• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem bir sevgilim olması fikrine karşı :( Nasıl görüşeceğiz?

destroyEnjoy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2012
77
7
98
İstanbul
21 yaşındayım. Ve hiç beklemediğim şu garip dönemde, Hayatımda ilk kez gerçek bir erkek arkadaş edindim. Ve tam biz başlarken, araya mesafe girdi. 2 ay sonra, tekrar sene boyunca aynı yerde olacağız inşallah. Evet daha önce hiç erkek arkadaşım olmadı, bunun sebepleri arasında gerek içekapanık biri olmam gerekse ailemin bu olaya bakış açısını bilmem yatıyor olabilir. Onlara göre bir kız hanımefendi olmalı. Ama bu hanımefendiliğin sınırlarını çözemiyorum. Kaşlarımı aldırsam, veya biraz rahat giyinsem hemen çıkıveriyorum hanımlıktan, başka bir şeye(!) dönüşüyorum galiba. ben tıp fakültesinde okuyorum. bunu övünmek için söylemiyorum, bu üstümde bir baskı yaratıyor, nedenini anlatacağım. şimdiye kadar hiç bütünlemeye kalmadım, çok başarılı olmasam da her seferinde takıntısız geçtim sınıfımı.

Daha önce uzak mesafeden başlayıp biten anlamsız, çok da üzüntü ve acı verici bir deneyimim olmuştu, ilişki denemeyecek. Onun üstüne töbe ettiğimi düşünüyordum ama işler öyle olmadı. Yalnızlıktan çok bunaldım, üniversiteyi kazanmama rağmen koca istanbulda asosyallikten kurtulamamaktan çok daraldım... ve aslında birini aramıyorken o çıktı karşıma, her şeyimin ilacı gibiydi. bana hayatı yaşatmak istiyordu çünkü, birlikte büyümemizi istiyordu. onun daha önce çok kalabalık bir geçmişi olmuş, ve ben bunu başta kaldıramadım, ancak düşündüm ve onu bugünkü haline getiren o geçmiş, ve bunu değiştiremem diyerek onu suçlamaktan vazgeçtim. birimiz sıfır tecrübeli, diğeri çok tecrübeli yani.

biz başladığımızdan beri bu mesafe yüzünden telefon bağımlısı olduk. sürekli mesaj çektiğimi anlayan annem babam, kime yazdığımı, beni kimin güldürdüğünü sormaya başladı. internet deyip geçiştirdim. bir gece, annem beni onunla konuşurken yakaladı, gürültü yapmamam için uyardı ve gitti, hesabını ise ertesi gün sordu, o saatte kimlerle konuşuyosun sen diye. arkadaşım dedim inanmadı, ısrar etti erkekti di mi diye, söyledim. kimin nesi diye sorup durdu, anlattım. ve daha 2 cümle kurmuşken ben tıptayım o ise jeofizik mühendisliğinde diye karşı çıktı tanımadan etmeden. hatta ne mühendisi diye sormadı bile, mühendis kelimesi yetti. (beni kafalarında hiç kimseye yakıştıramıyorlar, prens getirsem bir kulp bulacaklarını biliyorum, o yüzden çocukta sorun aramak çözüm değil...) sonra annem birkaç cümle bir şey geveledi... bir rüzgara kapılırsam kıçımın üstüne otururmuşum, üzülürmüşüm kafamı vururmuşum. daha başlamadan ilişkiyi bitirdi yani. bir ilişki bitmek için mi başlar?

ailem beni küçücük bir kız olarak görüyor. benim sadece okulun bitmesine yakın kendi bölümümden münasip birisini bulmamı(!) uygun görüyorlar, veya beni görücü usulü evlendirmeyi bile düşünüyo olabilirler, ama bu mantık bana gitmiyor ki. onlar akraba evliliği yapmış, benim halimden anlamıyorlar ki. aşkın ne zaman nasıl karşına çıkacağı belli mi? hiç kimse beni onun gibi anlamıyor ki, hiç kimse bir kadınla nasıl ilgilenilir umursamıyor... bana değer veriyor, o kadar tecrübesine rağmen onun için birçok açıdan ilkim, beni seviyor ve ben de onu seviyorum :17: beni koruyup kollayacak birisi olcak artık yanımda üstelik, hayatın içine karışabileceğim...

