Ailem çok cahil

derya2897877

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2025
61
2
3
17
Ailem çok cahil ne yapacağım bilmiyorum ölsem böyle yaşamaktan iyidir 18 yaşındayım insan gibi giyinmiyorum kapanmak istemediğim için bana dizime kadar tuniker alıyorlar kapalı kıyafetler giyiyorum komik duruyor dışarıya çıkmamız yasak gezmek yasak arkadaş edinemiyoruz hangi arkadaş 7/24 telefon ile mesajlaşır herkes geziyor dolaşıyor evde oyun oynuyorum sanki biri ölmüş sen erkekmisin evlensen eve gelse eve almam hayırsız evlat çok cahiller olduğundan fazla hep böyle hayat geçmiyor babam telefon ile oynadığımı görse telefonu kaldırır ite davranır gibi bana davranıyorlar en son yemek yaptım inanın bana en az 3 saat mutfakta idim herşey hazır sadece bir şey kaldı elimi kestim yanlışlıkla Allah senin belanı versin geber daha beter ol o bıçak yeni aldım diye bela okudu ben de orda elimi kesmiştim çok fena diğer kardeşlerime böyle davranılmıyor sadece bana böyle davranılıyor onlar bir şey yapmak istemese sorun yok ama ben yapmasam hayırsız oluyorum o kadar ailemin elinde yoruldum sadece babam eve para getirir annem temizlik yapar diye şükür ediyoruz

Tek çaren okuyup meslek sahibi olmak.
gelecekle ilgili planın ne ?
Ailem çok cahil ne yapacağım bilmiyorum ölsem böyle yaşamaktan iyidir 18 yaşındayım insan gibi giyinmiyorum kapanmak istemediğim için bana dizime kadar tuniker alıyorlar kapalı kıyafetler giyiyorum komik duruyor dışarıya çıkmamız yasak gezmek yasak arkadaş edinemiyoruz hangi arkadaş 7/24 telefon ile mesajlaşır herkes geziyor dolaşıyor evde oyun oynuyorum sanki biri ölmüş sen erkekmisin evlensen eve gelse eve almam hayırsız evlat çok cahiller olduğundan fazla hep böyle hayat geçmiyor babam telefon ile oynadığımı görse telefonu kaldırır ite davranır gibi bana davranıyorlar en son yemek yaptım inanın bana en az 3 saat mutfakta idim herşey hazır sadece bir şey kaldı elimi kestim yanlışlıkla Allah senin belanı versin geber daha beter ol o bıçak yeni aldım diye bela okudu ben de orda elimi kesmiştim çok fena diğer kardeşlerime böyle davranılmıyor sadece bana böyle davranılıyor onlar bir şey yapmak istemese sorun yok ama ben yapmasam hayırsız oluyorum o kadar ailemin elinde yoruldum sadece babam eve para getirir annem temizlik yapar diye şükür ediyoruz

Yazdıklarınızı okuyunca hem çok üzüldüm hem de ailenizin bu tavrına çok sinirlendim. Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama küçük bir şehirde/ilçede yaşıyorsanız üniversite için mutlaka şehirdışına gidin böyle insanların arasında ömür geçmez, bir işte çalışmanıza izin veriyorlarsa en azından garsonluk gibi işlerde çalışmaya bakın daha çok gençler çalışıyor starbucks, kahve dünyası gibi yerlerde. üniversite okumasanız bile en azından maddi bağımsızlığınız olsun belki birkaç yıl sonra bir bahaneyle ayrı eve çıkarsınız şu an için başka tavsiye gelmiyor aklıma ama bu günler de geçer er ya da geç çok daha iyi bir hayatınız olur umarım

Üniversite sınavına hazırlanıyor musun? Çalışıp iyi bir bölüm kazanmaya çalış. Şehir dışında yaşarsın. Bu toksik ortamdan kurtulursun umarım.

