Aileleriniz size karışır mı?

birisi3

Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2023
29
9
6
32
Merhaba evlendikten sonra aynı şehirde ya da yakın yerlerde yaşayanlara sormak istiyorum. Aileleriniz size karışır mı? Herhangi bir konuda müdahale eder mi ?

(Ailemden uzakta bir şehirde görev yapıyorum yeni evlendim. Yakınlara gidersek sorun olur mu o yüzden fikir almak istedim.)

Benim iki aileme de evim 15-20 dk. Asla karışmazlar. Ama ailelerimin yapısı böyle. Hiçbir çocuğunun düzenine karışmazlar. Bir şey olursa biz danışırız, onlar da fikirlerini söylerler. En sağlıklısının da bu olduğuna inanıyorum.

Sizin ailenizi siz daha iyi bilirsiniz. Karışmaya kalkarlarsa mesafe koyabilirsiniz.

Karismaktan kasit nedir mesela? Kendi annemlere 10 dk lik mesafedeyim kv capraz binamda. Ikisi de konusulunca soyle de olabilir diye fikir verirler. Ama ille de dedigimi yap diye direten yok. Insana bagli biraz. Bazi ebeveynler dunyanin bi ucundan hayati zindan eder

Bu tamamen sana bağlı . Benim halalarim/ bazı kuzenlerim/arkadaşlarım ailesiyle yakın oturuyor. Çocuğuna bakmasi, oynatması,yedirmesi, tv açması, evini supurmemesi vs her şey dırdır meselesi haline gelmiş halde. Karı koca bir yere gidecekken bile izahat veriyorlar, aile bazen 'ne gerek var harcamayin paranizi' falan diyor
Ama tamamen kişilikle alakalı. Bir Allah'ın kulu benim anneme ya da ablama karsisamaz mesela. Çünkü ters insanlar. Sınırlarını korumak icin akıl veren en yakınlarına 'sana sorduğumu hatirlamiyorum' diyebilen insanlar. Onlar altlı üstlü yasasa bile sıkıntı olmaz

Evlenmeden önce çok karışırlardı şuan asla karışmazlar , karışamazlar..

O sınırı siz belirleyeceksiniz. Örneğin kayınvalidem bebeğim yeni doğduğunda iyi niyetiyle bana nasihatler vermeye çalışmıştı tecrübesiz olduğumu bildiği için ama benim çocuk yetiştirme tarzımın onunkinden çok farklı olduğunu, onun tavsiyelerine uymayacağımı, ben gerekli bilgileri nereden nasıl temin edeceğimi çok iyi bildiğimi söyledikten sonra nasihatler hemen kesildi. Artık o bana soruyor
Ha aile büyüklerine gerektiğinde tabii akıl danışılmalı, ama hayat tarzım, evliliğim ve çocuğum benim kırmızı çizgilerimdir ve kimseye söz hakkı tanımam. Bunu da en başında net bir şekilde gösterdim.

Evlenmeden önce de hayatım benimdi evlendikten sonra da karışan eden olmadı. İhtiyacım olursa karışırlar, sorarsam fikir beyan ederler. Onun dışında bir karışma vs yok zaten öyle bir durum olsa net tepkim olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…