• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile

Annen elalemin agzina laf veriyor haberi yok. Elbet bir gün biri duyacak aaa boşanmış mi diye kulaktan kulağa bu kez annen gizledi olacak. Yahu millet 1 kere konuşacak soracak ve bitecek annen kendine stres yapmış olayı.
Ya 1 yıl sürdü zaten. Bi evlendim bi ayrıldım gibi oldu. Gizlemek değil de bayram günü ben bunu mu anlatıyım diyor. Ama normal zamanda da söyle artık diyorum söylerim sonra deyip geçiştiriyor

Sonuçta kızlarının evliliği sonlandı, başarısız oldum yani herkes evliliği idare edebilirken sürdürebilirken ben sürdüremedim. Kabullenemiyorlar sanırım
hayır canım öyle düşünme, en fazla yanlış kişiyi seçmişim diyebilirsin bir daha birine ilgin olursa aynı hatayı yapmamaya çalışabilirsin. olanı olduğu gibi kabullenmek kadar huzurlu ve zekice bir şey yok cidden
boşanma oranlarına bak, doğum oranlarına bak bi. hayatta her şey olabilir kimsenin yarını belli değil
ayrıca söylemesinler boşver biri direkt evliliğini sorarsa sen söylersin boşandım diye yoksa kime ne cidden

bi de ne yaşandı bilmiyorum ama kötü şeyler yaşayıp illa devam ettiren biri olmamışsın bununla gurur da duyabilirsin misal iyi şeyler de düşün hep kötü olmaz

bi de ne yaşandı bilmiyorum ama kötü şeyler yaşayıp illa devam ettiren biri olmamışsın bununla gurur da duyabilirsin misal iyi şeyler de düşün hep kötü olmaz
Teşekkür ederim biz yapıcı olmaya çalışan taraftık karşı taraf istemedi ailecek o yüzden bizim aile için travmatik oldu biraz annemin psikolojisi de çok etkilendi farkındayım. Zamanla kabullenir umarım.

Teşekkür ederim biz yapıcı olmaya çalışan taraftık karşı taraf istemedi ailecek o yüzden bizim aile için travmatik oldu biraz annemin psikolojisi de çok etkilendi farkındayım. Zamanla kabullenir umarım.
o zaman sen annene aşıla bu fikri kötü insanlarla uğraşıyor da olabilirdik bu bayram onlarla muhatap olup üzülüyor da olabilirdik biz beladan kurtulmuşuz sen hala üzülüyorsun bayram edeceğine vs vs önce kendin öyle düşün de

Annenize bu konuda baskı yapmanızı anlayamadım söylemk istemiyorsa da söylemesin doğru ya da yanlış bir şey diyemem ama kendi kararı sonuöta konuşmak istemiyo demek ki bu konu hakkımda kimseyle. Bayrama geldiniz madem siz söyleyin gelenlere ya da bayramlaşmaya gittklerinize. Zaten bir iki dedikoducu akraba komşuya söylemeniz yeterli olur emin olun herkese yayar onlar

Eski eşimden ayrılalı 1 yıla yakın oldu. Ailem özellikle annem kimseye söylemek istemiyor, insanlar soruyor, geçiştiriyor bir şekilde. Bayrama geldim herkes soruyor nasıl gidiyor alıştı mı diye ayrıldılar diyemiyor sorduğumda açıklama yapmak istemiyorum diyor. Bu sefer ben kendimi dünyanın en kötü şeyini yapmış gibi hissediyorum bayrama geldim bayram zehir oldu bana. Ben ister miydim böyle olsun artık ailemin yanına da gelmek istemiyorum onlarla görüşmek dahi istemiyorum kendimi suçlu hissediyorum bunları onlara yaşattığım için.. Nasıl davranmalıyım bilmiyorum.
kendi evine ve hayatına odaklan.

