Aile toplatımız için menü

xoxmrxuxm66

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2008
118
1
kızlar fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim akrabalarımızla toplanıp vakit geçirmeyi severiz bu seferki toplantıyı ben almak istiyorum ama ne hazırlayacağımı bilmiyorum genelde bizim yöresel yemeğimiz var arabaşı o yapılıyo yada çiğ köfte değişik yemekler yapılıyo ama ben daha değişik bi yemek yapmak istiyorum fakat ne yapacağımı bilemiyorum 10 aylıkta bebeğim var ağır şeyler de yapamam hadi bi de bana fikir verin lütfen

sanırım sizin ailedekiler ağır yemekleri seviolar sebze falan yapsanız yüzüne bakmazlarmış gibime gelio

Canım illaki kırmızı et mi olacak?

Şayet öyleyse ;dalyan köfte,patates püresi,yayla çorbası,şekerpare ve birkaç çeşit salata hazırlayabilirsin.

Benim en pratik misafir mönümün ana yemeği tavuk şinitseldir şipşak 5 dk da hazırlanır yanınada patates kızartması yapar aynı tabakta ikram ederim.Ezogelin çorba,yine birkaç çeşit salata,gelecek misafirlerimin damak tadına uygun sütlü veya şerbetli bir tatlı yaparım.

Sen tam olarak damak tadınızın ne olduğunu söylersen daha çok yardımcı olabilirim.

tepsi kebabı yapabilirsiniz belki,

hem çok lezzetli hem de alışılmamış bir et yemeğidir

iki defa çekilmiş kuzu ve dana kıyma karışımına
1 kilo kıymaya 1 tatlı kaşığı taze kimyon,
1,5 tatlı kaşığı biber ve 1,5 tatlı kaşığı dometes salçası, tuz
ve 7 - 8 diş sarımsak rendeleyerek 10 - 15 dakika yoğurulur

piştiği zaman küçüleceğinden dolayı, tepsinin kenarlarına da gelicek şekilde kıyma tepsiye yayılır
175 derece fırında 40 - 45 dakika pişirilir

yanına fırında sebze kızartması yapabilirsiniz

pratik et yemeği olarak ilk tepsi kebabı geldi aklıma

X