Ailedeki miras paylaşımı

mahsimaa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2023
2
0
32
Merhabalar…yeni bir üyeyim çünkü artık kafamda kendi kendime tartışmaktan ve hiç bir sonuca varamamaktan ve bu durumun tüm ruh sağlığımı etkilemesinden yoruldum.
Biraz uzun olacak umarım dinleyim yorumlarınızı paylaşırsınız benimle…
4 kardeşten en küçükleriyim. Yıllar önece ben henüz küçükken k.ablam evlendi diğerleride evli (abim ve büyük ablam) babam ona yaptığı dairelerden bir tane verdi zamanında evi yok diye ama cüzi bir miktar karşılığı.neyse yıllar sonra bende evlendim durumumuzda iyiydi yani kimseye muhtaç değildik. Ben bir kaç yıllık evliyken babam vefat etti.be bütün mallar abimin üzerine devredildi .Sonrasında k.ablamlar bir ev daha aldılar ve birini kiraya verip diğerinde oturdular.o zamanlarda kendi ağzıyla aslında bu kiradan sana ve ablama vermem gerek diye düşünüyordu çünkü bize bir şey verilmemişti.ama o da oradan geçimini sağlıyordu ben böyle bir şeyi hiç düşünmemiştim bile.
Yakın bir zamanda da atamdı ve maaşı aldığı kira çok iyi he gözümde değil daha iyi olsun.bunsürede de biz dara düştük bir borcun altına girmek zorunda kaldık.
o kadar zoruma giden şeyler oldu ki aslında hem abim cephesinde hem annem hemde k.ablamla alakalı çok şaşırdım.yani abim ve k.ablam babamdan bir şeyler alabilmişken ben ve büyük ablam bir şey alamadık.yani alınacak şey var ama ama kentsel dönümün girmesi bekleniyor ne zaman yapılırsa oradan berilecek miş.her şey tamam.ama bu geçen süre için ikisininde hiç düşünmemesi hele ki bu kadar dardayken herhangi bir gönül alma yapmamaları canımı sımıyor ve haliyle eskisi gibi olamıyorum onlara karşı.sonuçta az çok demeden al kardeşim sen hakkını alana kadar bu senin demeleri gerekmez mi? Yani yarım elma gönül alma misali az çok demeden şu kiranında birazını sen al gibi bir yaklaşım gerekmezmi? Ben mi yanlışım fözümü para hırsımı bürüdü de böyle kötü düşünmeye başladım.Eşimede anlatamıyorum onlarla kötü olsun istemiyorum ama bitik bir durumdayım.görüşleriniz bir üçüncü kişinin bakış açısı çok önemli.

Babanız vefat ettiğinde neden bütün mallar abinizin üstüne geçti.

Baba vefat ettiyse anne yaşıyorsa %25 geriye %75 lik pay çocuk yada çocuklara kalır.

Abinize vekalet mi verdiniz siz ?

Mirastan payınızı dava açarak alabilirsiniz.

Yani babam yaşaekende diyordu zaten kızlara birer daire diye .evet vekalet verdik kendi isteğimlede verdim.Annamein üzerine sadece oturduğu daire var be oradan hakkımızı bize verecekti babam da zaten.sorun diğer mallar değil aslında.hış prasıda ayrı bir muamma islama göre bile 2 ye 1 oranı ama o orana bile uymuyor bizim mesele.orada değilimde onların bu kadar düşüncesiz olmasındayım.yani normali hani bizde hakkımızı alana kadar gönlümüzü hoş tutmaları değil mi? Ben mi yanlışım.Aramızın mal yüzünden de bozulmasını istemiyorum ama artık bu düşünceler beni onlardan soğutuyor.ben biraz ince düşünceliyim ondan mı böyle düşünüyorum.yani sonuçta iki evlat mallarını alıp yararlanırken iki evlat hiç bir şey almadı.geçici de olsa adaleti sağlamaları adına bir şeyler yapmaları gerekmez mi?

Yani babam yaşaekende diyordu zaten kızlara birer daire diye .evet vekalet verdik kendi isteğimlede verdim.Annamein üzerine sadece oturduğu daire var be oradan hakkımızı bize verecekti babam da zaten.sorun diğer mallar değil aslında.hış prasıda ayrı bir muamma islama göre bile 2 ye 1 oranı ama o orana bile uymuyor bizim mesele.orada değilimde onların bu kadar düşüncesiz olmasındayım.yani normali hani bizde hakkımızı alana kadar gönlümüzü hoş tutmaları değil mi? Ben mi yanlışım.Aramızın mal yüzünden de bozulmasını istemiyorum ama artık bu düşünceler beni onlardan soğutuyor.ben biraz ince düşünceliyim ondan mı böyle düşünüyorum.yani sonuçta iki evlat mallarını alıp yararlanırken iki evlat hiç bir şey almadı.geçici de olsa adaleti sağlamaları adına bir şeyler yapmaları gerekmez mi?
Bir söz var ölüm hak miras helal diye açın davanizi alın hakkınız neyse.

Ortada büyük bir haksızlık var, miras hisselelere bölünüyor ve herkes hakkını alıyor diye biliyorum.Hakkınızı arayın.

Eg siz zamanında vekalet vermisiniz, abinize geçmiş mallar şimdi noldu ki? Bunun en baştan sorulması gerekirdi neden vekâlet veriyorsunuz ki? .vermeseydiniz neden abiniz alıyormuş her şeyi.nefret ediyorum şu erkek ayrımcılığı dan. ana baba yapıyorda siz neden veriyorsunuz vekalet. Veriyorsanız da şimdi neden sorguluyorsunuz iş işten geçmiş artık.

Valla bu devirde artık kimse kardeş ana baba bacı dinlemiyor ,herkez kendi çıkarını düşünüyor.o yüzden siz bu kadar ince dusunuyorsunuz ama onlar sizi düşünmüyor bu kadar basit.( Bende malesef aynı sekildeyim yanlis anlaşılmasın )

X