Ailem erkek arkadaşımla evlenmeme razı değil

Bence referans alınacak Bi karşılaştırma değil.
Konu shaıbının ailesi Saglıklı davranan bı aıle degıl ki Saglıklı dusunsünler
Kıza sıddet uygulamak o aileyi Cokta dinlememek gerektigi nın gostergesı
Bence bariz.

Tm , evlenince anlarsın...

Evet haklısınız ben de öyle değilim mesafe koyarım her zaman. Saygıda kusur etmem ama saygısızlık yaptırmam kendime.

Bu konuda anne babanın derdi bence muhafazakarlık seviyesi. Kıza kötü davranmışlar sırf sevgilisi var diye.

Şiddet yazmışsın, şiddet de mi gördün ailen tarafından ?

Aileniz haksızlık ediyor, karşı çıkma sebepleri de çok saçma. Görücü usulü evlilik dışında size onay vermek istememeleri sizi onların malı gibi görmeleri anlamına gelmiyor mu?

Kaç yıldır birlikte olmayı basarmissiniz, mesleğiniz var, işiniz var, sevgilinizin de size karşı tutumu gayet dengeli ve güzel görünüyor. Aileniz hatta tüm sulaleniz tuhaf geldi. Anne babanız dışında başka başka aile büyüklerinin bile söz sahibi olup karşı çıkmaları tuhaf geldi.

Aileniz fazla tutucu ve sizin tüm saygılı tavrınıza rağmen sırf kendi kuralları geçerli olsun bu bozulmasın diye diretiyorlar bence. Çok bencilce.

Evet haklısınız ben de öyle değilim mesafe koyarım her zaman. Saygıda kusur etmem ama saygısızlık yaptırmam kendime.
Baskinligini bilmiyorum ama kadının evi de ayriymis. Eğer iyi niyetli birileriyse ve siz de sınırlarınızı koruyabilirseniz yarın öbür gün önce kimin bakıma muhtaç olacağı belli olmaz. Belki onun size çok yardımı dokunacak?

Yani ben karşı taraftan kötülük görmediğimi belirttim sadece. Onları kendi ailemden öte tutmuyorum. Her kız gibi ben de ailemin mutlu olmasını yanımda olmasını çok istiyorum. İki ay boyunca karşı tarafı hiç tanımadan her türlü hakaret tehdit beddua şiddete maruz kaldım. Vazgeçirmek için ailedeki herkese benim sevgilim olduğunu söyleyip gözden düşürüldüm kimse benimle konuşmuyor. Erkek arkadaşımın sesini bile duymadan ikimizi ayırmak için her şeyi yaptılar. Annem mesajlar attı peşini bırak diye. Ben yine ailemi çok seviyorum elbette beni korumak istiyorlar ama öne sürdükleri şey sevgililik yaşamam, yaş farkı, özel sektörde çalışması ki aramızda maaş farkı yok. İkimiz de tek çocuğuz ama ailem onun annesine bakma ihtimalim olduğunu da düşünmemi istedi. Elbette olacak. Ama onlara da bakma ihtimalim var hayat işte.

Hayır ayrı ev aldı. İleride bakıma muhtaç kalırsa sen bakarsın diye dediler onu. Çünkü tek çocuk, erkek arkadaşım.
Ya yıl öyle kolay silinecek birşey değil.
Bu arada neden 5 yıl beklediniz, karşı tarafın da yaşı baya varmış.
Ailenize şimdiden bunun pazarlığını yapın, ben tek çocuk değilim, yaslandigunizfa sadece benim kapıma gelmeyin o zaman deyin

eşim ilk tanışmaya geldiğinde "biz hem sizin hem ailemin rızasıyla bir yola çıkmak istiyoruz" dediği için benim annem de katiyyen istememişti. Demek ki ailesi seni istemese seninle evlenmeyecek diyodu bazı aileler böyledir. Annesiz babasız iç guveysi olacak birini getirsem havada kaparlardi. Huyunu bildiğim için umursamadım

Benim atanmamı bekledim bir de bir iki sene yüz yüze olalım daha çok emin olmak için. Emindim ama uzak mesafe idi. İlk üç sene ayda bir günlüğüne gelir giderdi benim için. Şimdi de iki senedir her hafta görüştük. Çevresini ailesini bu süreçte daha iyi tanıdım daha çok kişiye sorup soruşturdum. Kendisi ile daha çok vakit geçirdik. Kısaca bekleme süresi benim atanmamdı.

ailenizin mutsuz olacağı mantıklı bir durum göremedim. sevgililik yaşanabilir, nevarki bunda, kimiinde uzun sürer kimisi 2 ayda evlenir oda kişiden kişiye değişir. bende 25 yaşındayım, evliyim, eşim 31 yaşında, ailenizin bukadar karşı çıkacağı bi durum yok, aşırı tepki veriyorlar bence.