ne işin var. rastgele doğduğun evde

Eski eşimden ayrılalı 1 yıla yakın oldu. Ailem özellikle annem kimseye söylemek istemiyor, insanlar soruyor, geçiştiriyor bir şekilde. Bayrama geldim herkes soruyor nasıl gidiyor alıştı mı diye ayrıldılar diyemiyor sorduğumda açıklama yapmak istemiyorum diyor. Bu sefer ben kendimi dünyanın en kötü şeyini yapmış gibi hissediyorum bayrama geldim bayram zehir oldu bana. Ben ister miydim böyle olsun artık ailemin yanına da gelmek istemiyorum onlarla görüşmek dahi istemiyorum kendimi suçlu hissediyorum bunları onlara yaşattığım için.. Nasıl davranmalıyım bilmiyorum.
Anneniz geçen yüzyılda kalmış sanırım.Böyle yaptığında daha da merak ve dedikodu malzemesi olur meraklısına.Boşanmalarda kimse kadınları suçlamıyor artık.Pat pat söyleyin bitsin gitsin.O söylemezse siz söyleyin elalem için yaşamak bitirdi bizi yemin ederim.

Anneniz geçen yüzyılda kalmış sanırım.Böyle yaptığında daha da merak ve dedikodu malzemesi olur meraklısına.Boşanmalarda kimse kadınları suçlamıyor artık.Pat pat söyleyin bitsin gitsin.O söylemezse siz söyleyin elalem için yaşamak bitirdi bizi yemin ederim.
Haklısınız. Kolay değildir onun içinde kızının boşanması istenmemesi onu da anlamak lazım bir yandan..

Uzun zaman geçmiş aslında. Size sordukları bir ortam olursa boşandık bitti diyebilirsiniz. Zaten birine söylerseniz o kulaktan kulağa hızlıca yayılır. Annenize kalmamış olur böylelikle söylemesi.

Annem bayramda müjdeli haber verir gibi bunu açıklamak istemiyorum diyor. Aslında belki de onu bende etkiliyorum. Bende şu an kimseye açıklamak istemiyorum dediğim zamanlar oluyor ama annem bu durumu abartıyor.
Misafir seni sorar iyiler mi der;
Annen: Hayalperest boşandı
Misafir: aaa noldu ya niye öyle oldu bla bla
Annen: anlasamadilar bitti.

Bu kadar ya. Ne açıklaması yapacak? Soru sorana da konuşmaya gerek yok geçti gitti diyecek. Sen yok muydun ortamda kimse sana sormadı mi?

Annen insanlar sorunca yalan söylüyor yani?

Haklısınız. Kolay değildir onun içinde kızının boşanması istenmemesi onu da anlamak lazım bir yandan..
İstenmemek olarak düşünmeyin, boşanmak isteyen taraf sizde olabilirdiniz. Olmadı bitti,aslında bu kadar kolay ama derin düşününce işin içinden çıkmak biraz zor oluyor.

İstenmemek olarak düşünmeyin, boşanmak isteyen taraf sizde olabilirdiniz. Olmadı bitti,aslında bu kadar kolay ama derin düşününce işin içinden çıkmak biraz zor oluyor.
İstenmemek işte istenmeyedebiliriz bu arada dediğiniz gibi normal ama çok zormuş kabullenmek. Karşı taraf hayatına o kadar güzel devam ediyorki sanki ben hiç olmamışım gibi. Bizde hala aynı noktadayız bu durum beni bitiriyor.

Bazı anneler yanındaymış gibi görünüp bizden sadece utanırlar
Asıl evlatlarının yanında yöresinde dimdik durup onları ne elaleme nede kocalarına aslanlar gibi savunamadiklarina utansinlar evlat benim evladım yakarım kocayida elalemide onu üzenide.Onu millete milletin pis ağzına dogurmadim

Asıl evlatlarının yanında yöresinde dimdik durup onları ne elaleme nede kocalarına aslanlar gibi savunamadiklarina utansinlar evlat benim evladım yakarım kocayida elalemide onu üzenide.Onu millete milletin pis ağzına dogurmadim
Keşke böyle düşünseler çoğu Anadolu kafası elalem ne der diye düşünüyor sadece

Back
X