• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aileler nişanda ve düğünde geline takı olarak ne takar?

kızlar yaa 6 kişi gecenin bu vakti de olsa girmiş konuma bakmış ama yorum yazmamışınız:3:

buradaki konularda farklı farklı adetler gördüm, doğu adetleri mesela daha çok altın, daha ağır altınlar. ya da egede sanırım daha az takı takmak adet. ben de özellikle karadenizli arkadaşlara, sonra herkese soruyorum.kimi tek set almış, kimi çift set almış,kimisi bilezik almış, kimisi inci set.kafam karıştı biraz:26:

valla cnm bu takı meselesi ailenin ekonomik durumuna göre değişir bence..tabiki doğuda kesim keseler şu kadar altın olacak diyenler de var yok değil..aileye bağlı bence yöreden önce ben de doğuluyum ama ailem kesim kesmez şu olcak bu olcak diye..kimse bişey demedi mi bu konuda şimdiye kadr eşin veya ailesi ?

valla cnm bu takı meselesi ailenin ekonomik durumuna göre değişir bence..tabiki doğuda kesim keseler şu kadar altın olacak diyenler de var yok değil..aileye bağlı bence yöreden önce ben de doğuluyum ama ailem kesim kesmez şu olcak bu olcak diye..kimse bişey demedi mi bu konuda şimdiye kadr eşin veya ailesi ?

valla canım biz kardeşimin eşine,nişanda 22 ayar set,4 adet bilezik,bir saat taktık.düğündede,annem ve babam birer tane daha bilezik aldı .bileziklerde 20 gramlıklardan 6 tane olmuş oldu 22 ayar onlarda.ama sana ne takıldı dersen hiçbişey :( benim kaynanam ve kayınpederim nişanda eşimin aldığı birer bileziği taktılar,düğündede yine eşimden aldıkları 50 liraları taktılar,anlayacağın fiyasko.ama benim için onların hiçbir önemi yok önemli olan eşimm

canım bu aıleye gore değişir ben kayserılıyım bızde nişanda ne varsa takılır gelıne sonra dugunde ılave alınır ama eşim bursalı nişanda bı tane ince set taktılar asıl altınları dugunde taktılar bılezıktı setıydı falan yalnız genelleşen bı adet var batıda bende uygun buluyorum artık nişanda bı tane kalın suslu bılezık takılıyor alyansla bırlıkte kalan takılar düğünde bolece nişan atma durumu falan oldugunda kımse zarar etmıyor karadenızde durum nedır bılemem

Takı meselesi ailenin maddi durumuna, onların gelenek göreneklerine göre değişir. Benim çevremde gördüğüm, nışanda gelin kıza takı seti, saat ve yanında da 1-2 bilezik takılıyor. Düğündede bilezik adedi artırılıyor:40: benim izlenimlerim bunlar tatlım:70:

Son düzenleyen: Moderatör:
valla canım biz kardeşimin eşine,nişanda 22 ayar set,4 adet bilezik,bir saat taktık.düğündede,annem ve babam birer tane daha bilezik aldı .bileziklerde 20 gramlıklardan 6 tane olmuş oldu 22 ayar onlarda.ama sana ne takıldı dersen hiçbişey :( benim kaynanam ve kayınpederim nişanda eşimin aldığı birer bileziği taktılar,düğündede yine eşimden aldıkları 50 liraları taktılar,anlayacağın fiyasko.ama benim için onların hiçbir önemi yok önemli olan eşimm

anladım canım, allah mutluluk versin.

ailelerin ekonomik durumu orta-iyi diyeyim. ben daha resmen sözlenmedim bile:) ama biz sevgilimle evlilik konusunu konuştuk, ailesini de tanıyorum yıllardır, hani şimdiden bileyim dedim,iş oraya gelecek nasılsa, karşı tarafı zor durumda da bırakmak istemiyorum. evdeki en büyük çocuklarız ikimiz de her iki tarafın da acemiliğine gelecek:)

canım bu aıleye gore değişir ben kayserılıyım bızde nişanda ne varsa takılır gelıne sonra dugunde ılave alınır ama eşim bursalı nişanda bı tane ince set taktılar asıl altınları dugunde taktılar bılezıktı setıydı falan yalnız genelleşen bı adet var batıda bende uygun buluyorum artık nişanda bı tane kalın suslu bılezık takılıyor alyansla bırlıkte kalan takılar düğünde bolece nişan atma durumu falan oldugunda kımse zarar etmıyor karadenızde durum nedır bılemem

anladım canım sağol yorumun için. nişan atılsa takılar iade edilmez mi zaten? ben istemem şahsen, iade ederdim..