sevgilim okulunu uzatmış 2 sene, ailem bunu duysa kıyameti koparırlardı herhalde. ama bu, ipsiz sapsız biri olduğundan değil, iş hayatına erken atıldığından. donanımlı birisi olduğu için istediği işe girip güzel projeler üretebiliyor, ve şimdi kendi işini kurup ayrı eve çıkma planları var. beni de katıyor hayallerine, bana yemek yaparsın diyor. biz ciddiyiz, her şey çok yeni olsa da basit bir gönül eğlemece değil bu, ikimiz de biliyoruz. ama önümüzde bir engel var...

şu anda ailemin yanındayım ve eylül gibi istanbula dönücem. ben özel bir yurtta kalıyorum istanbulda. ve bu yurdun belli giriş saatleri var. insanlar içeri parmak iziyle alınıyor. giriş saati geçince de sorun çıkarıyorlar, tekrarlanırsa aileyi arıyolar. başka yerde kalmak için de kaldığın yerin adres ve telefon bilgilerini bir kağıda yazdırıp, üstüne aileyi arayıp izin için haberdar ediyorlar. işte sorun bu noktada başlıyor... tamam, şu an itibariyle birisiyle görüştüğümü öğrendi ailem fakat bir ilişkiyi kendime göre yaşamama izin vermezler, onlar asla benim geceyi dışarıda ya da onun yanında masumca geçirmeme izin vermezler... asla yalan söyleyemeyen ben, her seferinde bir yalan uydurmak ve huzursuz olmak zorunda mı kalacağım?:50: aklı başında, kendi kararımı verebilcek yaştayken, hayatımda bir kez olsun mutluluğu tatmak üzereyken, neden böyle saçma engellerle uğraşmak zorundayım :5: mutlu ve kararlı olursam, derslerimi aksatmayacağımı biliyorum. ama ailem bunu anlamaz, sanki her an sınıfta kalcakmışım gibi... beni özleyen erkek arkadaşım şimdiden kara kara düşünüp soruyor, biz baş başa rahat bi zaman geçiremeyecek miyiz? sürekli arayıp nerde olduğunu mu kontrol etcekler? üstelik onaylanmayan insan konumuna düştüğü için de de gururu kırılmış durumda :/ ben nasıl bir yol bulayım da, bu aşkın böyle kısıtlanmış şekilde köşeye sıkışıp kalmasını engelleyeyim? lütfen okuyanlar yorum yapsın...

Son düzenleme:
seni çok iyi anlıyorum.. benim ailemde böyle şeylere karşı işin olsun kendi ayakların üstünde dur ondan sonra erkek arkadaş yaparsın diyolar ama buna ben karar veremiyorum ki.. birisini seviyosan onun yanında olmak istiyorsun hep.. engel olamıyosun ki özlüyosun. görmek istiyosun. ben liseden tanıştm çok seviorm aramız çok iyi yazları görüşme problemim oluyo.. malum.. biri görür laf eder dedikodu yapar.. !! annemde çok önyargılı davranıyor ciddi görmüyor anlamıyor beni.. bende napıcağmı bilmiyorum inan nasıl hayatım düzene giricek biz hiç rahat görüşemicekmiyiz.. hep mi bi engel olcak hep mi bi yasak olucak.. :(((

hele benım babam:50: nısanlanmak ıstıyoruz ama nasıl soyleyecegımı bılemıyorum muhtemelen soyleyememde. annem bılıo ama oda soleyemem dıo napsın:14: akısına bıraktm nasıpse olur zaten cnm

