dediklerinde diye tereddute dusuyorum..bu durum sevgiyle alakasi yok ...

Anneniz ve eşiniz hatalı.
Siz ise suçlusunuz..
Kaç yaşında olduğunuzu bilmiyorum fakat evlenme ehliyetine sahip olduğunuza göre bir kere on sekiz kesin varsınız. Ehliyet demişken.. Ehliyet ustalık demektir, ehil olmak demektir. Evlenme ehliyetine gerçekten sahipseniz eğer, evliliğinizle ilgili artı/eksileri de görüp değerlendirecek olan sizsiniz. Zira kapılar kapandığında eşinizin, üçüncü kişilerin görmeyi başaramayacağı her karakterine siz vakıf oluyorsunuz. Hayatı hakkında ki bilgilere de herkesten fazla sahipsiniz... Misal, eşiniz annenizin yanında kendini tutamadı ve bir bardağı hışımla yere attı, herhangi bir sebepten ötürü... Siz bunu bir gece önce size anlattığı iş ile ilgili mahrem bir konuya bağlayabilirsiniz... Ancak anneniz içinden şunu geçirecektir "Aaa çok sinirli... demek ki benim kızıma da..." misal misal... Demek istediğimi anlatabildim umarım... Onun hayatında ki tüm mahremlere sahip kişi olarak bazı hareketlerinin "Neden?"lerini de ancak siz bilebilirsiniz. Seviyorsanız eğer bazı hareketleri neden yaptığını detaylıca çoktan düşünmüşsünüzdür zaten...

Anneniz sizinle ilgili her karara karışamaz artık. Sadece siz ve ailenizden oluşan kararlara karışabilir, çekirdek ailenize asla. Kendisi size "Boşan" baskısını yaparken (söze bir kere dökülmüş artık) dinen de ne kadar sakıncalı bir işe bulaştığını bilseydi, sanırım tevbe ederdi. Sizin aklınız yok mu? Koskoca ehliyet verildi size... Hemen ustası olamazsınız evet ama biraz ter döküp denemek lazım... Eşinizin hatalarını düzelteceğiniz bazı muhabbetler, münazaralar ya da istişareler lazım eşinizle aranızda... Kadın olmaya çalışmak lazım... Evinizin küçük kızı değil... "Hmm annem burada doğru söylüyor..." gibi bir hataya düşmeyin... Sizin dışınızda kimse sizin evliliğinizle ilgili doğruyu söylemeye ehil değil.. Aileniz her türlü hayali kurmuş olabilir, size çok düşkün olabilir.. O vakit ben yerlerinde olsam evlendirmezdim... Eşinizin onlara soğuk olmasının altında eminim çok geçerli, doğru ve sağlam sebepler vardır. Üstelik hissettiği baskı yüzünden depresyonda olabilir... Dahası erkek olduğu için bir takım duyguları (gurur, toplumun ona yüklediği ve görev addettiği şartları yerine getirememekten kaynaklanan agresiflik vs) onu aşırı baskılamaya başlamış da olabilir. Bu sizi terketmesine bile sebep olabilecektir... Bu durumda çok az kişi akil kararlar alabilir. Pek çok kişi ise elindekini çarçur eder, aklını başka yerlere vermeye çalışır vs.

Ben olsam aileme karşı pasif kalmaktansa eşime kalkan olurdum. Laf taşımaz, laf söyletmez ve söylenecek her türlü sözü de başlamadan keserdim "Bu konuda konuşmak istemiyorum anne... Gel seninle başka bir şeyler yapalım..." vs.
Eşime "iş" konusunda ne düşündüğünü sorar ve iş bulması için ona yardımcı olurdum... Baskı altında tutmadan... Çalışmaya niyeti varsa seveceği bir işe girmesi için bir müddet beklerdim. Çalışmaya niyeti yok gibi görünüyorsa kazandığım parayı yalnızca evin ihtiyaçlarına harcar kendisine "harçlık" ya da "lükse girecek harcama" nitelendirilecek hiçbir ödemede bulunmaz, bunun ikimizin de gururunu zedeleyeceğini söylerdim. Çalışmayan eşten koca olmaz çünkü... Bir tek bu konuda sert düşünürüm...

Bunlar benim fikirlerim,
Siz daha iyisini bilirsiniz,
Selamlar,

Son düzenleme:
Back
X