Buraya yazmak kafamda bazı şeylerin daha iyi oturmasına yardımcı oldu. Elbette her evlilik aşamasında olduğu gibi artılar eksiler var. Elbette mükemmel değiliz ne biz ne de ailelerimiz. Evlenince de yüzde yüz mutlu olacağız ya da mutsuz olacağız diye bir şey de yok. Her evlilik gibi olacak bizimki de. Umarım hayırlı kararlar alırım Allah kimseye pişmanlık vermesin.

Ailenizin karşı çıkmak için mantıklı bir gerekçesi yok anladığım kadarı ile. Karar sizin. Benim eşim 2 kardeş ama ailenin amelesi. Tek çocuk olmaya bakmıyor bu.

Severek mutlu olmak gibisi yok. Ailenizin bakış açısı enteresan. Sabit fikirliler anlaşılan.

Siz eminseniz yolunuza devam edin.

İkiniz de tek çocuksanız senin ailen yaşlandığında onlara da bakmak zorunda kalacaksınız. Bu durumda kendilerine bakamazsın diye mi korkuyorlar diye düşünüyor insan.

Her koşulda yuva senin yuvan olacak, önce kendi mutluluğunu düşünmelisin. Onların hayalleri gerçekleşsin diye görücü usulü mü evleneceksin. Üzgünüm ama bunlar duygu sömürüsünden başka bir şey değil. Hak helal etmemek için yeterli gerekçe yok ortada. Sen görücü usulü evlenip mutsuz olursan haklarını helal etmeleri işine yarayacak mı? Gerçekten mantıklı bir karar olduğunu düşünüyorsan, kendinden ve ondan eminsen kulak verme onlara.

Ayrıca boşansan bile işi gücü olan bir insansın, kimseye muhtaç olmayacaksın. Kime ne ki? Kendi hayatımızı yaşamak için kazanmıyor muyuz ekonomik özgürlüğümüzü. Zihinsel bağınızı koparın biraz

Kayınvalide adayının dominant olması şu an sempatik gelebilir ama yarın bir gün 2 gün üst üste dışarıda yediğinizde "kızımm hergün dışarıdan mı yiyorsunuz siz, aaa benim oğlum hiç alışık değil" dediğinde he he kayınvalidem dominant diyebilecek misiniz? Aileniz bu kadar karşı çıkıyorsa bence sizin burada anlatmadığınız ya da Sizin de görmezden geldiğiniz yerler var. Bence iyi düşünün, evlilik öncesi yaaa ponçiiik çok şiriiinn dediğiniz şeyler evlilik sonrasında Allah'ın en büyük belası bu herhalde dediğiniz noktaya evriliyor.

Merhaba. Ailenizin sebebi sadece muhafazakarlıklarından ötürü sevgili olmadan görücü usulü evlenmenizse ve siz bunu doğru bulmuyorsanız kendi kararlarınızın arkasında durmanız daha doğru olabilir. Her olasılıkta mutlu veya mutsuz olmanız mümkün, ailenizi karşınıza almamak için onların seçtiği biriyle onların seçtiği usulle evlendiğinizde de tamamen sorunsuz ve mutlu bir hayatınız olacağının garantisi yok. Burada asıl düşünmeniz gereken aileniz size sert bir biçimde yüz çevirecekse bunu göze alabilecek misiniz? Veya evlendikten sonra zamanla kabullenir yumuşarlar diye düşünüyor musunuz? Bence burada düşünülmesi gereken bu, yoksa hangi şekilde kimi seçerseniz seçin aynı eve girdiğinizde farklı huylar keşfedeceksiniz, kendinizin veya ailenizin istediği şekilde bir evlilik yapmanız sizin mutluluğunuzu belirlemez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…