ailenin degerini,kendi degerini bil.yeni baslayan iliski icin cok taviz verme..kurulan hayaller guzeldir ama gerceklesmesi sabir isidir..eger sizi seviyorsa zaten sacma sapan kaprislerle sizi zor durumda birakmayacaktir..ailenizin tanimadigi bir iliskide "ohh ne guzel yavrum cok iyi yapmissin(hatta birazda abartisi)istersen onunla ayni eve cikabilirsin" demesi aslinda anormal olurdu..yani erkek arkadasiniz bosuna gururum kirildi triplerine girmekte..simdiden kendinizi onun karsisinda mahcup hissetmeye baslamis ve bir caba icine girmissiniz..birakin cabayi karsinizdaki gostersin..ailenzle aranizda konusulanlarda ailenizle aranizda kalsin,eger iliskiniz ciddi boyutlara tasinir,gelecege donuk resmiyet kazanirsa ailenize karsi kazandigi kotu tavirlara engel olamazsiniz..

Öncellikle evli ve anne olarak Aileniz dediklerinizi Önemseyin!!!Çünkü anne ve babanız sizin kötülüğünüzü asla istemez...Elinde çok güzel bir fırsat var Tıp fakultesinde okuyorsun.Bunu iyi değerlendirr bence.Derslerin daha ön planda olsun.Sosyal olmak demek Erkek arkadışın olacak demek değil...Erkek arkadaş olmadan da sosyal olunabilir.Zaten karşındaki kişi gerçekten seviyorsa seni eksiklerini hoş görür.Seni zora sokmaz.Toz pembe hayalller kurup ilerde düş kırıklığa uğrama.Bunda 5 sene sonra ne demek istediğimi daha iyi anlarsın İnşaallah.Umarım keşke demezsin:) Elinde olan fırsatları iyi değerlendirmenn dileğiyle.Erkek arkadaş,eş her zaman bulunur zamanı gelince....

Canım, sorununu çok net ve çok güzel anlatmışsın, öncelikle bu açıdan kendi adıma teşekkür etmek istiyorum.

Öncelikle karşındaki insan anladığım kadarıyla düzgün, işinde gücünde bir insan ve sende ona güveniyorsun.
Aradaki en büyük sorun ailenin tanımadan bu kişiye ön yargılı bakmaları, hatta senin için ailenin farklı planları olması.
Aynı zamanda da üniversitede önemli bir bölümü okuduğun için üzerindeki buna da dayalı olan baskı.

Öncelikle zaten çocuk değilsin, 21 yaşındasın ama konunu okuyan bir çok insan senin cahil biri olmadığının farkına varır.
Bende bunu göz önünde bulundurarak ve bir ablan olarak sana şunları tavsiye edebilirim.

Bir noktada ailen doğru düşünüyor, senin herhangi bir şekilde eğitimini etkileyecek durumlardan kaçınmandan yanalar.
Bu onları tabii ki haklı çıkartmaz, çünkü hayat senin hayatın (görüşüme katılmayanlarda olabilir).
Ailelerin bu tür kısıtlamalara gitmelerine bende karşıyım, benim ailemde zamanında bunları yapmıştı fakat belli bir yaşa geldikten sonra onlarda anlıyorlar neyin ne olduğunu.
Şimdi onların zamanı ile bizim bulunduğumuz zaman çok farklı, herşey kolay ulaşılabilir noktada, herkes herşeyi yapmakta özgür.
Ailenin en büyük korkusu da bu olabilr, kaldı ki annen söylemiş zaten "bir hayale kapılıp gidersin" diye.
Bu onların endişeleri ve yersiz değiller. Her anne baba evladı için bu endişeleri taşır, taşıyacaktırda.

Burada sana anlatmaya çalıştığım, sen onlara kızmak yerine sadece onları anlamaya çalış.
Karşı söylemlerde bulunma, haklı olduklarını düşündüğünü söyle.
Fakat bildiğini oku demiyorum! bunun altını çizeyim, bu biraz kendini ve karşındakini kandırmak olur.

