Aile hekimligiyle ilgili sıkıntım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Varsayoksaoglum

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2020
470
450
53
30
Merhaba hanimlar. Hakli mi haksiz mi oldugumu bilemiyorum ve buraya yazmak istedim. 2 yasindaki oglumu iki gun once aile hekimimize muayene icin gittim. Atesi vardi. Oglen bir bucukta goturdum hekimimizin mesai saati disinda gittigimz icin bakilmadi. Baska doktora yonlendirebilirmisiniz dedigimde baska doktor size bakmaz denildi. Bugun sabah tekrar kontrole goturmek istedim cnku bi anda bogaz enfeksiyonu baslayabiliyor ve anlayamiyorum durumu kotulesiyor sonra. Kimlik kartini evde unutmusum. Normalde kimlik numarasini soyler girerdim hicbir sekilde kimlik istenilmezdi. Kendim soyledm kimlk yanimda degil ama numarasini soylicem diye. Kimliksiz islem yapamayiz dedi. Bende aile hekimim beni cocugumu taniyor hafif ateside oldugu icin baktirmak istiyorum dedim. Asla boyle birsey olmicani sert bi sekilde soyledi. Az once onumde olan kadin size kimlik gostermedi sadece numarasini soyledi ve islem yapildi benim dogruyu soylemem mi buna engel oldu simdi dedim. Bu sorumlulugu alamam ben dedi. Bilemiyorim evet kural bu ama aile hekimim hemsirem cocuklarimi taniyor rutin kontrollerimiz var. Ve her gittigimde bir sorun cikarilmasi yardimci olunmamasi beni acikcasi sinirlendirdi. Benim onceki aile hekimim cocuklara kayit bile actrmadan muayene eder ve telefonda kaydini 1 dkda hallederdi. Ayrica 5 yas ustu rsndevusuz bakilmiyormus. Yani benim diger oglum rahatsizlansa ertesi gun randevu bulamadim diye gidemeyeck miyiz anlamadim

Aile hekimliginin hemsiresinin numarası sizde yok mu? Aşı icin falan ariyor olmasi lazim. Tamamen kafalarina gore calisiyorlar. Kendim icin muayene randevusu aldigimda kizimida muayene edip, ilac recete etmisti. Sen randevu al, istersen 3 saat sonra gel diyordu doktorum. Doktorunuzla iletisim kurun. Sekreterler bir tuhaf oluyor

Evet kimliksiz işlem almamaları normal olan. Sizden önceki kadını aldılarsa da hata etmişler. Önceki aile hekiminiz kayıt açtırmadan muayene ediyor olabilir ama hiçbir hekimin böyle bir mecburiyeti yok.

Mesai saati dışında da gitmeyin. Niye mesai saati dışında baksın? Kim mesai saati dışında çalışmak ister? Randevunuzu alıp gidin. Zaten aile hekimlerinden randevu almak çok kolay.

Doktorun kimliksiz ya da randevusuz alması kendi inisiyatifindedir. Bunu kendinize hak görmemeniz gerekir. Kuralı neyse ona göre davranırsanız sorun yaşamazsınız.

Şoyle ki ertesi gune randevu bulamiyorum. Grip veya oksuruk gibi sikayetlerde ertesi gun gtmem gerektiginde randevusuz bakilmamasi sorun oluyor. Veya gece hafif bir ates oldugunda sabah goturmem gerektiginde o gun icin randevu bulunmasi zor oluyor

Şoyle ki ertesi gune randevu bulamiyorum. Grip veya oksuruk gibi sikayetlerde ertesi gun gtmem gerektiginde randevusuz bakilmamasi sorun oluyor. Veya gece hafif bir ates oldugunda sabah goturmek
Doktorun kimliksiz ya da randevusuz alması kendi inisiyatifindedir. Bunu kendinize hak görmemeniz gerekir. Kuralı neyse ona göre davranırsanız sorun yaşamazsınız.
Tesekkurler hak gormedim gercekten biraz bunaldim hasta cocukla gidip geri donmekten. Randevu alamiyorum bir iki gun icinde hep dolu oluyor