Ailen dahi olsa giyimine , telefonuna karışamaz. Sen 18 yaşında reşit bir bireysin. Gerçekten çok cahillermiş. Yaşadıkların çok can sıkıcı şeyler. Umarım en kısa sürede kendini toparlar, güzel bir bölüm okuyup o evden uzaklaşır,kendine güzel bir hayat kurarsın. 🌸🤲🏻

Yazdıklarınızı okuyunca hem çok üzüldüm hem de ailenizin bu tavrına çok sinirlendim. Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama küçük bir şehirde/ilçede yaşıyorsanız üniversite için mutlaka şehirdışına gidin böyle insanların arasında ömür geçmez, bir işte çalışmanıza izin veriyorlarsa en azından garsonluk gibi işlerde çalışmaya bakın daha çok gençler çalışıyor starbucks, kahve dünyası gibi yerlerde. üniversite okumasanız bile en azından maddi bağımsızlığınız olsun belki birkaç yıl sonra bir bahaneyle ayrı eve çıkarsınız şu an için başka tavsiye gelmiyor aklıma ama bu günler de geçer er ya da geç çok daha iyi bir hayatınız olur umarım
Ailem okul okumanızı istiyor okuyun diyor bir işte çalışmamızı istemezler bundan önce benimde aklıma geldi bu çalışayım diye de ailem izin vermez çalışmama

Arkadaslarin dedigi gibi tek hedefin iyi bir yeri kazanmak olmalı. Az kalmış zaten. Çok zor durumun üzücü ama hersey senin elinde. Bundan sonraki hayatın iyi olsun istiyorsan. Okuyacaksin, meslek sahibi olacak maddi gücünü alacak ve hayatini kendin yoneteceksin. İmkansız gibi gelmesin çok daha kötü kosullardan mükemmel hayat kuran insanlar var emin ol.
Ayrıca bir uyarı aile baskısından kaçmak için sakın evlilik vs düşünme hayatını mahvedersin.

Okuyun diyorlar okumama karışmazlar
Eh tamam işte şimdi zaten gezme tozma zamanı değil. Sinava çalışma zamanı. Üniversitede çok daha keyifli bir hayat var. Simdi yasamadiklarini çok daha güzel yaşarsın. Meslek sahibi olunca da ayrı güzel bir dönem başlıyor. Kendi paranla gönlünce yaşadığın olgunlastigin bir dönem. O yüzden evet aile içinde yıpranmak zor ama inan kaçırdığın çok birsey yok hayatta. Asıl bundan sonrası önemli olan

Arkadaslarin dedigi gibi tek hedefin iyi bir yeri kazanmak olmalı. Az kalmış zaten. Çok zor durumun üzücü ama hersey senin elinde. Bundan sonraki hayatın iyi olsun istiyorsan. Okuyacaksin, meslek sahibi olacak maddi gücünü alacak ve hayatini kendin yoneteceksin. İmkansız gibi gelmesin çok daha kötü kosullardan mükemmel hayat kuran insanlar var emin ol.
Ayrıca bir uyarı aile baskısından kaçmak için sakın evlilik vs düşünme hayatını mahvedersin
Çok haklısın okuyunca kendi hayatımı şekilendiririm evlilik gibi hayallerim asla olmadı olmasını da hiç istemem çok teşekkürler

Çok haklısın elime bir meslek alırsam o zaman hayatım düzelir bende biliyorum herhangi bir hedefim yok benim
Önce kendine bir hedef koy
Maddi durumuna bağlı kurslara git
Eğer yok ise belediyelere ait kurslara yazılır
Sen daha yolun başında bile değilsin bu ne bıkkınlık ? Hedefsizlik ?
Yakıştırıyor musun kendine ?

Onlar değişmez siz kurtulacaksanız maalesef. Bunun da tek yolu okumak, meslek edinmek. Evlenerek kurtulma olmuyor yağmurdan kaçarken doluya tutuluyor maalesef hemcinslerimiz. Her şey gönlünüzce olsun.
Evlilik ile kurtulma olmuyor gerçekten öyle yağmurdan kaçarken sadece doluya yakalanırız bunu çokça gördüm biliyorum teşekkür ederim

Back
X