İlişki yaşamana gelince, elbetteki sende yaşının gereği bir erkek arkadaşın, bir destekçin, sevgini doyasıya paylaşacağın bir insan olsun istiyorsun karşında.
En doğal hakkın bu. İlişkini yaşa, gerekirse ailene hissettirmeden yaşa bu senin bileceğin iş, fakat ailene yalan söylememenden yanayım.
Dediğim gibi benim ailemde çok baskıcıydı zamanında, fakat karşıma alıp konuştum, ne yapmak istediklerini sordum.
Onların cizdiği yoldan bir esir hayatı yaşamamı mı, yoksa kendi adımlarımda özgür bir hayat yaşamamı ve mutlu olmamı mı istediklerini sordum?
Düşündürmeye yönel! Ailenle konuş ki senin olguğunluğunu, aklı başındalığını fark etsinler.

Onlardan habersiz hareket etme. Güven duvarı oluştur.
Gün geldiğinde "benim kızım bir ordu içerisine girse, saçının teline dokundurtmadan çıkar oradan" diyebilsinler.
Benim babam benim için 1 kere söylemiş bu lafı, teyzemden duymuştum ve gurur verici birşey.
Fevri davranma, gençsin daha, sevgilinde anlayışlı olmalı bu konuda. Nasılsa ne sen ne de o kaçmıyor bir yere.
İletişimi kesmeyin bu süreçte, ama ailenden gizli hiç birşey yapma bunun altını tekrar çizmek istiyorum.
Güvenleri sarsılır ve sana güvenmezlerse hayatın daha bir çekilmez hal alır, her istediğine karşı çıkmaya başlayabilirler.

Erkek arkadaşına gelince, istenmiyor pozisyonunda olmasını anlayabiliyorum.
Biz nişanlımla çıktığımız dönemlerde, babam yurtdışında olduğu için nişanlıma çok ağır ithamlarda bulunmuştu.
Gerci bunların çok azını duydu nişanlım ama duydukları bile yetti diyebilirim.
O da istenmeyen insan pozisyonuna düştüğünü hissettiğinde ben karşıma alıp onunla da konuştum.
Ailem kendince haklıydı, çünkü tanımıyorlar ve kimse benim nişanlımı ne sevgililik döneminde ne de şu evlenme arifesinde benim kadar tanıyamaz.
Tanıyamayacaklarda, bizim aramızdaki bağ çok özel, ailemden onu benim tanıdığım gibi tanımasını zaten bekleyemem, anlamasını da bekleyemem.
Ama saygı duymak zorundalar, her şart ve koşulda. O yüzden nişanlıma bunu olduğu gibi anlattım.
Zaman tanıması gerektiğini, ailemin onu tanımadığını, zamanla birşeylerin oturacağını, ailemin verdiği tepkilerin normal olduğunu, kendi kız kardeşi olsa (onun yok varsayımla anlatmıştım) kendisinin nasıl davranışlarda bulunabileceğini bir tartmasını, nasıl insanların ön yargılı olduklarını anlatmıştım. O da sağolsun beni anladı ve ters bir davranışta bulunmadı, sabırla bekledi benim birşeyleri oturtmamı. Şimdi hamd olsun 3 yıllık ilişkinin ardından çok mutluyuz ve düğünümüze az kaldı.

Ben ailemin güvenini sarsacak davranışlarda bulunmadım.
Özgürlüğümünde kısıtlanmasına izin vermedim.
Gideceğim yere gittim, sevgilimle buluşacaksam buluştum.
Ha gece yatılarda kalmadım veya gece 12:00 - 01:00'lerde eve gelmedim.
Ama bana verilen süreler içerisinde ve bu süreleri zamanla esneterek yaşantıma sahip çıktım.
Ne annemi kırdım ne de babamı, tartışmalarımız tabii ki oldu olmadı değil, hep olacaktır zaten ama önemli olan üstesinden gelebilmek.