Çocuk söz konusu olunca hassas davranıyoruz ama karşımızdakiler bu hassasiyeti göstermek zorunda değil. Göstermedikleri için de suçlayamayız onlar. Çok geçmiş olsun. Şu sıra salgın var yine

Şoyle ki ertesi gune randevu bulamiyorum. Grip veya oksuruk gibi sikayetlerde ertesi gun gtmem gerektiginde randevusuz bakilmamasi sorun oluyor. Veya gece hafif bir ates oldugunda sabah goturmem gerektiginde o gun icin randevu bulunmasi zor oluyor
Ben istanbulda yaşamama rağmen ertesi güne aile hekiminde hep randevu oluyor ama olmuyor diyorsanız olmuyodur yani yalan söyleyecek haliniz yok.

Eğer çok acil bir durumsa acile gidin ama randevusuz başka doktora gitmeyin. Şöyle düşünün 20 kişi randevu bulamıyorum diye randevusuz gelse nolur? Doktor normalde 30 kişiye bakacaksa 50 kişiye bakmak zorunda kalır. Randevu sistemi olmasının nedeni zaten bunu önlemek. O yüzden randevusuz gitmeyin ama acile gidebilirsiniz.

Bende istanbulda yasiyorum burda oyle malesef. Haklisiniz cocugun rahatsizligi ve git gel yapmak bunaltti biraz. Tesekkrler yorumunz icin

Çocuk söz konusu olunca hassas davranıyoruz ama karşımızdakiler bu hassasiyeti göstermek zorunda değil. Göstermedikleri için de suçlayamayız onlar. Çok geçmiş olsun. Şu sıra salgın var yine
Evet salgin var herkes hasta. anaokuluna giden bir oglum var. Ilk aylarimiz boyle geciyor

1- Mesai saati dışında gitmişsiniz, bakılmaması normal.
2- Başka doktor bakmayabilir, hepsinin hastası belli yani.
3- Sokağa kimlik olmaksızın çıkmamalısınız zaten. Kural gereği kimlik yanınızda olacak ve ona göre işlem yapılacak. Diğer doktorunuzun öyle yapmış olması doğrunun o olduğu anlamına gelmiyor.
Baştan sona haksızsınız. 28 yaşına gelmişsiniz, bir zahmet kurallara uymayı öğrenin.

Sekreter tuhaf davranmamış ki kuralları söylemiş. Bazı aile hekimliklerinde kuralların esnetiliyor olması hepsinde esnetileceği anlamına gelmiyor. Özellikle hasta yoğunluğu fazla aile hekimliklerinde kurallara daha çok dikkat ediyorlar. Sekreter zaten mesai saati sonrası doktoru çağıramaz. Diğer doktor da doluysa veya ekstra hasta almak istemiyorsa ona yönlendiremez. Kimliği sokağa çıkarken yanına almak da annenin vazifesi. 5 yaşından büyükleri randevusuz almamakta da haklılar. Randevu bulamıyorsan ve durum ciddiyse acile gidersin. Hafif bir durumda randevunu beklersin bebek veya çok küçük çocuk değil sonuçta artık.

Ben sonradan ayildim mevzuya. Mesai saatleri haricinde hasta bakmak zorunda degil. Çocuk 2 yasindaymis, bu durumda bakabilirler o zaman. Sanirim her aile hekimligi ayni degil, ben ne zaman gitsem doktorumuz karsidaki eczanede oturup cay sigara iciyor, yogunlugu olmadigi icin gelenlere yardimci olmaya calisiyor.

Hekimler ve sağlık çalışanları bazen yardımcı olmak adına işlem yapıyor ama bu sürekli yapacakları anlamına gelmez. Bağlı olduğum sağlık ocağında randevusuz işlem yapılıyor, gidip sıra alıyorum bitiyor ama yoğun yerlerde randevulu sistemi işletmek şart oluyor. Çocukla gidip dönmek zor olmuştur ama tedbirli olmanız gerekir, her zaman esnek olamayabiliyorlar.

Siz kalabalık bir şehir de mi yaşıyorsunuz?Benim olduğum yerde kimse saglik ocağından randevu almaz.gittiginde makine var,tc ni giriyorsun,doktorun yanına gidiyorsun.siz randevu falan diyince şaşırdım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…