Son düzenleme:
Takı meselesi ailenin maddi durumuna, onların gelenek göreneklerine göre değişir. Benim çevremde gördüğüm, nışanda gelin kıza takı seti, saat ve yanında da 1-2 bilezik takılıyor. Düğündede bilezik adedi artırılıyor:40: benim izlenimlerim bunlar tatlım:70:

sağol canım yorumun için...

anladım canım sağol yorumun için. nişan atılsa takılar iade edilmez mi zaten? ben istemem şahsen, iade ederdim..

yaa şimdi anladım, zarar edicekler tabi nişan atılırsa altınları kuyumcuya geri vermeleri lazım. öf kalın kafam:64:

bu işler yöreden yöreye değişiyor canım, biz hiç bişey istemedik ne takarsanız kendinize dedi babam ama bana nişanda 3 bilezik 1 lava set takıldı, bayramda ben altın yada koç istemiyorum dedim o sebeple nişanlım inci set almış gelinliğin üzerine takarım diye 1 de bilezik almış, düğündede beyaz altın bir set 6 tane bilezik 1 saat 1de pırlanta yüzük takacak bildiğim kadarıyla,

valla canım herkes aılenın durumuna gore degısır yazmıs tabıkı cok haklılar ama bıde söle bı durum soz konsu benım sozlumun abısı yıllar once evlenmıs ve kayınvalıdem ona ne yaptıysam sanada aynısını yapıcam dedı o zmn durumları cok ıı deılmıs ama sımdı gayet ıyı...5 bılezık 23 24 gr cıvarında bı tanesı bı set bıde saat takıcaklar hepsını sımdıden aldık.aılesı nısanda hepsını takmayı uygun gordu dugunde ıkı bılezıgı benden gerı alıp bos gecmemek ıcın tekrar gerı takıcaklarmıs buyugune öle yapmıslar... ben bursalıyım bızımkıde böle olucak bakalım

şunları bunları takar diye bişey yok ne isterlerse onu takarlar seni kuyumcuya götürürler önüne model koyarlar beğendiklerini alırsın ama onlar ne alıcaksa onların modeline bakarsın

merhaba canım arkadaşların dediği gibi herkes kesesine göre takı takar ama sen karadenizli olduğunu ama istanbulda yaşadığını yazmışsın bende karadenizliyim(ordu)bizim oralardaki insanlar altını sever set takımı 7-8 artakar burgu bilezik saat ister daha fazlada isteyen var ama siz karşılıklı anlaşırsanız problem yok bende nişanda 2dal adana burgusu takılmıştı nişanlımda alyans ve tek taş pırlanta küpe kolye almıştı.düğündede set takımı 6dal bilezik takılmıştı erkek tarafından senin ailende kesesine uygun ne isterse takabilir

canm herkesin dedği doğru birşey var ki o da ailelerin anlaşmaları ve maddi olankları ile alakalı.orta iyi bir aildedn bahsedersek ki benim sözlümünde ailesi öyle.sözde bir bilezik 2 yüzük bir yarım altın taktılar.nişanda bir set 2 yada 3 bilezik ondan emin değilim bir bileklik bir tam altın ve saat takılacak.bunu biliyorum benim ailemde erkeğe 2 tam 2 yarım altın birde saat takacaklar.ee erkek tarafı 2 bilezikte düğünde taksa 6 tane olur yeter sanırım.biz böyle anlaştık canım.

Bende karadenizliyim.

düğünde bana 22 ayar 7 tane kalın bilezikten takılacak. Ailelerin anlaşmasına bağlı.Benim ailem birşey demedi takabildiği kadar.

Benim nişanlımda doğulu ama onlarda nişanda takı takılmıyor bizde ise takılır onlar 2 adet bilezik bir bileklik taktılar 22 ayar 17,18 gr dı galiba aynı şekilde benim ailemde 2 bilezik taktı ayrıca benim teyzelerim dayılarımla birlikte 20 adet de çeyrek altın takılmıştı

benim sözlüm sakarya dan biz izmirde oturuyoruz 1 ay sonra allah nasib ederse nişanımız olacak bana diyecekler ne takalım ne diyeyim.sakarya adetlerini bilen var mı.ben aslında trabzon hasırı set istesem başka birşey istemesem mi diyorum:44: ya da 2 tane trabzon hasırı 2 cm bombeli bilezik desem ayıp mı olur.sakarya azıcık karadenize kaçıyo.maddi durumları da iyi ama ne bileyim işte çekiniyorum :)

Son düzenleme:
Back