Erkek arkadaşının evinde kalmanı tavsiye etmem.
Ziyarete gidebilirsin, nasılsa aklı başında bir insansın, sana neyin doğru neyin yanlış olduğunu burada anlatmak ukalalık olacak gibi :)
Ama ne olur ne olmaz, hayat o kadar uzun bir yol ki, yarın erkek arkadaşının farklı yüzlerini de görebilirsin.
İstemediğin davranış ve sözler işitmemek için, şimdiden önlem almanda fayda olur kanımca.
Tabii yine karar senin..

Sana nacizane tavsiyem bunlar canım, inşallah herşey istediğin gibi olur.
Allah yardımcın olsun :34:

Bence de gece beraber gezmeyin zaten gerçekten kaptırma kendini bu kadar ilk de olsa gönlüne göre de olsa gelecekte ne olacağı belli değil,pişman olacağın kadar rahat davranma..

Canim büyük bir ihtimalle ailen kendini aska cok fazla kaptirip okulu bitiremememden, boslamandan korkuyordur.

Benim ailemde cok karsi cikmisti evlenmek istedigimi söyledigimde, hemde daha okulumun bitmesine 2 yil vardi. Yapamazsin, bitiremezsin evliyken yazik olur onca yilina dediler.
Ikna ettik evlendik. Haftaya kep törenim var :21:

valla ne diyeyim bilemedim, temkinli davranmanı tavsiye ederim. hemen güvenme sevgiliye, biraz ölç tart, ailenle de aranı bozma. ama en önemlisi hayatını yaşa.
ben ailemin sevgilim hakkında her dediğini dinleyip ayrılsaydım şu anda onunla evli olmak yerine depresyonlarda olurdum :)
okul ve özel hayat dengesini koruyabilirsen problem yaşayacağını düşünmüyorum.

Beraber daha fazla vakit geçirmek istiyor olabilirsiniz
Fakat hayatı bazı kurallarda yaşamak gerekir
Erkek arkadaşın yurttan çıkıp onunla kaldığında sorun yaşayabilme ihtimalini biliyor
Seni riske atıp görüşmek istememesi lazım seviyorsa gerçekten
Ailense her aile gibi tereddütlü tabiki
Bende yurtta kaldım üniversitede şehir dışındaydım
Normal gibi gelen beraber kalma yaşama isteği
Bulunduğun ortam ve görüş olarak şu an masum geliyor olabilir
Ama ben modern çağda yetismis bekar biri olarak yaziyorum
Kızım ogrenciyken erkek arkadasiyla kalsin istemem
Özetliyorum
Çok seviyosanız aşın aileleri evlenin
Sevgiliysen sevgili kadar yaşayacaksın
Kocansa kocan kadar
Öğrenciysen ögrenci gibi yaşayacaksın canım

Canım öyle bır anlatmışsın kı kendımı bılmesem anormal hıssedecektım az kalsın :31:

Ben 25 yaşındayım nişanlımla 2 yıldır tanısıyorum ve ılk erkek arkadasım, dıyceksın kı ne alaka :) demek ıstedıgım su kı 21 yasında ılk erkek arkadasının oldugunu ıfade ederken garipserler gıbı yazmışssın bu anormal degıl kı, bence herşey gayet normal aılenın tutumu da öyle.

Sevgılın varsa sevıyorsan aılenle otur konus ne hıssettıgını, ama sınırlarını da bıl derım. Zira 21 yasındasın 1.statun anne babanın evladı olmak, 2. statun tıp ogrencısı olmak, 3.statun sevgılı olmak olmalı. yanı yıllar sonra keske dememek ıcın bunları gözardı etmemelısın, nacizane onerım,

Herşey hakkında hayırlısı olsun.

Back
X